Sidor

tisdag 14 juni 2016

Antalet utvisningar ökar

Det är ju uttalat av Ygeman att vi i år ska utvisa 80000 pers. Igår såg jag att han skickade ut nedan tweet.Man kan alltså tro att nu är det fart under galoscherna. Ökningen var dock 11% från en mkt låg nivå. Naturligtvis är det bra med ett tredbrott, men allt annat hade ju varit mkt märkligt med den kraftsamling och uttalade mål man har. 

Som ni ser på grafen nedan har antalat utvisningar sjunkit kraftigt de senaste åren. Noterbart är även att antalet hänvisade ärenden från Migrationsverket minskade kraftigt förra året, naturligtvis av den anledningen att alla handläggare stod och sa välkommen på diverse centralstationer.

Om ökningen håller i sig landar vi på 3300 utvisningar i år.

Det,est intressanta med grafen nedan är den stora diskrepansen mellanhänvisade ärenden och verkställda utvisningar. Var gar alla andra vägen? Fram till nu har deju fått fortsatt mat och husrum från staten, men det ska det ju vara slut med nu om jag fattat rätt? Rätt många verkar dock försvinna och ingen vet var de tar vägen.


9 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Ett par hundra gubbar mer? Trendbrott? Grafen går ju snarare i backen. Ygeman verkar vara en snackis. Denna filur anses vara mer exekutiv än den menlöse svetsaren. Men de är båda sluddrande snackisar (har svårt att höra vad den otydligt talande Ygeman säger, han borde gå artikuleringskurs hos Stubb).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom var det väl 80K. Totalt orealistiskt. Lögn. Kassa medier som inte exponerar detta. Svenska journalister ligger på zimbabwisk nivå (och borde avlönas därefter).

   Radera
  2. 80 kanske det var. Kände mig lite osäker när jag skrev det, men ska kolla och ändra vid behov.

   Radera
  3. 80k var det, korrigerat.

   Radera
  4. 60 eller 80 båda lögner, bara storleken skiljer :)

   Radera
 3. Om man avviker från en flyktingförläggning kan man väl söka asyl på nytt?
  Som papperslös från annat land? Eller avslöjas man av fingeravtryck eller liknande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inga fakta, men tror jag kan gissa ...
   Återkom om fem år:
   "Vi var kanske naiva som trodde att ingen skulle försöka igen."

   Radera
  2. utlandssvensk14 juni 2016 13:33

   "Asylsökande med många identiteter – känt för myndigheterna sedan 20 år"

   https://meritwager.wordpress.com/2016/04/07/asylsokande-med-manga-identiteter-kant-for-myndigheterna-sedan-20-ar/?iframe=true&preview=true

   Radera