Sidor

onsdag 28 oktober 2015

Flyr för sina liv?

Senast för några dagar sedan satt Stefan Löfven i SVT Agenda och hummade. Bland mycket annat upprepade han det gamla mantrat "de flyr för sina liv". Som en lösryckt mening känner man naturligtvis att man ska hjälpa någon som flyr för sitt liv.

Den fråga man ska ställa sig är dock. Flyr de för sina liv?

Naturligtvis finns det flera av de som nu kommer som vid något tillfälle flydde för sitt liv. Men gör de det när de korsar Sveriges gräns?

De som kommer har passerar ett flertal länder där det inte föreligger något krig eller någon fara för deras liv. Man passerar genom Turkiet-Grekland-Serbien-Kroatien-Slovenien-Österrike-Tyskland-Danmark, för att nämna en vanlig rutt. Visst är det fattigare och mindre generösa asylregler i vissa av dessa länder, men de flyr inte för sitt liv.

Inom juridiken finns det ett begrepp som heter på färsk gärning, vilket innebär att man kan ta tillbaka sin egendom från en tjuv om man ser att denne tar den och förföljer tjuven tills dess att man återtar godset. Man kan dock inte ta tillbaka sin cykel om man hittar den några veckor senare på en tomt.

Färsk gärning.

Flyr för sitt liv är också en färskvara, har man bott 3 år i Turkiet eller Iran innan man startar sin resa genom Europa kan man omöjligen fly för sitt liv. "Fly till ett bättre liv" javisst. Men det är en helt annan sak och inget som skall ge asylskäl eller TUT/PUT. Kom hit och jobba javisst, men det säger LO nej till tror jag.

Hade Dublinförordningen och EUs kvotsystem funkat hade jag köpt argumentet. Dvs man flyr från Syrien direkt till Grekland där man söker asyl och sedan blir man omfördelad till Sverige. Då är det fortfarande på färsk gärning så att säga.

Sen är det så att en stor grupp migranter kommer från områden där det inte är krig. Fattigt eller trista diktaturer javisst. Men inte krig.

De senaste dagarna är det ju lite cirkus kring en ny grupp migranter som inte vill bo i en semesterby i Malung. Man flyr knappast för sitt liv om man är rädd för vilda djur i skogen eller klagar på att det inte finns några affärer. Denna typ av migranter tillhör kanske kategorin som emigrerar i en förhoppning om ett bättre liv.

Argumentet att de är rädda för skogen och vilda djur verkar också lite märkligt om man flytt för sitt liv.

En anekdot på det temat är förresten en iranier jag träffade för några år sedan som sett turistbroschyrer från Sverige med stora ödsliga skogar. Något många svenskar lockas av. Han tyckte dock att det verkade fruktansvärt och läskigt... SD och visit Sweden kanske kan ha vissa synergieffekter i sina reklamkampanjer där ;)

Avslutningsvis vill jag påpeka att det är helt naturligt att söka sig en bättre tillvaro, det ligger ju i människans natur och vi har gjort det sedan ett hundratal individer tog språnget över från Afrika och började befolka världen. En värld där det inte fanns uppbygga välfärdssystem som betalades av andra....De som ska lastas för det pågående haveriet är de politiker som bäddat för den föreliggande situationen.

8 kommentarer:

 1. Hej.

  Från: Sju fördömda partier
  Till: Sveriges folk
  Memo: TUT-TUT, nu PUTtar vi bort er.

  Vad skall vi göra åt saken?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera

 2. "De som ska lastas för det pågående haveriet är de politiker som bäddat för den föreliggande situationen."

  Ja, men ÄVEN de som har röstat fram politikerna eftersom de LÄNGE (från cirka 2003, vad gäller alliansen) har varit helt öppna och tydliga med att de hade för avsikt att verkställa massinvandring från tredje världen.

  Immigranterna gör bara vad som är helt naturligt och vettigt. De lär dessutom till stor del också bli offer för sammanbrottet i Sverige. Lockade av kravlöshet och försörjning la de sina sista pengar på att ta sig till Sverige. Många av dem har säkert också tagit lån från mindre trevliga figurer som de tänker betala av med de svenska bidragen. När dessa upphör sitter de riktigt illa till.

  SvaraRadera
 3. Om jag som fattigpensionär i Sverige,tar en resa till Thailand på kredit,förväntar jag mig att Thailand skall sätta mig på hotell ge mig jobb och om det inte fungerar ge mig försörjningsstöd ge mig gratis tand vård läkarvård det thailändarna får betala för.Visst kan man klandra den person som tänker så,men tydligen inte de som lämnar fattigtillvaron i Afrika eller Mellersta Östern?

  SvaraRadera
 4. "Om jag som fattigpensionär i Sverige,tar en resa till Thailand på kredit,förväntar jag mig att Thailand skall sätta mig på hotell ge mig jobb och om det inte fungerar ge mig försörjningsstöd ge mig gratis tand vård läkarvård det thailändarna får betala för.Visst kan man klandra den person som tänker så,men tydligen inte de som lämnar fattigtillvaron i Afrika eller Mellersta Östern?"

  Om Thailand högstämt och tydligt förklarar för världen att total politisk enighet råder om att den absolut viktigaste uppgiften för landet är att, till vilket pris som helst, säkerställa en god och hög levnadsstandard för alla svenska fattigpensionär (eller alla som påstår sig vara detta), helt utan krav på id-handlingar eller motprestation, då är man väl närmast en idiot om man inte nappar på erbjudandet.

  SvaraRadera
 5. Frågan är nog vad svenska folket kan göra för att slippa utplånas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Frågan är nog vad svenska folket kan göra för att slippa utplånas."

   I praktiken är vi redan utplånade, eftersom svenskar är i minoritet i de yngre årskullarna. Att reverseras detta kräver metoder som nog ingen ens vill prata om (inte jag heller) och som med säkerhet inte kommer att implementeras.

   Landet omvandlas nu i raketfart till ett klansamhälle modell Mellanöstern och det finns bara två val för svenskarna; anpassa sig eller flytta. I en snar framtid kommer endast det första alternativet att vara tillgängligt för det stora flertalet.

   Rent teoretiskt skulle man kunna tänka sig att svenskarna samlade ihop sig och tog kontroll över en del av landet, samt drev ut alla icke-svenskar från den delen. Rent allmänt skulle väl detta på många håll var ett ganska sannolikt scenario med en demografi som dagens Sverige, men svenskarna är så extremt ovilliga till någon form av våldsam och otrevlig kamp att även detta är en ren utopi.

   Radera
 6. Politiker i all ära, men ett folk som inte läser det finstilta de röstade om -94. Man tog politikerskrået på orden och sedan har det rullat på som en snöboll, en lavin, en tsunami. Ord för ord, mening för mening, tolkning efter tolkning. Riktningen har varit given, resultaten synbara först sedan exponentialfunktionen växt till x**n. Lagtexternas verkningar syntes inte långt ut från land, men när man närmade sig strandkanten växte sig vågen högre och högre.
  De som varnade för 20 år sedan viftades bort. Politikerna förhandlade bort svenska folket för att bli medlemmar i FN:s säkerhetsråd, eller för inflytande i EU.
  Om Löfvén och de andra anser sig ha ansvar för alla andra länders befolkningar, har de möjlighet att sälja sina konsulttjänster till dessa staters befolkningar. De kan skriva en rad på Facebook och flytta ner för att reda ut dessa länders bekymmer för tillväxt och välfärd, tillsammans in i evigheten. Gruppen heter Politicians 4 hire. Hela oppositionen kan flytta direkt eftersom de vägrade driva oppositionspolitik och därmed utgör dödvikt som i sann stormanagement-anda kan rationaliseras bort. Vem ringer "Neutron Jack" Welch? På hemmaplan vet även Latour-ägaren Douglas hur en osthyvel används.

  För Moderaterna vill ha vinster i välfärden och bör då inse att svenska folket och Moderaternas väljare vill ha vinst i politiken. Om man satser på ett parti vill man ha utdelning, annars kan partiet läggas ner. I annat fall ombildas man till syjunta med fyra kvinnliga partiledare. Mysigt värre, kackel kackel. Direktsänt, för unga flickor gör sig bäst på bild. Erfarenhet är inte viktigt, det är ungdomlig utstrålning som lockar välj, jag menar tittare.

  De kommer att bidra med jättelik tillväxt i dessa länder eftersom invandring är tillväxt, punkt. Speciellt högutbildad invandring innebär en fantastisk tillväxt. Tänk vilken biståndsbudget när vi exporterar bort våra politiker till något avlägset land som vill stärka sin konkurrenskraft i världen. Sverige kan till och med fakturera för välgärningen. Det kallas direktinvesteringar och utgör en post i nationalräkenskaperna.

  Ask not what your country can do for you, ask what you can do for other countries people.

  I utbyte lånar de pengar för att köpa dina tjänster, men vägrar amortera på lånen eftersom de vill leva loppan. De tar ditt arbete och njuter frukterna via billiga krediter.

  Vilken färg får man när man blandar rött, blått och grönt? Testa med barnens vattenfärger och återkom gärna:)

  Då var sista stycket i bloggtexten avhandlad och huvudavsnittet behandlas nedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många världssamveten säger att svenskarna flydde till USA för att få en drägligare tillvaro. Men USA blev drägligt först sedan indianerna slaktats. Efter flyktingströmmarna tog sig de återstående svenskarna sig i hampan och rustade upp landet. Det vill säga man flydde INTE utan gnetade. De stora vattenkraftverken med häst och vagn. Stenbumling för stenbumling. Järnvägen, rallare för rallare. En liten befolkning, som klarade sig. Man hade upplevt svält - trots en liten befolkning.
   Nu tas mat, välstånd och evig befolkningstillväxt för given, allting kan skalas upp - inga problem hur snabbt som helst. Krediter är oändliga, det har de senaste 20 årens penningpolitik bevisat.

   Svälter du? Inga problem, låna pengar. Vi startar ett nytt bankkonto åt dig och du får ett helt eget kort att handla för. Därför tänker flyktingarna helt fel. De borde inte söka asyl, de borde söka om en färsk kreditlina. Med en kreditlina kan man beställa nya hotell från kinesiska byggnadsarbetare, nya kläder från Vietnamesiska skräddare, skor från italienska modehus, båtar från franska varv och mat från svenska bönder som vill exportera.
   Sverige behöver inga ambassader eller konsulat, däremot behöver storbankerna upprätta kontor i krigsområden. För som sossar, miljöpartister och Sveriges största kriminolog säger -endast ekonomisk jämlikhet bidrar till fred och laglydighet. Vad är mer jämlikt än evig kredit på andras bekostnad?

   Studera och förkovra dig, nädå låna.
   Är du arg och vill bränna bilar, låna.
   Är fritidsgården nerbränd av dig och dina vänner, kommunen lånar.
   Har JAS och hemliga piloter flugit och hjälpt till med en flygförbudszon som bidragit till ett raserat samhälle i Nordafrika, låna.
   Finansiera inbördeskrig i andra länder, låna.
   Finansiera motståndare till inbördeskrig, låna.
   Finansiera mediepersonligheter som tolkar finansieringen av kombattanterna, låna.
   Har du tråkigt som offentliganställd vårdpersonal, låna pengar och köp ut verksamheten. Politikerna skänker nästan verksamhet och inventarier till dig. Sälj sedan till en vårdkoncern som lånar ännu mer pengar som hävstång för att köpa din verksamhet till vinst. Vårdkoncernen gör sedan exit och gör vinst, när hedgefonden skapat ett nytt investeringscase där de kan motivera ännu högre belåning för man har hittat dolda mervärden i strukturrationaliseringar.
   Vill du leva loppan som internationell asset manager, köp ett rejält överprisat energibolag i Holland och gör sedan jättelika avskrivningar. Såklart har du lånat pengar för att leka faderullan.

   Flyktingfrågan är djupare än så, det handlar om underliggande livsfilosofier som får genomslag i realhandlingar.

   Radera