Sidor

tisdag 29 december 2015

Uppdaterad flyktinggraf

Jag har roat mig med att uppdatera den flyktinggraf baserad på antalet per dag, som jag för. Migrationsverkets senaste siffror är nu inlagda.

Som ni ser är kurvan i kraftigt fallande. Många faktorer spelar in i denna utveckling. Hindren att ta sig till Sverige ökar, ända bortifrån Turkiet som börjat skruva åt kranen. Minns detta när svenska politiker snart kommer slå sig för bröstet om att man agerar på ett bra och kraftfullt sätt. Precis som när det gäller svensk ekonomi är en uppgång alltid politikernas förtjänst och en nedgång beror på omvärlden....


Min uppfattning är att det främst rör sig av ett minskat flöde mot Sverige orsakat av andra länders agerande och till viss del den felaktiga rapporteringen av svenska åtgärder i utländsk press. Som ni ser av grafen längst ned är det dock fortsatt mkt höga siffror jmf med tidigare år. Den enorm kraftiga ökningen efter sommaren beror på sammanbrottet i EUs yttre gräns. Kriget i Syrien gav basflödet sas, när sedan möjligheten att komma till Europa öppnades tog många chansen. Den stora frågan är om det var en ketchupeffekt av de som hade råd, eller om det finns fler som tar chansen om möjlighet ges mht väder och gränskontroller.2015 i blått och 2014 i rött (för 2015 har jag lagt till 400 pers per dag 29-31).


11 kommentarer:

 1. Det var intressant! Skulle du även kunna göra ackumulerade grafer? Jag uppfattar figur 2 som antal flyktingar per månad för 2014 och 15. Dvs fram till maj hade det kommit ca 20-25000 flyktingar varje år. Eller missuppfattar jag dig?

  Hursom, det är mycket bra att ha tidsserier, för du har helt rätt att politiker uppfattar att utfall beror på deras arbetsinsatser - vilket faktiskt är sant - även om utfall är betydligt trögare än vad politiker tror. Anledningen till att Sverige har en flyktingkatastrof (till skillnad från t.ex. England där denna fråga knappt förekommer - åtminstone i jämförelse med Sverige) beror ju på (världskänd) svensk policy. Där har danskarna rätt: det är vi själva som har blandat denna bittra drägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, men 87% av befolkningen har ju stött de partier som blandat den bittra kalken. Stödet för sjuklövern har nog varit avgörande för att politikerna trott på vad det gjort. Alla PK-politiker har nog inte varit naiva men ändå känt stöd i väljarsiffror. Nu när SD stadigt ligger över 20% så ändrar de sig helt enkelt. Framtiden ser ändå mörk ut i dubbel bemärkelse - Läste idag att Trump leder överlägset över Clinton bland den vita befolkningen i USA men om man räknar med resten av befolkningen så leder Clinton. I svensk gammelmedia är förstås stödet för Clinton 100% vilket säger extremt mycket om tillståndet i Sverige och vad vi har att vänta nu när de svenska svenskarnas andel av befolkningen/väljarna sjunker dramatiskt. Ragnarök.

   Radera
  2. Hej, migrationsverket har en ackumulerad graf. Kan slänga in den vid tillfälle.

   Stämmer att figur två är per månad.

   Radera
  3. Nu när de svenska svenskarnas andel av befolkningen sjunker,då tror jag att politiker bedrar sig,vad händer när förmågan att via skatter bekosta bidragen till de som migrerade hit minskar,glöm inte att orsaken till flytten hit var till stor del betingat av låg levnadsstandard i hemländerna,är svenska politiker beredda på revolution från migranterna?

   Radera
  4. Räknar med att nästa president i USA heter Trump.

   Radera
 2. Jag gillar hela konceptet
  S har varit mot löedumping sedan man startade,
  (i själva verket är det vad rörelsen hade som
  utgångspunkt, att förhindra exploatering av
  fattigdom och låga löner, och det är lätt
  att sympatisera, om man känner till 1800-talets
  fattigdom i Sverige, och alla som valde att emigrera.

  Nu vet ingen vad alla som kommer hit ska arbeta med, och förslaget från höger och vänster är:
  sänka löner och tjänstesamhälle.

  Ser fram mot att kunna anlita tjänsteflickor, tjänare
  och tjänstefolk, för 20 kr per timme kan man ju anlita
  flera stycken, och det känns verkligen i magen, den väl-menande omtanken, hur mycket skatt och sociala avgifter farbror staten
  kommer hösta in, fasiken, ,man har nog tom råd att anställa
  en trädgårdsmästare, mp har ju kommit fram till att den nya arbetsmarknaden ska expandera i skogen, samma skog Reinfeldt
  blickade ner över.

  Nä, ska det bli ngt av Sverige som humanitär stormakt, måste vi få in alla "skäggbarnen" till Södermalm :-) så att de kan göra nytta, och arbeta med att feja trapphus, baka surdegsbröd, kanske börja bära människor, gå och handla eller feja bilen, och med sänkta löner, kommer ökade utgifter för polis, det är bara att se på föregångslandet. Och så ska man läsa om "Vredens druvor"
  Om hur fattiga jordbrukare i Kalifornien blev av med jorden
  och fick packa sig in till storstäderna, och leva på sopor.


  ironi, små spår, kan förekomma momentant.
  Heja heja alla tänkarmössor, man imponeras.
  S.W

  SvaraRadera
 3. Den stora förändringen i år är den massiva ökningen av de s k ensamkommande barnen, från 7 000 i fjol till nästan 35 000 i år. Med vårt regelverk för barn får det en enorm påverkan inte bara på ekonomin utan även socialt och kulturellt. Detta är den största samhällslögnen sedan andra världskriget (Per Albin Hansson: Vår beredskap är god).
  Vi är utsatta för en invasion av unga män främst från Afghanistan och vi betalar för dessa i st f att betala för vårt försvar.
  Lyssna gärna på SR P1 den 16 december: De desillusionerade humanisterna om de ensamkommande flyktingungdomarna.
  Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 4. Det här kommer förmodligen få en lösning snabbare än vi tror, men inte genom att våra egna politiska ledare agerar. Danska Statsministern gav en tydlig fingervisning om vad som är att vänta när Sverige inför transportöransvar för tåg och bussbolag. Allt är förberett för att danskarna gör samma sak mot tyska gränsen. Flyktingarna använder Danmark som transitland för att komma till Sverige, som lockat med generöst mottagande och sedan stänger gränsen, risken är alltså att mängder med arga och uppretade migranter fastnar i Danmark, där de inte vill söka asyl. Med tanke på dagens höga nivåer av migranter, runt 500 / dag även nu efter dramatisk minskning, skulle det snabbt anhopas mängder med migranter i Danmark, där de inte vill stanna. Det har tidigare varit kaos i Danmark, med migranter som tågade längst motorvägarna, och det vill danskarna inte se upprepas.

  Svensk media är som vanligt snabba att fördöma med rubriker som "Danska statsministern kritiserar Sveriges gränskontroller, inför nu själv gränshinder", vad media då inte förstår eller väljer att strunta i är just det att migranterna inte vill till Danmark. Sverige har agerat honungsfälla, och dragit till sig stora strömmar, att danskarna stänger gränsen är en direkt följd av det svenska beslutet. Utan Sverige som dragplåster hade inga migranter tagit sig till och genom Danmark. När danskarna stänger till mot Tyskland kommer inflödet till Sverige att bli minimalt, och svenska politiker kan klappa sig själva på ryggen.

  Se gärna Lars Løkke Rasmussens tal gällande migrantkrisen, det var riktigt bra och välbalanserat. Det är ingen hin håle-figur, som svensk media målat svartmålat honom som, utan en god talare och pragmatiker, om än lite torr, som i talet balanserade humanism med realpolitiska överväganden. Han slår fast att Danmark ska ta emot de som söker hjälp, och som faktiskt behöver det, men det ska ske på ett sätt som garanterar lugn och ro i Danmark, och det ska ske på ett sätt som inte äventyrar den nationella stabiliteten. Han listar de problem som landet ställs inför och listar därefter flera tydliga åtgärder. Hjälp i närområdet, högre krav på att försörja sig själva, svårare att bli medborgare osv.

  Om migrantkrisen från 3 minuter in i klippet och om Sveriges stängning av gränsen från 6:25 (hela talet är dock sevärt, en sådan statsminister skulle vi kunna drömma om i Sverige)
  https://www.youtube.com/watch?v=ePPLDm2A86Q

  (Jag hade gärna sett ett inlägg om Mensanens "take" på talet)

  SvaraRadera
 5. Nu spelar nog inte signalpolitiken så står roll mot vad som komma skulle, men visst spelar det viss roll, alla visste ju att de skulle till Sverige, och så plötsligt skulle några till Finland eller Norge, så de som sköter transittrafiken, är en spotmarknad, som styr riktningen av strömmarna, helt klart.

  Lägger man in signalpolitik från olika länder, så är det ganska lätt att inse att Sveriges signalpolitik avvela från alla andra länder, dvs man var insatt och underrättad i samtliga länder var som komma skulle, och Sverige avvek sas en smula, och detta påverkade kanske inte flödet i sig från Turkiet, utöver hoppet om en målpunkt, men flödet styrdes så klart dit signalen var varmt välkommen, och det var nog fint, men fasligt korkat, om man nu har en hjärna som klarar av konskekvensanalys, men även konsekvenseetik, och det ska normalt begåvade vuxna klara av - men alltså inte hela det Svenska politiska etablissemanget, så det är något som inte stämmer och det är rimligtvis dewn svenska partikulturen, man klarar inte av ansvar eller att ta i tu med något, förrän det redan sprungit läck och brinner i knutarna.

  Alltså, plottar man in dessa uttalanden, + alla andra inför sommaren, så bidrar nog detta till analysen:


  6 september - ”Mitt Europa bygger inga murar”
  Stefan Löfven på torgmöte framför banderollen “Refugees Welcome”.

  24 september - Statsministern bjuder in till Sverige tillsammans

  9 oktober, sa statsministern “läget är allvarligt”

  7 oktober - Ett Sverige tillsammans för nyanländas etablering

  12 oktober - Ett Sverige tillsammans – själva evenemanget.

  15 oktober: Löfven mumlar om ett flyktingstopp och omfördelning inom EU

  http://www.europaportalen.se/2015/10/lofven-hotar-med-flyktingstopp

  19 oktober: “Sverige har varit för naiva”

  21 oktober. Löfven, vi är på gränsen för vår kapacitet

  22 oktober. Det börhar uppdagas att det är ett politiskt spel, att det är dags att göra upp mellan blocken och att den interna kritiken i partiet börjar anat att detta kommer gå åt helvete (för partiet) eftersom det håller på att gå åt helvete för hela mottagningssystemet.

  23 oktober: Flyktingar kan tvingas bo i tältläger i Sverige. Det beskedet gav regeringen idag. Dessutom ska en ny form av stödboende för barn införas. – Sverige förbereder sig för en krissituation

  24 nov Sverige behöver ett andrum


  6 september - ”Mitt Europa bygger inga murar”
  Stefan Löfven på torgmöte framför banderollen “Refugees Welcome”.
  24 september - Statsministern bjuder in till Sverige tillsammans
  9 oktober, sa statsministern “läget är allvarligt”
  7 oktober - Ett Sverige tillsammans för nyanländas etablering
  12 oktober - Ett Sverige tillsammans – själva evenemanget.
  15 oktober: Löfven mumlar om ett flyktingstopp och omfördelning inom EU
  http://www.europaportalen.se/2015/10/lofven-hotar-med-flyktingstopp
  19 oktober: “Sverige har varit för naiva”
  21 oktober. Löfven, vi är på gränsen för vår kapacitet
  22 oktober. Det börhar uppdagas att det är ett politiskt spel, att det är dags att göra upp mellan blocken och att den interna kritiken i partiet börjar anat att detta kommer gå åt helvete (för partiet) eftersom det håller på att gå åt helvete för hela mottagningssystemet.
  23 oktober: Flyktingar kan tvingas bo i tältläger i Sverige. Det beskedet gav regeringen idag. Dessutom ska en ny form av stödboende för barn införas. – Sverige förbereder sig för en krissituation
  24 nov Sverige behöver ett andrum

  SvaraRadera
 6. Du är härmed inkallad för injicering enligt lagen om tolerans mot invandrare (2018:666)
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/12/15/inkallelse-om-injicering-enligt-lagen-om-tolerans-mot-invandrare-2018666/
  Om utvandringen ökar p.g.a. politiska beslut kan vi inte garantera att du får nya injektioner.

  SvaraRadera
 7. Du är härmed inkallad för injicering enligt lagen om tolerans mot invandrare (2018:666)
  Om utvandringen ökar p.g.a. politiska beslut kan vi inte garantera att du får nya injektioner.
  Skaffar du dig inte en blogg som automatiskt skapar länkar kommer du dessutom meddelas om tidpunkt då du skall inställa dig för giljotinering.

  SvaraRadera