Sidor

tisdag 26 juli 2016

Migrationsverkets nya prognos 205 miljarder

Migrationsverket har släppt en ny prognos.

Jag har dessvärre inte möjlighet att göra den sedvanliga genomlysningen av alla dess delar, men tänkte påpeka några huvudpunkter.

För det första.

Minns ni vad jag sagt hela tiden sedan i höstas om antalet asylsökande i år? Just det 40 000. Nu gissar MV på 30-40k med planeringsscenario om 34500. Då MV oftast gissar fel blir jag lite nervös nu, men står fast vid 40k, för vad är vitsen med en prognos om man ändrar den hela tiden (som MV gör).

För det andra

MV konstaterar återigen det jag sagt hela tiden. Sveriges åtgärder är inte de viktigaste orsakerna till färre migranter.

Framkomligheten på väg till och genom Europa fortsätter att begränsas på flera håll. EU:s överenskommelse med Turkiet och skärpta kontrollåtgärderna av den västra Balkanrutten har varit de enskilt viktigaste faktorerna för att begränsa möjligheterna att nå Europa via Egeiska Havet.

För det tredje 

Min stora kritik handlar som ni vet om den ekonomiska och intergrationsomöjliga ekvationen med de enorma antal vi sett de senaste åren. På 5 år sikt skrivs kostnadsprognosen nu ned och landar på 205 miljarder. Naturligtvis är detta exklusive kommunernas kostnader som inte täcks av statsbidrag, hur stora dessa är vet vi inte, men de är gigantiska.


För det fjärde

Asyljuristerna fortsätter skära guld med täljkniv. 460 miljoner i år bara....Slutligen antalet asylärenden.

61500 får uppehållstillstånd varav 38500 får PUT i år. 57 000 får ej beviljade, inkl de som ej dyker upp eller åker hem frivilligt eller gör under jorden. Ygemans 80 000 lyser med sin frånvaro som vanligt.2 kommentarer:

 1. Har länge hävdat att de som är positiva till den här utvecklingen vi ser av samhället är blinda och trångsynta. De flesta lever i helsvenska områden och kanske är tjänstemän med extremt lite invandrare på sin arbetsplats. För nån dag sen fick jag det på papper. 4 av 10 känner ingen med utomeuropeisk bakgrund och av de som sympatiserar med MP är siffran nästan 7 av 10! Dags att vakna kanske och se till verkligheten?

  http://www.expressen.se/nyheter/fyra-av-tio-kanner-inte-nagon-invandrare/

  Tack för en bra blogg.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Jag har sett liknande vid utfodring: när grinden öppnas kastar sig djuren över kadavret för att slita åt sig så stora delar som möjligt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera