Sidor

lördag 25 juni 2016

Kommunpanik - lägre ersättning

Regeringen har annonserat att man avser att sänka ersättningen till kommunerna för de ensamkommande "barn" man placerar i kommunen.

Den nya ersättningen blir 1350:- isf 1600. Förut fanns det också ett schablontillägg om 300:- om platsen belades, vilket jag tror också utgår. Man går alltså från 1900 till 1350:- Dvs en sänkning med ersättningen med 28,9%. Hos kommunerna har ofta invändningar från kommuninvånarna mötts av besked att staten ersätter kommunen ekonomiskt. 

Nu låter regeringen meddela att man sänker ersättningen från januari 2017. Det är väl inte otänkbart att en del kommuner kontrakterat externa HVB profitörer som tar 1900:- per dygn. Smällen för kommunerna inleds alltså redan 2017. 

Grattis alla naiva kommuner som bara gapat och gjort som staten anbefallt istället för att bjuda motstånd mot vansinnet.

4 kommentarer:

 1. Hehe, snart börjar det på riktigt, alltså. När krubban är tom..osv.

  "You ain't seen nothin' yet"

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Rättvis fördelning lär vara en fras (med variation) som vi kommer att få ser mer av fram till valet: kommuner med bättre ekonomi som kräver att slippa betala till sina miss-skötta motsvarigheter (och vi kan lämna orsakerna därhän) och kommuner som Malmö som kör med MR-argument för att få fortsätta leka gökunge.

  Här finns en verkligt god spelöppning både för SD, för partitaktiker, och för andra dissident-krafter att orsaka splittring mellan lokal och nationell nivå inför valet.

  Snart är det inte en extrem åsikt att säga: "Svenska skattemedel skall gå till svenskar - inga bidrag till invandrare förrän efter (t ex) tio års god vandel".

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sista där borde vara det normala. För immigranternas skull...
   De som ställer sig på jobbet första dagen på svensk jord, som förr, borde premieras! Så fick jag göra när jag landade i USA för fyrtio år sedan. En natts sömn sedan arbete...
   Att få leva på landets skattebetalare är bara grogrunden för konflikter!
   Och en ojust behandling av bra människor.

   Radera
  2. Exakt, nu är det ju lyckligvis det normala i de allra flesta länder släpper man inte in utlänningar i socialsystem, eller ens tillåter att de äger mark eller strategiska företag.

   Detta är i grunden bra, då det inte befordrar misstänksamhet mot mig som utlänning. Alla vet att jag förtsörjer mig själv.

   De etniska svenskarna är nog bland de minst rasistiska folk som finns, i de flesta länder finns en i grunden rätt avog inställning. Men nu har man alltså lyckats att reta upp de vänliga svenskarna. Det är bra jobbat.

   Radera