Sidor

söndag 9 april 2017

Migrationsstatistik mars 1809 fick avslag

I mars fick 1809 personer avslag på sin asylansökan. Av dessa var 35 från Uzbekistan...

Det återstår att se hur många av dessa 1809 som frivillig lämnar landet och hur många som går under jorden och blir papperslösa.

Som ni vet finns det starka krafter i riksdagen för att man inte ska ta utvisade i förvar eller för den skull leta rätt på papperslösa och avhysa dem ut landet. Terroristen på Drottninggatan var som sagt sk papperslös, dvs utvisad som gått under jorden. Det blir intressant att se om han fått stöd av några kända  organisationer under sin tid som gömd.Miljöpartiet opponerade sig f.ö. Så sent som i höstas mot att man skulle jaga papperslösa. Man kan krasst konstatera att om den nu misstänkte terroristen hade hittats och utvisats hade attentatet på Drottninggatan iaf inte utförts av honom.

10 kommentarer:

 1. Jag tycker det är dags att vi börjar koppla ihop papperslös med det rätt ordet, dvs illegal. Kanske skriva illegal (papperslös). De saknar inte papper, de har svart på vitt att de ska lämna landet. Gör de inte det är de illegala. Tack för din blogg.
  /I blått

  SvaraRadera
 2. Jo skrev så för att folk ska förstå att det är samma personer vi talar om. Kul att du gillar bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Tänker dock själv börja påminna mig om att använda illegala och papperslösa tillsammans "han var ju illegal som det heter, ja papperslös som det felaktig kallas".

   Ser fram mot att följa er resa utomlands. Jag tror ni gör helt rätt.
   /I blått

   Radera
  2. utlandssvensk9 april 2017 20:07

   Terminologin angående allt som har med migration att göra är sen länge genomgående väldigt missvisande. Det finns t.ex nästan inga "flyktingar" i Sverige om man använder den termen enligt gängse accepterade internationella definitioner. Man kallar vuxna män "barn" och medelålders personer "pensionärer", eftersom många migranter fritt har fått uppge den ålder de önskar. Osv, osv in i evigheten......

   Radera
  3. Terminologin som MSM mfl använder syftar givetvis till att leda tankarna i en viss riktning. Ordet "nyanlända" tex låter ju som om någon mer eller mindre är svensk, bara lite mer..nyanlända. Ordet används väldigt aningslöst även av tex protestgrupper mot snabbuppförda asylantförläggningar.

   Svenskar är tyvärr väldigt ovaksamma mot nyanser i språket, och rätt allmänt är de knappt läs- och skrivkunninga om man jämför med tex fransmän, eller andra européer.

   Det är därför lätt att stjäla språket från de lite "bonniga" svennarna. Samma sak när det gäller Sveriges historia.

   Radera
 3. En annan reflektion är att media inte använder ordet papperslös om terroristen, trots att det är just det han är enligt deras definition. De gör omskrivningar.
  /I blått

  SvaraRadera
 4. utlandssvensk9 april 2017 20:01

  Sannolikt kommer det fler attacker i Sverige. Polisen och SÄPO tvingas nu att börja jaga jihadister i landet och detta brukar alltid leda till motreaktioner.

  Vidare lär man vara nästan tvungen att göra något åt alla "papperslösa" som driver runt. Om man ökar trycket på den gruppen, lär vi se fler ”vansinnesdåd” av samma typ som IKEA morden.

  Utvecklingen i Frankrike och Belgien efter Charlie Hebdo i början av 2015 ger en indikation om vad vi kan vänta oss:

  http://www.euronews.com/2016/07/15/a-timeline-of-terror-attacks-in-france-and-belgium-since-charlie-hebdo

  Givet detta, är en rimlig gissning för resten av året i Sverige minst ett större dåd med flera gärningsmän och 50-200 döda samt ett antal spektakulära mord av ensamma gärningsmän.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en sak jag varnat för i Kanada och samma sak som hände i Belgien. Salafistiska safe havens som Belgien, Kanada och Sverige funkar som skydd mot att de skiter i eget bo tills man börjar sätta åt dem, då exploderar det och man har då en förhöjd risk jmf med om man satt stopp direkt. http://mensanen.blogspot.com.es/2016/08/emigrera-del-8-kanada.html

   Radera
 5. Har vacklat mellan hopp och förtvivlan sedan sprickorna i dammen började visa sig. Dagens kärleksmani- festation fick mig dock att inse att läget är hopplöst. Svenskarna är skadade bortom räddning av 25 års indoktrinering.

  När jag såg mötet fick jag en vision av hur det måste ha sett ut på Mauritius när drontarna nyfiket och tillitsfullt samlade sig vid stranden när sjömännen kom iland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana där manifestationer är enbart för folks egen skull, man känner sig lite bättre till mods. Det har noll påverkan på framtida terrorister.

   Radera