Sidor

fredag 19 februari 2016

82% av flyktingar arbetslösa efter 5 år

Till allas förvåning får inte flyktingar jobb i Malmö. Efter 5 år är 82% arbetslösa,  efter tio är siffran 64%.

Detta trots att Malmö får 5 miljarder om året i bidrag och det satsas stora pengar på olika konstlade sätt att få dessa i jobb.

Malmö är som ni vet ett föregångsområde när det gäller flyktingmottagande, man ligger där ett antal år i förväg jmf med övriga landet. Malmö kan alltså tjäna lite som ett kikare för att skåda in i framtiden för övriga Sverige som det senaste året har börjat ta emot flyktingar i samma omfattning som Malmö gjort de senaste åren.

Malmös siffror är naturligtvis ett enormt underbetyg till Malmö och arbetsförmedlingen (om nu någon tror att den myndigheten skapar några jobb annat än till sin egen personal).

Det är nog också så att en del av de som hamnat i det sköna bidragslivet intye lyfter ett finger för att skaffa ett jobb heller. Så länge det är lönsammare att gå på bidrag kommer det alltid finnas folk som hellre gör det. Kan man dessutom inte språket, eller har någon utbildning är väl möjligheterna begränsade oavsett vilja.

Det som måste göras är att kraftigt minska bidragen och tvinga ut folk i jobb. Blir det billigare att anlita folk så kommer jobb skapas, det finns nämligen en skärningspunkt där man hellre anlitar någon att göra någon än att ,man gör det själv.

Naturligtvis kommer den av LO förstelnade svenska arbetsmarknaden inte göra ett dyft, varför kostnaderna för diverse bidragssystem kommer explodera tills det havererar. Sen kommer man vara tvingad att dra in bidragen. Det kommer också skapas (som jag skrivit förut) en stor svart marknad när arbetslösa flyktingar ned och utan uppehållstillstånd kommer erbjuda sina tjänster för 50:-/h, samtidigt som de lyfter bidrag.

De som kommer drabbas värst är de arbetslösa och andra som faktiskt behöver det sociala skyddsnätet, då det kommer försämras kraftigt. Traditionellt sett är det vänsterns kärnväljare, något Sossar och Vänsterpartister borde funderat på innan de blev migrationsextremister. Om det nu finns kvar några jobbare hos vänstern, det kanske bara är genusforskande tredjekönade fallfruktspressande söderbor kvar i väljarleden. Hos sossarna vet vi ju att avhoppen till SD varit stora, just av denna anledning.

Det man kan hoppas när bidragssystemen kollapsar är att alla miljarder som läggs på genusforskning och religiösa samfund, brinner inne, men det är väl det sista som ryker antar jag.....
19 kommentarer:

 1. Siffrorna i Sydsvenskans artikel är verkligen chockerande och viktiga. Jag börjar tänka på hur moralfilosofer ofta skiljer mellan "räddningsplikter" (de moraliska krav vi alla bör känna att rädda en människa från omedelbar fara om vi kan göra det med rimlig risk och kostnad) och "underhållsplikter" - att ta på sig ett livslångt ansvar för en individs försörjning.

  Asylrätten är utvecklad utifrån att den skulle reglera en räddningsplikt; den är utformad för flyktingar som med rimliga insatser kan integreras och starta ett produktivt liv i det samhälle de kommer till. Men den har i Europa, särskilt Sverige tror jag, i praktiken utvecklats till att mottagar-länderna tar på sig ett livslångt försörjningsansvar.

  Detta är det viktigaste argumentet för att radikalt begränsa rätten att söka asyl - förslagsvis till kvotflyktingar med sådan kompetens att de kan antas kunna ta ett arbete i mottagarlandet utan annat stöd än språkundervisning.

  Se gärna Joakim Ruists blogg för andra argument för att ompröva asylrätten.

  SvaraRadera
 2. På kort tid har det svenska samhället tagit emot en stor andel människor från hela världen. Nu ska dessa personer integreras i samhället och sättas i arbete. Mångfald ska vara en stor tillgång enligt uppgift från politiskt håll, därmed borde tillväxt, personer i arbete, ny företag och innovationer komma utan att staten lägger sig i. Det stämmer naturligtvis inte helt.

  Mångfald på en arbetsplats kan ge fördelar, men endast om personerna har en gemensam form av kommunikation, förståelse samt begreppsapparat. Finns inte detta leder mångfald till ineffektivitet då personerna helt enkelt inte kan kommunicera sina idéer och erfarenheter på korrekt vis. Istället läggs mycket tid på att reda ut vad de egentligen vill. Slutsatsen är att en gemensam kommunikation, eller kultur om man så vill, är en förutsättning för att kunna dra nytta av mångfald.

  Med mångfald använder identitets-vänstern alltid begreppen "etnicitet" eller "rasifiering" (men menar "ras"), och missar därmed helt att mångfald även kan komma ur klasstillhörighet, livserfarenheter, utbildning, ålder, geografisk uppväxt och bostadsort.

  Steg ett i integrations-projektet är alltså att se till att de nyanlända lär sig språket, men kanske viktigare är kultur, sociala koder och livsinställning. Språk är lättare att lära sig än de senare, då de knyter an till personen på ett mer grundläggande plan.

  Sammanfattning: vi har enorma "utmaningar" framför oss, hela samhället måste ställas om för att klara detta, vilket naturligtvis ingen av våra politiker förstår eller är beredda att arbeta för. In kommer klassamhället igen, nu med en tydlig "rasifierad" markör.

  Vänligen
  Sam Ask

  SvaraRadera
 3. Efyersom svensk byråkrati är 50% större än normalt i västvärlden så kan mycket av denna läggas ner och pengar frigöras. Vilket redan är på gång...

  SvaraRadera
 4. Sam Ask: jag vill inte att hela samhället ska ställas om för att ta hand om "flyktingarna". Vi har tillräckligt med problem utan dem. Och framför allt har vi rätt att leva våra liv som vi vill, åtminstone så länge vi tar ett rimligt ansvar för världen utanför Sverige. Möjligen kan man kritisera oss, och hela västvärlden, för att ha låtit MENA-staterna haverera till följd av muslimsk salafism och jihadism. Men västvärldens underlåtenhet att intervenera militärt, tungt och varaktigt, kan inte göra oss skyldiga att i vårt eget land ta hand om alla minoriteter och nödlidande i dessa länder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag anser att det är USA/Israel med stöd av Västeuropa som skapat ökningen av islamistisk extremism, krig och sammanbrott i hela MENA. Senast sände Reinfeldt hundratals miljoner för att störta Syriens regering. Reinfeldt mfl. är alltså skyldiga men det gör inte de etniska svenskarna skyldiga att ta emot en enda människa från MENA. Den som vill hjälpa kan göra det i närområdet. Det som vill ha en enda immigrant ytterligare från MENA vill utplåna svenska folket och vår kultur. Enda räddningen är massiv återvandring till MENA och Afrika. Det borde vi satsa resurser på. Kommer inte att ske förrän någon form av sammanbrott sker.

   Radera
 5. Off Topic:

  Angående din lilla serie om flyktingboenden när skolor tror jag att du finner detta av intresse:

  http://www.friatider.se/skr-ckskolan-tjejerna-vill-det-h-r-m-rkas-m-ngder-av-sexbrott-mot-unga-flickor-enligt-arga-f-r-ldrar

  Man kan säga vad man vill om Fria Tider, men utan tvekan gör de här ett riktigt journalistiskt jobb. Helt otroligt att lyssna på vad "ungdomschefen" har att säga (finns cirka 4 min in i videon).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir alldeles matt....

   Radera
  2. "Man blir alldeles matt...."

   Jo, utan tvekan!

   Men man blir också tvungen att fråga sig hur mycket dessa svenska föräldrar kan ta innan de exploderar. Helt ärligt är det ingen tvekan om att det hade blivit riktigt storskaligt våld för länge sen i de flesta västländer om man höll på så där.

   Om de tryckte in 100 "ensamkommande" 25 åringar från MENA här på mina barns skola i Schweiz skulle det bli väpnat våld direkt. Inte från mig, men från de lokala papporna. Det är helt säkert.

   Radera
  3. Hej.

   Hur mycket som helst, är svaret på din fråga. Om en flicka utsätts för övergrepp av invandrarelev (eller med sådan bakgrund) görs inte mycket väsen av det. Att argumentera att det beror på elevens kulturbetingade kvinnosyn är rasism, och det är det fulaste som finns. Den förälder som drabbats och argumenterat mot invandrarelever stämplas som rasist av de andra svenska föräldrarna och blir utfryst - det är viktigare att vara kosmopolit, modern, öppna gränser, allas lika värde, tro på värdegrunden (känns som om fingrarna kräks när jag skriver det) än att värna sin familj och andra av ens eget folk; sådant omodernt är det ju bara primitiva folk som vi artigt ser ner på som gör.

   Som svensk står du ensam, för inga andra svenskar backar upp dig. Om du går till motangrepp är du rasist, och för att undvika den stämpeln undviker man att stötta varandra annat än i smyg. Jag har suttit i elevvårdsteam och på EHT-konferenser där föräldrars partimedlemskap i SD togs upp som ett 'psykosocialt problem', där vi förmanades 'rädda' barnet ifråga, och se till att det inte umgicks med invandrarelever då dessa kunde bli kränkta. Sådan är den svenska skolan.

   Jag har gått emellan när kulturberikare gett sig på en svensk. Andra vuxna svenska män såg på. Det var allt de gjorde, med sina aj-fån och fjuniga bockskägg. Såg på. Andra invandrare blandar sig gärna i om den ena sidan är svensk eller annan etnisk fiendegrupp, oavsett om de känner någon inblandad eller ej. Samhörigheten som folk har man ändå.

   Snart kommer man att säga om Sverige att ett land utan folk befolkats av folk utan land.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
  4. "Hur mycket som helst, är svaret på din fråga."

   Troligen har du rätt! Men då är det nog också lika bra att vi bara försvinner som folk. Det är direkt motbjudande bara att se eländet.

   Det du beskriver i övrigt kan jag absolut relatera till. Det var en stor del av orsaken till att jag lämnade Sverige. Det stämmer extremt bra att man stod ensam om man inte var villig att lalla med i värdegrunden.

   Jag inbillar mig dock att det är bättre nu än för 10 år sen, men kanske är det fel.

   Radera
 6. Hej.

  Alla andra frågor oaktat undrar jag hur mycket pengar det blivit till envar arbetslös om man bara delat fem miljarder med antalet personer...
  ...men så använder vi i Sverige Parkinsons texter som manual för offentlig förvaltning.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 7. Det tragiska är att dessa siffror gäller perioden innan de stora vågorna kom. Gissar på att 95% av alla som kommit det senaste året inte kommer att få någon sysselsättning inom 5 år, eller efter 10 år för den delen. Bra ide att importera permanent arbetslöst folk... Ökar säkert total BNP iaf. Vi får bara försöka ignorera BNP per capita.

  SvaraRadera
 8. Vi ska vara glada om de är arbetslösa flyktingar som vi får försörja resten av livet och inte trojaner. Släppa in hundratusentals män helt utan id i ett land med bara 9 miljoner invånare är ganska riskfyllt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Släppa in hundratusentals män helt utan id i ett land med bara 9 miljoner invånare är ganska riskfyllt."

   Ja, minst sagt!

   I slutet av 2014 uppskattades ISIS ha mellan 20 och 30 tusen krigare. Vi har nu släppt in kring 10 gånger det antalet bara de senaste 2 åren och till stora delar är det exakt samma typ av människor som de som strider för ISIS.

   Mot detta står en nästan löjligt liten och genomfeminiserad polisstyrka och en obefintlig militär.

   Om man bor i Sverige och inte är extremt rädd, då är man extremt korkad.

   Radera
  2. Ingår i globalisternas plan. Vår räddning är Donald Trump.

   Radera
  3. "Vår räddning är Donald Trump"

   Tja du, håll inte andan medans du väntar på att han ska rädda Sverige.

   Radera
  4. Blev fullkomligt mörkrädd när jag läste kommentaren från några "flyktingar" i Nynäshamn angående vakter mot övergrepp m.m. problem på simhallar - "vi är inte rädda, 90% av oss har militär utbildning".

   Radera
  5. Jo, det handlade om ett asylboende i Nynäshamn som hade blivit utsatt för hot och då hade de boende följande att säga:

   " Vi vet att saker kan hända, och att det har gjort det på flera håll. Men vi är inte rädda. 90 procent av oss är vuxna människor med militär utbildning."

   http://nynashamnsposten.se/nyheter/nynashamn/1.3553195--tack-nynashamn-for-allt-stod-

   Men som god svensk publicistisk sed bjuder utelämnade man självklart bakgrunden till dessa hot. Det visar sig att det var en grupp polacker som hade reagerat på att en ung flicka med polsk bakgrund hade blivit utsatt för "berikning" och nu var nära självmord.

   Aftonbladet ringde sen upp ledare för polackerna och det var ett synnerligen uppfriskande samtal! Den mannen har ryggrad!

   Radera
 9. Jag menar inte att Trump ska komma ridande på en vit häst och rädda oss. Men han är mannen som kan få globalisterna på fall. Det som sker i Sverige ingår i planen.

  Nu har det kommit fram, vilket Trump antytt flera gånger, att spåren om vem som genomförde 9-11 går rakt till Saudi. I den hemligstämplade utredningen. Alltså inte Bin Ladin, inte al Quaida. Och givetvis inte Irak, inte Libyen, inte Afghanistan eller någon annan som USA gett sig på.
  Spåren går till Saudi och därefter tillbaka till en viss grupp i USA.

  https://www.youtube.com/watch?v=ItE28oeMnas
  https://www.youtube.com/watch?v=lskMwrLuwWM
  https://www.youtube.com/watch?v=Gdqd8l9R95k

  SvaraRadera