Sidor

lördag 14 november 2015

Dags att utrota islamismen

Nu är det nog!

Efter nattens samordnade terrordåd i Paris måste det till krafttag. Krafttag mot islamismen. Det funkar inte med fackeltåg, nationella samordnare och exitnummer. Ej heller "Jusuisparis" eller "I stand with Paris". Det är nämligen så att de som utför dessa dåd, islamisterna, skiter i att alla vi andra omfamnar varandra i en stor gruppkram. De ser det snarare som ett svaghetstecken.

Plattityder har aldrig funkat så bra, eller tycker ni "Ni skall icke dräpa" har funkat de senaste 2000 åren?

Det som måste göras är ett rejält nedslag mot inte bara terrorceller, utan även mot hatpredikanter (som vi har massvis av i Sveriges olika moskeer, exempelvis Gävle), mot islamistiska organisationer, mot "bildningsförbund" dvs Ibn Rushd, mot till synes moderata organisationer som gång efter annan visar att de egentligen har en annan agenda när de bjuder in radikala predikanter till sina möten. Dessa organisationer lever på bidrag från staten och från jihadister utomlands exempelvis Saudiarabien.

Allt samröre med odemokratiska principer skall förbjudas och straffbeläggas. Gör som i Tyskland, förbjud organisationerna, dra in deras bidrag, fängsla hatpredikanterna, beslagta deras tillgångar, dra in deras pass om de rest utomlands.

Våra politiker och media skall inte beblanda sig med dessa figurer. Det är inte ok att gå och ta en selfie med personer som tidigare varit på på islamistiska väckelsemöten. Det är inte ok att ha med dem som företrädare för alla muslimer i SVTDebatt.

Inte bara militant islamism skall förbjudas, även den politiska rörelsen Hizb ut-Tahrir som förordar att sharia och inte demokrati skall gälla skall förbjudas. Denna rörelse finns i Sverige och växer.

Och blanda inte in religionsfriheten i detta, alla har rätt att be till vilken tomte de vill, men dessa extrema rörelser är hot mot demokratin och har därmed inget existensberättigande inom en demokrati.

Attackerna i Paris visar också att det inte handlar om ensamma galningar, utan det är organiserad islamistisk terrorism.

Denna terrorism har sin grogrund i de antidemokratiska rörelser som är islamism.

I Sverige finns ett flertal rörelser med täta kontakter till muslimska brödraskapet (vars företrädare i MENA redan lovordat Parisattackerna), CAGE UK och diverse hatpredikanter m.fl.

Vi har ex
SUM, iERA, Ibn Rushd, MMRK diverse Dawahrörelser, moskeer som är kända för extremism (som jag skrivit om tidigar finansieras de b.la. av islamistlandet Saudi) och många fler. Vi har en minister som rör sig i dessa kretsar och tidigare varit ordförande för SUM, dvs Kaplan, vi har en moderat fd riksdagsledamot (Abdirizak Waberi) som också varit i dessa kretsar. Det finns fler organisationer än dessa. Det är lite svårt att hålla koll på dem då de hela tiden uppstår nya och det byts företrädare i dem.

Om de är seriösa med att vara en del i ett demokratiskt Sverige är det dags att kasta ut allt vad islamism heter eller förbjudas och få tillgångarna konfiskerade.

Kom inte dragande med fritidsgårdar eller skit heller, rastlösa icke islamistiska ungdomar snattar och knarkar de spränger inte sig själva i luften eller mördar folk på löpande band. Det gör man om man låtit sig influeras av dessa islamister. Sluta blanda ihop vanliga troende fredliga människor med dessa hatfyllda rörelser. Inte fan hade samhället tyckt det varit ok med nazistiska rörelser som bedyrade sina fredliga avsikter, men gång efter annan hade samröre med hatföreläsare eller förespråkade diktatur.

Tro inte heller att allt löser sig när IS är besegrade. Islamisterna har hållit på med terrordåd långt innan IS fanns. Många av dem är medborgare i EU-länder och har radikaliserats i det land de utför terrorattackerna i.

Nu är det dags för hårda tag mot islamismen. Hugg av huvudena på hydran och bränn marken den står på!

Bloggrannen Fnordspotting har skrivit ett mkt bra inlägg i samma anda https://fnordspotting.blogspot.se/2015/11/om-paris-och-priset-for.html

27 kommentarer:

 1. Hej.

  Instämmer till fullo. Sätt igång samma apparat som mot VAM och NSF. Europa är i krig, och det kan inte finnas moderat salafism/wahhabism, lika litet som det finns moderat nationalsocialism. Man kan inte mötas på halva vägen med en fiende vars mål är din undergång.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Och hur ska det gå till när
  Anders är Anders
  Dan är Dan
  Morgan är Morgan
  Åsa är Åsa
  Stefan är Stefan
  Annie är Annie
  Gustav är Gustav
  Margot är Margot?
  och så vidare i all oändlighet....
  Göran Persson kanske?

  SvaraRadera
 3. Enda sättet att stoppa islamism är att i princip döda en stor del dess utövare. Typ som man utrotade nazismen. Men den metoden är inte genomförbar i ett demokratiskt samhälle, eftersom idag är folk inte villiga att göra vad som krävs. Så vi får nog vänja oss vid att islamismen är en del av Europa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rent krasst går allt att göra men det kan endast utföras industriellt.

   Radera
  2. Fängsla och förbjud alla personer/rörelser som bejakar islamism. I Tyskland hade NSDAP stort stöd, men efter kriget plockade man alla huvudfigurer och förbjöd skiten. Det funkade utmärkt.

   Radera
 4. När det gäller Ibn Rushd så hade de inte kunnat bli ett skattepengdiande studieförbund utan hjälp av likaledes skattepengdiande Studieförbundet Vuxenskolan som agerade bulvan/mentor innan de hade egen status.

  Det enda rätta är givetvis att klippa flödet av våra skattepengar till dessa studieförbund. Har man hobbies, kan man betala ur egen ficka. Kan förbunden producera bra utbildning kan de sälja den på en öppen marknad, som alla vi andra får göra med våra tjänster (arbetskraft).

  SvaraRadera
 5. Jag vill gå ännu längre. För erfarenheten borde lärt oss att det inte går att skilja mellan islam och islamism. Inte ens imamer och andra muslimer klarar av detta.

  Såedes, förbjud islam! Tillåt inte att muslimer reser in i Sverige. Kräv av muslimer i Sverige att de avsvär sig sin tro, hårdbevaka dem, förvisa eller internera dem som fortsätter leva efter Koranen.

  Religionsfrihet är omöjlig i en situation där en av religionerna förespråkar mord, terror, förtryck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "För erfarenheten borde lärt oss att det inte går att skilja mellan islam och islamism."

   Ja, exakt så är det. Att påstå något annat är rent propaganda, vilket tyvärr väldigt många svenskar verkar gå på.

   Erdogan i Turkiet har uttalat sig väldigt klart om detta vid flera tillfällen, t.ex:

   "Speaking at Kanal D TV’s Arena program, PM Erdogan commented on the term “moderate Islam”, often used in the West to describe AKP and said, ‘These descriptions are very ugly, it is offensive and an insult to our religion. There is no moderate or immoderate Islam. Islam is Islam and that’s it.”

   Source: Milliyet, Turkey, August 21, 2007

   Sen ska man komma ihåg att vår bostadsminister har extremt goda relationer med denna herre samt att regeringen Reinfeldt var den absolut starkaste supportern i Europa vad gällde att få in Turkiet i EU.

   Radera
 6. Problemet är dock än vidare. Googla "% of muslims want sharia laws" och du finner flera källor (incl Huffington Post och The Telegraph, inga "hatsajter" alltså) som anger skrämmande siffror. 40% av muslimer i England vill ha Sharialagar. Efter 7/7, uttryckte 20% "sympathy with the "feelings and motives" of the suicide bombers who attacked London". Långt från alla dessa blir jihadister, men 40% av 2,6 miljoner (2011) gör drygt 1 miljon muslimer (!) bara i England som skulle föredra att den engelska konstitutionen och lagen ändras. Då ska man vara medveten om att Sharialagar inte bara är "Lite annorlunda äktenskapssyn" än våra lagar. Vi pratar hela paketet, inkl att homosexuella och judar ska dödas, etc etc. Jihadisterna ger dessa "fredliga" vardagsmuslimer något nytt att sätta sin tilltro till. Någon beskrev muslimer som att "de betraktar sig överlägsna kulturellt, men känner sig ändå underlägsna" visavi väst, vilket ger en grogrund för tankar om muslimsk (alltså inte nödvändigtvis islamistisk) revanch. Detta är också delar av svaret på varför det plötsligt uppstår "radikaliserade" muslimer ur "tomma intet", eller att "en vanlig, hygglig kille" plötsligt drar till IS.

  Att blåsa ut islamisterna ur deras hålor är förstås viktigt, och jag förespråkar kraftfulla metoder mot hatimamer, eller ens misstankar om dylika i Sverige, islamistiska organisationer etc. Det är en viktig början. Men frågan är om det räcker, eller bara skulle orsaka ytterligare muslimsk bitterhet. Snarare behöver vi ta in de genuint väst-orienterade muslimerna, alltså de som genuint vill leva här och som delar våra värderingar. De kan vara viktiga broar också för andra, muslimska efterföljare. Men också för oss ickeinitierade svenskar. Vi har ju faktiskt åtminstone en handfull sådana personer i Sverige; Mohammad Omar, Hanna Gadban, Sakine Madon, Nima Ali Golam-Pour, Nesrin Sjögren m fl. Det är de som kan dels få oss att förstå, dels visa vägen. Lyssna på dem, ge dem allt vårt stöd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får nog bita i det sura äpplet,ta obehaget att förbjuda islam,som i sin tur för varje rättrogen muslim innebär att du angriper Islam och Muhammed,och betraktas som en fiende med ett pris på ditt huvud,varje blick åtbörd av avståndstagande från islam ses som ett kränkande angrepp.

   Radera
  2. Flera av dem nu nämner (kanske alla) har förklarat att de inre längre är muslimer. De kan hjälpa oss att förstå hur muslimer tänker och känner, men kan knappast vara något embryo för fredlig islam. Jag ansåg förr att enda sättet för Sverige var att "moderata" och moderna muslimer trädde fram och profilerade sig mot salafisterna. Men även om det finns många muslimer i Sverige som inte bryr sig särskilt mycket om religion så är all organiserad islam, åtminstone sunni, salafistisk, mordisk, förtryckande och hatisk.

   Radera
 7. Det är nu hög tid att riva alla Moskéer i hela Europa. Sluta dalta med Islam! //tompas11

  SvaraRadera
 8. Människor vars hjärnor inte är infekterade med kulturmarxism förstår att Islam inte är kompatibelt med västvärldens kultur och att det enda vägen för västvärlden är att kriminalisera terrororganisationen islam. Muslimer i Europa bör ges två val. 1 avsäg dig medlemskapet i terrororganisationen islam och bli ett med västerländsk kultur. 2. Lämna Europa (och bosätt dig i ett muslimskt land). SvT och TV4 har rakt motsatt ide och skyller på oss europeer för att vi marginaliserar muslimska invandrare. Hela dagen har en rad med kulturmarxister fått uttala sig angående det muslimska terrordådet medan inte någon fått uttala sig som varnat för att den muslimska invandringen kommer resultera i terror och splittring. Vi lever inte i en demokratisk stat utan i DDR nr2.

  SvaraRadera
  Svar
  1. " SvT och TV4 har rakt motsatt ide och skyller på oss europeer för att vi marginaliserar muslimska invandrare. "

   Detsamma har gällt för hela sjuklövern de senaste 20 åren. Fast det rör på sig i övriga Europa nu. Tongångarna här i Schweiz är ganska militanta och hårda åtgärder mot muslimer lär komma i flera länder snart.

   Dock ska man då även vara medveten om att de länder som inte genomför skärpningar självklart kommer att få ett ökat inflöde. Gissa tre gånger vad det kommer att innebära för Sverige.

   Radera
  2. Utlandssvensk, det är mycket intressant att läsa dina glimtar från CH.

   Jag har stor respekt för hur schweizarna organiserat sin helvetiska federation på ett mycket direktdemokratiskt sätt, och trots lång fred lyckats bevara en överlevnadsinstinkt, något som verkar utraderat i det fredsskadade, söndercurlade dagissverige där såväl utrikeskorrespondender som vuxna "statsmän" bölar så fort något läskigt händer.

   Jag avser att flytta inom kort, dock blir det inte CH denna gång, utan ett kortare kliv. Men CH är definitvt på radarn. Kan bara gratulera till ett bra val, i god tid.

   Som sagt, skriv gärna mer om CH om du har tid, läser med stort intresse.

   Radera
  3. @ 6-10,

   Tack, tack, mycket vänligt!

   Jag har bott i många olika länder och CH var ett mycket aktivt val för mig. Rent allmänt tror jag att många svenskar skulle vara betjänta av mer kunskap om övriga västländer. Schweiz är ett väldigt unikt land och om det fanns någon vilja skulle Sverige ha mycket att lära. Tyvärr saknas denna vilja helt!

   Men för enskilda svenskar är det absolut ett land att överväga om man vill fly galenskapen.

   Får man fråga vart du tänker flytta nu?

   Radera
  4. @ 6-10,

   Jag kan väl nämna att här har man väldigt öppet pratat om risker och problem med islam under lång tid. Du skulle se valkampanjerna här!

   googla t.ex "SVP islam".

   När man röstade om minareter var det ingen tvekan om att det gick ut på att sända ett budskap, dvs troende muslimer är inte välkomna här. Det funkade fint! Mer kommer säkert inom kort.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. @ Utlandssvensk

   Har som du erfarenhet från andra länder inklusive tredje världen, så detta kliv blir inte så märkvärdigt för mig, jag hoppas kunna träffa nära och kära oftare än många andra perioder jag bott utomlands. Är lite beroende av att vissa planer går i lås, men mycket pekar på Norge.

   Jag kommer att flytta "schysst" (dumt kanske vissa säger) så jag kommer bli föremål för norsk förmögenhetsskatt, det känns förstås lite surt och dumt. Å andra sidan är den under utfasning, och övrig, lägre skattebelastning kommer faktiskt mer än väl att kompensera, om jag räknat rätt. Sen ligger det en väldigt skön känsla i tanken att kunna rycka undan mitt bidrag till den svenska skattekakan. Jag ser mycket hellre att detta går till Norge, där FrP just nu driver igenom ett omfattande migrationspaket i snabb takt. Sverige utreder förstås och kommer väl med något halvhjärtat om två år. DÅ är det försent och man har ytterligare två års skador i lasten.

   Vi får se, förhoppningsvis går det i lås, och då kommer det genast att kännas bättre.

   Radera
 9. Det känns som att den muslimska världen skulle behöva sig en duvning i vad demokrati och yttrandefrihet innebär. Islam behöver reformeras flera varv precis som kristendomen gjort. Det kräver att muslimer själva står upp och tar kampen och att de har en tro på att något annat är möjligt. Jag kan inte se att en muslims enda möjlighet att leva demokratiskt och med god standard är att flytta till västvärlden. Det vore en gud i behaglig gärning ifall oljan kunde bli menlös så att miljarder inte skall strömma in till extrema rörelser som Saudiarabien.

  SvaraRadera
 10. Har vi hört några mullor som tar avstånd från terrorattacken i Paris? //tompas11

  SvaraRadera
 11. Söndag kväll 1939 - Winston

  Hur ofta har vi inte fått höra
  att vi är de kraftlösa demokratiernas
  var dagar är räknade,
  och som nu måste ersättas med olika typer av
  kraftfulla diktatorer och totalitära despoter?

  Det råder ingen tvekan om att vi inledningsvis
  kommer att få lida, eftersom vi alltför länge
  har önskat oss att leva i fred,

  Vår ovilja att slåss kallades hånfullt för feghet
  Vår önskan att se en värld utan vapen sågs
  som ett bevis å¨vårt förfall.
  Nu är vår stund kommen,
  Nu går vi vidare.

  Nu, med Guds hjälp, (Winston var inte ett dugg religiös)
  med övertygelsen om att vi är
  den civiliserade världens och frihetens försvarare,
  kommer vi att hålla ut ända till slutet."

  Talet hölls när han var nyss utnämnd marinminister tillhörande krigskabinettet, och hade lite att bevisa sedan förra sejouren som marinminister efter den misslyckade kampanjen att undsätta Ryssland genom expeditionen till Galllipoli, som ändade med förskräckelse, Ottomanerna höll ställningarna, (med stöd av Tysk krigsföringskonst) S.W


  SvaraRadera
 12. Från Gallipolihalvön hade osmanerna kontroll över inloppet till Svarta havet med hjälp av artilleri. Sundet var minerat. Vid Osmanska rikets inträdande 1915 i 1a VK (för Centralmakterna) utsågs Liman von Sanders till befälhavare för 1:a osmanska armén och den 25 mars över 5:e osmanska armén. Där mötte han överste Mustafa Kemal - det moderna Turkiets grundare (Kemal Atatürk.)

  5:e Turkiska armén försvarade bl.a sjövägen mellan Medelhavet och Svarta Havet, för att förhindra sjöfart till Ryssland. Turkarna fruktade ett ryskt anfall mot Bosporen och Istanbul. Liman von Sanders valde att koncentrera sig på ett brittiskt anfall från Medelhavet (grand strategy).

  Marinminister Churchill blev tvungen att få bukt med turkarna för att upprätta förbindelser och sjöfart med Tsarryssland genom kontroll av Dardanellerna, Marmarasjön och Bosporen, för fri sjöpassage mellan ententens Medelhavsflottor och den ryska Svartahavsflottan.

  Liman von Sanders insåg att risken inte kom landvägen utan var Storbritannien och kontrollen av sjöfarten. Sanders försvarsplan fokuserade på det långa sundet Dardanellerna med hjälp av artilleri och minor. (jämför Sveriges numera nedlagda kustförsvar som byggdes upp enligt samma principer.

  Den brittiska flottstyrka misslyckats kapitalt att forcera Dardanellerna. Churchill trupper fick sättas i land på halvön Gallipoli, vilket ingick i Sanders plan

  Planen gick helt enligt förväntan, en brittisk-fransk och en australiensk-nyzeeländsk avdelning fastnade på de stränderna, där de tvingades gräva skyttegravar. Den brittiskledda expeditionen till Dardanellerna blev ett blodigt fiasko för Ententen. Ca 44 000 allierade soldater dödades och antalet sårade är oklart. Den osmanska armén förlorat totalt 87 000 under hela kriget.

  Hela 1a Vk hade sin upprinnelse nere på Balkan, genom upptakten med 1a och 2a Balkankrigen, som mycket handlade om det Ottomanska rikets förestående tillbakagång, företrädesvis pga all ny vapenteknik i Europa som generades 1850 och framåt.


  Liman von Sanders fick för övrigt titeln "Osmansk marskalk". Senare under kriget deltog han i andra tysk-turkiska krigsföretag bland annat i Syrien, Palestina och i Kaukasus. S.W

  SvaraRadera
 13. Ergo, IS når framgångar för att de har uppbackning, rejäl uppbackning, någon högre upp, dvs Gulfstaterna och Saudi vill sopa banan med Shia och Kurderna, och få kontroll över Kirkuuk och oljan, efter fiaskot med Irakkriget. Den där Islamska staten håller inte ihop en vecka utan logistik och försörjning. Vad man kan klura på är Turkiet, vad är det Turkarna vill? Visserligen är Turkiet Sunni, men med en ganska egen statsstyrd version.

  Kurderna är tyvärr huvudsakligen 85 % sunnimuslimer (2013) Shiamuslimer utgör ungefär 9-10 % och det finns även kristna minoriteter. Det är en kamp som pågått sedan Muhammed, och Shiiterna är det mycket mer ordning på.
  problemet är som sagt var att Irak klappat ihop och företrädesvis befolkas av Kurder och Shiiter, samt då att Assads Alawiter är ngn skum konverterade grupp shiiter.

  Turkiet är med i Nato, och var utpost mot Sovjet, med tex Armenierna som motståndare (världens äldsta kristna land) och Iranierna bråkar naturligtvis inte i onödan. Numera är Turkiet centralt för nato av samma anledning som för Tyskland 1914, och Saudi är alla beroende av andra skäl. Kurder och Armenier (och Assads Akawiter) litar inte ett dugg på Turkarna, med det är Tjetenerna, som är svurna fiender till Putin som utgjorde stommen till IS. Det är rena rama dårpippisoppan, och det enda man vet är att det är god ordning på Turkfolken, Kurderna och Perserna. Problemet är mer att dessa terrorister är hopplösningar, som tillhör marginaliserade sunnimuslimer, som är dömda till fattigdom, pga Suadis och gulfstaterna klanstrukturer. SÅ vägen framgåt går via stabila shiitiska nationalstater, tex Syrien, men utan Assad, och sedan Kurdiskt oberoende, samt att Turkiet knyts närmare EU,men så var det ngt ljushuvud som anföll Libyen, och frågan är om det går att göra ngt åt mängden, för de allra flesta är sunnimuslimer, som vill vara sunnimuslimer, och som aldrig kommer att kunna bygga egna välfungerande statsprojekt, (nationalstater), så har det nästa alltid varit. Ta bara Saladin, den ende som det var ordning på, han var Kurd, som lyckades sätta hårt mot hårt under korstågen. https://sv.wikipedia.org/wiki/Saladin

  S.W

  SvaraRadera
 14. Nä det är inte IS som är farliga (den stat de inbillar sig att de ska upprätta för att vara nyttig idiot, dvs bufftertstat åt de privilegierade eliterna i gulfstaterna ocn o viss mån Saudi.

  Faran/risken är magnituden och mängden av ointegrerbara inflyttade sunnimuslimer (män) som hamnar på kant med tillvaron, eftersom det inte finns någon framtid/hopp.

  Varför just Sverige ska vara mottagare är inte helt klart.

  Någon inom EU-toppen har haft målet federation, ett medel är att slå sönder nationalstaterna genom mångfald, dvs klassikerna söndra och härska,

  Metoden just i Sverige har PUT och snabb väg för medborgarskap, vilket så kalrt berrättigar rättigheter i hela EU. därtill gödsling av pass, sjukvård och skola till alla, och en helt öppen gräns utan minsta kontroll ens av EU-migranter, som får vara här och arbeta/söka arbete, samt att vi tillämpar världens mest generösa villkor för anhöriginvandring. Det är ingen slump, Sverige är det enda land som går att driva dit, och detta har så klart påverkat flyktingtrycket till hela EU, och det är inte annat än att man är skadeglad, (fast det är tragiskt) att bland annat nymoderaterna och mp och C är de partier som i sin iver att driva mot federation, i själva verket dragit undan mattan för inte bara Sverige, utan defacto hela EU, man vet inte om man ska skratta eller gråta, men det gick inte direkt som man tänkt sig, och kontroll på detta har ingen.

  Sedan körde man på i media och drar rasistkortet på alla som inte fattar :-)

  Det verkar mest ha varit Svenska politiker som inte hängt med, det är rävspel, nu när EU har blivit för stort, och inte kommer att kunna federalisering, och bankunionen ser att att vara på fallrepet, och att gudskelov energiunionen kommer gå om intet, så kan EU återgå till vad EU är bra på, att främja respektive nationalstats intressen. S.W

  SvaraRadera
 15. Ryssland är inte oskyldigt, dvs agerar ju för fullt för att hantera sina handelsintressen, och där kommer Ösersjön och Dardanellerna/Bosporerna in, och vägen dit går genom att destabilisera Turkiet och Grekland (vilket inte behvös, eftersom Grekerna sänker sig själva :-) ivrigt påhejade av Pascalidou och hela grekvänstern :-)

  men
  huvudsakliga orsaken är trots allt västs interventioner i mellanöstern, som skapat kaos och flyktingar, och sedan kommer de till norra Europa, och har faktiskt i många fall aldrig haft en tanke på att integreras, ärligt talat är man rätt förbannad på att de egna förutsättningarna slagits i spillror av stormaktspolitik. Det blir nya frontavsnitt och naturligtvis lågintensiva lokala krig.
  (terrorism), vad krigsmålen är, är nog oklart. språk, religion och hudfärg kommer bara bli mer och mer viktigt (urskiljande), samtidigt som alla gapar om att det är rasism :-) det kommer att bli ett underbart trippel-Orwellskt samhälle, som nog inte år att göra något åt, våra politiker hänger sas inte med, utöver då snickesnack, med ord ord ord, utan handling.

  Poängen med Churchill var inte hans retorik (han fick visst Nobelpriset) utan att han var en handlingens man, allt han gjorde berättade han, och omsatte han sitt tal i konkret handling, det brukar vara rätt framgångsrikt, dvs när det smäller. Det är nu, framgent, som vi väljare kommer kunna sålla agnarna från vetet. Mp tex, de kommer att snacka lite, men handla precis tvärt om. Så vill man se Paris-attacken Cyniskt, så var det det bästa som kunde ske eftersom Merkel inte får med sig republiken och sydeuropa är trötta på Tysklands agenda, med nit och flit i statsfinanserna. Sverige kan inte rädda sig själv, pga inhemsk politisk kultur, och då får övriga Europa rycka in, just nu har en gäng galningar hjälp Sverige och sossarna, att inte fortsätta ut över bergkanten, med mp vars politiska mål är ngt diffusa. Bollen är synnerligen rund, och kriget i mellanöstern har så kalrt flyttat hit, det är ju självklart, krig skapar flyktingar, och alla som flyr är inte nöjda med varför de flyr, och har en egen uppfattning om orsak och verkan, vad som är sant och inte spelar ingen roll, centralt är att en faslig massa unga arga män är här, pc bestämmer sig för att göra något ordentligt av sina annars rätt meningslösa liv, tex att bekämpa väst, imperialism och vit överhöghet i allmänhet :-) och där har de ju många vänner, bara att spela upp Romsons tal från Almedalen, och kolla lite vad Ruwaida och Kaplan driver för agenda, och att de tär så, beror på att vissa eliter vill att det ska vara så, och på köpet fick vi SD, DÖ och partiet S i full galopp infiltrerade av identitetsvänstern, man tar sig för pannan, men anfallet går nog snabbt över, utmaningn är mer hur Svefige ska lösa sina "mångfaldsområden", det kommer nämligen urarta till rservat utan statligt monopol på väld, och då blir det nya gränser, som alltid. Hade de skndat långsamt med EU-projektet, hade det gått mycket bättre, nu fick de bråttom, och tog flyktingar till hjälp, och det var inte världens smartaste idé, eftersom om man har Churchill som idol, det hade Reinfeldt, så borde man vara bättre på analys, och att se till att det man säger är ärligt och omsätts med en verkstad, nymoderaternas verkstad avstannade 2010. Sedan tar det tid att gruppera om, men det är värre med C för de har sas inte haft ngn idé från början, annat än att springa och bräka med den vind som nymoderaterna stakade ut. S.W

  SvaraRadera