söndag 26 juli 2015

Skattemedel till islamister

Jag har tidigare på bloggen skrivit en del om Mehmet Kaplan samt Islamiska bildningsförbundet Ibn Rushd. I dagarna har Ledarsidorna.se i två artiklar beskrivit hur Ibn Rushd är inblandade i suspekta affärer.

Svindlande affärer

Folkbildning utan gränser

Ibd Rushd får miljonbidrag av ungdomsstyrelsen och folkbildningsförbundet. Dvs pengar som staten tagit från oss för att omfördela till bättre behövande. Detta har jag skrivit om tidigare på bloggen.

Nedan ser ni lite av de bidrag vi ger till Ibn Rushd.

Ibd rushd bidrag

Ibn Rushd bidrag 2

Ibn Rushd bidrag 3

Andra som får statsstöd

Ibd Rushd har alltså planer på att, via organisationsformer med begränsad insyn, skaffa sig fastigheter och öppna asylboenden. Förutom det ytters märkliga att statsbidrag till ett s.k. bildningsförbund, skall finansiera denna verksamhet, kan man fundera på lämpligheten i detta. Speciellt då många av de asylsökande är personer som förföljts av islamister i sina hemländer. Vill de bo på Ibn Rushds boenden? Skall religiösa organisationer tillåtas driva asylboenden?

Mustaf Tumturk, vilken är utvecklingschef för Granhedsgården (Ibn Rushds nya aktiebolag), är sedan länge känd i kretsar som står politisk islam  nära. Hans svåger heter Mehmet Kaplan. Ni kan kika i bloggen om vad Mehmet Kaplan tidigare varit insyltad i.

Kaplans bravader

Bl.a ser vi här Kaplan hos Islamische Gemeinschaft Milli Görüs  en organisation som tidigare varit förbjuden i Turkiet, men nu är tillåten sedan AKP tog makten (om jag förstått det hela rätt). Det har varit tal om att förbjuda den i Tyskland pga dess kopplingar till islamister. Personerna i IGMG är samma som i IHH, en organisation som aktivt gett pengar till Hamas, pengar som samlats in via IGMG. IHH har splittrats i två delar, en i Tyskland (förbjuden) och en i Turkiet. Den turkiska varianten ligger bakom ship2Gaza, där våra vänner från Charta2008 (med terroristkopplingar ) är insyltade.När det gäller islamistiska organisationer i Sverige kan man konstatera att det är samma personer som hela tiden flyter upp i nya roller. Omar Mustafa är en sådan person, läs gärna hos Ledarsidorna mer om honom, eller hos expressen. En annan slående sak är att kopplingarna genom släktband eller organisationer gör att det finns ett nätverk som sträcker sig från muslimska brödraskapet ända in i Regeringskansliet. När jag får tid tänkte jag göra en mind-map med lite info om detta. Men tills dess kan ni alltid kika lite i Timbros rapport 

Vem är då Mustafa Tumturk? Förutom att hans syrra är gift med Kaplan och han själv är verksam i de ovan beskrivna organisationerna är han också Turkiets inte så sekuläre premiärminister Erdogans förlängda arm i Sverige.  Tumturk i DN

Än värre är att Sverige gladeligen häller våra skattemedel över dessa personer och organisationer så att de kan sprida sina budskap och befästa sina ställningar.

Man tror nästan att man är lite snurrig och har fått ngn konspiratorisk psykos när man börjar förstå hur de islamistiska världens olika armar hänger ihop (Muslimska brödraskapet-Ibd Rushd-SUM-IFIS-IGMG-IHH-HAMAS-Charta2008-AQ-etc) och hur de är på frammarsch inom så många olika delar av samhället. Det krävs inte heller särskilt många hopp från "respekterade" personer till regelrätta terrorister. En annan sak man noterar är att personerna på olika poster byts ut i ganska högt tempo och att nya organisationer och avknoppningar uppstår rätt ofta. En slump, eller för att försvåra genomlysning, fan vet.

Hur som helst måste prio ett från staten vara att stoppa flödet av skattemedel in i dessa organisationer. Ladan är väl tom eller hur var det? Kaplans kopplingar till politisk islam (vilken per definition är antidemokratisk) måste också utredas.

Hoppas inte alla länkar tog musten ur er. Har ngn ytterligare info eller om ngt måste korrigeras lämna gärna en kommentar.

Ha en fortsatt trevlig sommar!3 kommentarer:

 1. Tusen och ett sätt att försvaga ett demokratiskt samhälle från det du berättar till,bilbränder skolor som brinner,stenar mot polis och räddningstjänst,överbelastning av vård skola omsorg,bidrag sänds till hemländer,istället för att göra nytta här.kriminalitet våldtäkter mord belastar domstolar och polis,politikerna säger det gör samhället rikare mer spännande?

  SvaraRadera
 2. Undrar om Expo verkligen kommer börja granska den högerextrema islamist-miljön, annars får man väl sätta sitt hopp till någon annan tidning.

  SvaraRadera
 3. Usch, det där är riktigt otäckt.

  Skattesystemet är en mjölkko för alla möjliga smarta.

  SvaraRadera