Sidor

söndag 1 november 2015

Röstar för sin undergång

Vilka får det sämst i förlängningen av migrationshaveriet? och vilka är det som stödjer en fortsättning av detsamma?

Som jag och många andra skrivit om tidigare väntar det enorma kostnader i framtiden för att hantera det migrationshaveri som nu pågår. De kostnader vi ser idag är bara en västanfläkt av vad som väntar. Som Tino Sanandaji visat kommer tillströmningen av nyanlända inte innebära motsvarande skatteintäkter för att hjälpa till med finansieringen. Fnordspottning har skrivit om myten om invandringen som lönsam här

Den akuta mottagning som pågår nu är naturligtvis väldigt dyr, men i framtiden skall det betalas skola, sjukvård socialbidrag etc åt en grupp där det kommer råda stor arbetslöshet (nej jag tror inte att man mirakulöst kommer lösa integrationsproblemen).

Det finns ett facit på hur det kommer bli i Sverige, nämligen Malmö. Av Malmös budget på 13 miljarder är 5 miljarder bidrag från övriga Sverige. Frågan är vem som ska skicka bidrag till oss när hela Sverige sitter i samma sits som Malmö. En situation med en enorm grupp som inte bidrar till samhället utan enbart kostar pengar.

Finansiering av detta kan kortsiktigt ske med lån (dvs låta våra barn betala kalaset) men det är helt ohållbart såvida vi inte ha en stor  tillväxt, vilket inte kommer vara fallet.

Alternativt kan man höja skatterna väldigt mycket för de som har jobb. Detta är dock kontraproduktivt för folk kommer jobba mindre och kringgå systemen enbart pga det höga skattetrycket.

Det mer troliga alternativet (i kombination med måttliga skattehöjningar) är kraftiga besparingar över hela linjen. Högre avgifter i sjukvården, sämre polis, skola och lägre ersättningar till studerande och arbetslösa.

Vilka drabbas då av detta? Det kommer inte vara de som idag tillhör den övre medelklassen eller tjänar bra. Visst får de mindre marginal för överflödskonsumtion och kommer hålla i slantarna, men vem fan behöver den där resan egentligen...

De som kommer drabbas är de som idag har det sämst eller lever ok, men på marginalen. Även studerande, dagdrivare på Södertörn kommer drabbas hårt, dels som studerande men även då det offentliga inte kommer ha råd att anställa genuspedagoger och annan skit som inte behövs. Det är dessa personer som säkert till stor del idag sitter och röstar på V MP Fi och därmed sin egen undergång.

Jag kommer klara mig oavsett. Vi har stabila jobb och tillgångar. Intäkterna kör vi in i bolagssektorn enkom av anledningen att bättre skydda dem från klåfingriga statsmakter på ett bättre sätt. Visst finns risken för en skatt på tillgångar som på Cypern, men det är så mkt enklare för staten att fippla med inkomstskatter och indirekta skatter för att sno åt sig pengar.

Nedanstående är en bild från skolvalet 2014 från Globala gymnasiet på söder i Stockholm. Dessa personer röstar för sin egen undergång. 2018 har de rösträtt i allmänna val. Jo de har ett estetiskt program där man bl.a. haft projektet "påverkan&genus". Kommer säkert ge sjukt mkt jobb när samhället drar i nödbromsen om några år....

Diagram


Skolvalet 2014

På samma gymnasium har man också någon form av triggervarning så att elever inte ska behöva bli skräckslagna om en bok de inte läser är genusgodkänd på Södertörn...typ

Triggervarning

"det kan också vara skildringar av heterosexuell kärlek mellan vita personer som upplevs som normförstärkande"Tino om skatteförmåga i Malmö

Tino om subsidier till Malmö


19 kommentarer:

 1. Tydligen så går det inte att ha en tjänstebaserad ekonomi där vi "går och städar åt varandra" men en ekonomi med medborgarlön, kulturinvesteringar och navelskådande genusforskning kommer bygga Sverige starkt.

  SvaraRadera
 2. Lärarförbundet och Göran Persson sänkte svenska skolan efter finanskrisen. Resultatet är okunskap, men istället kunskaper om "viktigare" saker. Samtidigt har det pågått en drogliberaliseringskampanj i västvärlden vilket resulterat i skolministrar som talar till lärare via webben och formar hjärtan med sina händer. Det kan i och för sig vara bättre än dold alkoholism och prostitutionsköp, som på den gamla goda tiden.

  Lägertömningen i Malmö. Varför protestera, ta hem de fattiga till era högbelånade lägenheter istället. Visa era öppna hjärtan i handling. Möllan by night, bjud på lite haschpipa och förbrödra er med mångkulturen. Vänsterhögermys. Alla öppna gränsers förespråkare tillsammans.

  SvaraRadera
 3. Är det bara jag som anser att institutionsreformen hade negativa effekter. Galningar arbetar nu som pedagoger, administratörer och annat istället för att sitta inlåsta och tungt medicinerade.
  Per Hagström på gymnasietidningen har antingen en vild fantasi eller så satt denne med en djupt störd individ framför sig.
  Hur identitetsstörning kan anses normalt och heteronormativt onormalt och stötande, går mig helt förbi. Problemet är att man inte kan flytta till de andra nordiska länderna eftersom galenskaperna spridit sig likt ett virus.

  SvaraRadera
 4. Jag håller delvis med dig, men jag tror att folk underskattar de långsiktiga konsekvenserna. Den svenska medelklassens livsstil (föräldrapenning, dagis, skola, gratis universitetsutbildningar, pensioner, subventionerad sjukvård och fridtidsaktiviteter) är så uppbunden till det offentliga att rejäla nedskärningar där får ganska drastiska konsekvenser. Det som kommer att krävas är i praktiken att man betalar två gånger, dels via skatten, dels privat, och då finns inte så mycket medelklass att tala om kvar i Sverige. Så det är fler än dagdrivarna som röstar för sin undergång.

  SvaraRadera
 5. @ cynisk

  "Så det är fler än dagdrivarna som röstar för sin undergång."

  Ja, i praktiken alla utom de superrika. Resten kommer att sitta fast i det sjunkande skeppet. Läs på hur de gick för vanliga, skötsamma och högutbildade människor i t.ex Argentina. Ytterst få lyckade komma ut.

  Och Argentina kommer snart att framstå som rena paradiset jämfört med Sverige.

  SvaraRadera
 6. @ utlandssvensk,

  Jag håller med, har fått ett jobb i Norge som jag tänker hålla hårt i av just den anledningen. Jag upplever en påtaglig skillnad mellan debattklimatet och politiken i Sverige respektive i övriga nordiska länder (det finns naturligtvis stollar där också, men de sätter inte agendan i tillnärmelsevis samma grad).

  Vi får Argentina med en twist, statsfinansiell kris, social kris, ekonomisk stagnation (i bästa fall) parat med etniska konflikter. De politiska/ekonomiska mekanismerna beskrevs väl av Elisabeth Langby, i boken Vinter i välfärdslandet (1984). Min gissning är iofs att man kommer att mildra de första stötarna med drastiskt växande budgetunderskott (sker redan) och devalvering (d.v.s. att den flytande kronan tillåts sjunka), och att man når vägs ände runt 2018-2019 om inte politiken vad gäller migration och mottagande ändras drastiskt. Förmodligen blir det migrationen i kombination med någon extern chock i omvärlden som knäcker kamelens rygg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Elisabeth Langby, i boken Vinter i välfärdslandet (1984)"

   Mycket läsvärd bok! Fast kombinationen av massinvandring och välfärdstat finns det nog inga historiska paralleller till.

   "att man når vägs ände runt 2018-2019"

   Jag tror att det är väldigt optimistiskt, men hoppas att du har rätt. Varje år som landet håller ihop är ett bra år om man endast har ett svenskt pass.

   Radera
  2. @ Utlandssvensk

   Argentina verkar så där lagom bra. Ett land som var bland de rikaste i världen för 100 år sedan, och som faktiskt även skickade nödhjälp till svältande i Sverige.

   Lustigt nog är det argentinska passet drägligt för för resor, så landet anses nog ej som flyktingproducerande (vilket iofs bara är en av parametrarna som avgör).

   Det blir iofs en rätt rolig dag, när man kan se den snopna minen på "Globala skolans" FI/MO-tomtar när de får känna på den globala viseringsplikt som är legio för folk med värdelösa pass. Glöm att åka på konsert eller gifta sig i Las Vegas (som en kommunistpolitiker i Sverige faktikst gjorde.

   Har lite arkivporr till sist. Det fanns en tid när man fick 21 guldfrancs för 15 SEK..

   http://www.historiskavardepapper.com/Jarnvagslotteriet.html

   Radera
  3. " Det fanns en tid när man fick 21 guldfrancs för 15 SEK.."

   Jo, och i början av 70-talet stod kronan 1 till 1 mot CHF. Nu får man betala 9 (!!!) sek för en chf.

   Det var även främst ekonomiska problem som gjorde det svårt för folk i Argentina att lämna. Passet blev aldrig värdelöst.

   I Sveriges fall finns det dock en verklig risk att merparten av befolkningen i princip blir utblottade ungefär samtidigt som deras pass blir värdelösa. Ingen angenäm kombination......

   Radera
  4. Håller med om att direkta paralleller saknas, även om Argentina nog ligger ganska nära.

   Skälet till att jag tror att det är 3-4 år kvar innan det börjar bita mer kännbart (ekonomiskt, socialt kan en hel del komma tidigare) är att den offentliga skuldsättningen ännu är ganska låg, och att Sverige har en egen valuta, i princip kan Riksbanken köpa statsobligationer tills kronan blir värdelös (vilket dock leder till mycket hög inflation). Snabbt växande underskott i den offentliga finanserna gör dock att man kan räkna med att kapitalmarknaderna drar öronen åt sig på allvar inom ett par år.

   Radera
  5. Utlandssvensk, Cynisk,

   Trevligt kommentarsfält här med bra input.Ja, Argentina har förvisso sina etniska minoriteter, men de har aldrig haft någon välfärdspull av den typen Sverige har. Sydamerikaner har viskat i mitt öra att vissa etniska grupper från Europa fick försörja sig på Buenos Aires bordeller, tex. Andra (inkl en del svenskar) blev fattiga jordbrukare i något avlägset hörn av det stora landet. Så det var knappast fråga om utsugning av de argentinska skattebetalarna.

   Lägg därtill ett hyfsat klimat i många delar av landet, så är det faktiskt nog inom ett smakligare alternativ än fattiga, kalla Sverige.

   Som Cynisk tror jag att det finns mycket att tricksa med innan det går rejält illa, förutsatt att ej någon större svart svan seglar upp. Ett par år med stöld ur u-hjälpen (insert rått garv här när SIDA-anställda får söka sig hemåt och jobba på någon flyktingförläggning i Lappland).

   Problemet med att vänta 3-4 år är att inlåsningseffekter kan slå till på vägen. Det är jobbigt, givetvis, om ens besparingar/bostad redan tappat en del i värde, att ta förlusten i stället för att sitta kvar och hoppas på bättre tider..som aldrig kommer igen.

   För egen del gör jag omdispositioner från SEK till tillgångar med ingen eller svag koppling till SEK/Sverige. På det sättet hedgar jag mot Sverige. Har någon kreativa förslag på hur man tom kan vinna på en Svensk kollaps?

   Radera
  6. @ cynisk,

   Visst, det är möjligt att landet kan tuffa på några år till. Men jag ser påtagliga risker nu:

   1. Fastighetsbubblan är extrem och lever sen länge på uppenbar övertid.

   2. Det finns tydliga tecken på att stora grupper av de mest produktiva går i flytttankar.

   Min gissning är att 2. kommer att leda till att 1. smäller.

   Om detta sker kommer statens finanser snabbt att bli helt katastrofala. Fast allt brukar ta en del tid, så normalt skulle man kunna förvänta sig några års ledtider.

   Men jag tror att det kommer att gå fortare nu. Vi pratar redan om en fullkomligt extrem förändring av landet och det kommer att bli närmast akut obehagligt och direkt farlig för nästan alla inom kort. Polisen har i praktiken upphört att fungera och det väller in unga män från världens absolut våldsammaste länder. Carjackings, kidnappningar, home invasions, etc kommer att bli vardag.

   Man brukar i dessa sammanhang ofta mötas av argumentet att det fungerar bra i USA, dvs. man kan tryggt bo i en dyr och fin villa trots att det finns ett våldsamt getto bara någon mil bort. Jo, det funkar och hade kanske även kunnat fungera i Sverige, men det bygger helt på lokala polisstryrkor, egna vaktbolag, samt väl beväpnade medborgare.

   I Sverige saknas polis, ingen har råd med vakter pga. skatterna och väldigt få är beväpnade. Detta är rena drömmen för våldsamma brottslingar och alla med dyra hus och bilar kommer att bli måltavlor inom kort.

   Vad gör villägaren i Täby om Ali, 13 år, ringer på dörren och berättar att det nog är en god ide att köpa lite försäkring? Det vore ju hemskt om något skulle hända barnen. Ska vi säga 5.000 i månaden?

   Den bistra verkligheten är att svensken i praktiken inte kan göra någonting. Hans val är att betala eller flytta.

   Radera
  7. @ 6-10,

   "Har någon kreativa förslag på hur man tom kan vinna på en Svensk kollaps?"

   Den uppenbara traden är väl valutan. Långa puts på kronan. Det är ganska billigt om du har tradingkonto på någon större bank. Problemet i dagens värld är väl att man måste välja en annan valuta att gå lång och det är lite ont om hårdvalutor nu för tiden :)

   Hade vi haft gamla DM hade det varit en solklar deal. Men EUR? Mycket kan hända med den valutan..... Troligen skulle jag välja CHF, även om man visst kan se problem där med.

   Under nittitalskrisen blev kronan nästan halverad mot CHF och den här gången lär det bli betydligt värre. Dagens kurs på SEK/CHF är kring 8.6 och det kan gå snabbt till 20, En put med strike 15 och 2 års löptid kostar dock nästan noll.


   Radera
  8. Säkra sina innehav mot kronan är givet (huset är ju svårt men i övrigt). Jag har ex sk tiotaggarlösning på all pension varför jag helt fritt (någorlunda) kan flytta runt den som jag vill. La den mot NYSE i dollar för 2-3 år sedan och det var rätt lyckat. Är dock lite rådvill nu då jag tror på större aktiehaveri igen, ligger nu i dollar med utanför börsen på ngt likvidjox bara för att säkra pengarna.

   Radera
  9. "(huset är ju svårt men i övrigt)."

   Huset är väl jättelätt? Belåna fullt i SEK och växla till annan valuta.

   Jag vet att en del gör det nu.

   Eller gör bara en termin på samma belopp, fast då blir det maginalkrav.

   Radera
  10. Jo det kan man ju iofs göra, dock blir man rätt fastlåst om det går åt ngt annat håll än man räknat med. Går pensionspengar eller likvida medel ned är det ju segt, men likväl kan man dra ändå. Sittar man med överbelånat hus blir väl ens position rätt cementerad i den svenska myllan.

   Radera
  11. "Jo det kan man ju iofs göra, dock blir man rätt fastlåst om det går åt ngt annat håll än man räknat med."

   Visst, det finns risker med allt. Man får helt enkelt besluta sig för vilka man helst vill undvika. Har man ett obelånat hus och SEK går ner kraftigt kan man också sitta fast, om man inte har stora tillgångar i övrigt.

   Om man bor i Sverige och har hög lön bör man även tänka på att man är naturligt lång SEK via inkomsten.

   Radera
 7. Hej.

  En liten tröst...? Censurgruppen på Malmö Stadsbibliotek är i alla fall nedlagd, för den här gången.

  Framtiden för Sverige? Alla (utom den krympande kärnan svenskar med relativt sympatiska åsikter, leva och låta vara-attityd samt skynda långsamt) får som de vill: vänsterextremisterna får ett samhälle där alla är lika värda, och alltså saknar värde som individ. Religionshysterikerna kan ohejdat bygga sina sekteristiska enklaver i skydd av toleranslagar. Frihetsfront-liberalerna får sin avskaffade förtryckarstat (hoppas de har gott om ammunition...). Miljöpartisterna får frysa. F!-partiet får uppleva gränslös kärlek. Socialdemokraterna blir ett nationalistiskt parti för att hålla sig över tjugo procent. Hoppla! vi dör!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Med ursäkt för sarkasmen ovan, men ibland brister det Ds

  SvaraRadera
 8. Nu kom det ut en sammanställning av antalet skottskadade i Sverige och våra grannländer. Siffrorna talar sitt tydliga språk:

  ANTAL SKOTTSKADADE I DE NORDISKA STORSTÄDERNA 2010 – FÖRSTA HALVÅRET 2015.
  Stockholm 189
  Göteborg 109
  Malmö 63
  Köpenhamn 30
  Oslo 30
  Helsingfors 10 (cirka)

  ANTAL DÖDADE I SKOTTLOSSNINGAR
  * Stockholm 21
  * Göteborg 17
  * Malmö 7
  * Köpenhamn 6
  * Oslo 3
  * Helsingfors 2

  Sverige är redan väldigt farligt jämfört med sina grannländer. Hur mycket värre kan det bli innan de som kan börjar flytta? För MYCKET värre lär det bli, troligen redan nästa år.

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/extrem-situation-jamfort-med-grannlanderna

  SvaraRadera