fredag 27 september 2019

Nytt islamiskt parti i Sverige


Nu har även den europeiska trenden kommit till Sverige. Ett parti där den grundläggande tanken är att det bygger på att man är muslim. Inte vad man tycker om skatter, försvar, omfördelning etc, utan at man är muslim. Ja det känns som att vi går bakåt där religionen får mer och mer plats i samhället.

Det är lite komiskt att de partier som haft som uttalade mål att ta alla nya röstberättigade under sina vingar med rätt slappa krav att bli medborgare, nu kanske tappar en del av dessa till detta islamiska parti.

I Nederländerna har ex partiet DENK 3 platser i parlamentet. Jag tror nog inte partiet Nyans kommer bli superstort, men man kan kanske komma in i riksdagen om man lyckas få med sig rätt personer som sedan kan styra in sina klaner/församlingars röster.

Som ni ser i länken här så bildas Nyans av en avhoppad/utesluten gammal gråvarg. Detta innebär att partiet mkt väl kan få ganska stora ekonomiska stöd av Turkiet då Erdogan och APK gärna stödjer politiska rörelser utomlands.

Spanien nämns på kartan nedan, men man har noll inflytande här. Partierna är småttingar i de nordafrikanska enklaverna Melilla & Ceuta.


Europe’s Muslims form own political parties amid rising populism, Islamophobia

måndag 23 september 2019

Anhöriginvandring genom arbetstillstånd

När jag redogör för statistik på bloggen rörande migration så använder jag mig i princip uteslutande från Migrationsverkets prognoser och statistik. Gör jag uppskattningar gör jag det mkt försiktigt för att inte hamna i någon överdriftsrace mot botten i den rätt infekterade migrationsfrågan.

När jag under åren har redovisat statistik har jag alltid sållat bort arbetskraftsinvandringen, visst vet jag att det förekommer fusk mm men jag tänkte att det nog var på marginalen i det stora hela.

Idag fick jag dock lära mig något nytt. Arbetskraftinvandrare behöver bara visa 13.000 före skatt i tänkt månadslön sedan kan de ta hit hela familjen (släkten?) utan något försörjnbingskrav. Dessa kan alltså komma rakt in i välfärdssystemen då de anhöriga har uppehållstillstånd.

Risken är naturligtvis att fejkjobb ordnas och sedan blir alla släktingar försörjda av skattebetalarna.

Här kan ni se statistik rörande uppehållstillstånd för släktingar  till arbetskraftinvadrare. Nästan hälften är alltså släkten. Jag tror inte det är de Thailändska bärplockarna som tar hit alla barn och farmor. Dessvärre hittar jag ingen statistik på vilka länder som dominerar anhärig PUT för arbetstillstånden.

Läs gärna Anna Dahlborg artikel i Expressen igår om detta.

Så fortsättningsvis när vi talar volymer måste vi inte bara prata Asyl (som är det enda politikerna nämner) utan även anhöriginvandring till asylanter (vilket jag påpekat i flera år) utan även anhöriga till arbetskraftsinvandrare. Den sista är svårt att gissa kring och det verkar inte som myndigheterna riktigt vet heller. En sak är ju säker väldigt mycket pengar som lätt går att mjölka ur systemet är en enorm pullfaktor för folk från andra länder.

Som boende i spanien numera (ni har väl läst under emigrationsfliken ovan) kan jag konstatera att Spanien är mkt mer restriktiva. Här är det omöjligt att stövla in och kräva välfärd, eller tolk för den delen. Anpassa dig till rådande system är det enda som funkar här. Jag skulle vilja se någon tjänstemans min om jag kommer in och kräver tolk på svenska.

Utsikterna för Sverige tycker jag ser risiga ut. Jag kan inte acceptera att det blir indragningar på det ena eller andra, men dessvärre blir det ju så att nya normallägen sakta med säkert accepteras och snart minns ingen att man faktiskt ofta inte låste dörren förr eller behövde vara rädd att barnen skulle bli rånade på väg till skolan.