Sidor

tisdag 31 maj 2016

Pampväldet du finansierar

"Som medlem är du viktig och bidrar till svenska kyrkan på olika sätt"





Föga förvånande visar det sig att även Svenska kyrkan sällar sig till raden av genomkorrupta organisationer där pampar, tjänstemän och politiker, glatt sätter sprätt på miljoner i form av resor och nöjen. Allt under ngn haltande täckmantel om fortbildning, studier etc.

Fackpamparna har ju sedan länge levt gott på medlemmarnas pengar, men det gör även kyrkans hejdukar.

Just vad gäller kyrkan är det extra bestickande då de själva anser sig besitta någon form av gudomlig kompass om vad som är rätt och fel, vilket jar varit mkt tydligt under migrationshaveriet. Men att leva som man lär verkar inte vara aktuellt, istället för att ge alla dessa pengar till behövande, festar man upp dem på nattklubbar i Istanbul.

Som ett exempel har vi en krognota på 100 000:- från Istanbul, det hade räckt till 45 000 mässlingvaccindoser.....

Men det finns en lösning, ni som inte redan gjort det, gå ur facket och svenska kyrkan! Har du hyffsad månadslön, går flera tusen om året till denna verksamhet.

Gå ur svenska kyrkan Här

Gå ur facket här maila in och lämna dina personuppgifter. Vissafackförbund ex kommunal kräver dock brev, du hittar adressen  här


18 kommentarer:

  1. Självklart åker svenska kyrkan till ett i vardande radikalt muslimskt land.annars vore Grekland med sin ursprungliga kristna kyrka kanske ett bättre semestermål.

    SvaraRadera
  2. Hej.

    Det är ett bra gig, att driva kyrka. L Ron Hubbard må ha haft många brister men där hade han rätt. Om det sedan heter kristendom, islam eller scientologi kvittar - den mentala Gordiska knut som religion skapar i sinnet gör människan till slav.

    Sedan är det ju så att religiösa företrädare som i kraft av sin position (vilken de skaffat sig via att vara starka i tron och hängivna uppgiften) berikar sig och nyttjar medel på för lekmän och otrogna tveksamt vis gör detta utan att befläckas då de står närmare den gudagivna Sanningen, och som sådana kan göra fel utan att befläckas.

    Som sagt, ett bra gig för den som vill berika sig, och den som har politiska aspirationer bör sträva efter att få politiken att likna religionen utom till namnet.

    Om det sedan är folk som sätter Marx som profet, eller Misesdyrkare, eller Randister kan kvitta.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    SvaraRadera
    Svar
    1. @ Rikard,

      Jag tycker mig se ett samband mellan den radikala och närmast universella sekularism som utmärker Sverige och tendensen att söka religionssubstitut på andra håll.

      Misesdyrkare, som du kallar dem, är ett bra exempel. Jag ligger själv åt det libertarianska hållet, men sättet som den ideologin hanteras i Sverige avviker kraftigt från vad som gäller i övriga världen. Det finns här en närmast skrämmande fanatism och vilja att dra ut teoretiska resonemang till rent absurda slutsatser, helt utan att ta hänsyn till empiriska realiteter.

      I immigrationsfrågan blir detta väldigt tydlig. De flesta tongivande och framträdande libertarianer utanför Sverige har för länge sen kommit fram till att fri immigration helt enkelt ger orimliga effekter och därför inte kan tillåtas, oavsett vilka underliggande principer man försvarar i övrigt. Men så är verkligen inte fallet i Sverige. Fanatismen är direkt skrämmande och jag har haft flera debatter på Mises.se där detta framgår, t.ex här:

      http://www.mises.se/2015/09/11/veckans-mises-weekends-med-bylund/

      Fast jag har gett upp att debattera där sen ett tag. Det är hopplöst.

      Sen var det kul att du tog upp L Ron Hubbard. Han tas upp i religionsundervisningen här och läraren frågade alla om någon hade ett ex av Hubbards gamla SF bok. Tydligen har de systematiskt köpt upp alla för att få bort dem från marknaden! Man jag har ett ex och sonen fick då läsa och sen utgjorde det grunden för vidare debatt i skolan!

      Radera
    2. @ Utlandssvensk

      Samma här, libertarianskt lagd, men förespråkar strikt reglerad migration till välordnade stater i nord (om någon missat det). Verksam många år i tredje världen, just nu är jag i en semi-failed state (på tippen att falla). Människorna här har en drive som jag tror det är svårt att ta in när man sitter med näsan i teoriböckerna i Sverige. Den genomsnittlige 5-åringen kan nog hustla byxorna av de flesta svenska libertarianer. Då skulle förstås deras nakna rumpor bli tydligare.

      Om du har möjlighet, kommentera gärna detta:

      http://mensanen.blogspot.com/2016/05/den-andrade-migrantrutten.html#comment-form

      Tack på förhand :)

      Radera
    3. @ 6-10

      Uppdrag utfört! Jag har svarat, efter förmåga, på dina frågor om CH.

      Radera
    4. Hjärtligt tack, Utlandssvensk, för att Du tog dig tid!

      Jag visste att det varierar mellan kantonerna, men att skillnaden är stor är en nyhet. Vad jag förstår är franska Schweiz generellt dyrare, Zug av hävd en lågskattekanton och TI en helt egen historia.

      Jag har egentligen bara en följdfråga beträffande utdelningar, hur beskattas dessa?



      Radera
    5. @ 6-10

      Varsågod! Bara kul att kunna hjälpa till! Vi i diasporan måste hålla ihop!

      "Vad jag förstår är franska Schweiz generellt dyrare, Zug av hävd en lågskattekanton och TI en helt egen historia."

      Ja, det stämmer! Zug är den mest kända och väletablerade lågskattekantonen och är det naturliga förstahandsalternativet om jag skulle ge någon rekommendation. Sen finns det flera andra som försöker konkurrera, med det bli i så fall en lång uppsats. En viktigt fördel med Zug är även att det finns en väldigt stor internationell grupp, så det är lätt att bo där som svensk.

      TI är på många sätt fantastik, med närmast perfekt klimat och väldigt vackra landskap. Men det är ingen lågskattekanton. Där finns många äldre som kör lump sum. Nu i veckan öppna även den nya tunneln under alperna och det kommer att göra det väldigt lätt att åka mellan den tyska delen och TI. Bo i Zug med ett litet weekendhus i TI!

      Utdelningar är också ett eget kapitel. Grundregeln är att de beskattas som inkomst men vissa kantoner beskattar endast en andel.

      En stor skillnad mellan Sverige och Schweiz, som ofta är väldigt svår att förklara för svenskar, är att skatter inte är någon stor fråga här. Om man bor och driver företag i en lågskattekanton är det ingen mening att hålla på med någon skatteplanering i de flesta fall. Alla skatter är väldigt låga och man gör bara det som är enklast.

      Ingen håller t.ex på med kvitton för taxiresor, måltider osv. Kostnaden för att hantera och bokföra är högre än vad man kan spara i skatt.

      Radera
    6. @ 6-10,

      En liten kul historia om en svensk kompis som hade ett företag här som ett år gjorde väldigt stora vinster. Han betalade in sin bolagsskatt (kring 10%) men sen efter ett tag fick han ett brev från skattmasen som kallade honom till möte. Som svensk blev han självklart livrädd och kunde inte förstå vad han hade gjort för fel.

      Så med svett i pannan gick han till mötet och där satt några bistra schweiziska herrar. De inledde:

      Tack för att ni kunde komma hit, Herr X. Givet er stora inbetalning av skatt för förra året ville vi personligen tacka er. Kantonen är ytterst tacksam för ert bidrag och vi står till ert förfogande om det är något som ni behöver hjälp med. Det är av ytterst vikt för oss att ni trivs här!

      Radera
    7. @ Utlandssvensk

      "Vi i diasporan måste hålla ihop!"

      Absolut! Tyvärr är många ännu inte utflyttade rätt hjärntvättade. Jag har bara några enstaka som jag litar på tillräckligt för att diskutera dessa frågor öppenhjärtligt, resten tror helt enkelt fortfarande på den svenska modellen eller är bara avundsjuka, inte sällan båda i kombination.

      Precis som du skriver, när man kommer ner mot 20, eller ännu hellre 10% upphör nästan all skatteplanering. Faktum är ju att många "upplägg" i Sverige har avbränningar i det övre häradet, och ibland mer. En stor fördel med låg skatt, gärna runt 10%, är att nästan alla betalar med ett leende, och ägnar tiden åt produktiva saker.

      Hos de allra flesta finns nog en inneboende vilja att bidra med en andel, om det är rimligt och pengarna används väl. Jag noterar att man i Schweiz ofta kan kräva folkomröstning om även rätt små budgetposter, en mycket fin "safeguard". Det skulle ju med allra största sannolikhet sätta stopp för det vanvettiga slöseriet med skattemedel som nu genomförs i Sverige i samband med migrantinvasionen. Om Sverige hade samma system, alltså.

      Kul historia, för övrigt, med Herr X! Jag har tidigare hört att skatteförvaltningen ofta tackar skattebetalarna för deras bidrag i tidningsannonser. Det förefaller vara ett helt annat tonläge än skatteverkets skattSKYLDIGe.

      Radera
  3. Tror ni politiker 2018 tillsammans med omutbara inom rättsväsendet skulle kunna åtala, döma och fängsla nuvarande regimer på svensk mark efter anmälan från allmänheten om oegentligheter?
    Släpper man lös en hel avdelning advokater med enda uppdraget att finna oegentligheter inom exempelvis Ungdomsstyrelsens verksamhet så borde man kunna få undan kriminella.
    Sprider man idéerna i samhällskroppen bör det få ungefär samma effekt som Yellen eller Draghis kyrkliga sammankomster långt på förhand och på spekulation innan de egentliga besluten.
    Det bygger såklart på att de efter 2018 inte redan sitter med armarna långt ner i syltburken med en saltgurka uppstoppad i...som en trevlig dominanslek i maktens korridorer. En armé av älskare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @ ?que?

      Min uppfattning är att det finns grund för att åtala stora delar av sjuklövern för försök till folkmord. Självklart lär inte dagens politiserade åklagare och domstolar fungera, men med nya friska krafter vore det helt möjligt.

      Den polsk judiske juristen Raphael Lemkin var den som först myntade ordet "genocide" (folkmord) och drev sen arbetet med att skapa en internationell konvention på området. Hans definition är belysande:

      "By "genocide" we mean the destruction of an ethnic group…. Generally speaking, genocide does not necessarily mean the immediate destruction of a nation, except when accomplished by mass killings of all members of a nation. It is intended rather to signify a coordinated plan of different actions aiming at the destruction of essential foundations of the life of national groups, with the aim of annihilating the groups themselves. The objectives of such a plan would be disintegration of the political and social institutions, of culture, language, national feelings, religion, and the economic existence of national groups, and the destruction of the personal security, liberty, health, dignity, and even the lives of the individuals belonging to such groups…"

      Radera
    2. Instämmer även i detta. Det är inte alls omöjligt att delar av svenska 7-klövern uppfyller kraven. Det bör iaf undersökar grundligt, när de avpolleterats. Många kappvändare kommer naturligvis att försöka skriva om sin gärning, tona ner (lydde bara order) och försöka bita sig fast, men det är viktigt att iaf de värsta syndarna utreds noga.

      Det har IMO gått att skönja en viss försiktighet i framtoninge hos vissa mer slipade politiker. Det är många som i dagsläget kan ha anledning att fundera över sin livsgärning.

      Radera
  4. Gud (och Jesus och den helige ande) bryr sig vad vi människor gör i praktiken, inte hur mycket skatt vi betalar för kvacksalvare som inte gör vad de säger och inte säger vad de gör.
    Det luktar lite Kaplan. Inte ens språket klarar de av. Sv Kyrkan har lika svårt för att inte blanda samman den andliga och världsliga världen som muslimerna, när politik blir religion, och religion blir politik så är det handling, bara Gud vet om vem som handlar rätt, den som lever få se, hur den världsliga världen utvecklas. Den andliga världen ger sig, när vi dött, den dagen den sorgen. Vindruvorna går att klara sig utan. S.W

    SvaraRadera
  5. Faktum är att svenska kyrkan har dragit ner sitt engagemang (pengar) i Europa mycket hastigt och med stora konsekvenser för att satsa på Thailand och liknande. Jag är övertygad om att det har en hel del med "tjänsteresor" att göra. Däremot avstår kyrkan och dess företrädare naturligtvis inte från att spela chef över sina församlingar i Europa som går på tänderna ekonomiskt sett och faktiskt är skyldiga att följa den lagen som gäller i det landet de befinner sig, även om svenska kyrkan anser sig stå över den. I Tyskland kräver nämligen lagen att föreningarna (församlingarna) ska vara demokratiska och styrelsen ska fatta besluten. Svår sits alltså.

    SvaraRadera
  6. Jag kan som prästdotter bara instämma i uppmaningen att bums gå ur Sv Kyrkan. Är man kristen har man ännu större anledning att gå ur, vilket jag själv gjorde så snart jag fyllde 18. Sv Kyrkan är genomrutten och genompolitiserad. Titta bara på flera av biskoparna, med ärkebiskopen och Sthlms stifts biskop i spetsen. Vad de än sysslar med, så inte är det kristendom. Tvi vale!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant från första parkett. Håller din far/mor med dig?

      Radera
    2. Numera ja. Min mor, som nu är kyrkoherde emerita, var mycket uppbragt när jag gick ur kyrkan. Det senaste halvåret har hon själv börjat överväga att gå ur, "för sitt samvetes skull", som hon själv säger. Hon kan inte längre stödja det som pågår inom kyrkan.

      Radera
    3. Skriv gärna fler gånger här, jag försöker få några goda vänner att gå ur. De verkar inte riktigt ha förstått hur genomrutten Sv Kyrkan är, och berättelser inifrån kan säkert hjälpa.

      Radera