torsdag 20 augusti 2015

SD-vad var det jag sa

Så enligt yougov/Metro mätning är alltså SD Sveriges största parti nu.

Jag har i flera inlägg på bloggen och på twitter påpekat vad som kommer hända om inte sjuklövern tar folks oro och upplevda/verkliga problem på allvar.

Det verkar dock som att förmågan att inse att det behövs konkret politik-realpolitik, saknas hos sjuklövern. Iofs är det främst Allians/decemberöverenskommelse förespråkare jag "debatterat" med. Exempelvis kurirens politruk Alex Voronov eller Neos Mathias Svensson. 

Fortfarande är det mest visioner och diverse uttalanden som kanske inte riktigt stämmer med den bild folk har.

Vill Alliansen resa sig ur den skyttegrav de hoppat ner i måste man ta tag i de frågor som folk vill ha svar på. Naturligtvis rör det migrationspolitiken främst. Detta ämne som inte har fått diskuteras i sak, utan det är bara öppna hjärtan som gäller. Alla som tidigare antytt att ens vilja ta upp frågan om volym har stämplats som rasister av media och sjuklövern.

Jag tror inte folks oro minskas av att SVT igår rapporterade att det väntas 12000 ensamkommande flyktingbarn (under 21 år) till Sverige i år. Då Migrationsverket har en schablon om 1900:- per barn/dygn blir det i runda slängar 8 miljarder i kostnad. Nisse och Agda ute i landet kommer nog känna sig mkt lugnade av Morgan Johansson som säger att vi ska vara stolta att så många vill komma hit för det är så fint att vara barn här.....eller inte. Oron minskas nog inte heller av åldern 21, kanske kommer som en nyhet för många att 21 år är gränsen också....

Jag har under sommaren träffat en del 40/50-talister. Sådana som inte alls är intresserade av politik, men som var 4:e år knatar iväg och lägger sin röst på Sossarna, Centern eller Moderaterna, för det har de alltid gjort. Jag har inte kunnat motstå att fiska like i hur de ser på dagens läge, många av dem berättar efter lite fiskande att de nästa val kommer kommer lägga rösten på SD. De har tröttnat på sitt parti. De är naturligtvis inte insatta i SD:s partiprogram, utan det är en ren protest mot att inget görs och att man inte får tala om migrationsfrågor. Näven knyts i fickan och man väntar till 2018 för att göra sin röst hörd.

Flera journalister och tyckare har dock vaknat ur sin låsning och flera bra ledare av bl.a. Lotta Gröning, AC Morteus har producerats på sistonde. Nuförtiden kan man läsa vettiga saker i både SvD, Di och Expressen för att inte tala om GP den klarast lysande stjärnan om man är lite konservativt lagd. Frågan är när partierna skall vakna, är detta väckarklockan?

Läser man artikeln i Metro där Stina Morian "politisk expert" uttalar sig verkar dock dvalan fortsätta. Hon säger nämligen bestämt att SD inte kan bli Sveriges största parti. Vet hon detta eller hoppas hon det? Naturligtvis har hon ingen aning, hon är fd ordförande i LUF och troligen en förnekare av verkligheten....


http://www.metro.se/nyheter/yougov-nu-ar-sd-sveriges-storsta-parti/EVHohs!MfmMZjCjQQzJs/6 kommentarer:

 1. Det professionella prästerskapet svek sitt uppdrag och sålde sin själ. Nu kommer betalningen. Blir det som Saltsjöbadsandan eller blir det Solkungens fall där stora delar av aristokratin (idag informationsmanipulerarna) förlorar sina huvuden i ett heja friheten. De har på sätt och vis redan förlorat sina huvuden, vilka de stoppade under armen och apade efter senaste trenden och den låsta idévärldens politik. I en dynamisk värld, är statism livsfarligt. Men våra "volkvalda" har varit statiska sedan decennier, men på ytan rörliga. Senaste statismen har varit problemformuleringsstatismen, vilket möttes av SD:s problemformuleringsstatism. En ironisk manöver, eftersom enda låsningen har varit just invandringsfrågan (allting har betraktats som fixt och färdigt) varför en låst murbräcka behövdes. Ta invandringsfrågan som vårt tids 500%. Hade de etablerade politikerna låtit sakerna flyta med TAO, hade det inte behövts ett SD. Men fältet öppnades fritt och nu får de andra partiernas sektmedlemmar söka sig annan försörjning för de kommer INTE att anställas inom SD-hägnet eftersom de förbrukat sitt förtroendekapital, genom att VÄGRA adressera EN fråga.

  SvaraRadera
 2. Tja, ingen är väl förvånad.
  Förutom ett antal politiker och journalister inom gammelmedia. Men det går säkert över om dom stoppar huvudet i sanden ett tag till...

  SvaraRadera
 3. En före detta LUF medlem,säger SD kan inte bli störts,hur mycket förtroende har dagens LUF,där tidelag skall vara tillåtet,eller att vissa av deras lokalavdelningar vill ta bort korset i svenska flaggan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon Stina Morian "politisk expert" är Marit Paulsens dotter. Så var det med den räkmackan och trovärdigheten.
   Civilingenjör Bo Adolfsson

   Radera
 4. Överraskningen är total i parallella universa och bland politisk elit. Men nu upprepade jag mig i onödan.

  SvaraRadera
 5. Mensanen har ju uppenbarligen själv inte förstått att sjuklövern inte har något existensberättigande. De är antisvenska och fullständigt politiskt korrupta. Anständiga människor överger personer och partier som de blir förrådda av. Det som skett är inte ett litet misstag där man bara byter riktning lite grand, utan ett kulturmaxistiskt förräderi utan motstycke i historien.

  SvaraRadera