Sidor

söndag 12 juni 2016

Röda korset har kört vilse

Jag tänkta bara lite snabbt påminna er om vad röda korset sysslar med idag. Igår la jag ut en bild på utflykt med överåriga barn, som röda korsets månadsgivare glatt får betala.

Spontant tänker iaf jag på nödhjälp i 3:e världen när jag hör röda korset. Men så är inte fallet längre.

RK har nu fått hård slagsida mot det männskliga rättighetsbegrepp som råder idag, nämligen att alla har rätt att migrera var de vill. Ingen hänsyn tas till att många av de som kommer är lycksökare från Afghanistan som är födda i Iran, dessa är inte alls på flykt från någon annat än de enkla förhållanden som de lever under i Iran. (Allt detta enligt Migrationsverkets rapport som jag citerat tidigare på bloggen) Man är motståndare till id-kontroller vid gränsen, man lägger mkt krut på verksamhet i Sverige som går ut på migranthjälp här och lobbyarbete i migrationsfrågan. Den tid när pengar till röda korset enbart gick till vaccinering i Afrika och matpaket till biafra är förbi.

En bra sak gör de däremot, hjälper de som fått avslag att ta sig hem, med den verksamheten finansieras via EUs återvändandefond. Alltid ngt.
1 kommentar:

  1. Röda Korset skiter totalt i ekologisk hållbarhet. Det är en distinkt anti-ekologisk organisation. Kortsiktig antropocentrism upphöjd till högsta moraliska princip. De vet allt om människans förmodade rättigheter och absolut ingenting om människans skyldigheter. Röda Korset är en organisation man alls inte bör understödja, utan tvärtom bekämpa.

    Självfallet är det som inte är ekologiskt hållbart inte heller ekonomiskt och socialt hållbart. Det är i hög grad olika sidor på en och samma sak. Dock många som inte förstår det än, uppenbarligen.

    Att tro att vi i vårat nordpolsnära läge och med en annalkande klimatkris och oljetoppskris skall bygga bostäder, skolor, sjukhus och väldigt mycket annat åt alla som någorlunda trovärdigt kan hävda att de "riskerar förföljelse" (inte sällan för att de och deras landsmän skaffar alldeles för många ungar eller beter sig illa på något annat sätt) är höjden av ansvarslöshet och synnerligen dålig moral.

    SvaraRadera