Sidor

torsdag 11 februari 2016

Kommunpanik Del 3-Vallentuna

Som ni trogna läsare vet har jag en liten inläggsserie igång angående den total panik som råder i kommunerna rörande hanteringen av den havererade migrationspolitiken. I år blir året då kommunerna på allvar skall få smaka på riksdagens öppna hjärtan. Nu skall nämligen flyktingar kommunplaceras i stor skala.

På kommunal nivå verkar man fortfarande tro att alla är rasister som tycker att man bör tänka ett varv innan man smäller upp boenden för nyanlända och HVB hem. Det kanske inte är lämpligt bredvid ett dagis eller på en skolgård. Finns det en tillstymmelse till riskökning pga bygget skall det läggas någon annanstans.

Idag beger vi oss till Vallentuna.

På länken ovan kan ni läsa kommunens information. Av den lilla frågelådan framgår att kommunen har panik och att det skall gå fort som fan. Man har påbörjat markarbeten för paviljongerna (barracker kallas tydligen det nuförtiden) trots att ärenden inte varit i byggnadsnämnden än.

Faktarutan nedan (på kommunens hemsida) är också lite märklig. Vad vet kommunen om den "ensamkommandes" förhållanden? Bevisligen är många ekonomiska migranter som flyttat hit från Iran. Bara att läsa migrationsverkets rapport.  Här lägger man in egna värderingar som fakta. En jävla pandemi i Sverige idag. Skilj på åsikter och fakta!

Fakta

 • En asylsökande har ansökt om och väntar på beslut om uppehållstillstånd i Sverige.
 • Nyanlända kallas person/familj som har fått uppehållstillstånd och blivit anvisad en bostad i en kommun.
 • Ensamkommande barn är personer under 18 år som kommer till Sverige utan föräldrar. Barnen kommer från svåra förhållanden och söker uppehållstillstånd i Sverige.

På sidan "kårstabygden" kan ni läsa lite insändare och kommentarer från lokalbefolkningen samt godhetstörstande politruker.

Precis som i många andra kommuner är invändningarna i första hand placeringen av barrackerna. Då det ska gå fort som fan, prioriterar kommunerna ställen där det finns VA, el etc. Exempelvis på en skolgård. De som ska betala för kalaset (det kostar många miljoner per barrack) dvs kommuninvånarna, struntar man i. Oftast verkar det som man kör över skattebetalarna, men ibland som i Haninge gjorde man faktiskt helt om.

I lokaltidningen Mitt i kan man läsa att kommunen meddelade sig ang bygget den 20 januari. 11 februari tänkte man dunka igenom det i byggnadsnämnden.

Vad jag förstår har man inte fattat beslut i kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige. Då bygget med all säkerhet går på flera miljoner undrar jag hur detta är förenligt med kommunallagen? När kan nämnder och tjänstemän smälla igenom stora investeringar utanför budget? Man anar att svenska staten är en förebild. SMS:a låna?


Slutligen vill jag bemöta de som kallar alla kritiker till det kommunala vansinnet för rasister, Nimbys (not in my backyard) och vad vet jag. Dessa kritiker är ofta sk liberaler, dvs migrationsextremister.

Vem tar sig rätten att säga att en förälder inte får oroa sig för sitt barn, bara för att frågan bottnar i migration?  Som vanligt i Sverige så är allt migrationsrelaterat helt överordnat allting annat.

Vem tar sig rätten att säga att någon som slitit hårt och köpt sig ett dyrt hus i ett lugnt område, inte har rätt till detta lugn. Istället skall rikspolitikernas totala haveri tvingas på denne arbetande skattebetalare. Det är något fult att jobba och slita för att kunna köpa in sig i en lugn kommun med bra skolor, detta måste förstöras för alla skall ned till lägsta nivån.

Att kommunister och sossar förespråkar detta ligger väl i linje med deras dröm om ett nytt DDR, men att sk borgerliga tyckare och politiker gör det är helt skandalöst. Byt parti till VPK era syltryggar.

Apropå byta parti noterade jag idag med glädje att den mkt vettiga kommunpolitikern från Sollentuna, Josefin Utas, nu lämnar miljöpartiet och byter till Borgerlig Framtid. Det finns nämligen rakryggade politiker som har en fast åsikt, när ens parti blir dårar då byter man parti, inte åsikter!

Panikknapp som verkar finnas i varje kommunhusDel 1-Haninge hittar ni här
Del 2-Göteborg-hittar ni här

14 kommentarer:

 1. "Vem tar sig rätten att säga att någon som slitit hårt och köpt sig ett dyrt hus i ett lugnt område, inte har rätt till detta lugn."

  Jag tar mig den rätten vad gäller folk som på olika sätt har gett sitt stöd till att andra drabbas av det som de själva nu vill undvika.

  Det är EXTREMT stötande att skåda folk som har suttit och röstat på Reinfeldt och blivit rika i huvudsak pga. att den förda M politiken på riksplanet gjorde stora delar av Sverige till ett helvete för vanliga människor och därmed drev upp priserna på de helvita reservat som samma parti skapade på kommunnivå.

  Jag kommer själv från ett renodlat M reservat och en helt förkrossande majoritet där har fullkomligt gottat sig åt det som har drabbat övriga landet tidigare och samtidigt byggt upp någon fantasi om att just de är så dugliga och hårt arbetande. Det är i nästan samtliga fall en ren lögn. De har inte flyttat till Danderyd eller Vellinge pga. att det har varit rika och framgångsrika utan de har blivit rika pga. att de råkade hamna där för 10-30 år sen.

  De förtjänar FULLT UT att drabbas av det som de, i högsta grad, har påtvingat andra.

  Sen finns det självklart anständigt och hederligt folk som endast har flyttat till dessa orter för att skydda sig själv och sina barn och som inte, via valsedeln eller på andra sätt, har gett sitt stöd till att förstöra övriga landet. Men de är en väldigt liten minoritet.  SvaraRadera
  Svar
  1. klockrent !

   Varför inte dra det längre, behöver ett land motborgare som sitter och ger bort allt till kulturer som hatar allt de står för ?

   Vi borde ge dem en nystart i södra Jemen eller Pakistan. Där de får en chans att fördjupa sina helgonlika (masochistiska) känslor

   Radera
  2. Argumentet att alla ska få det lika dåligt är kasst. Incitamenten att göra något för att ta sig vidare försvinner då. Sådan argumentation hör hemma i DDR. Jag delar dock ilskan mot de som sitter i reservat på Södermalm eller annorstädes och berättar hur godhjärtade de är som låter degerfors öppna sina hjärtan.

   Jag håller dock med dig rörande de som blivit "rika" pga villaköp för 10-30 år sedan, de cashar dock hem nu och flyttar till costa del sol, många av de som flyttar in har slitit hårt för att få in barnen i ett bra socioekonomiskt område. Försvinner de möjligheterna försvinner också motivationen att göra ngt extra och man kan lika görna löka eller flytta utomlands, vilket som de vet är på tapeten.

   Radera
  3. "Argumentet att alla ska få det lika dåligt är kasst."

   Jag förespråkar absolut inget sådant. Jag är mörkblå och lever i ett lång mycket mer kapitalistiskt samhälle än Sverige och det har jag i högsta grad valt att göra.

   Men det här har nästan ingenting med det att göra. Reinfeldt moderaterna har blivit rika i huvudsak pga. att de har förstört övriga landet. Dessutom har de öppet hånat de vars liv de har förstört.

   "Kolla bonnläpparna i byhålan som klagar på att de har fått ett asylboende. Ha HA HA! Nu röstar de på SD och skyller sina personliga misslyckanden på invandringen. HA HA HA! Vilka otroliga losers! Uppenbarligen kan de inte ta sig i kragen och skaffa ett vettigt jobb, så att de också kan köpa villa i Täby"

   Så har det låtit. Hela vägen, tills man skulle bygga förläggningar även i Täby. Då ville man stänga gränsen.

   Det har INGET att göra med kapitalism och incitament men ALLT att göra med det absolut mest osmakliga och vedervärdiga hyckleri som denna planet har skådat.

   Radera
  4. Kapitalism = Jag jobbar hårt för att bygga ett fint hus som blir värt mycket.

   Reinfeldtism = Jag går runt och häller ut kemiskt avfall i andras bostadsområden så att folk måste flytta till mitt område. Då blir mitt hus värt mycket och deras värdelösa.

   Radera
  5. Reinfeldtism = Jag går runt och häller ut kemiskt avfall

   Touché !!

   Hoppas Ruinfeldt någon dag får den "medalj" han förtjänar av folket. Han måste vara den största förrädaren i norden de sista 1000 åren, ingen har så effektivt dödat ett land

   Radera
  6. Till skillnad från den store ledaren är jag mot migrationshaveriets effekter i alla kommuner, även i dem jag inte bor i. Fö är det fortfarande många i dessa "fina" kommuner som inte märkt att vinden vänt och som fortfarande pratar om öppna hjärtan, när asylboenden bredvid deras egna barns dagis planeras.....

   Radera
  7. "Till skillnad från den store ledaren är jag mot migrationshaveriets effekter i alla kommuner"

   Det har jag aldrig betvivlat!

   "Fö är det fortfarande många i dessa "fina" kommuner som inte märkt att vinden vänt och som fortfarande pratar om öppna hjärtan,"

   Gud vilka fina människor! De kan se fram emot spännande samtal med sina barn och barnbarn....

   Jag läste för övrigt en längre tråd om de planerade förläggningarna i Gbg och där var det en figur som påstod sig vara M politiker som var rent manisk i sin iver att trycka in så många det bara gick. Tydligen skulle de även börja bussa ungar från getton till "fina" skolor, något han var extra stolt över.

   Radera
 2. Tänkte inte på det sa de som inte läste Reinfeldts bok det sovande folket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt mycket i svensk politik tycks styras av "tänkte inte på det". Som detta med integration. Man tycks tro att integrationen och alla därmed sammanhängande problem löser sig bara invandrarna får "jobb" (skattefinansierad sysselsättning är inget jobb) och bostad (även denna skattefinansierad). Ingen tycks tänka på de kulturella faktorerna. Vad händer t.ex. när de nyanlända som kommer ut på en arbetsplats (oavsett finansieringsform) tar sig friheten att tafsa på kvinnliga anställda. Accepterar de en kvinnlig chef? Alla arbetsplatser har inte mekoverall som dresscode.

   Radera
 3. För att avsluta den här debatten om M styrda kommuner kan vi ta en titt på det mest renodlade exemplet, nämligen Vellinge. Under en tid var det den enda kommunen i Sverige där M hade egen majoritet.

  Nu visste alla att en stor del av populariteten för M i den kommunen berodde på att man drev en stenhård SD politik lokalt. Detta trots att nya M när det bildades redan från starten 2003 hade som en absolut grundpelare att satsa på mer mångkultur och dramatiskt mycket större immigration från 3je världen.

  I valet 2006 kom SD in i samtliga kommuner i Skåne, utom just Vellinge. Den lokala partiledaren för M passade då på att förklara för oss som röstade på SD att vi var....LÖSS. Just det, LÖSS.

  Sen drev man lugnt vidare sin lokala politik med noll asylmottagande samtidigt som M på riksnivå ökade på immigrationen från tredje världen dramatiskt så fort man hade fått makten. Vellinge moderaterna hånskrattade högt åt alla andra skåningar vars kommuner fylldes upp av asylsökande och andra spännande figurer. Och villapriserna i Vellinge gick rätt upp!

  Sen öppnade någon ett asylboende i Vellinge utan kommunens vetskap och det tog hus i helvete. De lokala M politikerna var väldigt stridslystna och skulle minsann få bort detta! Men då hamnade de mitt i en mediestorm där deras hyckleri uppmärksammades och sen tvingades de, under ytterst förödmjukande former, att backa.

  Det var RÄTTVISA och sällan har jag haft så kul som då. Jag var en glad lus, helt enkelt.

  De där figurerna förtjänar ALLT elände och mer därtill.

  Sen finns det, som sagt, självklart alltid undantag men det är inte många i den kommunen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med om att M varit hycklare i Vellinge. Rent allmänt har det varit en mkt hånfull attityd mot vanligt folk från politikereliten. Har personligen erfarenhet av mkt insatta sossar som internt hånar medelsvensson som grillar flintastek och inte gillar att folkhemmet håller på krackelera.

   Radera
  2. Vellinge öppnade sedan eget HVB-hem, men la det i det område där flest röstat på lokalpartiet istället för M.

   Nu har kommunpaniken nått även Vellinge som öppnar ett HVB-hem i 'paviljonger' precis bredvid en skola med åk 1-9.

   Se sida 28:
   http://www.vellinge.se/PageFiles/51893/Kallelse_ON_%202015_12_08.pdf

   Radera
  3. Jag kanske missförstår, men framställer du folkhemmet som något positivt?

   Radera