Sidor

torsdag 15 oktober 2015

Dansa polka med SD

Idag hade SD en presskonferens där man skulle annonsera en "ny kurs".

I själva verket är det precis samma kurs, men man verkar ha gett upp hoppet om att nå framgång i riksdagen och kommer istället lägga allt krut på två saker.

1. Riktad information till flyktingar utomlands om vad som väntar i SE (ngn form av konsumentupplysning i SD tappning).

2. Opinionsbilda ute i samhället och få till en folkomröstning.

Det hela handlar alltså om en kopia på det Danska staten gjorde gällande information i pressen utomlands men också om att nå gräsrötterna i andra partier.

Ur SDs synvinkel är det väl ganska logiskt att göra detta om man vill komma någonstans då övriga partier mått på kraftfulla tag (iaf regeringen) är väckelsemöten med tveksamt innehåll kombinerat med höjda skatter för att hålla liv i liket en stund till.

Jag har många gånger skrivit om de etablerade partiernas fel att inte ta folks oro på allvar och med reella och verkliga åtgärder återfå folks förtroende. Det får man inte genom att Foppa pratar på scenen om sin tid som flykting i Kanada eller att Löfven utlovar skattehöjningar och mer pengar till migrationsverket.

Man måste få folk att känna att man når en reell punkt, att det finns en greppbar verklighet. Som det är nu kommer det knapp 10 000 personer i veckan och framtiden är helt oviss. Ingen vet hur det ser ut i framtiden. Känner sig folk lugna av det? Knappast.

Det enda sättet är att sätta en ram runt hela migrationspolitiken. Folk måste kunna greppa vad som väntar och hur det ska lösas. I dagsläget har man ingen aning och politikerna har inga svar.

Men detta kommer inte ske, istället kommer SD få åka land å rike runt och informera om hur det ser ut och vilka åtgärder de föreslår. SD kommer fortsätta uppåt i opinionen medans övriga partier ägnar sig åt plakatpolitik och väckelsemöten.

Det är känt inom belöningspsykologi att nog så mkt varmluft, löften och propåer är helt ovidkommande om det inte märks i verkligheten. Lova runt och hålla tunt är en variant av det.

På sociala medier skojas det redan frisk om SDs presskonferens från alla håll och kanter. Det vore bättre om man tog frågan på allvar då fröet för SD redan är satt och nu kommer SD åka runt och vattna.

Avslutningsvis en uppmaning till främst de borgerliga partierna.

Inför en migrationspolitik som är verklighetsförankrad annars är ni körda


8 kommentarer:

 1. Varför skall man hjälpa folkförrädarna i de korrupta partierna? Det är väl bara att statsa på det parti som inte ljuger och inte förintar det svenska folket. Det finns ingen omvändning under galgen som skulle få mig att kunna lita på de personer som finns i sjuklövern idag.

  SvaraRadera
 2. "Varför skall man hjälpa folkförrädarna i de korrupta partierna? "

  Ja, varför? De förtjänar samtliga att stå till svars i domstol för folkmordet på svenskarna.

  SvaraRadera
 3. Fast 87% hade kunnat välja.....de får se se sina barn i ögonen och dra nåt ihåligt "man kan iiiinget göra" "hade ingen aaaaning"

  Platsen du står på är summan av "stegen" du tagit...

  87% förtjänar ett delat Darwin award med MENA

  L'Oreal 'Because You're Worth It !!!

  SvaraRadera
 4. Hej.

  För den som sympatiserar med SD eller ser dem som ett nödvändigt ont, är det nu strategiskt att se till att vara väl påläst och kunna referera till fakta, med vilket menas kända datakällor av typen SCB. En otrevlig, härsklysten och cynisk eller sarkastisk ton kan måhända kännas som upprättelse men skadar bara det som skall uppnås: att övertyga folkflertalet att överge de gamla partierna.

  Artigt korrekt sätt, väl påläst med kunskap om källor (inte media eller 'dom säger att ...' eller 'man vet ju att..') och stort tålamod. Inte fara ut i otidigheter på fyllan, eller nykter, inte posera i mindre genomtänkta kostymer, inte verka hämndlysten. Folket (det är vi) lyssnar med hjärtat, men röstar med hjärnan. Kan du vinna hjärtat med fakta, kommer deras hjärna ha styr på känslosåsen.
  Sverige tillsammans!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Rikard,

  Alla får väl göra som de vill. Jag har på olika sätt varit aktiv i debatten väldigt länge och att vara "väl påläst och kunna referera till fakta" har knappast skapat några meningsfulla resultat.

  Svensken har varit totalt immun mot sakargument i minst 20 år och det är först nu när de stirrar rakt in i en uppenbar katastrof som de börjar vakna till liv.

  Vidare är jag extremt hämdlysten och skäms inte det minsta för det. En förkrossande majoritet har aktivt eller passivt gett sitt stöd till sjuklövern och de flesta förtjänar det som komma skall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant ! håller med !! ( let Darwin sort it out )
   https://hateandanger.files.wordpress.com/2013/12/ricky-gervais-ignorance-might-be-bliss.jpg

   Radera
 6. his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world
  http://www.wishafriend.com/goodnight/uploads/4483-good-night-quotes.jpg

  SvaraRadera
 7. PGA - Patologisk Global Altruism
  https://morklaggning.wordpress.com/2015/10/16/moder-svea-och-pga-patologisk-global-altruism/

  Den som talar sanning blir förr eller senare avslöjad
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/reinfeldts-politik-faller-ihop-som-ett-korthus

  SvaraRadera