Sidor

tisdag 12 april 2016

Ytterligare en spik i samhällskontraktets kista

Det har väl inte undgått någon att bostadsfrågan är högt på dagordningen. Främst som en deleffekt av det stora inflödet av migranter till Sverige. Pga EBO lagen är det plötsligt mkt trångbott i många områden runt storstäderna. (EBO är lagen där migranter själva får välja boendeort och då väljer de ofta att flytta in hos ngn släkting eller ockrare i ett område där deras landsmän bor). Politiker förfasar sig om att man bor trång och nu skall det byggas. Som bekant kan det alltid byggas om efterfrågan finns, dvs om någon kan betala för det, och om det finns utrymme.

Runt Stockholm är det si och så med utrymmet varför Handelskammaren nu propagerar för att man skall sänka kraven på bullfria miljöer. Något som strider mot all modern forskning.

Handelskammaren vill även att kommunernas självbestämmande skall inskränkas ytterligare genom att frånta dessa rätten att förfoga över sin egen mark med inrättande av naturreservat.

Handelskammaren är såklart en lobbyorganisation, men säkert låter sig rikspolitikerna påverkas i sin suktan på nya bostäder för nya spännande möten. Naturligtvis är väl inte Djurgården eller någon park på Söder hotad, utan det blir väl naturreservaten i kranskommunerna som man vill åt, allt för att visa sin godhet, men själva fortsätta sitt hycklande liv med rödvin och normkritik på Söder.

Ex lajvar Alexandra Pascalidou detta genom att tro hon bor på ett ställe "bortom den vita heteronormen" dvs Söder...

Behandlingen av kommuner i Sverige blir allt mer centraliserad, det kommunala självbestämmandet är snart ett minne blott (ex med den tvingande lagen om att ta emot anvisade migranter samt Robin Hood skatten) och man kan börja fundera på om det på sikt blir så att kommuner avskaffas och en central myndighet stöper lika i den nya svenska DDR formen.

Personligen är jag mot ökad centralisering då beslut bäst fattas så nära verkligheten som möjligt (hej EU). Människors uppfattning om att man är med och kan påverka försvinner också och känslan för ens tillhörighet och plikter mot samhället minskar i takt med att den lokala demokratin försvinner.

Den inslagna vägen är bara ytterligare en spik i det sk samhällskontraktet.
4 kommentarer:

 1. Det snickras på ett nytt land, med en stat som tar beslut över huvudet på folk. Ett elitprojekt som styrs av proffspolitiker utan att ta hänsyn till vanligt folks åsikter. När kommer nästa avsnitt av mensanens serie emigrera?

  SvaraRadera
 2. Sverige har alltid (eller under lång tid i alla fall) varit ett DDR light. Det räcker ju med att läsa första sidan på DN så inser man hur Löfvén tänker "skapa" arbeten och hur man kan låta andra skapa arbeten. Alla andra kommer alltid vara fler och mer uppfinningsrika än Löfvén eller ens hela (S) men då riskerar vi tydligen att landet "slits itu". Svenska folket vill ha det bra med det viktigare är att ingen har det bättre.

  Politiker skulle kunna lyssna på andra t.ex Spotify

  https://medium.com/@SpotifySE/vi-m%C3%A5ste-agera-eller-bli-omsprungna-383bb0b808eb#.jub957jj0

  Men man vet bäst själv så man väljer lite hederlig sovjetisk planekonomi.

  http://www.svd.se/lofvens-nya-initiativ-ska-ge-150-000-nya-jobb/om/varbudgeten-2016-7skj

  Hur kan de få fortsätta ?

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Nästa punkt som skall drivas igenom i partiet är enligt rykten en svensk motsvarighet till 'council housing'. Eftersom den heliga invandringen inte får röras annat än symboliskt (nej, nedgången har inte med Sverige utan med Turkiet och EU att göra) så skall riktiga permanenta ghetton skapas. Ett troligt namn är 'möjlighetsområden'. Troligen tar det dock till strax efter valet (?) 2018 innan planen lanseras. Man kan med hjälp av lite folie på huvudet fundera på om Mp reser krav på att dessa ghetton skall läggas i så välmående svenska områden som möjligt, men det är ren spekulation utifrån mina egna fördomar.

  Angående bullerkrav: uppvuxen som jag är under hundra meter från en motorväg - är de fullständigt dumma i hela huvudet hela tiden? Tinnitus grundläggs ofta i tidig ålder, och ihållande brus som från en motorled är definitivt skadligt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Ansvarsområden" kanske? Härligt, tillsammans bygger vi sverige starkt!

   Radera