Sidor

fredag 18 mars 2016

Grattis Stockholm, nu kommer migrantbarackerna

För några veckor sedan kom föga förvånande nyheten att Stockholm ska ta emot 4000 av de kommunanvisade migranterna. Visst knorr uppstod i stadsdelarna då man inte hade en aning om att kommunen skulle upphandla baracker till dessa migranter. På Östermalm var man tydligen lite brydd. Dock tycker MPs stadsdelsmänniska att det är jättebra då Östermalm är så segregerat och nu ges chans till nya möten. På Östermalm har man ju mkt riktigt gått man ur huse och röstat på Reinfeldts migrationslinje, vilken man nu får skörda frukterna av.

Det man kan fundera på är antalet migranter per invånare. I Stockholms kommun bor det c:a 900 000 personer, vilket ger 225 pers per migrant i denna anvisning för 2016. Som jmf kan man ta Ljusnarsberg som (i sept 2015) hade tagit 1 migrant per 10 invånare. Nog borde Stockholms kommun kunna ta emot mångdubbelt fler?

Var kommer då dessa flyktingar placeras?

Ett hett Tips är Bromma. Bromma hör till Stockholms kommun och styrs alltså av den röd-grön-rosa majoriteten i Stadshuset. För övrigt en enorm anledning till varför man aldrig ska bosätta sig i Bromma. En villastad styrd av Vänstermaffian på Södermalm.

På gräddhyllan i Bromma fick moderaterna egen majoritet i senaste valet till Riksdagen. Ni vet valet där Reinfeldt klart och tydligt sa vad som komma skulle. "Öppna era hjärtan" och hela baletten.Man borde alltså kunna sluta sig till att Brommaborna kommer gå man ur huse och välkomna migranterna på de lediga ytorna man har gott om. För det kan väl aldrig vara så att man trodde att Reinfeldts M var samma M som på Bohmans tid?

Nedan ser ni en bild på Brommas gräddhylla Höglandet. Det ser ut som att det borde vara toppen med ett läger precis vid båthamnen. Då kanske migranterna kan få lite fina instegsjobb med att putsa någon Princess 65:a också.

Så fram med selfiemobilen nu och se till att hålla facebook varm med statusuppdateringar om er godhet! Himla synd förresten att Schyffert lämnat Bromma, och han lär väl bara kunna drömma om att Vasaparken bebyggs.


I Stockholms kommun ser valresultatet ut som nedan (riksdagen). Även här en klar majoritet för de öppna hjärtans politik.De jounralisttäta Sofia på Södermalm har ett resultat där FI och MP nästan har egen majoritet. Ett valdistrikt där man alltså står fast vid 150 000 flyktingar även i år (M har ju som ni vet kovänt när man sent omsider insåg vartåt det barkade).

På Söder borde man alltså vara superpositiva till några Barackläger.


Ett liter problem med Söder är oturligt nog att det finns få obebyggda områden som inte är Parker. Dvs inga "Gräsplättar" som i Bromma. Man på något sätt borde det gå att lösa med lite god vilja, Tantolunden och Vitabergsparken är ju rätt stora så halva ytan borde väl kunna sättas av tycker jag. Dock vill man inte bebygga sina parker enligt instruktionen om barackupphandlingen....
Upphandlingen blev klar i onsdags och de lyckliga migrationsexploatörerna kan sy på nya fickor på rocken. Staden lär förmodligen välja den billigaste lösningen då det är en offentlig upphandling. Då alla de naturliga och byggnadstekniskt optimala områdena i Stockholm är bebyggda sedan länge, finns det väl en viss risk att det kommer byggas i surhål, dvs mörkare lite sanka områden. Billigt är som bekant bra, och vi kommer nog få läsa om mögel och fuskbyggen inom något år eller två.

Vad kostar då kalaset. Anbuden är hemliga så länge upphandlingen pågår, men jag gissar att vi talar om en kostnad på c:a 140 000 per migrant (en siffra jag fått från en annan kommunal upphandling av baracker). I runda slänger pratar vi alltså om en halv miljard i kostnad. Pengar som troligen inte är budgeterade utan får lånas upp med senare skattehöjningar som effekt. Byggindustrin har varnat för att baracklösningarna kommer bli väldigt dyrt. Jag tror de får rätt, även om de är part i målet.15 kommentarer:

 1. Håller med till 100%
  Vi har samma spektakel i Gbg där bl.a Örgryte skall berikas och där M skördade stora framgångar och SD fick 6%. Kulturmarxister har per definition ingen moral och vill förstås inte själva bli grannar med någon arab. Att placera immigranterna mitt bland etniska svenskar har med kulturmarxisternas grundfilosofi att göra. Det vill förinta de etniskt svenska områdena i sin strävan mot fullständig globalism och förintelse av de europeiska folken.
  Sedan kan jag tänka mig att de njuter av att straffa svenskar som försöker leva i svensk kultur, samt att de liksom vi tycker det är lite kul att placera immigranterna mitt bland dem som i sin absurda egoism, feghet och förnekelse röstat just för den politiken.

  SvaraRadera
 2. Glömde skriva att jag tycker att en del av Gärdet borde användas för immigranterna. Infrastrukturen är antagligen perfekt och Östermalmsborna kan glädja sig åt nytt sällskap på Fältöversten och på sina söndagspromenader. På Gärdet kan byggas bostäder för 10000 personer och ändå bara behöva använda en liten del av ytan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske får som du vill. Rykten säger att man inom MP pratat om detta. Ett gigantiskt läger, dock inte 10000. Jag har för mig att man pratade om 5-8000.

   Men som sagt, det är bara rykten.

   Radera
  2. Du har rätt om det. Men jag är inte lika säker. Lyckligtvis sitter Länsstyrelsen som en gigantisk black om foten och gör vad de är bäst på - dvs ingenting.
   Gärdet hör till Nationalstadsparken och är lika skyddad som Sarek. Men det är sant att det finns MP som vill bygga där (i nationalstadsparken - ännu har de inte kommit på idéen att bebygga Sarek.)

   Radera
  3. utlandssvensk18 mars 2016 18:26

   "Gärdet hör till Nationalstadsparken"

   Det var tråkigt att höra!

   Men Skansen då? Det är ju ett rejält markområde! Alla museum ska ju tydligen reformeras nu och något mer unken manifestation av det gamla Sverige än just Skansen får man leta efter. Tänk att istället få se genuina bosättningar med nya, spännande människor! Ut med våfflor och glögg, in med kebab och vattenpipor!

   Hur är det med Värtahamnen och Frihamnen? Det fanns massor av plats där för 10-15 år sen, fast jag vet inte hur det ser ut nu. Borde ju vara perfekt för paviljonger! Eller varför inte bara hyra en Finlandsbåt?

   Är Hagaparken skyddad? Den är stor!

   Radera
 3. Hej.

  Nog kan man väl helt enkelt avkräva boende på söder att man skall ta emot inhysingar? Det kan dock inte bli föremål för statlig eller kommunal ersättning, men så är ju inte invandring en resursfråga enligt sju av riksdagens partier.

  Annars finns det ju allehanda små ytor där man kan ställa enstaka Reinfeldtlådor. Hammarbybacken kan med lätthet hysa tusentals. Skyddsrummen inuti delar av söder kan också iordningställas för bostäder. Björns trädgård vid Medborgarplatsen rymmer säkert ett dussin lådor om dessa staplas á la Kaplan-stavar.

  Sen går det ju att lägga flottar längs med Söder Mälarstrand också. På Mariatorget borde det gå att knö in ett dussin lådor till. På Skinnarviksberget kan försvaret säkert ställa upp med sina tält modell större; utsikten är ju värd en hel del. Jag vet inte hur det ser ut längs Vickergatan numera, men både där och på Årsta holmar finns det säkert plats. På Djurgården finns det gott om plats också.

  Se där, fem minuter med en karta och utrymmesbristen är löst. Dessutom kommer alla de goda krafter som bor runt de föreslagna platserna att se till att integration och sysselsättning snabbt löses.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. Kvällstidningarna ser numer ut som avpixlat, bomber, skjutningar och flyktingar. Varje timme nytt.

  Är det tidningarna som börjat att skriva eller en boom utan dess like?

  SvaraRadera
 5. ÄÄÄÄntligen tack gode gud.
  (bra artikel dessutom)

  Ös in flyktingar i Stockholms burgna kvarter, parnessen behöver samma berikning som alliansen (Folkpartiklarna, Stureplanscentern och nymoderaterna) dyvlat på var enda Svensk småstad.

  Nytorget och vita berger, där är det ennligt valmyndighetens statistik väääldigt många som bekänner sig till den genrösta läran, och där finns hela kultureliten, Jonas, Marc var enda koryfé.

  Sedan Östermalm naturligtvis, bor själv i krokarna, nog borde man kunna få en flyktingbaracker på hela Gärden, det är Europas enda omfattande park mitt inne i en stad, tack vara den kungliga besittningsrätten :-) Kan vi rucka på regler om brandkrav, kan v väl rucka på regler om kulturvärden. Flyktingarna måste ändå få komma i första rummet, vår humanitet.

  Det är redan fullt drag, en kapplöpning i Stockholm mot klocka, insntallera dubbla portar, kameraövervakning, larm på vindsluckor, säkerhetsklassade nycklar, och örnkoll på andrahandsuthyrning, och i princip stopp på hyresgäster som kan ha minsta incitament att försöka tjäna klöver på att bedriva handel med svarta kontrakt, (vilket omfattar nästan alla som inte har sitt på det torra.

  Det har redan blivit sjövilt, och bilinbrotten ska man inte tala om, sitter lappar uppe i var enda port, med varningstexter. Det går omkring gäng som slår in och grabbar var de kommer över.

  För övrigt är hela idén, med första asyland helt oboslet, så fort de fått uppheållstillsåndi tex Ungern eller rumänien eller grekland, så kommer de ta sitt pick och pack och bege sig till Sverige, det finns ingen anledning för en människa att nöja sig med det näst bästa, när man kan få det bästa, den rätten/drivkraften kan man inte ta från någon, det fina är att generositeten avtar omvänt proportionellt med avståndet till eländet, förr gällde detta syd - nordeuropa, nu gäller det malmarna visavi övriga Sverige. Ända sedan slaget vid Brunkeberg, har det visat sig att Stockholm av logistiska skäl är svårintaget, eftersom det inte går att utsätta för blockad (Mälaren räckte för försörjning)

  Så nu börjar det bli slut på den där friheten, den riktiga, att få ha sina saker i fred och kunna leva i frid, ha barnen på vall ute i parken utan översikt - tack vare nyliberalernas och identitetsvänsterns förenade krafter, så kommer naturen, med viss rätt, att utjämna - ta ut sin rätt, vårt eget överflöd relaterat ond bråd död. När nu detta möter förestående back avseende lånedriven tillväxt och kommande räntehöjningar - kan det bli skoj.
  Tyggheten och säkerhet är formulär A, kan inte staten garantera detta, utan dessutom med barack-attacker, tippar stabiliteten vidare mot stupet, så blir det uppror :-) Gärna flyktingar, men inte hemma på min stan.

  Vad vi kan vänta är så klart, oavsett baracker, ökade försäkringskostnader och starten på vaktade kvarter, ligh-versionen heter grannsamverkan, och är riktigt bra, men det förslår inte, och dessa barackområden med en icke ringa andel unga emellanåt arga män, med yrkeserfarenhet som stridande kombatanter, kommer så klart skapa en massa oro, i synnerhet för barnfamiljer. S.W

  SvaraRadera
 6. Borde inte vi svenskar gå ihop och öppna en förening som köper upp grannvillorna till politiker och kända journalister och sedan driver hem för ensamkommande i villorna? Ta de svåraste gatubarnen. Skulle kunna sätta in ett sexsiffrigt belopp.

  SvaraRadera
 7. Tantolunden går att trycka in 4000 - 5000 flyktingar, Södermalm är det mest etniskt pursvenska som finns i norden, efter Åland. Det kryllar helt enkelt av små blonda barn, rena skansen.

  Vita bergen är hjärtat av Södermalmsadeln, och Nytorget så klart.
  Hela Södermälarstrand (norrläge, borde kunna belamras med baracker + flyktringbåtar, skulle tippa att det går att knö in 3000 bara där.
  Knivsöder är svårt, men idyllen kring Långholmen och småbåtsidyllen är enkelt att exploatera, bara långholmen skulle kunna hrbergera ca 5000 flyktingar för att inte tala om det bortglöda Reimersholme, så chickt, med 1000 skäggbarn att blands upp med hipsterskäggen. Ska bli intressant med väljarsträmmar, småbarnskvinnorna sätter agendan, de kommer inte riktigt känna att mp längre är rätt, och inte vp, och Gudruns kvinnor är skamlösa nog att helt hålla tyst om migrationen, så då återstår väl socialdemokraterna eller akb:-)


  detta är toppen, socialpyskologi när Svensk skenhelighet är som bäst, alla dessa förnäma människor som rynkat på näsan åt folkupprordet ute i landet, att till slut inte finna annan väg än att rösta på SD, för att inga andra alternativ fanns, och sedan bli uthängd som nazist, av internationalsocialisterna själva, inte snyggt, nu är det upp till bevis, öppna era hjärtan, barackområdena kommer att bli permanententa slumområden, mitt på fina gata.
  Kråkorna kraxa kring borgens torn, fladdermöss fladdrar på vinden.
  Tunga steg i slottets salar, stumma röster som ännu ej talar.
  Historien om folkförtryck - och ond bråd död...
  Nu kommer reprisen, fast i verkligheten :-)

  SvaraRadera
 8. Vågar man hoppas på lite mappning mot valmyndigheten på Södermalm, distrikt?, vill minnas att Drakensberg (loftgångar) var det valdistrikt på Södermalm som SD toppade i 2014 :-)

  Parkområdet/lunden runt Tanto är helt tomt :-), och lever upp lite under priden, när hbtq-högern inte tar Gärdet i anspråk.

  Lite meningslösa kolonistugor, som ändå kommer bli ockuperade, nä klappa omkull skiten, och inte med barackerna, Sverige behöver verkligen förändras, och nu är det inte ironi, ska vår politiska elit klara av medborgarnas intressen, måste de själva få del av samma sociala experimentverkstad som du utsätter alla andra för, till på köpet kommer miljöpartisternas bostadsrätten på Södermalm att sjunka i värde, och det är det väl värt? Likheten framför allt. S.W

  SvaraRadera
 9. Storartad artikel, känslor, trams, fiskehistorier och visioner vinner alltid över fakta - debatten. Ordet, retoriken, regerar.

  men.....

  så går det som det går, det enda som vinner över verkligheten är fakta, och när låtsasmänniskorna, opportunisterna och falskspelarna får hålla på tillräckligt länge, så är skafferiet tomt, först kommer magen sedan moralen, och ni ser det ut som en klassiker, gärna en massa Svensk moral, som gäller för alla andra utom just lilla mig, men först - ja vad då? rejäl pension? S.W

  SvaraRadera
 10. Jag skrattade så jag nästan grinade när jag läste i SvD om barackghettona i Sthlms innerstad. Nu får godhetens apostlar vad de själva tyckt att andra ute i landsorten ska finna sig i. Väntar ivrigt på rapporterna om rån, våldtäkter, misshandel m.m. i alternativmedia. Inte nog med ökad kriminalitet, på köpet får man också en rejäl förfulning av stadsmiljön med dessa fasansfulla ghettobostäder.

  SvaraRadera
 11. utlandssvensk18 mars 2016 18:49

  Jag tackar innerligt bloggägaren och alla som har kommenterat för denna rena orgie i skadeglädje! Kul att inte känna sig ensam!

  Sen blir det väldigt kul att se hur det går när diverse söderhipsters och inbitna reinfeldtare från Östermalm ska elda upp paviljongerna. För det kommer de garanterat att försöka med. Eftersom detta är i princip den enda brottslighet som intresserar polisen kanske några åker fast och då kan det nog bli direkt surrealistiskt roligt, kanske ungefär följande:

  "30-årig lokalpolitiker för FI tuttade på barack i Tantolunden. Hävdar att det är en protest mot att boendet skulle bli dominerat av män"

  " 60 årig direktör och M medlem kastade brandbomb mot förläggning på Östermalm. Tar avstånd från SD och menar att han bara ville öka värdet på sina egna förläggningar ute på glesbygden!"

  Fast verkligheten kommer säkert att vida överträffa min begränsade fantasi!

  SvaraRadera
 12. Utlandssvensk20 mars 2016 16:49

  Jaha, nu var det klart!

  http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/stockholm-darfor-byggs-inga-modulhus-for-flyktingar-i-innerstan/aRKpcr!ZiBL0QSbE7T6xw7AuD@AcA/

  Hyggligt gissat av bloggägaren! Det blir paviljonger i Bromma, fast en liten bit ifrån de "fina områdena". Tyvärr inga nybyggen inom tullarna, men som tröstpris ska äldreboendet Vintertullen på Södermalm konverteras till immigrantbostäder. Låt oss hoppas på "ensamkommande" där!

  SvaraRadera