Sidor

måndag 30 maj 2016

Många migranter avviker

Januari tom april har Migrationsverket avgjort 27000 asylärenden. Av dessa är 7000 övriga dvs sökanden har avvikit eller tagit tilbaka sin ansökan. Hur många som avvikit framgår inte, eller var de tagit vägen. Ungefär 10 000 är riktiga avslag där någon fortfarande sökt asyl men fått nej. 10 000 nytillkomna personer finns alltså i massan som skall avvisas.

Man hoppas avgöra 119 000 ärenden i år. Om ungefär 1/3 av dessa skall avvisas rör det sig om 40 000 pers bara avseende beslut fattade i år. Till detta kommer den okända massa som avvikit och kanske befinner sig här illegalt.

En annan intressant sak är handläggningstiden. I dagsläget är den på 270 dagar. Detta innebär att man inte börjat beta av Reinfeldtpuckeln än. Man synes dock jobba på ganska snabbt. Inom andra myndigheter där en siffra är målet tenderar kvalitén bli lidande, ni minns väl pinjakten hos polisen etc. Frågan är om man beviljar eller avslår i högre temo för att nå målen om 119000 beslut. Det säger sig självt att någon mer noggrann undersökning inte kan göras på dessa volymer. Jmf ex med de extensiva intervjuer och undersökningar avseende diversity lottery i US.

En annan effekt av Migrationsverkets forcering är att man snabbare kommer trycka ut folk till de desperata kommunerna, som köper villor, bostadsrätter och bygger modulhus på löpande band.

Mängden personer som kommer kommunplaceras avseende årets beslut blir c:a 40 000 om Migrationsverket når sina mål. Lycka till med det!


22 kommentarer:

 1. Utlandssvensk30 maj 2016 12:48

  "Mängden personer som kommer kommunplaceras avseende årets beslut blir c:a 40 000 om Migrationsverket når sina mål. Lycka till med det!"

  Tja, vi hade länge regler om att man fick sätta upp friggebodar på 10 kvm utan bygglov. Sen kom attefallshus på upp till 25 kvm. Varför inte "mångkulturhus" på upp till 100 kvm? Bygglovsfritt, givet minst 5 års avtal med Migverket? Det givna namnet i folkmun blir då rimligen "blattebod"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behövs inte, kommunen söker ju bygglov av sig själva sedan kommer modulhusen upp på några veckor. Om nu inte kommuninvånarna är vakna och kör det domstolsvägen. Men vem vet, snart kanske vi har friggebodar om 100 kvm så alla kan öppna migrantboenden. Det verkar ju vara enda sättet att få ngn skatteåterbäring, öppna migrantbaracker.

   Radera
  2. Utlandssvensk30 maj 2016 13:00

   En annan variant är möjligen att äldre svenskar bygger attefallshus åt sig själva och sen hyr ut kåken till de nyanlända.

   Radera
  3. Migrationsverket bör snarast sända en delegation till Finland och sedan slaviskt kopiera deras hantering. Finländarna verkar på ett effektivt sätt kunna sortera ut de asylberätigade och sedan repatriera de som ska hem.

   Radera
  4. Utlandssvensk30 maj 2016 14:51

   "Migrationsverket bör snarast sända en delegation till Finland"

   Det finns många västländer som har väldigt välfungerande asylhantering. De har alla en sak gemensamt: Sverige har förolämpat dem grovt och ofta just pga. denna hantering.

   Om vi verkligen vill ha hjälp, lär det krävas minst rejäla ursäkter samt att de värsta syndarna avlägsnas från alla politiska uppdrag. Folkpartikärringarna i EU är nog de värsta.

   Radera
 2. Blattefallshus kommer de kallas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utlandssvensk30 maj 2016 14:41

   Du vinner! Blattefallshus blir det!

   Radera
 3. Tihi, lunchade med en tjänsteman på RK (partigängare) som på ngt slags övergripande plan försökte hänga med i tjänstemännens cirkus i praktiken vid utplaceringar av byggbaracker i vår närmiljö,
  eftersom:

  - det är kommunens mark
  - som via exploateringskontor och Stadsbyggnadskontor
  - ska upplåta marken med något slags tillfälligt avtal (jordabalken)
  (som inte är regelrätt tomträttsavtal.)
  - som sedan ska ansluta barackerna mot stadens VA-system och energiförsörjas, (tex Stockholm vatten och Fortum)

  Sannolikt blir det väldigt miljöcertifierad och "hållbart boende" eftersom vi lever i en policyprofessionell välrd, (bara att få ta ta del av kommande energideklarationer blir man nyfiken på....)
  Mot bakgrund av pågående energiomställning och brunkol :-)
  Kanske är det vita infödda hetrosexuella män som ska ställa om, medan alla övriga får undantag? Det är ju trots allt ändå i ett gott syfte, och alla kan väl inte vara med och rädda jorden?

  - sedan ska något bygga barackerna och sälja dem,/hyra ut dem....
  - sedan när de är på plats, ska någon äga dem
  (naturligtvis inte kommunen)

  - sedan ska dessa baracker hyras ut till något slags förvaltare/entreprenör, som sedan sannolikt ska

  - hyra baracken vidare till ett välfärdsföretag, som sedan

  - tecknar kontrakt med migrationsverket, som sedan ska hyra ut dessa
  - munkceller till migranterna, ofta med obestämbar ålder.

  SÅ frågan är fantastisk, Sverige är inte längre ett regelstyrt land, vi kan strunta i var enda regel, blunda och lev drömmen, blåa, gula och röda, alla klarar vi oss genom postmodernismen,

  Den totalreglerade hyresmarknaden för vanliga Svenskar, hur denna plötsliga flexibilitet kan komma sig, här har hyresmarknaden stått still i snart 50 år, och sedan får vi en alliansregering som inte gör ett smack, sedan kommer Löfven och Co, och fattar ingenting.

  som är så POPulärt nu när värderingarna ska realiseras även i tillväxtlokomotivets Stockholm medelklasskvarter :-)
  S.W

  SvaraRadera
 4. Nu var alltså egentligen grunfrågan någonstans i gränslandet mellan jordabalken och hyreslagen, dvs hur man skriver avtal för flyktingbaracker i denna skojarbranch, LOU gör inte saken enklare, och rysaren ifråga omgränsdragningen för den som hyr och själva baracken, den som levererar energi, vatten och avlopp och all övrig fastighetsdrift, och sedan den som bedriver själva hotellrörelsen, att sköta managementet inne i baracken, så att den inte brinner ner på stört, bara försäkringsfrågan är delikat :-) Så billigt är en relativ fråga, det blir i vart fall dubbelt så dyrt per m2 som vanliga bostäder, och förmodligen fem gånger så dyrt över en livscykelperiod, men livscykelkostnader har nog mp lite glömt bort, det är en lite jobbig insikt, verkligheten övertid, något som brukar benämnas "hållbarhet" "uthållighet" "vidmakthålliget" "pålitlighet" "förtjänstfullhet" etc.

  Så frågan som var på tapeten var just hur staden löser frågan just nu, för sedan är det bara två år kvar till nästa val, och då får väl borgarna ta över driften :-) Fram till dess står Migrationsverket för fiolerna.

  Jag hintade om en SOU 2004:91

  http://www.regeringen.se/contentassets/0940c5f987314d3482bbde43cefac7a0/reformerad-hyressattning

  (och kunde till min häpnad förstå av partiledardebatten i går helt missade den lilla detaljen att det blå laget suttit och sovit i åtta år, och sedan fick vi bostadsminister Kaplan. Märkligt att det röda lagets researchers inte hade en aning om att regeringen Person i vart fall utredde frågan (om än med lite dåligt resultat, men i lalala åtminstone i ett litet kol, om än inte brunt, att glänta på dörren) medan Regeringen Reinfeldt zzzzzzzzzzzz

  I vart fall blev kontentan lite att vi numera har något som heter blockuthyrning i Sverige, alla är nöjda, vi slipper ändra på privilegierna på de Svenskar som fortfarande har ett 1a handskontrakt, och sedan hyr i ut resten p¨å block, dvs till en juridisk person, som i sin tur hyr ut till en juridiska person, och till slut är det socialförvaltningen eller mig.verket eller någon, som förser den boende med någon slags "rättighet"

  Så sitter de nya partigängarna och trumpetar i TV om bostadskrisen, suck, det är så att man inte tror att det sant.

  Utredningens uppställning:
  Ordf Michaël Koch (arbetsdomstolen)
  Sekreterare Ulf Ahlström hovrättsassessor
  Jan Josefsson, kansliråd Justitiedepartementet
  K.A. Stefan Svensson departementssekr, Finansdepartementet.

  experter
  Susanna Skogsberg, förbundsjurist Hyresgästföreningen
  Anne Bratt Norrevik, hyresråd Hyresnämnden i Stockholm,
  Hans Lind KTH (HL är klok, dock före detta vänsterpartist)
  Bengt Owe Birgersson VD SABO
  Rune Thomsson chefsjurist Fastighetsägarna Sverige.
  (som gav ett särskilt yttrande på sid 183)

  S.W

  SvaraRadera
 5. Det var dessutom väldigt nära att vår infrastrukturminister rykte,
  på något sätt behöll man ministern med entourage, och
  Höghastighetsjärnvägens finansiering och lever vidare (SOU 2016:3) trots att det är PR-byråprojekt från den borgerliga tiden, det är så att man inte tror att det är sant, bränna upp 300 miljarder på en NK-express till Malmö.

  Nä, det enda år nye bostadsminister kan göra är att ta eländet vidare och fortsätta den den förra SOU:s tog slut, för nu vet vi hur det gick med blockhyror (juridiska personer som hyr hyresrätter....) som är den nya tidens sista lösning, så kan de sista spåren av priviligierad rödvinsvänster sitta kvar i sina hyresrätter tills allt brakar sönder och samman, för vad tror miljöpartisterna att kallhyran är för den nya billiga byggarackerna.....ja den är sannolikt dubbelt mot de prisreglerade hyresrätterna på Södermalm, som Lech Walesa sa, om man inför kommunism i Sahara, så tar sanden slut på en vecka :-) och miljön, den går upp i rök den med, med miljöpartiet i ledning av marsch-kolonnen, genom att elda för kråkorna och lösa allt med quick-fix, sedan lämnar de över konkursen till nästa gäng partikoryféer. Vi rör oss tillbaka till stenåldern, i fråga om val av byggteknik, eller i vart fall mot den teknik som de papperslösa begåvar stadens utkanter med, det är väl den där nivelleringen, i en ny postmodern form.
  "den ena handen vet precis vad den andra gör"
  S.W

  SvaraRadera
 6. Lite fakta måste det nog ändå till för att stödja nuvarande och kommande elände, alltså inte det elände som drabbar valmanskåren, av att våra politiker springer omkring som yra höns och krishanterar och panikagerar, och mumlar, oj, vi tänkte inte på det, eller, det var minsann ert fel.

  Nä, om nu opinionsundersökningar kan kallas fakta, så är det väl av visst intresse att presentera det elände som de visar, och då är det av mindre intresse vad de visar nominellt, och mer av intresse vad som skiljer olika mätmetoder åt och hur dessa olikheter utvecklas longitudinellt, dvs var går det att hitta avvikelser resp samband.

  Som start på frukosten studeras additionen av S + SD för att se hur den summan utecklas över tid:

  IpSiDesk = Ipsos + Sifo + Demoskop + Skop (de 4a som mäter SD lågt)
  YoNoInSe = Yougov + Novus + Inizio + Sentio (de 4a som mäter SD högt)

  För att förenkla förståelse och förändring över tid, dras ett medeltal per mätning för respektive kvartal (vissa mäter månadsvis, och då extrapoleras värdet mellan mätningar, det spelar ingen större roll, någon sanning inte finns, det som är av intresse är förändring över tid i relation till andra mätmetoder (eller önsketänkande) S.W

  SvaraRadera
 7. Hur ser då sambandet ut över tid för summan av S och SD (eller snarare, hur tänker socaldemokratiska partistrateger?)

  ................2014...2015.........................2016
  ----------------Q4-----Q1-----Q2-----Q3-----Q4-----Q1------Q2----medel

  S+SD-IpSiDeSk - 42,0 - 44,3 - 42,4 - 44,0 - 43,9 - 42,7 - 42,3 - 43,1

  S+SD- YoNoInSe- 45,0 - 46,3 - 44,4 - 46,9 - 47,3 - 46,3 - 45,5 - 45,9
  nov maj nov maj
  SCB-------------44,6----------44,4----------47,5----------? snart vet vi:)

  vågar någon gissa, mäter SCB enligt det magiska tänkande enl IpSiDeSk?
  eller mäter SCB mer som YoNoInSe (vilket är en del mer ångest för alla som önskar att Sverige var som förr (och då avses inte ordning och reda i vår "värdegrund" eller annat haveri, utan ordning och reda i våra opinionssiffror, det är sas hela havet stormar på fler än ett hav.

  IpSiDeSk och YoNoInSe lyckas konstant mäta en avvikelse på runt 3 % sedan valet, vilket indikerar att läget är stabilt (inte opinionen för den är sjövild, fast inte lika vilsen som våra politiker eller journalister) dvs avvikelsen mellan IpSiDeSk och YoNoInSe är mer eller mindre konstant, dvs vi kan lita på att de mäter lika fel över tid :-) och det är alltid en trygghet. S.W

  SvaraRadera
 8. Som synes är medelvärdet för S + SD enligt IpSiDeSk ca 43 % att jämföra med medelvärdet för S perioden 1970 till 2002 som är 42,5 (där 1991 års val var ett katastrofval för S med 37,7 %, å andra sidan, valet 1991 adderas grevens och barackbyggarens röster så blev summan S+NyD = 44,44 &
  så det ser ut att vara ett någorlunda stabilt samband :-) dvs utan NyD hade aldrig farbror Calle blivit statsminister, Vet Besterberg hade inte blivit socialminister, utan Ians och Berts förtjänst, ordf Persson förstod sambandet, men så gick Gudruns flickor som en raket i valet 1998
  och stackars Persson fick tillsammans med Vp endast ihop 48,4 % av rösterna, och kunde sitta kvar, eftersom mp före valet sagt att de under inga omständigheter kunde stödja en budget som hade KD med i regeringsunderlaget, så där spikade mp fast positionen, summan s+vp+mp 1998 blev visst 52,8 % inte illa pinkat alls, (även om ordf Persson såg det som århundradets misslyckande, trots att borgarna fick 44,5%)
  I valet 2002 fick de rödgröna 52,9 % och den gryende alliansen 44 % så Person hade allt i sin hand inför 2006, om det nu inte vore för den där uppgörelsen om att ge personer som uppger sig vara flyktingar rätt att få frågan prövad i domstol, med bevisbördan på staten, och av skattebetalarna betalt ombud (den rätten har inte skattebetalarna själva i förvaltningsrätt) och m + s var naturligtvis mot, men fick ge sig, och det var nog här som mp + vp + några andra mindre borgerliga partier (inte) fattade poängen, vad det var för frön de sådde, rättigheter är populära att dela ut, bara man förstår att varje rättighet = någon annans skyldighet att pröjsa. Den klassiska kampen mellan positiv och negativ frihet (eller rättvisa) som centerpartiet fortfarande inte riktigt tacklat, och som Folkets liberler förstår men är vankelmodiga inför, och som nymoderaterna bytte inställning i, (Detta att dela ut rättigheter für alle) gav popularitetspoäng hos journalisterna, men gav ett tapp från 50 % i samband med först Sahlins försök och sedan Juholts återförsök.

  Utöver detta att politiken drabbats av EU (mp definitiv vågmästare i samband med valet 2002) så toktorskade Persson valet 2006, S drog slutsatsen att välja Sahlin och gå all in med en allians med mp, (nu skjuter vi oss inte i foten inte, nu trampar vi på en landmina för säkerhets skull, (även om inte S strateger kunde veta att identitetspolitik var en landmina, så kunde övriga räkna ut att alla olika enskilda minoriteter visserligen börjar bli en gedigen massa, men varje enskild minoritet kan inte ges egna rättigheter, och samtidigt förvänta sig att kollektivet ska betala, och pekas finger åt.

  Studeras nu medelvärdet för YoNoInSe Q4 2014 till q2 2016
  så är det 45,9 % (om S och SD adderas :-) dvs S är tillbaka i fornstora dagar, likt valen 1970, 1982, 1985 och 1994 ( då hade S 45 - 46 %) fast nu med den skillnaden att YoNoInSe mäter denna nivå S+SD, stort grattis, och till detta kommande "utmaningar" att bygga några nya städer och skapa 1000 miljon nya arbetstillfällen, i världens högsta skatteklimat, för det är det "privata" näringslivet som ska skapa denna "potential" av arbetsmarknadstillväxt. S.W

  SvaraRadera
 9. Men differensen då? (mellan IpSiDeSk och YoNoInSe)
  Förändras den över tid? (det är nog här mäthemligheterna ruvar.


  IpSiDeSk (S+SD) subtraherat med YoNoInSe (S+SD) kvartalsvis

  ................2014...2015.........................2016
  ----------------Q4-----Q1-----Q2-----Q3-----Q4-----Q1------Q2----medel

  ...............2,9....2,0.....2,0....2,9....3,5....3,5.....3,2...2,9

  En ganska fin rät linje (med endast smärre förvirring efter DÖ q1-15 och q4-15 med förvirringen efter lappkastet efter Kristina från Duvemåla.

  Går det att förstå detta bättre under det rosa täcket?

  ................2014...2015.........................2016
  ----------------Q4-----Q1-----Q2-----Q3-----Q4-----Q1------Q2----medel

  SD-IpSiDeSk....12,4...13,3...14,5...17,1...17,7...17,0....16,6...15,5
  SD-YoNoInSe....15,0...16,3...18,4...22,4...23,5...23,0....20,9...19,9

  oj Diff på.....-2,6...-3,0...-3,9..-5,2....-5,8...-6,0....-4,3...-4,4

  är det IpSiDeSk eller YoNoInSe som är ute och cyklar?
  Som synes ökade SD med ca 5 % inna partierna panikdrog i handbromsen, frågan är mer vilken utgångspunkt som är rätt?


  MP-IpSiDeSk.....7,6....7,0....7,2....7,1....6,6....6,1.....4,4....6,6
  MP-YoNoInSe.....6,7....6,1....6,0....6,0....5,5....5,2.....4,3....5,7

  Det är nog ingen vild gissning att mp inte direkt reser sig ur askan direkt, Lövin till trots, var flydde väljarna, varför och hur lockar mp tillbaka dessa, de flydde i vart fall inte till C eller Fi, vilket skulle vara en enkel förklaring.

  Så hur ser det ut för rörelsen, folkrörelsen, är den "i rörelse"?
  S.W

  SvaraRadera
 10. ...............2014...2015.........................2016
  ---------------Q4-----Q1-----Q2-----Q3-----Q4------Q1-----Q2----medel
  Rörelsen
  IpSiDeSk.....29,6...30,9...27,9...26,9...26,2....25,8...25,7...27,6

  YoNoInSe.....30,0...30,0...26,0...24,6...23,8....23,3...24,6...26,0

  Oj YoNoInSe anser att S tappat 6,3 % sedan q4 - 14 och 5,4 % back q2.
  var har dessa väljare styrt kosan? Spänningen stiger. IpSiDeSk då, jo, S tappar stort även här, men inte riktig lika mycket (eftersom Ipsidesk mäter SD lågt, så måste någon annan karusell vinna lite, enligt lagen om det uteslutna tredje.

  Så vad är då skillnaden över tid för S mellan IpSiDeSk och YoNoInSe?

  DIFF........-0,4....0,9.....1,9.....2,3....2,4.....2,5.....1,1....1,5

  V-IpSiDeSk...6,3.....6,3.....6,4.....6,4....6,8....7,1.....7,7....6,7
  V-YoNoInSe...5,6.....6,0.....6,8.....6,6....6,7....7,2.....8,0....6,7

  Sällsamt, IpSiDeSk och YoNoInSe mäter lika, förbluffande lika, så inte kan vi anklaga några institut för att vara oseriösa med vänsterprasslarnas väljare, stadig som en klippa. (mätmetoderna) S.W

  SvaraRadera
 11. Jo, kvinnorna de återfinns ute i alla kommuner som migranterna (männen) ska fosterhemsplaceras som barn i LVU-hem, genom LOU-upphandlingar :-) kvinnorna på socialförvaltnignarna har bråda dagar, med upphandling, kompetensen hos socionomer för ändamålet en annan femma, och det går inte att bestämma sig för om det är med glädje heller sorg, som dessa "produktiva" socialtanter nu börjar inse att det kokta fläsket är stekt, att man inte orkar.

  Femininologerna då?

  Fi-IpSiDeSk...2,3....2,1....2,1....2,0...2,0.....1,8.....2,2...2,1
  Fi-YoNoInSe...2,2....2,3....2,4....2,2...2,1.....2,4.....2,0...2,2

  Så på fan (fan = Faen = fiende på fornsvenska :-) inte ens den olede Fi lyckas avvika, YoNoInSe anser att Fi har samma bärvåg som IpSiDeSk. Mystiken tätnar, var fasiken hittas avvikelserna :-)

  vad händer om mp+vp+Fi slås samman?

  ................2014...2015.........................2016
  ----------------Q4-----Q1-----Q2-----Q3-----Q4-----Q1------Q2----medel

  VMpFi-IpSiDeSk 16,3...15,4...15,7....15,5...15,4....15,1....14,3...15,4
  VMpFi-YoNoInSe 14,6...14,5...15,2....14,8...14,4....14,8....14,4...14,6

  Vp+Fi+Mp DIFF..1,7....1,0....0,5.....0,7....1,0......0,3....-0,1...0,7

  Jo, ganska jämt fom DÖ, där det endast blir lite förvirring i samband med Kristina från Duvemålas gästspel, nu ligger VP+Mp+Fi ganska stadigt parkerade runt 15 % och ska de norpa röster, kan Vp norpa från S och och Mp kan nog norpa några promillen från VP eller S, men....

  om nu VpFiMp som block ligger stadigt stabilt rakt över disk, och detta kan fastställas av både IpSiDeSk och YoNoInSe, så infinner sig tanken, att mps väljare kan ha flytt, men om blocket är konstant, så har det i grunden inte hänt någonting i den grön-rosta-mörkröda röran, mps förlust har tydligen spillt.... ja vad tror folket, inte kan det väl... nä det kan det inte, det är ju otänkbart :-)
  S,W

  SvaraRadera
 12. ................2014...2015.........................2016
  ----------------Q4-----Q1-----Q2-----Q3-----Q4------Q1------Q2----medel

  SvmpF-IpSiDeSk..45,9...46,3...43,6...42,4...41,6...40,8....40,0...42,9
  SvampF-YoNoInSe.44,5...44,4...41,2...39,4...38,2...38,1....40,7...38,9

  SvampF DIFF......1,4....1,9....2,4....3,0....3,4....2,8.....1,0....2,3

  Se på ännu mera fan, enligt IpSiDeSk (som mäter SD magiskt tänkt lågt) så är det en dalande bana på nära 6 % stödstrumporna till trots, och YoNoInSe lyckas det röda laget "bara" tappa 4 % och som av en lite händelse så kommer den största avvikelsen just q3 och q4 och frågan är om det är Kristina från Duvemåla eller det faktum att man några veckor senare dumpar Duvemåla som skapar mest förvirring är oklart, förvirrande är det (Säger siffrorna) och dessa biter ingen värdegrund i värden på :-)

  Sedan när kallduschen är klar, efter förvirringen, ja då kommer Hitlerturken in på plan, ackompanjerad av bostadsministern, som bedriver utrikespolitik i Ankara, (och helt säkert bistår utrikesministern i jakten på röster till FN och inte i jakt på en bostad, varpå förvirringen tilltar...? Nixpix, Q1 börjar det normaliseras och Q2 lyckas IpSiDeSk och YoNoInSe magiskt nog mäta hela det röd, grön, rosa laget ganska lika, en differens på 1 % för Q är inte illa pinkat alls. Dvs regeringsunderlaget landar med stödstrumporna på 40,3 % för q2 ska bli intressant att se vad SCB säger.

  Så om differensen för SD mellan IpSiDeSk och YoNoInSe avviker mycket...
  eftersom YoNoInSe inte inser hur käpprätt fel de mäter, trots att det korrelerar mycket bättre mot både valresultat och SCB, så måste det väl i vart fall kunna gå att hitta slutsatser i fråga om inbördes avvikelser över tid?

  ................2014...2015.........................2016
  ----------------Q4-----Q1-----Q2-----Q3-----Q4------Q1------Q2----medel
  ............................................peak
  SD-IpSiDeSk....12,4...13,3...14,5...17,1....17,7...17,0....16,6...15,5
  SD-YoNoInSe....15,0...16,3...18,4...22,4....23,5...23,0....20,9...19,9
  ....................................................peak

  Differens.......2,6....3,0....3,9....5,2.....5,8....6,0.....4,3....4,4

  Drag under galoscherna,
  4,2 % i ökning för IpSiDeSk q4 2014 till q2-16
  5,9 % i ökning för YoNoInSe "

  5,3 % i ökning för IpSiDeSk q4 2014 till q4-15
  8,5 % i ökning för YoNoInSe "

  just inför att Morgan fick pressa fram ett helt om, medan Romson flankerandes snyftande ulkade fram krocken med sina kommunalråd :-)

  SD pikar q4, en tid efter Kristina från Duvemåla, så den där fria gränsen, den där friheten för alla att bli sin egen lyckas smed, alltså inte orden, utan resultatet av att alla var välkomna, vilket så klart togs på allvar, måste ha varit något SDs kampanjmakare aldrig hade kunnat föreställa sig, :-) Möta EUs havererade flyktingpolitik med Kristina från Duvemåla och Kaplans bostadspolitik.

  Var det fler stjärnor än kulturministern och arbetsmarknadsministern som bistod Stefan, innan barrikaderna rämnade, wir shaffen, DN var inte utan skuld, SD bästa vapendragare efter Romson, Fridolin och kulturministern. Med sådana motståndare behöver inte SD någon PR-budget alls. Verkligheten gör jobbet. Människa kan fortfarande inte skilja på ÄR och BORDE, och ännu sämre går det om eliten gömmer sig bakom TV-skärmar och pressekreterare i Stockholm. S.W

  SvaraRadera
 13. Det var en lite omväg förbi hypotesen:

  SDs differens avs uppmätta sympatier kvartalsvis mellan:

  IpSiDeSk (som inte hittar någon mätmetod att mäta det som den potentielle väljaren knappt ens för sig själv vill formulera:
  och den självcensuren slår hårdare på kvinnor än män, och de som sitter i ledningen för kvinnokampen (de privilegierade) uppvisar ett liknande fördömande beteende som de här Svenska muslimska föreningarna som omfattar alla Muslimer, men bara accepterar en (1) trosinriktining och består av skäggmän med riggad medlemsbas.
  En slags sektledare som lovar guld och gröna skogar, och omsätter både guldet och skogen för egen räkning, kvar är de blåsta.

  Differens SD kvartalsvis
  IpSiDeSk
  subtraherat med
  YoNoInSe

  ...............2014...2015.........................2016
  ---------------Q4-----Q1-----Q2-----Q3-----Q4------Q1-----Q2----medel
  ..................................................peak
  Differens......2,6....3,0....3,9....5,2....5,8....6,0.....4,3....4,4

  6 % är inte lite i avvikelse för q1 2016, och om det röda laget endast avviker runt 1 % så måste avvikelserna, mätosäkerheten ligga på en annan planhalva, dvs hos alliansen. Olika mätmetoder innebär att YoNoInSe sannolikt tidigare fångar upp missnöjet som inte går att möta med vanliga telefonröster, så egentligen kan man säga att
  IpSiDeSk är SD bästa valarbetare, då de inte fångar upp strömningarna varpå politiken inte ändras varpå det är bäddat för skräll nummer 2 i valet 2018, det intressanta är om SCB klurar ut hur man kan fånga upp potentiella proteströster på SD, som väljarna vill trycka i truten på partieliten, utan att behöva stå för detta offentligt. S.W

  SvaraRadera
 14. Frågan är, vilka slags väljare sympatiserar med SD som inte sympatiserar med SD när IpSiDeSk möter, och varför avviker det?
  Hypotesen kommer kunna gå att leda i bevis när SCBs majmätning kommer, avvikelsen finns hos kvinnliga väljare inom M och L :-) och när man väl vant sig vid tanken, att alla kvinnliga väljare som för inte var moderater har pärlhalsband eller kommer från Djursholm eller har en examina i freds och konfliktforskning, så inses att det finns en hel del hårt arbetande kvinnor som arbetar i produktionen, riktiga jobb, lärare, sjuksköterskor, numera poliser, kort sagt alla som är städgummor åt snyltbaggarna som sitter och trumpetar ut policyprofessionell Gallimattias, och antar vi att skammen (som alltid) är större för kvinnor än män, så kommer kvinnorna aldrig i livet att erkänna att de också minsann kan proteströsta, lönen höjs ju ändå inte, och kraven stiger, det är alltså bland kvinnorna som för röstade vänster, som nallades över 2006 som börjar fundera på, vart vi är på väg.

  även om YoNoInSe kanske hamnar några promille högre än SCB, så ger även SCB insikter om kön, region etc, och kampen om kvinnorna ska blir intressant, kampen om männen har arbetarrörelsen i och med Mona redan förlorat, frågan är mer hur snabbt SD lyckas med marknadsföringen i målgrupperna, och eftersom det i detta nu är en undergroundrörelse, ännu ej fattbar, så ska det bli väldigt spännande att se vad S drar för slutsatser med sin egen politik, klarar S av att uppskatta städgummorna, eller ska de akademiska elitfeministerna fortsätta bråka för den ekonomiska förtjänsten att ta plats i styrelserummen? Invandrarkvinnorna har man övergivit när rörelsen fimpade Pekul, fan trot se Relingen, SD kan nog fasiken fiska även i de klaraste vatten, hos invandrarkvinnorna, något de chefstänkande lamluvade tröttmössade kräsmagade arbetsskygga kultur- och partigängareliterna lyckades med att missa - att både sumpa kvinnorna som knegar i produktionen och deras systrar från fjärran länder, det är Svensk feminism i ett nötskal, klart alla ska ha det bra, på alla andra än min egen bekostnad, och kanske är det en och annan kvinna i produktionen som funderar på om hon orkar, en allt mer rå miljö utan att det ger känslomässig eller ekonomisk återbäring. och vilka är egentligen målgruppen för alla nya låglönejobb, tjänstemän eller tjänstekvinnor? Nog börjar även arbetarkvinnorna att fundera, vilka det är som skor sig och inte ror.
  S.W

  SvaraRadera
 15. Avslutningsvis, ytterligare lite salt :-) Sado-masochisterna:
  (männen som tänkte ut DÖ :-) som förefaller ha varit konstitutionella masterminds, ja de har det inte heller så roligt i dessa dagar, storregionen, rycka bort kommunernas sista suveränitet, för att pracka på dem allt Rikspolitiken och Bryssel varken vill eller kan lösa, då ritar de om kartan, och kallar det för en strukturell reform. Det är bara det att den vita medelklassen inte kommer att gilla läget, som chefstänkarna tror, jämte då att landet inte kommer kunna regeras 2018 - 2022 heller, hemliga DÖ till trots.
  Att Alliansen kommer regera 2018 är inte osannolikt, men... om inte Löfven sitter kvar så sitter någon annan, och fortsätter de som de gör kommer S+SD har 50 %.

  vänta bara:.......................Q4
  S+SD YoNoInSe 45,0 46,3 44,4 46,9 47,3 46,3 45,5

  Det finns fortfarande ett fint litet uttag från nymoderaterna som SD kan spinna på, och kanske även S, så försämrad arbetsrätt, försämrade sjuklönevillkor, VAB och alla andra välfärdslullull, kan nog ge ekon, 50 % av rösterna för S+SD skulle göra regerandet för nymoderaterna surt, och bara det är värt en proteströst på S i valet 2018 :-)

  ..............2014...2015.........................2016
  --------------Q4-----Q1-----Q2-----Q3-----Q4------Q1------Q2----medel

  M+S-IpSiDeSk..54,8...54,9...53,3..5,7...49,3....51,2...51,3...52,2
  -------------------------------------------OJ
  M+S-YoNoInSe...54,4...53,3...50,3...46,4...44,9...46,0...47,8...49,0
  ------------------------------------AJ-----AJ-----AJ-----FAN


  Jojo ett litet ras på 10 % när det var som värst...
  Tänk vad nya M tappade innan sin kongress och man fimpade DÖ, men inte fick Finn någon klapp på axseln för det.

  De har minsann självspäkt sig till att hamna under 50% :-) Notera utgångsläget Q4 2014, lika som bär, sedan börjar YoNoInSe fånga upp strömmen från de regeringsbärande partierna (trianguleringen mot MP) genom att de tävlar om att krama ihjäl ett grönt parti, vars väljare består av kvinnor med akademisk titel i storstäder, som väldigt sällan arbetar i produktionen, och via friskola och fridagis slipper få sina telingar integrerade I PISA-raset/bakruset.

  ---------------Q4----Q1-----Q2-----Q3-----Q4------Q1------Q2----medel
  Differens:.....0,4...1,6....3,0....4,4....4,4.....5,2.....3,5...3,2

  Jo önsketänkarna har störst avvikelse mot YoNoInSe q1 i år, sedan vänder det, vilket korrelerar mot att de etablerade partierna och hela debattklimatet gjort helt om efter Duvemåla, och sedan stod man still, men efter Hitlerturken och Kaplan, så är det språngmarsch i motsatt riktning, vilket som sagt kan studeras när YoNoInSes skräcksiffror börjar dämpas något. Men jämfört med valet 2010 är det nog några som drog lite fel slutsatser. Det finns ännu stor potential för S att fortsätta stampa runt 25 &, men det är hos M som det de outgrundligaste vattnen finns, kvinnokampen går vidare, och med Gudrun näsa för det där lilla extra, så vädrar hon säkert nya affärsmöjligheter. S.W

  SvaraRadera
 16. Jo, den konstitutionella härdsmältan nu när SCB är ute med maj-mätningen, den enda som förmodligen träffar hyfsat rätt, i fråga om sympatier.

  S+M-------Q4------Q1-----Q2-----Q3-----Q4-----Q1-----Q2-----medel

  SCB-------56,4...........55,6..........51,1..........54,2...54,3
  ---------------------------------------svettigt----------
  ---------------------------------------rakt in i bergväggen

  IpSiDeSk..54,8....54,9...53,3...50,7...49,3...51,2...51,3...52,2
  ---------------------------------------nära dödenupplevelse----

  YoNoInSe..54,4....53,3...50,3...46,4...44,9...46,0...47,8...49,0
  --------------------------------på väg rakt ut över kanten, det är/var först när makten själv hotas från tronen, som tillnyktringen
  kom till bygden. 100-hundrades fylleslag i partieliten, innan de upptäckte väljarna befann sig i en annan verklighet än de själva.

  Enligt SCB har de två stora "statsbärande" eller ska vi säga "statsundergrävande" partierna tillsammans 54 % av opinionen,
  en ökning med 3 % från novembermätningen, de vände i grevens tid,
  och nymoderaterna var lite före att fånga vinden, ähum, verkligheten än S, och det berodde på att nymoderaterna inte regerade och inte hade mp i knät, egentligen är det ett fantastiskt betyg på väljarna att de efter alla snabba kasten, och sedan Hitlerturken + Kaplan, inte straffat mp mer, och därtill förflyttat sig till vp eller S samt att S nu till slut verkar ha fått lite fast mark under fötterna. Nu gäller det hålla nymoderaterna på spänn, så att det ser ut som att de kan bli rökta även på nästa val, det är ett lämpligt straff för oss som inte bryr oss, mer än att det enda som förlänger livet är ett gott spratt, skratt ska det va. Fasiken vad gott det skulle vara för historieböckerna om det visar sig att det var S som var grindvakt, och att om s kunde få fason på mp, men inte hövdingen, så var den en hund begraven. Björklund har klarat sin pärs, frågan är hur man ska hjälpa till att matcha fram BF (dvs knycka moderatväljare) eftersom KD inte riktigt verkar klara den utmaningen, om Fi gifter sig med Vp och BF utmanar lite, kan det blå väldigt trångt på Allianskanten, och så länge akb håller SD på armlängds avstånd och ska flörta med mp, så ser det ut att bli spännande, rörelsen är helt klart att räkna med valet 2018. Om S håller ställningarna 2018, så blir det dags att säga ajö till hövdingens efterlämnade trupper och då blir det hela havet stormar.
  S.W

  SvaraRadera
 17. Att förklara summan av mp + sd är enklare, dvs de gröna och gula utgör marginalväljarpartier, och får förenklat sägas vara en smygvänster röst för mp och en smyghöger-röst för SD, om det inte vore för migrant- och EU-frågor. Vad som är intressant är hur stora SD+MP är tillsammans, för ju större dessa nya partifenomen är, desto mindre blir de andra traditionella partierna. eftersom nu mp åkte på Hitlerturken med allt vad det innebar, samtidigt som nymoderaterna bytte spår, när det blev klart att mp inom överskådlig tid inte är våg, så kunde nymoderaterna börja fiska tillbaka röster från SD.

  SD+Mp------Q4------Q1-----Q2-----Q3-----Q4-----Q1-----Q2-----medel

  SCB-------19,6-----------21,1----------23,6----------21,3----21,4
  .......................................peak
  IpSiDeSk--20,1---20,3----21,7---24,3---24,3---23,0---21,0----22,1
  ................................dubbeltopp
  YoNoInSe--21,7---22,5----24,4---28,3---29,1---28,1---25,2----25,6
  ---------------------------------------peak

  Fenomentalt nog stagar politiken, de etablerad upp sig i samband med Kaplan/Romsonaffären, och även om det reningsbadet inte är klart, för stollarna som förde partiet dit det hamnade, inte minst Fridolin, är ju kvar, så det blir en kvinna som får städa och vädra rent även efter den slarvern. När SD i armkrok med mp (motsatspartier) likt materia och antimateria, var på väg mot 30 % undrade man lite hur de andra tänkte, och så kom då Kaplan och Co som en förlösande ängel, och lossade på tunghäftan. Det var också bra. S.W

  SvaraRadera