Sidor

måndag 4 januari 2016

2015 anno asylum

Nu är gissningarnas tid förbi. Det slutliga antalet asylsökande stannade på 163000. Norge Finland och Danmark har tagit emot c:a 80 000 tillsammans. Sveriges siffror är som alla vet mkt höga.

Sista december bodde det 101 100 personer i migrationsverkets boenden och 181 890 är inskrivna i deras system.

35 800 var ensamkommande. Ensamkommande kostar minst 1900 per dygn. Vilket innebär 68 miljoner per dag för de som kom 2015. På årsbasis blir det ungefär 25 miljarder. Detta är enorma pengar och hur man kan ifrågasätta att åldersbestämning sker övergår mitt förstånd. Görs inget kommer de som faktiskt är barn inte rymmas och avvisas vid gränsen, medan unga män sitter och myser på HVB hem.

Prövningarna av asylärenden har legat i träda då alla resurser behövts för registrering av nyanlända. Väldigt få av de som registrerades 2015 har fått sin sak prövad.

Nedan ser ni en graf på de största länderna. Av de från Afghanistan är det ensamkommande som dominerar.
Migrationsverkets prognos, som regeringen budgeterade efter var på 80 000-105 000 asylsökande under 2015. Man missade alltså med ungefär 70 000 pers. Prognosen för ensamkommande var 7 800, där hade man jättefel.

Man kan fundera på något annat utgiftsområde där det blir dubbelt så stort tryck och hur politikerna skulle reagera. Om exempelvis dubbel så många blir arbetslösa, skulle det då skäras i ersättningsnivåerna? Eller dubbel så många sjukskrivna? Troligen skulle man vakna rätt fort, men gällande migrationen så valde man att blunda ända in i oktober trots att alla signaler pekade på dessa siffror.

Nåväl, nu har man vaknat till viss del och idag införs ju de beryktade gränskontrollerna. Hur detta påverkar inflödet återstår att se, men som ni vet är jag övertygad om att andra faktorer kommer ha större effekt. Framförallt Turkiets agerande kring sin egen gräns, men även transitländernas vilja att chansa på att alla kan resa vidare. Troligen kommer det bli fler gränskontroller längre söderut i Europa och det kommer bli svårare att utan några som helst dokument resa som man vill i Europa.

Det är ju egentligen en väldigt märklig situation som förevarit. Man har kunnat komma varsomhelst ifrån i världen och utan några som helst kontroller kunnat fritt resa in i Europa och göra vad man vill. Resa vidare till annat land, söka asyl, eller stanna illegalt.

Efterverkningarna av 2015 kommer prägla Europa i många år. Inte bara gällande utmaningarna att utvisa de som inte får stanna, utan även att integrera de som har rätt att stanna, men även att tackla den svarta ekonomi som kommer växa fram när horder av illegala invandrare söker lågbetalda jobb.

Det senare kommer inte bli helt lätt då det beryktade samhällskontraktet fått sig en rejäl törn och folk är mycket mer benägna att anlita svart arbetskraft. Varför inte hyra in uzbeken som tar 50:-/h för trädgårdsskötsel eller grovarbete? Svarta utgifter kräver dock svarta inkomster i bolagssektorn, varför det kommer finnas dubbla kassaböcker (bakfickan) där många transaktioner kommer göras. Jag har redan börjat höra historier om hur illegala invandrare börjat få jobba hos folk, detta är ett stort hot mot den sk välfärden. Det är svårt att uppskatta de monetära effekterna, men det rör sig om många miljarder.

Jag tror att denna graf nedan kommer vända nedåt igen, dvs den röda andelen kommer öka.Kostnaderna för anno asylum kommer accelerera på allvar först under 2016-2017. Av den enkla anledningen att det naturligtvis är billigare att ha folk ihopskyfflade på massboenden än i egna boendet, där det blir kostnader för bostäder, skola, sjukvård och allt annat som samhället än så länge anser sig ha råd med (för lånade pengar i dagsläget). Även för kommunerna kommer påfrestningarna öka markant 2016.

Senaste veckans asylgraf ser ut som nedan. Helgen (2-3/1) är alltid lägre än övriga dagar och nyårsafton/dagen räknas kanske som helg. Det riktigt intressanta blir att se hur den kommande veckan ser ut. Årstakten nu är 109 000, vilket fortfarande är mycket höga siffror. Det är tom över Migrationsverkets övre intervall för 2015, vilket betecknades som mycket stora utmaningar. Nu är vi dock på den tid av året då det historisk är lägst antal asylsökande.

Statistik över antalet asylsökande förra veckan

För 2016 får vi se hur det ser ut, min uppfattning är att det inte kommer vara en lika kraftig asylström in i EU eller Sverige. Av den enkla anledningen att man nu kommer vara beredda när migrationssäsongen drar igång igen. Antalet flyktingar i världen kommer vara fortsatt högt, men de mest lättrörliga har redan dragit (de som haft råd) och det kommer bli svårare att nå Europa. Troligen kommer dock båtflyktingarna till Italien öka i år då vägen Turkiet-Balkan kommer stängas till.

Nåväl, jag tänker ge mig på att spå om framtiden i ett senare inlägg om några dagar. Nej, det blir inte väder och mellon, utan krig, katastrofer, terror, politik och liknande mysiga ämnen.


SKV om svartarbete

14 kommentarer:

 1. Mer analyserat avseende signalpolitiken, (eller som det kan uttryckas, värdegrundsarbetet :-)


  24 september - Statsministern bjuder in till

  Sverige tillsammans

  Regeringsens portal:

  http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2015/09/statsministern-bjuder-in-till-sverige-tillsammans/

  Publicerad 24 september 2015 Stefan Löfven (och regeringen)

  ”Flyktingssituationen kräver en kraftsamling för att skapa de

  - Jobb
  - Bostäder
  - utbildningsmöjligheter och
  - den samhällsgemenskap

  som krävs, så att vi alla, oavsett var vi kommer ifrån,
  kan fortsätta bygga ett Sverige som är starkt tillsammans.”

  Notera:

  "krävs"

  "alla" (oavsett var vi kommer ifrån)

  "fortsätta bygga"

  "Sverige"

  "starkt"

  "tillsammans"

  Problemet är ju alla, är några få policyprofessionella megafoner som är arbetsskygga och inte arbetar i produktion.

  att byggandet, överlåtits åt mp och Mehmet Kaplan, som lyckades norpa åt sig ett diplomatpass genom en suppleantplats i utrikesutskottet, och via Mp kunde inleda sin egen internationella kamp, (hans fru bär normalt slöja)

  att Sverige inte är starkare än sin svagaste länk, och att någon ville trycka systemet ut för kanten "tillsammans".

  Regeringen skriver:

  "På Sverige tillsammans den 12 oktober deltar
  arbetsmarknadsminister Ylva Johansson
  samlas kommuner, myndigheter, företag, forskare, fackliga organisationer, civilsamhället och fler för att uppmärksamma och utveckla de bästa arbetssätten som finns lokalt, nationellt och internationellt."


  "Arbetet följs sedan upp av Arbetsmarknadsdepartementet med regionala konferenser i varje län."

  Ska bli intressant att studera resultatrapporten av det spektaklet, när stjärnorna på slottet lämnar över stafettpinnen till lokal produktion.

  Stefan Löfven:
  – "Det är min starka förhoppning
  att alla inbjudna tar sig tid
  att medverka vid Sverige till-
  sammans".

  "Det här arbetet har inte tid att
  vänta och tillsammans kan vi möta
  utmaningen i att förbättra och
  snabba på nyanländas etablering"

  Snabba på = att möjliggöra ännu fler att fylla på inflödet, för
  politiken fokuserar bara på att underlätta input, och skicka
  "investeringen" vidare i produktionen, och sedan fördöma och
  anklaga de som inte riktigt anser att det håller.

  Det är så man skapar en revolution, tex den i Rumänien.

  Notera:
  Flyktingsituationen till Sverige, dvs organiserad människosmuggling från Afghanistan KRÄVER (nationell) kraftsamling - jo, uppenbarligen kräver det kraft.

  för att (tillsammans) skapa de

  - Jobb (här avses privata näringslivet)
  - Bostäder (här avses privata näringslivet)
  - utbildningsmöjligheter (privata friskolor)
  - den samhällsgemenskap (här inkluderas Södermalm)

  ”som krävs, så att vi alla, oavsett var vi kommer ifrån”

  (oavsett om någon som betalar skatt (eller inte), ser vinsten för sig själv, eller som är fallet, väljer att flytta från den den kommun som via LOU och vinstintresse, nyttjas av regeringen som magasin för att hantera det inflöde regeringen signalerar att alla i hela EU borde anamma, jo, oavsett värdegrund eller ekonomisk insikt, så blev det en demokratisk rekyl som inte ens börjat verka ännu. (och nu är hela värdegrundskåren, utom centerpartiets dopade stjärnor tysta)

  ”kan fortsätta bygga ett Sverige som är starkt tillsammans.”

  S.W Det är här det brister, det finns inget folkrörelsesverige kvar som bygger något tillsammans, allt är utlagt på entreprenad till privata företag, som inte lyfter ett finger utan betalning från kommunal skatt (via monopol på våld)

  Finasiering via statlig och kommunal skatt + sociala avgifter LKP + moms, men inget vet när ROI kommer, dock är det inga som gör vågen, för ingen bygger ju hus eller ny infrastruktur.

  Dvs skatt accepterats, tom av borgerligheten, om detta ger frihet, friheten att leva i fred och slippa förskansa sig bakom lås och bom, (gated Communitys)

  S.W

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fyfan säger jag,han vill förgöra sin nuvarande väljarbas,med importerat låglönejobb..snabbspår.

   Radera
 2. 7 oktober

  - Ett Sverige tillsammans för nyanländas etablering

  http://www.regeringen.se/artiklar/2015/10/ett-sverige-tillsammans-for-nyanlandas-etablering/

  Publicerad 07 oktober 2015 – Regeringen skriver:

  ”12 oktober samlas
  Kommuner
  Myndigheter
  Företag
  fackliga organisationer
  civilsamhället och
  andra aktörer

  för att tillsammans * skapa
  ÄNNU bättre förutsättningar för nyanlända som kommer till Sverige.”

  * tillsammans = delat ansvar = inget ansvar

  SW Notera ”ännu bättre” – situationen var ju katastrofal redan före valet och sedan har det blivit 10 ggr värre, ”ännu bättre” har sällan klinga så otroligt falskt, och detta var den 12 oktober…..

  Regeringen skriver:

  ”I regeringsförklaringen informerade statsministern
  om den nationella samlingen och att syftet med dagen
  är att regeringen träffar olika aktörer i samhället
  för att ta fram de bästa lösningarna för ett starkt
  svenskt mottagande.”


  S.W
  Notera vad syftet är:
  " att regeringen träffar
  olika aktörer i samhället
  för att ta fram de bästa
  lösningarna för ett starkt
  svenskt mottagande" (det är ju ett pling-plong budskap)

  Notera högre upp, kopplingen mellan regeringsförklaringen och
  ” den nationella samlingen” – lite som (gamla) Moderata samlingspartiet, en samling för nationens medborgares intressen.

  Regeringen fortsätter:

  S.W etablering, vad är etablering? Utredning av flyktingstatus, utredning av identitet, utredning av skäl att få permanent uppehållstillstånd och del av det Svenska välfärdssamhället?
  Regeringen fortsätter:

  ”Genom olika seminarier kommer det vara möjligt att ta del av framgångsrika arbetssätt som tillämpas runt om i landet.”

  S.W man menar nog ”best case” alltså vad som i bästa fall låtit sig göras, av ett redan katastrofalt läge, där människor, förvärvsarbetande, har sträckt sig långt utanför rimlighetens gränser, för att hantera den soppa som den förra och nuvarande regering försatt landets kommuner i.

  Regeringen fortsätter:

  ”Det är viktigt att Sverige nu samlas.”

  S.W Sverige är total splittrat, politiskt och moraliskt, och det går inte ens att samla en regering med stöd av hälften av Riksdagen, det är ju rena rama katastrofläget, uppslutningen kring den enda vägens politik har ju varit sådan, eftersom inga andra alternativ tillåtits, varpå Sverige begåvades med ett nytt parti, som snart är Sveriges största. Det är inte någon samling, att det måste gå så långt.
  Zozan Inci Ordförande för Roks tackade nej – det var symptomatiskt, för tidernas låtsasprojekt, feministisk utrikespolitik visade sig att man tog emot en massa män, och retade upp kvinnorörelsen, som äntligen börjar bestå av kvinnor som kan verkligheten, och vågar ta upp näven ur fickan.

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article21569028.ab

  Lotta Gröning sammanfattade det lakoniskt:

  ” Mer eller mindre ett spel för galleriet alltså, precis som DÖ.”
  Inför förra valet kunde politikerna skylla sd:s framgångar på den obildade landsbygdsbefolkningen men det går inte längre.
  Det har gått så långt att det snart inte ens är skamligt att rösta på partiet. Förklaringen till det är enkel, regering och riksdag har en asyl och integrationspolitik som fungerar dåligt, människor far illa.
  EUs flyktingpolitik har havererat och även FN är handlingsförlamat. Det finns idag ingen lösning på problemet. När Stefan Löfven nu låtsas om att SD inte finns när han kallar till nationell samling är det självklart att partiet får ny näring. Sverige har i alla år levt högt på sin demokrati, när den helt plötsligt inte gäller alla då kommer protesterna.”

  http://bloggar.expressen.se/lottagroning/2015/09/sverige-tillsammans-for-de-pk/

  Suck . inte ens Gröning kunde hålla masken :-)
  S.W

  SvaraRadera
 3. Regeringen fortsätter med sin inbjudan:

  ”Målet är att nyanlända vuxna snabbt kan börja jobba”

  S.W de ensamankommande runt 18 ska inte jobba, utan gå i skola med Svenska barn? Ingen under 40 åldersbestäms, det blir ju dårpippi, å andra sidan blir det obs-klass, då ingen kan ett ord, ens engelska)

  Regeringen fortsätter:

  ”att nyanlända barn ska få en så bra skolgång som möjligt”

  S.W ett uns av självinsikt, Svensk skola är redan i fritt fall, och nu relaterar man till att de som nu kommer, kanske inte ens får del av denna, det finns ju inte en lärare att få tag på ute i all obygd dit regeringen och MV bussar alla flyktingar.

  Regeringen fortsätter:

  ”att alla nyanlända ska ges rätt förutsättningar att komma in i det svenska samhället”

  SW ” rätt förutsättningar” eller ” rätt till förutsättningar” spelar ingen roll, några förutsättningar finns inte, och har inte funnits på länge, Alliansens utanförskapspolitik havererade, om den ens var ämnad att lyckas och efter 2010 blev man medberoende av mp, och sedan blev det värre, varken år ökade inströmningen och regeringen löste allt genom att bevilja alla PUT och skicka vidare efter ankomst till Svenska kommuner, som fick information efter att upphandlingen var kvar, varför man kringgick tom offentlighetsprincipen för det Svenska kommunala självstyret, det är klart att detta inte håller i längden.

  Nu kommer presentationen av ensemblen:

  ”Under dagen medverkar:

  arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och
  kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.”

  Toppning av regeringen? är detta alla tillsammans?

  Varför inga fler ministrar, var håller bostadsministern hus, han från partiet som spelar utan limit med öppna gränser, och ska se till att alla medborgare och personer med PUT har likvärdiga villkor, i vart fall ngn stans att bo och rätt till en skola som ger dem en chans vidare i livet.

  S.W Var var Morgan, var är utbildningsministern, och varför inte Romson, som håller styvt på internationell solidaritet?

  var detta något tillsammans? signalpolitiken?

  Dvs man försökte toppa laget, och hålla de inom regeringen, tex Damberg som är ansvarig för den GD som ska skänka akademisk tyngd åt spektaklet:

  Regeringen fortsätter:

  ”Den nationella samlingen äger rum
  mot bakgrund av den senaste tidens
  akuta situation med allt fler människor
  som flyr till Sverige från krig och
  förtryck i andra länder.”

  S.W Jo, och det intressanta är att alla ska fly just till Sverige, trodde regeringen att människosmugglarna erbjuder paketresor till just Sverige för att undgå krig och förtryck, eller så var det så att Sverige var det enda land där det var klockren investering att smuggla människor till, eftersom alla som kom hit, fick permanent försörjning/inkomst, och kunde betala resan, det gick inte tidigare, så det uppstod en liten lönsam ny resebransch, på kredit, Svenska kommuner betalar (efter två år), och takt med inflödet flyttar skattebetalande delar av kommunen iväg, så det Svenska kommunala självstyret lyckades regeringarna med ”by-pass” och frågan är hur regeringen tänkt sig fortsättningen, för flödet avstannar ju inte med en dylik manifestation, det tilltar ju, signalvärdet är enormt.

  Regeringen fortsätter:

  ”Detta gör att det finns ett stort behov av fler och mer effektiva (billigare)insatser för att nyanlända ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden.

  S.W Vilken då arbetsmarknad?

  Blåbärs och lingonplockare i Bräcke

  Dörrvakt (med pappmugg) vid Domus i Delsbo

  Fönsterputsare i Finspång

  Joikare i Jokkmock

  Latrinhinkshämtare i Löddeköpinge

  Svampodlare i Svedala

  Ångerkvädare i Åmål

  Ärtsoppskokare i Älvkarleby

  Ödesorakel i Ödeshög

  S.W

  SvaraRadera
 4. Regeringen fortsätter:

  ”Det handlar om människor
  som många gånger flytt för
  sina liv och under svåra
  förhållanden kommit för att
  söka skydd i vårt land för
  att börja ett nytt liv här.”

  S.W varför skriver regeringen ”många gånger”
  hur många gånger har de flytt? Och varför valde
  de att fly till Sverige just nu, och vad var det
  för förhållanden som gjorde att det var extra svårt
  just nu, och inte tidigare, kan det ha varit så att
  det framkom att att Sverige stod öppet för alla som
  ville komma hit, och även om det inte var så, så
  framställdes detta, tolkningen, ute i världen, för
  vi tog ju ,ot alla och avvisade ingen, alla slussades
  vidare till ett entreprenadupphandlat hem, tills vidare.

  Regeringen fortsätter:
  ”Bara om vi alla hjälps åt kan vi skapa goda förutsättningar för detta, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.”

  SW om vi inte gör detta tillsammans, delar regeringens vision, så går det alltså inte….

  Regeringen fortsätter:

  ”Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson har samordningsansvar för etableringen av nyanlända”

  S.W och vilka samordnar hon? Bostadsministern som är på flykt till Turkiet?

  Regeringen fortsätter:

  ”regeringen har presenterat stora reformer av etableringspolitiken i syfte att uppnå ett effektivt mottagande i hela landet.

  SW Villa reformer då?

  Vilken etableringspolitik då? Menar de den privata välfärdsindustrin, eller att Persson kommunaliserade skolan?

  Regeringen fortsätter:

  ”Arbetsmarknadsministern talar under dagen om regeringens etableringspaket”

  SW Jo, där kom paketlösningen.
  (vågar man syna vad paketet innehåller?)

  Etableringspaket finns på regeringens hemsida:

  häpp:

  http://www.regeringen.se/regeringens-politik/regeringens-etableringspaket/

  ” Regeringens fokus är att skapa fler jobb,
  minska klyftorna och öka sammanhållningen
  i Sverige. För att korta tiden från nyanländas
  ankomst till arbete reformeras arbetet för
  nyanländas etablering. Syftet med regeringens
  etableringspaket är att nyanlända snabbare ska
  kunna etablera sig på arbetsmarknaden.”

  S.W Suck – paketet är att korta tiden,
  för att kunna ta emot ännu fler i systemet,
  kvantitet framför kvalitet.

  Men man talar inte om hur, och ingen i hela Sverige,
  ställer frågan till Ylva, men ursäkta franskan,
  själva paketet, finns det någonstans? Och har det
  ett innehåll, när det gått så långt i Sverige att
  ingen ens ställer frågan, så kan ju regeringen hitta på vad som helst, man kan helt enkelt fortsätta att låtsas att man regerar, man håvar bekymmerslöst in skatt, och levererar luft, eller möjligen tomma ord.

  Klarar inte vuxna journalister av detta, så får vi kalla in barnet och tala om vad naken är, det är när man är avklädd och inte har något att skyla sig med och alltså är avslöjad i all sin naturlighet.
  S.W

  SvaraRadera
 5. Nu drar regeringen till med en stackars professor.

  ” professor Olof Åslund, IFAU,
  ger en bild av forskningsläget.”

  IFAU - vad fasiken är det?

  Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk
  utvärdering

  är ett forskningsinstitut under Arbetsmarknadsdepartementet.

  Vad är detta förskojari? Alltså inte forskarna, utan vad deras forskning och rapporterande till regeringen aggregerar för nytta för migrationen och arbetsmarknad? Detta talas det tyst om, och inte blir man klokare av deras årsredovisning:

  http://www.ifau.se/Upload/Om%20IFAU/Arsredovisning-2014.pdf

  på sid 19 står hur många rapportekvivalenter de presterar, ngt slags nyckeltal som esv avkräver.

  Men alltså, vilken nytta rapportera ger, vet ingen, det enda alla vet, är att arbetsmarknaden för migranter är havererad, att Reinfeldt/Littorin med stjärnan Angelses Bermudes Svankvists fögderi/skojeri, pressade ner priserna med hjälp av andra skojare, lotsat, som lärde ut att Sverige gör ingen någonting annat än låtsas.

  Alltså nu ska professor Olof Åslund tala om hur man efter 20 års totalhaveri med integration och arbetsmarknad, genom expertorganet IFAU som får drygt 38 miljoner om året av Mikael Damberg att stätta sprätt på:

  Regleringbrev:

  http://www.ifau.se/Upload/Om%20IFAU/Regleringsbrev-2015.pdf

  S.W

  SvaraRadera
 6. Kolla uppställningen av Svenska experter,
  som är expertorgan åt både nuvarnde och förra
  regeringen, om den Svenska arbetsmarknaden som
  anses vara nyckeln för både integration och fram-
  tida Svenskt ekonomiskt välstånd.

  LEDNING
  Olof Åslund Generaldirektör, professor
  Anders Forslund Bitr. chef, professor
  Erik Mellander Ställföreträdande chef, docent

  STAB
  Björn Sandberg Administrativ chef, personalansvarig
  Sara Martinson Pol.mag., kommunikationsansvarig
  Margareta Wicklander Kommunikatör
  Maria Karlsson Ekonomiansvarig
  Jörgen Moen IT-ansvarig
  Anahid Zakinian Ansvarig arkiv- &dokumenthantering
  Monica Fällgren Administratör
  Ali Ghooloo Administratör
  Emma Eliasson Åström Assistent

  Produktion – rapportskrivare och utredare:

  AKADEMIKER
  Anahita Assadi Pol.master och jur.kand.
  Linus Liljeberg Fil.mag.
  Josefin Häggblom Fil.mag.
  Helge Bennmarker Fil.kand.
  Patrik Lind Ek.mag.
  Johan Regnér Pol.mag.
  Kristina Sibbmark Pol.mag.
  Alexander Westerberg Pol.kand.

  Josefine Andersson Doktorand
  Olof Rosenqvist Doktorand

  Doktorer
  Nikolay Angelov Fil.dr
  Marcus Eliason Fil.dr
  Erik Grönqvist Fil.dr
  Caroline Hall Fil.dr
  Lena Hensvik Fil.dr
  Lisa Laun Fil.dr
  Erica Lindahl Fil.dr
  Martin Nybom Fil.dr
  Martin Söderström Fil.dr
  Ulrika Vikman Fil.dr
  Johan Vikström Fil.dr

  Docenter
  Hans Grönqvist Docent
  Karl-Oskar Lindgren Docent
  Martin Lundin Docent
  Helena Holmlund Docent
  Håkan Selin Docent
  Erik Mellander Docent
  Ingeborg Waernbaum Docent
  Björn Öckert Docent
  Anna Sjögren Docent

  Professorer
  Matz Dahlberg Professor
  Per-Anders Edin Professor
  Anders Forslund Professor
  Per Johansson Professor
  Gerard J. van den Berg Professor

  S.W Jo, många tänkare som hjälper regeringen med kunskap, men var är alla jobben, Sverige är ju sämst i EU att få in människor på arbetsmarknaden, och utan jobb, blir det inten "vinst" av alla som kommer hit.

  10 st med akademisk examen två doktorander (med så många forskare)
  11 st doktorer
  9 docenter
  6 st vanliga professorer, GDinkluderat,

  vad åstadkommer dessa?

  Ger deras forskning stöd för att det är en vinst och investering för Sverige, som både den förra och nuvarande regeringen trummat i alla?
  eller är det ett påhitt. Var ligger vinsten, om alla vet att ingen kommer in på Svensk arbetsmarknad (omfamnad av arbetsrätten)

  Det är mycket hjärnkraft – och har det hjälpt, har regeringen Reinfeldt och Löfven tagit sig till något….

  Nja, de har sovit och sopat under mattan
  S.W

  SvaraRadera
 7. Regeringen fortsätter (inbjudan)


  ”Därefter blir det panelsamtal om goda exempel och framgångsfaktorer för arbetet.”

  S.W framgångsfaktorer försvenskning av KPI Kee performance indicators

  – managementspråk, dessa faktorer, och vad vad en faktor på Svenska?

  (en del av en funktion),

  i postmoderistisk svenska, som övertagit av kommunikatörer, som utbildat sig i att förklara bort vetenskaplig fakta, förbises fakta från regeringen när en expertmyndighet med 38 miljoner i direkt statsstöd, ska presentera Sveriges framgångar med att integrera flyktingar, vi borde skämmas, vi skapar ju reservat och och ungdomar som kommit hit börjar undra om Svenskar tar hit dem för att få ha en underklass att bossa över, en slags modernt slaveri, som den nya arbetarklassen och den lika förvirrade nyliberala trasproletariatet, tar hit för att skapa ngt meningsfullt att hantera.


  Critical Performance Variables kan de inte heller vara nytt

  att man inte ska fokusera på det som går bra, bara, utan att förbättra det som går sämst, enligt maximen om den svagaste länken.
  Men om man sopar allt som inte fungerar under mattan, kanske man inte kan förbättra något, och lyfter man bara fram en lyckobild av våra utanförskapsområden, och pratar om "tillsammans" så kanske något kan börja undra lite - över vad solidaritet är.

  critical inte kan översättas till kritisk, som Svenskar ofta gör
  utan mer kriterier/kriterisk.

  KPIer ska vara

  Inte monetära Ej mätbara i kronor och ören,
  tex hur många som har ett riktigt arbete,

  Tid Mätbara över tid, longitudinell förändring

  Ledning Vad man mäter ska vara förankrat i ledningen,
  typ regeringen, eller att journalisterna på
  Södermalm ska leva som de predikar.

  Faktagrund hur många som kommer hit har ett riktigt arbete som
  de kan försörja sig på efter 1,2 3 är, vad har de
  för utbildning och skiljer det sig åt mellan olika
  länder, tex har Iranier lättare att etablera sig än
  Somalier?

  Enkelt: Medborgarna ska kunna förstå vad man mäter,
  tex infödd eller inflyttad, och arbetsmarknads-
  politisk åtgärd eller heltidsarbete.

  team Återkoppling till de grupper eller team som driver
  något konkret, på riktigt.

  Signifikans Hur påverkar KPI:erna övergripande mål som tex
  statsbudgetens utgiftsområden eller medborgarns
  förtroende för sina folkvalda.

  Svarta lådan All målstyrning är i längden system-smart,
  och den som rapporterat lär sig hur man ska optimera,
  så man måste hålla kolla på andra faktorer, tex mäta
  andra saker som skolresultat eller kriminalitet, så
  att inte ett ansvarsområde överlåter åt andra, att
  parera för egna vinster.


  Sedan kan man filosofera om vad EWI är?

  här är en rapport från BIS om hur man avläser när en bank och finanskris är under uppseglande, och ingen har en aaaaaaaaaning om när det sker, eftersom de som vet, inte talar om det, eftersom i så fall skulle ju de som upprätthåller ekonomin, hinna reagera.

  http://www.bis.org/publ/work421.htm

  S.W

  SvaraRadera
 8. Regeringen fortsätter:

  "Språket är ett exempel på
  en mycket viktig del som är
  avgörande för att nyanlända
  lättare ska komma in i sam-
  hället och arbetslivet."

  S.W Oj – språket, Svenska för invandrare, var finns alla kvalificerade lärare? Ute i Hyttemo eller Enslinge?

  Det är en gammal Svensk paradgren, många migranter,
  kan inte Svenska efter 10 år.

  Regeringen fortsätter:

  ”Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke
  kommer att leda ett samtal om hur organiserat
  engagemang stärker, förändrar och ger kraft.”

  S.W Nu kommer blå stenar, magi, homeopati och
  helbrägdagörelse, The Force – jo här kommer
  tom stjärnornas galaxer i braxorna in,

  hur människor ute i migrationsreservaten mår av att bli internerade i Svensk midvinterångest, utan en Svensk i sy håll, förutom då på kommunens socialkontor som ska hjälpa till så att barnens ”bästa” upprätthålls, enligt en skönsmässig bedömning av den för tillfälligt inhyrde staffettsocialsekreteraren med kort hår och spikrak lugg.

  Regeringen fortsätter:

  ”Frivilligsverige utgör en central del
  för att de människor som nu är på flykt
  och kommer till Sverige ska ges en möjlighet
  att också få en plats i vårt samhälle.”


  S.W Kvack – tror inte Sossarna på staten längre, det är väl staten som har ansvaret för den soppa man lagat, och så lyckas regeringen skriva;

  ” Frivilligsverige utgör (ÄR)
  en central del (vital alltså)
  för att de människor som
  som kommer till Sverige
  ska ges en möjlighet att
  också få en plats (Mehmets bostadsplan)
  i vårt samhälle. (vårt är sannolikt de nya reservat
  Sverige bildar tillsammans under
  buller och bång från Södermalmsparnassen)

  Regeringen fortsätter:

  (kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke)

  ”Nu bidrar regeringen med ytterligare
  10 miljoner kronor för att de frivilliga
  krafterna ska kunna fortsätta att hjälpa
  och även möta upp det stora engagemang som
  just nu blommar runt om i hela landet”

  Oj oj, 10 miljoner till de frivilliga,
  till vad då? Undrar sa flundra vilka interna
  partiorgan so får dessa klöver att trumpeta ut mer dumheter,

  Regeringen fortsätter:

  ”Under våren 2016 följs Sverige tillsammans
  upp med regionala konferenser i alla län.”

  S.W Glöm nu inte våren 2016 och missa inte Khunke
  hon ska nu briljera, eller kommer hon gömma sig
  sig som Mehmet?

  Dessa uppföljningar ska bli mycket intressanta,
  förtigs de, eller ska de genomföras, eller.....
  kommer rent av Ylva gå ut med att säga, det var
  ingen vidare bra idé, vi bara spelade teater,
  och skulle se hur det gick, och det gick åt helvete,
  föreställningen gick inte hem, eftersom vi inte var tillräckligt trovärdiga, trots att regeringen kommenderat in statschefen.

  Regeringen fortsätter:

  ”Syftet är att samla representanter från
  kommunerna i respektive region och berörda
  myndigheter för att diskutera utmaningar
  och möjligheter i flyktingmottagandet. ”

  S.W Men det har ju kommuner och landsting varslat om i 15 år,
  och regeringen har inte lyssnat, och så fick vi ett lokalt
  uppror, SD och ärligt talat, det är inte utan att det finns
  de som är skadeglada, dvs det är inte mer än rätt, som rekyl av
  politisk tondövhet och uppblåsthet.
  S.W

  SvaraRadera
 9. Vad blev resultatet?

  Rättviseförmedlingen och ärkebiskopen var där.

  Löfven presenterade en kallad 100-klubb.

  En klubb för de storföretag som tar emot hundra nyanlända praktikanter.

  Hur många det blev vet vi inte.

  Ingen frågar, ingen bryr sig, varför skulle
  vi ta vår värdegrund och våra värderingar på
  allvar. The show must go on.

  Regeringen fortsätter:

  ”Hela Sverige skramlar praktikplatser”

  kommenterade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).
  Förslaget riktar sig enbart till stora företag.

  Två företag som lovat ta emot 100 praktikanter, som regeringen betalar för, räcker inte till 170 000 migranter, för att inte tala om förra året, eller året som kommer.

  Regeringens vilja går det inte att ta fel på.
  Men de kommuner som behöver hjälp med att
  hantera mottagandet får fortsätta att arbeta i ovisshet.

  Det blev en jippodag med Kristina från Duvemåla och lite
  Glatt drag under galoscherna:

  Det var ett jippo utan innehåll:

  6 september 2015 Medborgarplatsen,
  Tal av statsminister Stefan Löfven manifestationen för flyktingar
  ”att ta emot flyktingar kan aldrig vara en uppgift för enskilda personer, eller enskilda organisationer. Det är en nationell uppgift.
  Och som en nation ska vi ta oss an den. Sveriges mottagning av flyktingar, är hela Sveriges ansvar. Därför ska alla kommuner ta emot flyktingar – ingen ska kunna smita undan. Därför ökar vi stödet till kommunerna som tar emot flyktingar. Därför arbetar vi dagligen för att de familjer som förlorat så mycket, genom jobb, skolgång och samhällsgemenskap kan återfå hopp om livet och vara med och bygga Sverige. Så blir det som nu är en ansträngning, på sikt en tillgång för Sverige."
  S.W

  SvaraRadera
 10. Centralt budskap från Ian och Bert 1991:

  Häng med, (tillsammans)
  Hela Sverige samlas
  till kamp

  Svenska laget ett team
  kämpar för en folklig regim

  Elefanterna (partietablissemanget)
  ska dansa efter vår melodi
  Vi ogillar byråkrati och förmynderi

  krävs
  ren luft
  vanligt sunt förnuft

  Ta bort förbuden
  släpp mänskan fri
  sänkta skatter
  lägre moms

  ställer till med jätteskräll

  Jo, den skrällen kom , eftersom ingen lärde sig något alls av NyD.

  Det är så man skäms, inte för Ian och Bert, utan vilket alternativ vi skapade, som motvikt. S.W

  SvaraRadera
 11. Hela texten (av Paul Paljett)

  Häng med, häng med, nu hänger vi med
  Här kommer vi, som hatar allt förmynderi
  Häng med häng med, vi kämpar och slåss
  För vi har drag, här inunder vår galosch

  Nu samlas vi till uppror och kamp
  Hela Sverige gör ett jätteavstamp
  Mot byråkrati och förmyndarstat
  För sänkta skatter, lägre moms på mat

  Häng med häng med, nu hänger vi med
  Här kommer vi, som hatar allt förmynderi
  Häng med häng med, vi kämpar och slåss
  För vi har drag, här inunder vår galosch

  Vi kör så det ryker, med öppna spjäll
  Vi ställer till med en jätteskräll
  Ta bort förbuden och släpp mänskan fri
  Elefanterna ska dansa efter vår melodi
  Här kommer svenska laget ett team
  Som kämpar för en folklig regim

  Som andas glädje och renare luft
  Vad som krävs är vanligt sunt förnuft

  Den borde sättas upp i entrén på DN, Svt och SR
  som en ständig påminnelse, för hur fel det kan
  bli, när man vill väl, och skapar en alternativ
  låtsasvärld, till den alternativa låtsasvärld
  man inte gillade. S.W

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jösses SW funderat på egen blogg? ;)

   Eller kanske skriva ett gästinlägg här ngn dag?

   Radera
 12. Nä, det förtar det spontana, just nu av viss vikt att bidra med input, då det finns för många virrpannor och hönshjärnor i farten, kan man ge ngt litet bidrag för en viktig debatt, ska man göra det, och tom skipper gav utrymme för en liten utläggning om de bägge falangerna inom socialdemokratin i försvarsfrågor 1909 tom 1936 års försvarsbeslut.

  Just nu är Sverige svårt att regera, med maktkamp inom s, olika falanger, och till på köpet mp, när kaplan kom och viftade med sitt nya diplomatpass på Ben Gurion nöp de honom , och tjänsten fick ringa upp jourambassadör här, vad det var fråga om, så det är ju helfestligt, eftersom Kaplan är århundrades glidare, så var ju Turkarna inte lite misstänksamma, eftersom han smet från värnplikten genom att att vara simulerande assylant, för att svika das vaterland som turk gör man inte ostraffad, och så lyckades han som islamiskt identitetspolitiker inte komma vidare inom s, och då bytte han till mp, och vips diplamat-pass och sedan bostadsminister, det kan så klart bara hända i Sverige, och man tycker trots allt synd om de seriösa sossar som trots allt finns kvar, det är ju rena rama lekstugan och hur de efter ett år och ett kvartal ska komma vidare med detta övergår ju allt förnuft, regeringen kan ju inte regera med dessa gröna gubbar för en annan planet, så det är mer en slags fars, och hela vänsterrörelsen befinner sig nog i ngn slags identitetskris :-). Men nog fasiken bör man flytta inom 10 år, redan nu sitter två mideråriga tjejer utanför ICA och tigger. Två år och 9 månader till nästa val... Fåågarnas dilemma ger att moderaterna slickar såren, dvs lämnar Löfven åt sitt öde, och att regeringen pressar mp så att de själva avgår, eftersom ingen vill regera landet, före 2018, så kan nog Löfven komma undan, och sas göra moderaterna en tjänst, genom att uppförsbacken blir ngt mindre oändligt oöverstiglig, 2018 - 2022.
  Alltså, det som nu sker klarar inte mps statsråd att svara inför, ds de är skotträdda, och i längden kan man inte vara statsråd genom att hålla sig undan. Så ska man vara utilitarist, och se till allas bästa, dvs undvika en ännu större konkurs, så måste mp ut fortare än kvickt, och ju längre de dröjer, desto kortare tid för S att styra upp saken någorlunda, då kan de i vart fall börja planera 2022 - 2026.

  Ska bli intressant att följa Riksbankens och Riksgäldens statistik över upplåning och femåriga obligationer. Alla andra politikområden är lamslagna, och då är statens grund på lerfötter. men detta är nog bara början, det är ju i fart fall skönt att man är frisk nog att inte ha valt yrket politiker. Har på känn att de som det är ngt med inne på RK, börjar söka sig andra jobb, då blir det ännu mer vilse i pannkakan. Partiet S har problem som det är, med mp är uppdraget kört, för hur gör man, först konhandla inom s, och sedan mp? men om man inte kommer överens, ligger det till hands att man rundar interngången, och först kohandlar med mp, och den första tiden var det nog hela havet stormar, och de som skulle ha kunnat fatta beslut, förhindrades, varför många på den vänstra sidan inom s nu får bita i gräset, märkligast är tystnaden från alla förståsigpåare, som först talade så vitt och brett om moraliska dygder och pekade finger, det går sas inte att låta bli att kommentera. Bollen är rund. Fasiken, man ska ju hinna med att arbeta med. God fortsättning. S.W

  SvaraRadera