Sidor

söndag 3 juli 2016

Anders Danielsson gör en Virtanen

Dessvärre är Almedalsveckan igång nu. Jag är på min sedvanliga flykt in i de djupa skogarna såhär års, men bruset tränger in ända hit trots surfande på Telia Edge nätet. 

Idag blir det lite politiska utspel från Migratiinsverkets GD, lite Liberalerna och avslutningsvis ett scoop om Pascalidou.

Migverket hade ngn liten mysig panel, med förvisso intressanta Alice och Joakim, men ack så totalt ointressante Anders Danielsson också.


Det som fick en propp att gå hos mig idag var hans uttalande under seminariet (som jag av tekniska skäl inte kunde se, men jag antar att Migverkets officiella twitter citerar korrekt.)


Man undrar om Virtanen, Schyffert och Danielsson egentligen är ett och samma projekt på konstfack....

Föga förvånande rycker rättshaveristen eller vad man nu ska kalla konstinstallationen på Djurgården ut till Danielssons försvar..Lite lustigare med Janne B som pratar om den låga utbildningen migranterna har. Något vi som faktiskt brytt oss om fakta vetat länge, men som det ljögs friskt om hela förra året. Bl.a. Sa ju Cecilia Wikström i sin egen youtubekanal att Syrienflyktingatna har högre utbildningsnivå än gemene svensk. Men det har väl vänt som sagt....konstigt det där att man bara kan ljuga i flera år och sedan låtsas som ingenting.Apropå ljuga så kommer jag osökt in på Alexandra Pascalidou, den här gånger är det dock en riktigt smaskigt scoop.

Kan ni tänka er att Alexandra har träffat GWs karaktär Evert Bäckström i verkligheten? Ska man tro hennes tweet så är det så.

8 kommentarer:

 1. Ska otroligt nog till Gotland och försöka kite-surfa.
  Gick tyvärr inte att ordna fram en keps-försäljare som kunde ordna en keps med texten:

  ”Gör Gotland stort igen”, alternativ engelsk version:
  "Make Gothland great again"

  kryddat med en t-tröja med Putin, så kunde man kanske få någon förståsigpåare att bli upprörd/förvirrade, (om de nu skulle förstå budskapet).

  Annars blir det kamouflage, om man ska våga sig in i sörjan och titta på spektaklet, varför inte jeansjacka, motorhead-tröja, sol-brillor systemkasse och snusdosa, för att smälta in bland eliten och kanske studera hur de digitala människorna har det. Det finns poänger med Almedalen, dock är det i grunden inget annat än en variant av en rockfestival, sannolikt utan tafsande.

  En sak noteras i fråga om Brexit, Fnordens begåvade text om de engelska empiristerna till trots, det är ingen som begriper ett dugg om forskning om komplexitet. att det är helt hopplöst att försöka styra verkligheten och människor utifrån allt för mycket central beslutsordning, top-down.

  Demokrati (folkstyre) har man inte för att det skulle vara ädelt eller fint i sig med att ge alla en röst (och därmed jämlika) vart 4e år.

  Folkstyre har man för att motverka diktat, det är enklare än så, när man ger demos makt att korrigera om något inte fungerar, och den där migrationschefen har inte fattat ett enda dugg, frågar de redan frälsta heilarna om de fått det sämre...., det är inte den publiken som röstar på SD. Fråga om sjuksystrar, lärare i en förortsskola, poliser, brandmän, socialtant, elektriker, mjölkbonde, skogsbonde, verkstadsarbetare etc, hur de har det, fråga handläggarna på migrationsverket, om de fått det bättre eller sämre, det kan inte ens vara ett konstverk av Anna Odell, det måste vara en mardröm eller film, om driver med människor som mist vettet.

  Demos har givit de styrande en signal underifrån i fråga om vart de ska styra skutan, dvs man får direktkontakt med demos, det är inte för att det skulle vara något naturrättsligt tillbörligt, utan för att det är funktionellt. Väljarna skickade en signal 2010 och sedan en till 2014,
  fattade någon någonting? nix. S.W

  SvaraRadera
 2. Kommuner som har bra ledning/styrning går det bättre för än de som har korrupt eller inkompetent ledning och lika dant gäller det med länder.
  Vissa tror att det blir krig om man inte kompenserar/korrigerar, så att de som är framgångsrika straffas medan andra, olikt de engelska empiristerna, helt enkelt är lite mer Darwinistiska, den som anpassar sig bäst, sätter en framgångsformel, så att andra kan ta efter. Politiken (den framgångsrika) klarar sig inte långe, om inte demos kan signalera, och det är just vad som hänt, politiken pekar finger åt demos, och skuldbelägger, vilket bland annat Dan Korn beskriver. Förutom att det inte är så smart rent psykologiskt, så missar man den ontologiska poängen, att det finns en värld utanför maktens bubbla, och att de ledare som släpper, och låter människor i så hög grad som möjligt, fatta beslut lokalt, och signalera uppåt och få respons avseende sakernas tillstånd, kommer att klara rupturer bättre, eftersom man har någon slags system för att korrigera felaktigheter från centralorten.

  Dessa kommer att få det bästa ledningssystemet ute i verkstaden där det händer. Det finns inte en politiker som skapar "tillväxt" eller trollar fram framsteg, det är en enda stor myt. Marknadsekonomi, när den fungerar, är som krig, den vinner som har bäst ledningssystem, så att varje enskild del fungerar i olika miljöer och under skiftande betingelser, annars riskerar allt att falla samman som ett hus av kort.
  På samma vis fungerar det med konsekvensneutralitet inom journalistik, de som inte rapporterar "objektivt" dvs beskriver vad som faktiskt händer, så gott det nu går, utan i stället väljer att dölja eller lägga till rätta, de kommer inte att skicka rätt signaler till demos och till de styrande, och därmed blir det blindstyre. Den fjärde statsmaktens uppdrag är helt enkelt att återspegla den verklighet som föreligger, på dels de höga nivåerna, men även på de låga, att vara i frontzonen, annars vinner det förespeglade narrativet, och människor slutar att tro på verkligheten, utan börjar tro på vad som helst, som de uppfattar som minst dåligt, tex en galen furir som stympat sin mustasch. (fast nationalsocialiserna hade flyt, före börskraschen och efter…?

  Bevare oss väl, hur gick det för NSDAP?

  1928 1930
  12 107

  Mandat i Riksdagen efter att ekonomin kraschade, och hur kom det sig....varför var det big short?
  Nu ligger det nära stupet, hej å hå.
  S.W

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Fått det sämre? Mina händer går till väders i alla fall.

  Jag tror att min hund skulle göra riskpolischefens jobb bättre.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Eftersom du verkar gill 'djupa skogarna' som du skriver vill jag rekommendera Rogen-området mellan Dalarna och Härjedalen. Ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ang ansökan gällande tjänst som rikspolischef

   Vi har mottagit er ansökan gällande tjänst som rikspolischef. Utifrån er CV bedömer vi att ni, Hr. Hund, har för utmärkta kvalifikationer och därmed inte är lämplig för tjänsten.

   Med hand på penna
   Stefan Löfvén

   Radera
 4. På annan bog vill Turkiet ge migranter i turkiska flyktingläger turkiskt medborgarskap, samtidigt som de pressar ET att ta bort visumkravet för turkiska medborgare... Jag gissar att de nyblivna "turkarna" inte stannar länge i Turkiet. Så kan man också skapa bättre relationer med Europa, bara att spä på den röstande befolkningen med de som röstar "rätt".

  //Roten till det onda

  SvaraRadera
 5. Dick Harrison oroar sig över fördumningen i samhället
  http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/102529

  Fiktion eller fakta? Har Dick Harrison yttrat dessa ord eller luras endast Vasabladet? Källkritik är svårt.

  Generaldirektören frågade såklart retoriskt eftersom denne fått det bättre - nytt jobb(!)
  //**här spekulerade jag ironiskt och elakt och vill vara tydlig med att det inte alls behöver vara så generaldirektören syftade. Denne umgås troligen endast med likasinnade och dessa kommer med stor sannolikhet att svara som generaldirektören önskar.**//

  Har dessa twitter-postningar verkligen skett av personerna eller av botar från Ryssland som styrs av teknologiskt kunniga författare i Sverige för att skapa debatt och trafik till sina bloggar så att de kan konkurrera med sminkkanaler på Youtube som drar storpublik? Marknaden är hård, vinden blåser kall, alla medel är tillåtna.

  Smutskastning, lögner, intriger. Allt för en röst, en plats i strålkastarljuset, ytterligare ord yttrade och vidareförmedlade. Några känslor en tår. En arg blick, ett försök att överrösta den andre.

  Om förståsigpåarna tänker likadant som regeringen Reinfeldt och styrelsen i Vattenfall, VD i Nuon (sedan VD i Vattenfall) samt regeringen Löfvén rörande kolkraftsförsäljningen, så förstår åtminstone jag hur allting kan fås till att bli en jättevinst. 12 miljarder i nedskrivningar, plus investeringarna som skett av Vattenfall i kolkraftverken. 100 miljarder för Nuon plus förlusterna i nedskrivningarna och verk i malpåse.
  Hållbar tillväxt! Vad vi än gör är det vinst för samhället. Allt vi rör blir till guld.

  Någon mer som anar mutor i mossen? Konsekventa förlustaffärer och tystnad (Maud i KU). Eller regelrätt inkompetens. Om denna inkompetens uttalar sig självsäkert i allehanda frågor och sedan agerar utifrån denna inkompetens har vi förklaringen till händelseutvecklingen.

  Låt oss kalla det lärpengar.

  Om det blivit någon lärdom är det för tidigt att uttala sig om. Pengarna har hamnat i utlandet. Multiplikatoreffekterna torde göra att dessa pengar snabbt återcirkuleras i börsspekulation. Är det så Europaintegrationen är tänkt att genomföras, via inbördes vansinniga affärsbeslut, en tävling mot botten.

  Sverige ut ur EU

  SvaraRadera
 6. Var det inte Danielsson som skulle avgå om Sverige skaffade sig en restriktivare invandringspolitik? Den mannen undrar jag om han är fullt psykiskt frisk. Att referera till sig själv i tredje person är t.ex. vanligt vid psykopati, enligt vad som lär ut i psykologiutbildningen vid svenska universitet.

  SvaraRadera