Sidor

tisdag 24 november 2015

Mp hissar vit flagg i migrationspolitiken

Dagens presskonferens med Löfven och Romson var lite blandad. Löfven var rätt så rättfram och bestämnd. Åsa började gråta nu när verkligheten har gått upp för henne om att det finns en begränsad kaka. Mängden resurser är begränsade. 

Rent praktiskt var det väl bra åtgärder där Löfven sa att man nu ska ha den mest restriktiva asylpolitiken i Europa.

Dessvärre siktar man på att de nya reglerna skall börja gälla sista april 2016. Med dagens takt kommer det alltså ytterligare 200 000 flyktingar till. Det ligger i farans riktning att antalet kommer accelerera så man hinner hit innan dess....

Nog om själva sakfrågan.

Det stötande med dessa presskonferenser är att Romson mfl låtsas som att ingen hade kunnat förutse att systemet skulle kollapsa. Romson sa ex "Ingen hade kunnat förutse detta antal flyktingar". 

Jo vi var jättemånga som spådde att detta skulle ske.

En annan sak är att de som talat om systemkollaps har hånats de senaste veckorna, men nu motiverar man beslutet med en systemkollaps. 

Man ska också bjuda in Alliansen till samtal om dessa nya regler, regler som verkar likna SDs förslag, och då bjuder man i Centern (tillsammans med Mp ett extremistparti rörande migration). Så vi ska genomföra SDs förslag och bjuder in Alliansen för en disk. Har de ingen skam i kroppen?

Erkänn att ni gjort helt fel och varit alltför sega med alla beslut. Redan när MÖK presenterades i omtober sa jag och många andra att det inte röcker ett skit, vilket det inte gjorde.

Man kan också undra vad ett parti egentligen gpr för när man hux-flux ger upp sina kärnfrågor och gör helt om. Vilket Mp gjort nu. Har de någon trovärdighet kvar? Jag antar att maktsuget är för stort.

Kommer någon inom Media Alliansen eller Sosseriet nu komma och säga att humanitär stormakt och öppna era hjärtan var helt åt helvete dumt?

Nej de kommer mörka detta och låtsas att de tar ansvar med denna nya politik, trots att de är ansvariga för att ha kört landet i diket.


Fö såg Romson väldigt sliten ut. Denna bild var straxt innan hon började gråta....


Ps

Nu får vi kanske äta Calzone igen?

Ds

10 kommentarer:

 1. Hej.

  Jag har en invändning mot din text: ordet spådde. Jag förstår vad du menar, och målet för irritationen är egentligen Romson, Reinfeldt och andra landsförrädare. Vi är många som grundat på tillgängliga data och kunskap högt och tydligt talade om vad som skulle bli följden av diverse beslut. Så ta den invändningen som en kamratlig komplimang.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Kunde inte förutspå. Hur f-n kan en naturvetare inte ha någon form av systemanalys i utbildningsbagaget. 1 april är för sent. Pang bom nu för en månad sedan. Så många extramöten på EU-nivå kunde ha lagts på resoluta åtgärder på hemmaplan.

  Jag säger som Kenny Rogers - you´re all fired
  https://www.youtube.com/watch?v=nf9TPjfmaHc

  SvaraRadera
 3. Alla som har lärt sig de fyra räknesätten klarar av att räkna ut att det skulle gå åt pipan.
  Tyvärr är det långt från över, jag vet inte om Sverige klarar av detta rent ekonomiskt. Det är redan rejäla underskott som eskalerar och staten har tömt spargrisen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 330 miljarder är statens uppskattade kostnad tom 2019, om antalet asylsökanden minskar med 75% från dagens nivå redan 2016....till detta kommer alla andra kostnader.

   Radera
 4. Ett statsråd står och gråter på en presskonferens,över att västvärldens största asylinvandring är för stor för ett litet land som Sverige,patetiskt och de föreslagna ändringarna i migrationspolitiken gäller från april nästa år varför inte från nu?

  SvaraRadera
 5. Är det inte precis nu som läget är akut? Jovisst, så är det och hur mycket mera akut är inte läget i april 2016? Det kommer med all säkerhet att krävas än mer av åtgärder, sanna mina ord. //tompas11

  SvaraRadera
 6. Låt Åsa gråta så länge, hon kommer ju att bli jätteglad över att åka till Paris för det stora klimattoppmötet, där hon får frottera sig med likasinnade imbecilla idioter som tror att människan påverkar och kan förändra klimatet. Sic! //tompas11

  SvaraRadera
 7. Så brakade korthuset då till sist ihop. För mig är det inte någon gåta att styrande politiker i den röd-gröna-geggan inte förstått att det var här vi skulle buklanda, de har hela tiden aktivt valt att pestflagga alla konkreta uppgifter, vetenskapligt baserade rön och evidens. Det här med fri migration har varit en religiös fråga, så fundamentalt viktig för de styrande partiernas inre kader att de aktivt förträngt den kätterska informationen om migrationens pris. Solen kretsar runt jorden, punkt. Alla med avvikande åsikter skall hudflängas, steglas och kroppen slängas på galgbacken. (Och ändå rör hon sig)

  Nu är det tid för reformation, att med kraft spola ut de unkna vanföreställningarna och de druckna predikanterna. Det är dags för en ny politisk karta och system, ett där verklighetsfrånvänd konselj i ungdomsförbunden inte ska premieras genom en framtida plats vid köttgrytorna. Svenska medborgare bör vakna upp och inse det ansvar det innebär att stå med röstsedeln i handen, "de ordnar nog det här ändå" visade sig vara falska hägringar och löften.

  Ur askan kan ett bättre system födas.

  Vänligen
  Sam Ask

  SvaraRadera