Sidor

tisdag 11 april 2017

I Sverige behöver ingen ta ansvar

Som ni säkert vet behöver man inte ta ansvar för ngt i Sverige. Man kan bränna 50 miljarder på Nuon och glatt rulla vidare, man kan haverera migrationspolitiken och sedan byta fot dagen efter, man kan stoppa tunnelbyggen för att sedan starta dem till en enorm kostnad, man kan göra dåraktiga invsteringar som kommunpamp osv osv.

På tapeten nu är REVA, dvs den inre utlänningskontrollen. Som ni vet var det massivt motstånd från vänster och kultursektorn. Katerina Janouch hade fräckheten att lista vilka som skrev på ett upprop mot REVA för några år sedan. Dessutom i Nyheter idag som ses som satan av MSM. Själv tycker jag NI är lite blandad kvalité, ibland har de gjort ett bra grävande jobb. Nåväl, eftersom man inte skll behöva ta ansvar för ngt man gjort skall nturligtvis alla de kulturpersonligheter som rasade mot REVA, inte behöva ta ngt ansvar för att vi nu har en situation där en terrorist levde som illegal (papperslös) i landet. Naturligtvis kan vi inte dra direkta orsaksamband mellan kulturnissarnas tyckomani och terrorattacken, men de har ändå ett ansvar för hur REVA angreps.

Man får dock inte kritisera kulturnissar, då kommer invektiven, bla från TTs politiske reporter Owe, som ofta är balanserad, men lika ofta skiner hans personliga åsikter igenom på twitter. Vilket väl är ok för han twittar säkert privat...Det är lite lustigt hur mkt varmluft som produceras nu. Bl.a har fokus hamnat på dessa "papperslösa" (som har papper på att de ska lämna landet) och att de riskerar att hamna i den svarta sektorn. Ngt som ni kära trogna läsare vet att jag förutspått i flera år ex här http://mensanen.blogspot.com.es/2016/02/svarta-laglonejobb.html

Det media nu borde koncentrera sig på nu är inte reportage om diverse kändisar som nästan hamnade i terrorattacken eller om att man lockar ut tusentals människor att stå tätt sammanpackade på ett torg när man inte har koll på om det finns fler islamister med onda avsikter i landet. Nej fokus borde vara att ställa ansvariga mot väggen.

I min nya hemstad Marbella fifflade borgmästaren för några år sedan, denne blev gripen inne på kontoret och fördes ut i handfängsel mitt på motsvarande stortorget, bland alla turister och andra som kunde se. Ordning och reda.

Ansvariga


1 kommentar:

  1. Stora delar av den svenska befolkningen har uppenbarligen betingats av den socialdemokratiska folkhemspolitiken att tro att inget eget ansvar finns och att det man gör inte får konsekvenser. Vi har blivit ett land av fatlister; "Va! Fick mina ogenomtänkta kravåsikter en effekt i verkligheten, det kan jag inte lastas för, för det tänkte jag inte på".

    Kan det vara så att svenskar nu äntligen börjar inse att det finns ett orsakssamband mellan åsikter/krav och konsekvenser?

    En viss tillnyktring tycks i alla fall ha skett i medienarrativet. Angående avvisningar med tvång hette det tidigare, fatalistiskt, att "vi kan inte utvisa till länder som Uzbekistan, för vi har inget mottagandeavtal med det landet" (Alltså: en Uzbekisk medborgare kan inte skickas till sitt hemland, för det är inhumant att det inte står en socialtant och tar emot). Nu beskrivs problemet mer korrekt i medierapporteringar "Svenska staten utvisar inte till länder utan mottagandeavtal". Det är Sveriges regler som omöjliggör, Inte andra länder som naturligtvis inte kommer neka de egna medborgarna inresa.

    Vänligen Roten

    SvaraRadera