Sidor

torsdag 2 februari 2017

Migrationsstatistik januari

Idag har MigV släppt siffrorna för januari.

Inflödet av asylansökningar är runt 2000. 115000 personer finns i Migrationsverkets mottagningssystem. Man beviljade drygt 4600 uppehållstillstånd av asyl, anknytning och liknande. Tiden ett ärende tar hos MigV är stigande och ligger på ett år ungefär.


Årstakten i år ser alltså ut att vara knappt 30 tusen asylansökningar. Till detta kommer anknytningsärenden, ngt som Löfvens gränskontroller inte påverkar. Mängden anknytningsärenden är avår att förutse, men en uppskattningar är i snitt 100000 om pret de kommande åren, med en tyngdpunkt de senare åren av naturliga skäl (först måste ju den som tar hit släkten få uppehållstillstånd).

Nu har ni fakta för intressanta infliktningar kring jobbfikat.
3 kommentarer:

 1. " Mängden anknytningsärenden är avår att förutse, men en uppskattningar är i snitt 100000 om året de kommande åren"

  Förra året kom det 70 tusen och den officella prognosen från MigVerket (från oktober 2016) är kring 90 tusen i år.

  Men enligt trovärdiga uppgifter förväntar sig handläggarna på MigVerket 150 tusen under 2017:

  http://meritwager.nu/uncategorized/en-migga-asylstrommen-ma-ha-avtagit-men-anhoriginvandringen-rullar-samtidigt-in-som-en-tsunami-som-ingen-riktigt-vill-kannas-vid/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett den där siffran, men mht den sega handläggningstiden tror jag mer på en förskjutning av volymen, som iofs är oförändrad. I januari blev det ju 2400, vilket innebär en enorm ökning de kommande månaderna för att nå 150k i år.

   Radera
 2. Att systemet utnyttjas genom att man söker asyl flera gånger verkar inte spela någon roll heller. Terroristen i Tyskland som körde in i julmarknaden hade 14 olika identiteter. Innan har man förvånats över att så många unga "försvinner" från sina boenden, min gissning är att de inte kan vara på flera ställen samtidigt. Man tar inte heller fingeravtryck på ensamkommande barn, inte heller på anhöriginvandrare.
  Mitt förslag är att man fryser alla utbetalningar tills mottagaren har legitimerat sig och lämnat elektroniskt fingeravtryck. På så vis kan man sortera bort bidragstagare bosatta i utlandet och multipla identiteter, men det är väl för diskriminerande.

  SvaraRadera