torsdag 20 september 2018

Elev som anklagas för att ha våldtagit lärare var migrant

Aftonblaskan rapporterade först it för två dagar sedan att det skett en misstänkt våldtäkt på en skola. Förövaren ska var en elev i 20-årsåldern och offret en lärare. 

Nu kan bloggen publicera häktningsframställan, där det framgår att förövaren är en statslös arabisktalande person. 

Den tilltalade anges till 20-årsåldern, men med de lögner gällande ålder som varigt vanligt kan man ju undra om det stämmer. Vi vet ju att övergrepp skett tidigare av andra elever, men nu går alltså inte lärarna säkra heller, om gärningsbeskrivningen visar sig sann.

Som alltid ska man akta sig lite för spekulationer innan dom fallit. Det har ju förkommit att batiktanter myst lite med migranter och sedan fått kalla fötter, anfall är ibland bästa försvar, kanske förelåg ngn utpressningsituation och ngt övergrepp har inte skett. Tiden mellan brott och anmälan var några dagar så bevisläget kanske är dåligt, men vi hoppas att det blir ordentligt utrett vad som hänt och att ev brottsling straffas.

Nedan har ni iaf häktningsframställan.



Hanif Bali är också ute och förfäras (över hur Ms öppna hjärtan verkar slå lite galet.)




lördag 15 september 2018

Miljöpartist klanröstad in i Riksdagen?

Till att börja med, klanröstat använder jag som ngn form av svepande beteckning när ngn röstas in pga gemensam etnicitet, kultur eller religion.

Expressen hade en artikel för ngn dag sedan om att en helt okänd miljöpartist från Angered var på väg in i riksdagen med personkryss. Hon stod på icke valbar plats på riksdagslistan men har alltså fått så mkt personkryss så hon verkar segla in.



Leila har tydligen bedrivit en valkampanj helt på somaliska riktad mot den stora somaliska diasporan i Göteborgstrakten. Det verkar inte ha varit lådcyklar och elcyklar på schemat utan uteslutande frågor om islam och somalisk identitet.

Här ser ni Leila hålla tal inför sina blivande kryssare






Det anmärkningsvärda är såklart att de politiska partierna släpper in folk som inte på ngt vis verkar föra fram partiets politik, utan det handlar enbart om att man nästlar in sig i ett parti där det går och sedan ser man till att ens "klan" kryssar in en så man kan driva de frågor man egentligen avser att driva. I Leilas fall verkar det vara mkt om Somalia, somalier och islam.

Då allt är på somaliska så satt jag sedan expressen artikel och väntade på att ngn skulle översätta det hela och det verkar som att Janouch har fått tag på en översättare, av denna översättning har jag dragit slutsatsen ovan.

Det pratas ju mkt om integration och detta visar med kraft att det helt saknas på många håll. Just somalier har mkt svårt att integera sig i andra länder. Tom i USA där det är erkänt lättare att integreras står somalier ut och har mkt svårt att integreras.

Nu står vi alltså inför fullbordat faktum att somalier röstas in i riksdagen för att de är somalier som skall driva somaliska frågor. Egentligen kan man ju inte säga ngt om det, det är ju såhär systemet är uppbyggt och det är väl bara en tidsfråga innan identitetspolitiken slår igenom för fullt och vi kommer ha kurdiska, muslimska och somaliska partier i riksdagen. Kanske ngt identitetsälskarna i S & Mp interiktigt  tänkte på. Att man tar sig in via andra partier är ju helt enkelt för att använda den befintliga plattformen över 4%. Men då de ointegrerade grupperna snabbt växer så finns nog snart underlag för vissa klanpartier som kan stå på egna ben.

  


måndag 10 september 2018

Valanalys

Jaha då står vi här dagen efter valet. Alla partiledare utropar sig till vinnare, men folket känner ett visst obehag. Efter den slutgiltiga rösträkningen på onsdag är det inte osannolikt att De rödgröna och Alliansen har exakt lika många mandat (utlandsröster brukar ligga i övervikt för borgerliga partier).

Konsekvensen blir att politikerna måste göra något nytt. Som jag skrev i min spådom för en dryg månad sedan så tror jag det landar i en Regering med S,L,C & Mp som får budgetstöd av V på ngt vis. Eller så lägger V ned rösterna då alternativet är värre ur Vs ögon. 

Ett alternativ är ju en ny S Mp Regering men då måste en ren DÖ 2.0 komma till stånd, där iaf C k& L ingår med passivt stöd.

I Riket ser det alltså ut ungeför såhär. Det kan skifta ngn tiondel hit eller dit, vilket kan göra att ett mandat byter sida.

Som helhet har riksdagen förskjutits åt höger med SD som än mer markant vågmästare. Frågan är sock densamma som efter valet 2014. Vad tänker Alliansen göra? Inget av blocken kan lögga en helt egen budget då denna röstas ned av majoriteten. Någon form av kohandel måste alltså höras och ingen vill ha stöd av SD, alltså kommer det troligen bli ett vänsterliberal budget med Stefan Löfven som ledare. Vilka som ingår i Regeringen beror på hur maktsugna de är. Möjligen kan C & L släppa fram en S&Mp regering utan att själva ingå, men denna konstellation har inte egen majoritet så om V sätter emot faller den budgeten. Att få ihop en budget där både V och C/L får med frågor känns ju lite långsökt, men jag håller det inte för osvuret.


En mkt intressant detalj är antalet ogiltiga röster "övriga". Hela 24461 st en ökning med över 1000%. Mycket märkligt och det ska bli intressant att se om Länsstyrelserna korrigerar detta vid den obligatoriska omräkningen.


Det är alltid intressant att se hur valet gått i våra större städer. I sthlm har moderatslakten fortsatt, likaså Mp har tagit stryk men Fi lyckades ta sig över 3% spärren. Det regerande blocket instadshuset saknar dock egen majoritet då SD nästan fördubblats i kommunen.


Malmö kunde man ju tänka sig skulle få en politisk omsvängning med alla problem som kommunen brottas med. Totalt tappar vänsterblocket där pga sossarnas och Mps tillbakagöng och SDs tillväxt. Även i Malmö blir SD vågmästare i den traditionella uppdelningen. Alliansen 20 SD 11 Vänstern 30. På kommunal nivå lär dock C eller L hoppa på det röda tåget.


Nu hör vinett nedslag i ett mkt invandrartätt område. S tappar till V men det är illrött. Kanske inte ngt Reinfeldt tänkte på? Sossarna vill ju gärna att detta består för då har man evig makt. För landet som helhet som tar in migranter i en strid ström är nog detta en fingervisning om vad som kan ske, såvida inte de utan migrantbakgrund i högraeutsträckning lämnar vänstern,



Till sist en kommentar om SD, MED och Afs.

SDs siffror förvånade mig då jag trodde att opinionsinstituten fortfarande underskattade SD, men två samverkande faktorer har nog gjort att mätningarna visade så fel. Dels har man viktat upp SD eftersom man gissade så fel förra valet, vilket ju hade varit rätt om folk fortfarande inte hade vågat säga SD i mätningarna, nuförtiden är det dock inte lika stigmatiserande att säga SD och rådatan var alltså mer korrekt och vuktningen gjorde att SD överskattades. Exempelvis Sentios mätningen var ju helt öt helvete och nyhete idag borde begära pengarna tillbaka ;).

Det andra är småpartierna. MED syns inte till alls, jag har försökt leta i vissa kommuner där jag vet att de varit mkt akyiva med kända företrädare ex i Sollentuna med Mikael Grev och Josefin Utas, men "övriga" är bara ngt % även där. Om MED finns kvar som parti eller blir ngn form av borgerlig folkrörelse återstår att se.

Afs lyser klart med sin frånvaro, ska man tro vissa twitterbubblor så trodde folk på allvar att de skulle komma in i riksdagen, ngt jag inte trodde för en sekund. Afs är dock ett mkt nytt parti och det återstår att se hur både MED & Afs utvecklas. NMR kom f.ö. inte ens in i kommunfullmäktige i Ludvika....så mkt för det enorma hotet.

Av det ovanstående kan man löra sig att det är ganska bra att kika lite utanför sin egen bubbla, några hundra likes på facebook eller twitter innebär inte att Bosse i Borås hört talas om er ;).

Som ni vet spådde jag tesultatet i Augusti.

Min spådom löd såhär.

SD-25% (blev 18%)
S-22% (blev 28%)
M-19% ( blev 19,8)
V-11% (blev 8%)
C-8,5% (blev 8,6%)
L-5% (blev 5,5%)
Mp~4% (blev 4,4%)
Kd Åker ur på 3,5% (ojoj Ebbaeffekten blev 6,4%)
Övriga 2%


Jag överskattade alltså SD mkt, som många andra lurad av de inkompetenta opinionsinstituten) samtidigt som jag underskattade S. Kd otroliga hausse i media hade inte börjat i augusti och hade inte media eldat på EBT hade de nog pkt ur, men nu valde nog många som tänkte rösta på SD KD istället i tron att de är ungeför som SD, fast KD egentligen är ngt form av sjukvårdsparti. Övriga partier prickade jag in rätt hyffsat. Låsningen mellan blocken blir likadan som jag gissade då både S och KD gick mkt bättre än jag trodde.

Jag misstänker att jag får anledning att åtetkomma till valet och regeringsbildningen.

Har ni panik?

Kanske emigrera är ett alternativ.




lördag 8 september 2018

Jimmie Åkesson och vad man får säga i SVT

Gårdagens partiledardebatt (som jag inte såg då jag inte står ut med varmluften) handlade tydligen om vad SVT anser att en partiledare får säga.

Enligt Expressen sa Åkesson följande:


Tillägg kl 15:30. Det fullstöndiga citatet på bilden nedan, vilket gör SVTs avstånd ännu märkligare.



"Vi måste ställa oss frågan: Varför är det så svårt för de här människorna att få jobb? Jo det är för att de inte är svenskar. De passar inte in i Sverige och då är det svårt att få jobb"

SVT gick tydligen sedan direkt i programmet ut och tog avstånd ifrån detta.

Låt oss titta på Åkessons uttalande.

Är det svårt för migranter att få jobb? Ja efter 10 år är 54% arbetslösa fortfarande. Och med den takt av nya migranter så kommer den siffran öka.

De är inte svenskar. Det stämmer ju för många innan de är medborgare! Eller har SVT en annan uppfattning? Sen är ju disk om vad "svensk" är rätt brokig där en del ser medborgarskap, andra etnicitet och andra anpassning till samhället.

De passar inte in i Sverige. Här finns det lite tolkningsutrymme, man kan ju anlägga en helt neutral syn och säga att nej de passar faktiskt inte in då de inte talar svenska, har relevant utbildning eller erfaranhet, eller i många falk ngn ambition eller möjlighet att skaffa detta.

Man kan dra egna slutsatser efter sina egna fördommar och tolka Åkessons uttalande som det passar sin egen agenda, dvs de passar inte in pga pigmentsanalysen, eller religion etc. Troligen ngt SVT gjorde då identitetspolitiken genomsyrar SVT.


Det enda rätta vore ju naturligtvis ha varit att Åkesson får chansen att utveckla sitt påstående. Kanske menar han att de inte integrerats och därmed har svårt att få jobb. Då hade man sluppit ytterligare ett hysteriskt drev i media om ngn kvasifråga som återigen överskuggar allt annat.

Att SVT direkt går ut och tar avstånd är mkt märkligt, detta efter sin egen tolkning av vad Åkesson menar. Det har ju funnits rätt många uttalnaden som SVT glatt släpp igenom i olika debattprogram, ex "alla män" "alla cismän" och liknande mkt specifika på gruppen som avses och generaliserande, på den negativa effekten, beskrvningar.

Ex nedan där den mansfria festivalen beskrivs.


Imorgon är det val och sen vet vi hur det gick, dessvärre kommer det inte bli lugnt och fint utan det kommer vara stora svekdabatter, upprop och tagande av avstånd hitan och ditan. En del tror på nyval/extraval men jag tror att ngn form av blocköverskridande Regering bildas med S som ankare, men förhoppningsvis har jag fel. Att ha med S i en Regering betyder en vänsterpolitik både ekonomiskt och även idémässigt då S är fullkommligt genomsyrat av identitetspolitik nuförtiden. En del som förespråkar M/S allians tror att vi pratar om gamla gråsossar, men dessa finns inte kvar.

En idealregering enligt mig borde vara M-Kd i Regering med stöd av SD. Då garanteras en borgerlig ekonomisk politik och en förhoppningsvis realistiskt migrationspolitik. Men vad jag hört från mkt ledande moderater i privata samtal så är det uteslutet att samarbeta med SD... Jag vill absolut inte ha med C i en Regering då det innebär ytterligate 4 års låsning i migrationsfrågan. Efter valet 2014 förutspådde jag 4 förlorade år att ta tag i vår tids största utmaning och med peaken 2015 så accelererade problemen och inget har gjorts. Av Migrationsverkets prognoser så vet vi att det kommer komma humdratusentals migranter de kommande åren. Helt ohållbart och samhället kommer förändras i grunden. Personligen tror jag vi har passerat point of no return och det mest är en fråga om hur långt fallet blir och hur man undkommer fallet för sig och sin familj. Vi har ju som bekant valt att emigrera (vilket ni kan läsa om i fliken "emigrera" ovan).


fredag 7 september 2018

Att köpa muslimska röster

Uppdrag granskning har idag satt dit en Mp politiker som hade 3000 muslimska röster till salu, han var beredd att byta till M om man gav bygglov åt en moské.

Företeelsen att företräda valboskap och garantera deras röster är någon ganska nytt i Sverige. Visst har vi tidigare haft LO som försökt knuffa medlemmarna i rätt riktning, men dessa kan ju själva välja att ta del av både nyheter och göra egna val efter sin verklighet. Iofs lovade väl kommunal ett antal S röster, men det är nog mestvfagra löften.

Genom den stora avsaknaden av integration i Sverige har vi nu massvis med folk som inte kan svenska, inte är del del av samhället och får sin info bl.a. Via fredagsbönen, sin imam eller klanledare.

Ofta verkar det vara så att ledaren (imam eller klanledare) bestämmer vad det skall röstas på sen gör man det. 

Ledarsidorna har rapporterat en del om samarbetena mellan sosseriet och muslimska föreningar, naturligtvis för att säkra röster. Även andra partier som C och M och Mp har ju tagit in islamister, troligen för att fiska röster. 

Att man däremot blir lovade X antal röster som M blev är ngt som tidigare inte framkommit, även om jag är säker på att det förekommit. Vi har ju bl.a. Kunnat läsa om att man i en moské i gävle uppmanat folk att rösta Mp, men efter Kaplans sorti var det tal om Fi istället.... finns kanske liknande avtal där i bakgrunden?

Anmälningsbenägenheten och mörkertalet är troligen stort och jag är säker på att mindre nogräknade, makthungriga, politiker köpt röster på detta sätt.

Otroligt bra av UG och rakryggat av M kommunpolitiker att inte gå in i det träsket! 

Ett gammal inlägg från Ledarsidorna om sossarnas avtal 

UG kan ni se ikväll tror jag, annars kan ni läsa lite om scoopet här




torsdag 6 september 2018

Identitetspolitiskt dravel på Sydkusten.es

Igår läste jag, som jag brukar, det svenska magasinet Sydkusten. Magasinets chefredaktör hade då en ledare (blogg) där denne gav uttryck för sina tankar inför valet.

Inlägget kallas "Fråga om ren anständighet"

Inledningen av inlägget prisar tillgången på fakta & information. Men han landar i att aldrig har vi varit så desinformerade. Naturligtvis tar han ingen fakta till hjälp utan spyr bara ur sig känslosås. Det vrkar nästan som att han helt saknar insikt i svenska förhållanden efter alltför många år här nere. Troligen är hans enda input aftonbladet och DN.

Ska man angripa den av nästan alla partier hårdare linjen (iaf jmf med tidigare) mot migranter så borde man väl anföra just fakta om man vill bemöta den stora samhällspåvetkan som bevisligen finns pga den misslyckade migrationspolitiken.

Att lösa inlägget ör som en tidsresa tilbaka till 2014 när platityderna staplades på varandra och det endast handlade om kompetensregn, Sandvikenrapporten och mitt Europa byggr inga murar. Att herr chefredaktören helt har missat den folkupplysning som skett sedan dess är smått otroligt, men visar att det tydligen 2018 finns kvar folk som bor i sin lilla oinformerade bubbla där de kan krama sin egen lilla sanning byggd på känslor.



En röst på SD är alltså ett livsfarligt spår mot en nattsvart framtid. Oavsett vad man tycker om halvsossiga SD så tycker jag nog det där är ren idioti. Faktum är ju att SD ör det enda parti som hel atiden haft på agendan att begränsa migrationen, någon som S, M & Kd nu anammat. Mp, V & C lever ju kvar i sin bubbla men att åsiktskorridoren svängde in mer mot en faktabaserad verklighet har tydligen undgått herr Björkman.

Jag vet att denne ofta föreläser om Francotiden så man kan ju tänka sig att han är en oinformerad rödgardist ;)



Man kan ju också fundera på om annonsörerna vill förknippas med detta miljöpartistiska dravel? Ska man sätta ngn form av partibeteckning på blogginlägget så är det Mp/V/Fi som ligger närmast till hands.

Av kommentarerna under inlägget kan man se att en del godhetsknarkare rycker ut med fälld lans, men att det även levereras en del mothugg. 







söndag 2 september 2018

Mensanen har läst SDs valmanifest

Som ni vet handlar mkt på denna blogg om den havererade migrationshanteringen och de kostnader och följdeffekter som detta innebär. Som ett brev på posten kommer så SD upp. Men vad tycker egentligen SD om Epa traktorer? Genusteori? Arbetgivaravgifter? Skolan? Bistånd? Osv.

Jag har gjort ett liten nedslag i deras valmanifest för att försöka reda ut detta.


SD säger nej till marknadshyror. Personligen tror jag att den enda lösningen är att avreglera bostadsmarknadens samtliga delar. SD kallar sig ju socialkonservativa och just "social" slår igenom ganska ofta. Man står i många frågor mkt närmare mitten än ex M eller Kd.

Gällande vård ska saker bli bättre (som alla lovar), i konkreta förslag syns bla vårdgaranti och att man flyttar huvudmannaskapet till staten. Personligen har jag aldrig fattat nyttan med Landstingen, det är som byggt för byråkrati och kostnadsineffektivitet. Att avskaffa Landstingen och ge privata alt chansen tror jag är bra!


Inom kultor skall det införas kulturlotsar och kulturkanoner, vad nu detta är eller innebör vete tusan. Men jag antar att det är ngn antites av "Sverige tillsammans" spektaklet.

Ngn form av medborgarplikt inom ramen för grundskolan vette tusan. Personligen tycker jag tiden i skolan skall maximeras för studier isf att hålla sverige rent och annat trams.

Särskilda förberedande skolor för migranter låter som en bra grej.

Lärlingar funkar ju bra i Tyskland så det är absolut värt att prova. Alla är inte gjorde för att sitta på häcken och tänka på processer, men indagens Sverige verkar det som att alla ska skyfflas in dit och då skapas helt onödiga byråkratiska strukturer som bidrar med noll värde. 

Sen lite om nordisk sammanhållning och folkbildning om tidigare generationer. Det senare borde vara en naturlig del i skolplanen tycker jag. Vanlig allmänbildning.

Avskaffa arbetsförmedlingen! Inom arbetsmarknad är SD klart höger. Personligen är jag lite allergisk mot ROT & RUT (då riktade bidrag till vissa branscher är fel) även om jag vet att det har en viss effekt mot svartjobb.

SDs arbetsmarknadspolitik ser liberal och bra ut! Dock vill jag minnas att de vill begränsa möjligheten för gränslverskridande arbetsmöjligheter, ngt jag inte alls tror på. Alla gynnas av ett friktionsfritt flöde av varor och tjänster och arbetare.



Hjälp på plats och mindre pengagödsel på vissa organisationer kan man väl sammanfatta SDs biståndspolitik. 



EU

SD vill folkomrösta om EU samt kraftigt avskaffa och minska EUs fonder. Lite oklart om detta rör jordbruksstödet också. Svenska bönder får idag ganska mkt stöd av EU och går man ur EU tror jag svårligen att samma peng skulle komma ur svenska kassan (finansierad av slopad EU avgift) då det främst är Franska bönder som krigar fram EUs mkt generösa jordbrukspolitik.

Personligen ör jag klart för EU, men i en reformerad och bantad form. Tillbaka till grunderna med frihandel och den inre marknaden. Detta gynnar Sverige! Att gå ur EU skulle missgynna oss, vi skulle överleva såklart men ett antal handelshinder och rörelsehinder skulle finnas.

Som ex kan jag ju se på min egen familj. Enkelt att flytta inom EU (även om Spanien har hårdare regler) och jobba här.


Man vill satsa mer på försvaret än idag. Punkten att militären skall kunna stärka upp polisen låter rätt orimlig då de flesta militärer saknar utbildning och mtrl för detta. Visst finns det militärpolis, men jag tror nog SD syftar på andra personalkategorier.

Gällande Aster så är redan Patriot signat och klart, sen är jag av den bestämda psikten att politiker inte ska lögga sig i mtrl val. Bestäm vad som ska uppnås och sen tar ÖB & FMV oss dit.

Försvarsförbund med Finland...jomi brist på annat är ju det bättre.

Stycket att Sverige ska respektera balansen mellan stormakterna är rätt märklig, då den alltså innebär att Nato eller Ryssland inte får inleda försvarssamarbeten/utökas. Ngn form av status quo ska råda, ngt Ryssland gillar som alltid ylar om Natos utbredning. 


Kärnkraft ja tack!




En del fluff inom kultursektorn. Bra med stastningar inom idrott och friluftsliv. Men stöd till kyrkomuseum...nej tack.

Mkt snack om datorspel hit och dit. Tror inte alls staten skall lögga sig i detta på annat sött än att utbilda folk, sen med en bra arbetsmarknad så växer dessa bolag fram. Dock är ett problem för denna industri att hitta folk, därför måste man ge möjligheter för utländska programmerare att flytta till SE, om man nu vill ha svenska spelutvecklare i framkant.


Mer dataspel för att främja kultur (typ svenska flaggor i CS eller vad??)

Sist men inte minst. 

EPA traktorer ska få köra i 45!
 




Sammanfattningsvis kan SDs politik beskrivas som mittenborgerlig med vissa högeravängar. Rent politiskt ser jag egentligen inget extremt med deras program, det är ju inte direkt som V som vill ta alla tillgångar. Det stora problemet med SD får nog anses vara deras brokiga historia (som de försöker städa i), att de ör ett relativt ungt parti dör en del ruttna ägg lyckas ta sig in, deras osäkerhet inom säkerhetspolitiken håller jag personligen som det största abret mot dem. Deras nordiska folkhemsdrömmar är lite svåra att ta på. Vad hur och när ska man göra ngt? Jag tror jag förstår vad de vill komma till, men att gå via kulturkanoner, kyrkomuseum och lotsar känns lite konstigt. Kulturen finns ju där, men i land överskuggas den av kriminalitet och otrygghet. Om detta fixas så ska nog det blomma i folkdräkterna igen (möjligen virtuellt i ngt nordisk dataspel ;))