Sidor

söndag 31 januari 2016

Mobbar är fel väg att gå

Oavsett om det rörde sig om huliganer nassar eller allmänna bråkstakar som låg bakom bråken i Stockholm i helgen är detta helt fel väg att gå av flera anledningar.

1. För det första skall våldsmonopolet vara exklusivt för staten. Alla former av Mobbar som anser sig ha rätt att utöva våld skall omedelbums bekämpas, oavsett om det är nassar eller AFA. Staten måste dock exekvera detta monopol på det sätt det är tänkt, annars försvinners folks tro på att staten upprätthåller sitt monopol och egna initiativ uppstår. Om det var helt självklart att brottslingar åkte dit, utvisade avhystes från landet osv skulle ingen behöva fundera på gatans parlament.

2. I en demokrati finns det vissa regler man håller sig inom, är man missnöjd skall man agera genom demonstrationer, insändare, val osv. Inte knölpåkar.

3. För oss som är kritiska till den politik rörande migration som förts, hanteringen av de marockanska kriminella ungdomarna osv, är detta helt fel sätt. Det tar strålkastarfokus från de problem som finns och istället måste varenda murvel börja om nere i  pk korridoren och skriva om detta i sammanhanget lilla problem (men allvarliga), jmf med de 5000 incidenter som ryms i kod 291.

Alltså sluta med dumheterna och fortsätt göra er röst hörd på alla andra sätt än med nävarna.


14 kommentarer:

 1. Mm, upplevelsen av att ha tänkt en klar tanke är inte mer dunkel hos mobben än vad den är hos mensamedlemmen.
  En kritisk massa av svenska män har funnit det för klokt att initiera mobbräder, det är den vägen dom går, och kommer fortsätta gå, tills de upplever att samhället tar det ansvar de nu upplever sig axlat.
  'på annat sätt än med nävarna' nej, det är ju just det dom precis givit upp.
  Konsensuslandet behöver snart döpas om.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att du har fel.

  Demokratin är redan död i Sverige och att tro någon annat är rent självbedrägeri. DÖ borde väl ha fått även den mest nerdrogade MSM konsumenten att inse att något var fel. Att man sen hävdar att DÖ inte längre gäller men likväl fortsätter att tillämpa den borde innebära att tom en lobotomerad heroinist efter en kort okulärbesiktning förkastar hela systemet som enbart "smoke and mirrors".

  2014 var sista chansen. Sjuklövern kommer aldrig att tillåta något val där SD finns som ett alternativ.

  Det finns folk som hävdar att AKB redan har gjort upp med Löfven om att inte fälla honom, mot att de ska se till att SD är ur leken innan nästa val. Det är inte på något sätt bekräftat, men låter helt rimligt och skulle även förklara AKBs vägran att fälla regeringen.

  Att låta SD ta makten skulle vara direkt personligt farligt för både sjuklövern och media. Sanningskommission och indragna pensioner skulle nog bara vara början…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har varit svårt sjuk, men sjukdomsinsikten har kommit till viss grad. Dessvärre gick det ganska långt i förljugenheten från media och politiker, och som David Eberhardt skriver i GP idag vill folk hålla sig till massan (eller upplevda massan) eller hålla tyst. Nu börjar dock folk våga säga vad de tycker så jag tror det finns hopp, på demokratisk väg.

   Radera
 3. Ett tillägg:

  Svenskarna håller nu på att utrotas. Det finns inget annat passande ord. Att då som svensk säga åt dem att ta det lugnt är exakt samma sak som att stå i kön till godsvagnen på väg österut och säga till de andra judarna att inte bråka i kön.

  SvaraRadera
 4. Historien upprepar sig säger man. Vart tog ursprungsfolket i Nord- och Sydamerika vägen egentligen? Att försvara sig med pil och båge mot kanoner och gevär är ju givetvis en stor faktor. Men bidragande orsak var att stammarna sinsemellan inte kunde hålla ihop för en motattack. Precis som i Sverige. Och även om de var större i antalet så var det bara att anpassa sig till det nya folkets värderingar och kultur. Precis som i Sverige. Anpassa dig eller avrättas. En del blev slavar och det är vad man kan kalla dagens skattebetalare. Här går vi och jobbar för dålig skola, hög kriminalitet, låg ersättning vid pension och framförallt våra nyanlända.
  För övrigt så är de som än så länge är gripna för Stockholms incidenten tre stycken polacker vad jag vet. Dock är två svenska medborgare gripna i Grekland för ett annat brott.

  SvaraRadera
 5. Angående punkt 2:

  Demokrati är ett system där fem vargar och fyra lamm röstar om vad man skall äta till middag.

  Är det rätt och riktigt i en demokrati att fullständigt köra över de som drabbas av besluten, även om de är i minoritet?

  Om 51 % av svenska folket om några år röstar för att skicka ut varenda invandrare som kommit de senaste 10 åren, kommer minoriteten då att acceptera detta utan våldsamheter? Tror inte det.

  SvaraRadera
 6. wisdom of the crowd - As a dog returns to his vomit,
  http://www.di.se/artiklar/2016/1/29/lofven-ku-anmals-for-flyktingkrisen/

  el ministro - en kungens man - får medalj
  http://www.di.se/artiklar/2016/1/28/reinfeldt-far-nytt-toppjobb/
  ( för försvaret=särintresse och öppna hjärtat för 75G judy nicole )

  undras när folket ger honom det som är "skäligt"
  https://www.youtube.com/watch?v=WXr6ym8UKU8&feature=player_detailpage#t=156

  SvaraRadera
 7. För våldsmonopolet gäller bara regeln "use it or lose it". Så här blir det i stater på väg ned/bort. Valet som gjorts är att se genom fingrarna på brottslighet av rädsla för vad media/twitter ska tycka. Valet som gjorts är att inte tillämpa lagen och göra sitt jobb. Nu kommer konsekvenserna.

  Låt oss inte glömma vilka som är ansvariga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skriver måste staten anvånda sitt monopol så att inget tomrum uppstår.

   Radera
 8. Var finns alla MÄN ? allvarligt !?

  recession
  https://www.youtube.com/watch?v=yuLrUVLsXkc

  he even voted for ... =)
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=K8r46oqxZME#t=78

  Loretta
  https://www.youtube.com/watch?v=sFBOQzSk14c&feature=player_detailpage#t=13

  SvaraRadera
 9. Jag håller med om att samhällskontraktet är brutet och att huliganerna är föregångsmän som förhoppningsvis får de antisvenska politikerna att ändra statens agerande så att inga mobbar behövs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, är det ok när AFA och vänstermobben är ute och pucklar på folk?

   Radera
 10. Vad göra när politikerklassen har isolerat sig med hjälp av partistöden? Partierna behöver i praktiken endast ett fåtal medlemmar (så många som behövs för att bemanna köttgrytorna) och vi andra kan se om oss i månen att kunna påverka.

  Visst, vi har en beslutande folkomröstning vart fjärde år men då har vi att ta ställning till endast det som partierna väljer att presentera. Vem tror att vi skulle få folkomrösta om invandringspolitiken? Fetglöm!

  Våldet blir till slut enda vägen. Tyvärr.

  Här beskrivs mekanismen som gör att politikerna är oåtkomliga:

  http://detgodasamhallet.com/2016/01/12/vad-ar-felet-med-svenska-politiska-partier-apropa-vad-atskilliga-kommentatorer-redan-sagt/


  SvaraRadera
 11. Det svenska demokratisystemet är inte längre fungerande. Tanken var att partierna genom sina gräsrötter skulle ta till sig medborgarnas tankar, önskemål och oro och utifrån det bedriva politik. I realiteten är idag få medborgare engagerade i partier och partierna fungerar därmed illa som förmedlare av folkviljan. Det går också att se det som att medborgarna inte finner någon nytta i partimedlemskap då en partielit ensamma styr partiets politik. Lösningen blir att omorganisera vårt politiska liv så att besluten kommer närmare medborgarna, samt att medborgare som vill ge sig in i politiken har lättare att göra det. På så vis skulle vi undvika verklighetsfrånvänd (naiv) politik. Några snabba förslag:

  Fungerande personval, idag krävs det ett de facto partimedlemskap för att hamna på vallistor som tillåter inkryssning i politiska organ. Det ska bli enklare att ställa upp och vinna en plats med politiskt inflytande utan lång och trogen tjänst i ett politiskt parti. Då premieras de med verkliga erfarenheter, tex av ett långt arbetsliv eller uppbyggd specialkompetens, som vill driva frågor som engagerar medborgarna.

  Valkretssystem med tydlig representation, jämför med det engelska systemet med MPs. Den i valkretsen valda representanten är lätt att hitta och utkräva politiskt ansvar av för de beslut personen bidragit till. De måste även resa hem och ta emot medborgarna på regelbunden basis. Om du regelbundet möter de du representerar och måste förklara dina beslut, samt lyssna på det det som de tycker borde prioriteras, ökar incitamenten att lyssna och anpassa din politik efter deras verklighet snarare än att följa partipiskan.

  Mer direktdemokrati utan omväg genom ombud, grundlagsändringar bör alltid godkännas genom folkomröstning, så som redan görs i Danmark. Fler frågor bör underställas folkomröstningar och dessa bör göras tvingande för politiker att följa. Vi bör också införa regler för hur folkomröstningar kan initieras genom medborgarinitiativ, förslagsvis om mer än 10% av de röstberättigade kräver det.

  Vänligen
  Sam Ask

  SvaraRadera