Sidor

onsdag 7 oktober 2015

Migrationsverkets övriga åtaganden

Migrationsverket

Migrationsverket är den myndighet som prövar ansökningar från personer som vill besöka, bo eller söka skydd i Sverige eller som vill bli svenska medborgare.


Stycket ovan är taget från Migrationsverkets hemsida. 


Migrationsverket går som bekant på knäna just nu med anledning av den kraftiga vågen av flyktingar till Sverige (jag ger mig inte in i terminologin asylsökande, transit etc).


En fråga man kan ställa sig är hur verket klarar av sina övriga uppgifter. Man ansvarar ju som framgår ovan för annan hantering än att stå på Malmö central och liknande, sådant som inte har med flyktingar att göra. En gissning är väl att dessa andra uppgifter blir lidande då allt fpkus nu är att hålla näsan ovan vattenytan rörande flyktingkrisen.


Efter lite efterforskningar hittade jag mycket riktigt en utländsk KTH student som på twitter kom med en desperat vädjan till verket om att få förlängt tillstånd.Hur många fler finns det?

Utländska gästforskare och stundenter är en mycket viktig del i den akademiska/forskningsvärlden. Ryktet om att det suger i SE kan lätt spridas och vi riskarar en braindrain som påverkar oss negativt.

Om någon läsare har fler exempel eller insikt i hanteringen på Migrationsverket får ni gärna kommentera nedan.3 kommentarer:

 1. Kompetensregnet stoppar alltså kompetensen. Ironin är förödande.

  SvaraRadera
 2. Det är kvantmekanik som New age talar om. Man kan manifestera vad som helst, bara man tänker på det. Tänk So Cal, Berkeley, barnbarn till hippies alla uppkopplade via Apple-produkter.
  "So Siri, is it to be or not to be?"
  "Steve watches over you, the stars are aligned, go to Starbucks. Remember you are great"

  Varför inte ersätta Migrationsverkets personal med Siri. Säger Siri ja, måste det vara så. Vill man dubbelkolla frågar man Iris och klubbar därmed in jackpot-paketet på Brunbys Hi Fi i Eslöv. Jag skrev inte crackpot

  SvaraRadera
 3. Hej.
  För utförliga insikter i Migrationsverket rekommenderas Merit Wagers blogg:

  https://meritwager.wordpress.com/

  Hon har i många år dokumenterat verket utifrån intervjuer med anställda.
  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera