onsdag 5 oktober 2016

Ekonomiska migranter

För er som följt bloggen länge är det inga nyheter att många av de som migrerar till Europa gör det av ekonomiska skäl. De kommer från fattiga länder och saknar helt skyddsbehov eller asylskäl.

I pressen har man till ganska nyligen endast talat om "flyr för sina liv" "flyktingar" osv. Man har genom sin okunskap eller sin agendajournalistik förvränt debattan så många tror att det enbart är folk som ör under direkt anfall från Assad eller IS som flyr hit. Så är icke fallet. 20-30% kommer från Syrien, resten från något annat land.

Idag har självaste SVT faktiskt en artikel om en Egyptier som försöker ta sig till Europa. I artikeln framgår en del intressanta, men tidigare kända men inte riktigt belysta fakta.Majoriteten på båten som sjönk var Egyptier.

Som ni vet är det inte krig i Egyptien, men fattigt i vissa delar.


Pullfaktorn belyses också tydligt. Precis samma faktor som gjorde att alla Afghaner från Iran skickades hit av sina familjer, många med tveksam ålder.Metoden som används av Egyptierna är alltså att familjen skickar hit en underårig (enligt uppgift) får att få uppehållstillstånd här och sedan försörja/ta hit sin familj. 

Vågar man hoppas att svennebanan som läser liknande artiklar förstår vad som faktiskt framgår här? Vill man som Anders Borg att det ska få flöda in fritt med folk i EU och att denna folkvandring endast upphör när levnadsvilkoren utjämnats (oklart om vi får det sämre och några bättre så jämnvikt uppstår)? Det är omöjligt att förena fri tillgång till samhällsfunktioner och fri migration. Antingen släpper man det fritt, men utesluter alla som kommer från "välfärden" tills de jobbat ikapp med skatteinbetalningar eller så måste man neka tillträde till Europa, annat än för den arbetskraft som faktiskt behövs direkt. Ett alternativ och ju också noll välfärd, allmosor subventioner och kraftigt kapade skatter. Dvs alla för klara sig själva efter bästa förmåga. Men ingen vet hur ett sådant system skulle falla ut och det är svårt att backanur om det visar sig att slumstäderna helt enkelt flyttar till EU istället.

21 kommentarer:

 1. Kommer "mannen på gatan" att förstå? Kanske, och kanske gör han det redan. Frågan är om våra politiker kommer förstå och sen våga agera I TID... Just nu verkar räddningen oväntat komma från EU. Ett mottagningsavtal med Afghanistan, komplett med förberedd infrastruktur för återsändande (även tvångsmässigt). Hårdare gränskontroller och utökad gränsbevakning. Tvingande maxkvoter för beviljande av asyl, och ingen nedre gräns. Allt som faktiskt ger effekt, jämfört med gråtmilda Sveriges för lite och för sent.

  Vissa kommentatorer sätter allt sitt hopp till en Donald T, visst kan de visa sig ha rätt, men att han heter Tusk och inte Trump.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 2. Vaknade med en tanke i huvudet,varför är namnet Muhammed så populärt bland muslimska familjer i Sverige.Alla muslimer är inte islamister sägs det.men Muhammed emigrerade till Medina, bättre utsikter till framgång där än i Mekka?där han snart blev herre på täppan.Är dopet av gossebarn till namnet Muhammed ett tecken i tiden,följ Muhammeds väg migrera till de otrogna,låt de betala straffskatt, ekonomiska migranter var det någon som sa.

  SvaraRadera
 3. "Det är omöjligt att förena fri tillgång till samhällsfunktioner och fri migration."

  Det är omöjligt att förena fri migration med alla typer av rika samhällen, helt oavsett graden av bidrag eller välfärdsstat.

  Schweiz är så långt ifrån en välfärdsstat man kan komma i västvärlden. Likväl skulle landet helt uppenbarligen förvandlas till en soptipp i tredje världen inom några få år om man tillät fri immigration. Även om man helt avskaffade ALLA bidrag finns det hundratals miljoner människor som mycket, mycket hellre skulle vara fattiga i Schweiz än i sina hemländer.

  Ta bara Egypten. Om Schweiz gick dit med följande erbjudande: "Alla kan få PUT, men inga bidrag kommer att betalas ut", hur många tror ni skulle nappa? Alla som inte är direkt efterblivna? Det är nämligen OÄNDLIGT mycket bättre att bo i en papplåda utanför Zurich, jämfört med motsvarande utanför Kairo.

  Miljoner och åter miljoner människor flyttar inom tredje världen till storstäderna där. Detta sker för att det finns en möjlighet till bättre liv där, även om man nästan säkert kommer att leva i extrem misär. Pull faktorerna för västerlandet är enormt mycket starkare.

  Egypten är MYCKET fattigare än Mexiko och Schweiz är MYCKET rikare än USA. Öppna gränsen mellan Egypten och Schweiz och det lär välla in folk tills landet kollapsar. Så enkelt är det och det har mycket lite att göra med bidrag och välfärd.


  SvaraRadera
  Svar
  1. I en rik nation finns oändligt mycket större möjligheter till överlevnad än i ett samhälle där alla är utfattiga.
   Du kan inte stjäla från den som inget har.

   Radera
  2. "Du kan inte stjäla från den som inget har."

   Exakt så!

   Att överleva som trädgårdsmästare eller barnflicka i Kairo är heller inte helt lätt. I Schweiz tjänar en trädgårdsmästare lätt 50.000 SEK i månaden. Troligen skulle ett fri immigration av egyptier t.ex i princip kunna konkurrera ut användningen av grävmaskiner här. Pga. terrängen här blir det ofta svindyrt, man behöver jättekranar eller helikoptrar. Billigare med ett gäng egyptier!!!

   Radera
  3. Utlandssvensk,

   Bra att du tar upp detta. Kalle Anka-libertarianerna låtsas inte om den befolkningsexplosion som pågår bland världens failed states, bara Nigeria formligen sprutar ut afrikaner beredda att ta sig ut i världen med sina entreprenöriella specialiteter, de klarar sig fint utan "bidrag" :-)

   Och exemplets Egypten producerar egyptier, som föds upp på utländskt livsmedelsbistånd..(ett en gång självförsörjande land som nu får gratismat för att kunna göra mer barn).

   Jag undrar ibland om dessa svenska liberterianer sitter inlåsta på pojkrummet med en dator, eller om de bara är dumma i huvet på riktigt (och blinda).

   Radera
  4. Angående libertarianer, så samtalade Dave Rubin (youtube) för ett par veckor sedan med juristen (med mera) Randy Barnett. Barnett talade en hel det om grundlag/konstitution kontra andra lagar. Till skillnad från kanske yngre och oförståndigare människor nämner han knappt första och andra författningstilläggen, utan går direkt på nionde och fjortonde.

   Libertarianer av Barnetts typ anser att det skall vara så få lagar som möjligt, och på så "lokal" nivå som möjligt. De förstår att det måste finnas en fungerande stat för att lagar skall ha någon betydelse.

   (Nej, jag är nog inte libertarian. Men jag är närmare än tidigare efter att ha lyssnat på Barnett. Vad han säger om att skapandet av nya lagar i princip skickats till diverse statliga verk - av de folkvalda - låter väldigt bekant.)

   Radera
  5. @ kristian3119 & 6-10,

   Jag ligger åt det libertarianska hållet men just i Sverige är nästan alla tongivande libertarianer , som 6-10 påpekar, helt vilse i pannkakan. De flesta är antingen riktigt korkade, som HAX, eller närmast psykopater vad gäller immigrationsfrågor.

   Men man måste inse att det är ett i grunden svenskt fenomen med denna koppling mellan att vara libertarian och att stödja fri immigration. Så är det absolut INTE i tongivande internationell debatt. Många av de stora namnen i USA skulle platsa utmärkt på Avpixlat vad gäller immigrationsfrågor.

   Sen är, helt utan tvekan, Schweiz det stora mönsterlandet för de flesta libertarianer och de är väl medvetna om att en absolut grundbult för det landets framgång är absolut järnhård selektion av migranter.

   Radera
 4. Som ung behöver det inte ens vara fråga om att leva i misär. Det räcker bra med att få komma till något nytt, spännande där det finns möjligheter.

  När man är i de senare tonåren kan det räcka med möjligheten att få sex för att man ska kunna utstå stora strapatser.

  SvaraRadera
 5. Är det inte märkligt att de vill komma hit för att ta del av VÅR välfärd samtidigt som de envetet vill behålla sin egen "kultur", en kultur som bara erbjuder fattigdom, våld och misär?
  För ärligt talat klarar de inte av att skapa ett fungerande samhälle på egen hand, utan en totalitär envåldshärskare rasar allt samman.
  Vårt förut så trygga land trillar nu ihop som ett korthus samtidigt som våra myndigheter står handlingsförlamade.
  Måste vara bittert att varken samtalsterapi, kaffe och kanelbulle eller TAFSA EJ-armband räcker för att stävja situationen.

  Insåg innan i dag att jag har slutat att titta på hus- (fritidshus) och bilannonser (sportbil), undermedvetet har jag uppenbarligen redan kastat in handduken.
  Får intensifiera sökandet efter ett nytt hemland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ emigranten,

   "Är det inte märkligt att de vill komma hit för att ta del av VÅR välfärd samtidigt som de envetet vill behålla sin egen "kultur", en kultur som bara erbjuder fattigdom, våld och misär?"

   Nej, det tycker jag inte! Det är vi som har erbjudit dem just detta och de agerar endast rationellt genom att ta vara på erbjudandet.

   Felet är 100% vårt eget.

   Radera
 6. Intressant.
  Nej, det kommer bara att bli bortförklaringar.

  Terrorism:
  A: - De gör det här på grund av sin religion. De säger det själva rent ut.
  B: - Nej, nej, det har inget med religion att göra, det är sociekonomiska orsaker.

  Den där är svår att använda när någon har sagt att det är av ekonomiska orsaker något görs, så från ansvarigt håll blir man nog tvungen att helt enkelt byta ämne.

  SvaraRadera
 7. just ute:

  ”Räkna med en kommunal skattechock i Sverige. Eller sämre service till medborgarna.
  Kostnaderna ökar nämligen snabbare än intäkterna när befolkningen ökar.
  Det framgår av en ekonomirapport från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL som blev offentlig i dag.
  Skattehöjningar med drygt två kronor går inte att utesluta.

  SKL tror att befolkningen kommer att öka med ungefär 650 000 personer fram till 2020”

  http://www.expressen.se/dinapengar/skl-kommunal-skattechock-kan-vanta/

  650 tusen!!!!!! Kan ju bli spännande, det här…..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prognosen från SKL i april låg på 1:80 (vill minnas att jag skrev om den men glömde kanske det), det verkar alltså vara ett sluttande plan. Naturligtvis ingen överraskning då migrationshaveriet börjar knuffas över på kommunerna nu.

   Radera
  2. @ Tartarus,

   Jo, jag vet att du har varit inne på skattehöjningarna innan.

   Men befolkningsökningen!!!! Vi pratar nu direkt afrikanska nivåer, trots att inflödet av asylanter har gått ner dramatiskt. Det är helt hysteriskt!!!!

   Radera
  3. 650.000 kulturberikande dagdrivare till.

   Radera
  4. "650.000 kulturberikande dagdrivare till."

   Nu har jag inte sett hur de räknar, men antalet asylanter har ju fallit kraftigt, så rimligen antar de inte mer än 100-150 tusen av dessa fram till 2020.

   Resten måste vara anhöriginvandring och nyfödda. Detta kan nog vara rimligt, eftersom det var en förkrossande majoritet av män som kom under reinfeldtpuckeln (cirka 340.000 asylanter mellan 2012-15). När dessa nu får PUT kommer de att importera kvinnor och starta familjer. Givet hur nativiteten ser ut i de länder som dessa kommer från, lär vi få en babyboom utan motstycke.

   Men det är också så att:
   1. En väldigt låg andel av männen som kom 2012-15 lär bli självförsörjande, troligen max 20%
   2. Andelen kommer att vara ännu lägre för de kvinnor som importeras, i praktiken noll.
   3. Barnen som kommer att födas ska försörjas.

   Detta innebär rimligen att den redan sönderfallande välfärdsstaten i princip kommer att upphöra existera för vanliga, vita svenskar. Samtidigt kommer skatterna att gå upp REJÄLT!

   Det kommer inte att hålla! Hela bygget kommer att kollapsa, på ett eller annat sätt

   Radera
  5. "Det kommer inte att hålla! Hela bygget kommer att kollapsa, på ett eller annat sätt"

   Har bunkrat upp med popcorn och annat nödvändigt.

   Radera
  6. Det lustiga är att BNP (inte per capita, men totalt, stupid) kan hållas uppe av asylantindustri, migrationsmål, skolbränder, bilbränder etc.

   En rolig bieffekt är att medlemsavgiften till EU kommer att öka. En lite rolig konsekvens är ju att svenska skattebetalare måste betala medlemsvgift till Bryssel även för nyimporterade bidragsfall :-)

   Ljuset brinner sannerligen i båda ändar nu för Sverige, allt högre skatter och allt mindre tillbaks för skatteslavarna, en allt större, dyrare och mer eldfängd ryggsäck.

   En snabb titt i PISA visar att den svenska skolan är i fritt fall, en av de högsta kostnarerna per elev i världen ger ett utfall på turkisk nivå, på väg mot Somalia (CH ligger i topp i PISA-matte, tillsammans med Korea, Japan)

   Radera
 8. Jag är förundrad över frånvaron av konkreta och stora protester. Det sovande folket, sannerligen. En redig lågkonjunktur med därtill hörande bopriskrash kanske är det som behövs? Frågan är om inte bordet är tomt och värdparet finner sig sittandes på gårdsplan vid det laget, med gästerna som nytt husfolk.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer. Har du funderat på varför, roten?

   Allt kan förstås inte förklaras med ett vinklat och ljugande MSM/Public Service. Alltmer blir sakernas tillstånd uppenbara för allt flera, inte minst iom att förut relativt säkra white flight-områden nu fylls på..

   Människan är dock ett flockdjur, och endast några procenr är ledare, resten följare. Evolutionärt har det varit ett vinnande koncept att följa flocken, i gamla tider innebar det en dödsdom att bli utstött från flockens gemenskap.

   I modern tappning går utstötandet till så att lärare förlora sina jobb, tredje statsmaktens trolljägare knackar på hemma och du får däcken på din bil uppskurna och kanske huset vandaliserat. Flera migrationkritiker förefaller även ha drivits i döden i förtid (ex Kurt Lundgren) av förföljelse.

   (Mångkuluren dödar naturligvis så många fler i ett större perspektiv, men dessa händelser är mer tillfällighter, tex var IKEA-morden förvisso rasistiska, men de utvalda offren var 7K-anhängare.)

   Radera