fredag 30 september 2016

Fördelningen av Migranter i Stockholms län 2017

Redan efter årets fördelning uppstod stora problem i Stockholm med kranskommuner. 2017 kommer precis som alla visste, ännu fler att placeras. Detta i kommuner där det inte direkt dräller av lägenheter.

I Täby har man redan redan börjat köpa bostadsrätter, vilken man även gjort eller planerar att göra i andra kommuner.  

2018 kommer det minst lika många då puckeln från 2015 slutligen skall placeras ut då. Rikspolitikerna pratar ju redan om att det värsta är över, men det har inte ens börjat än. Kommunerna runt om i landet som nu skall betala för riksdagens godhet, håller nog inte med. 2018 kommer även försörjningsansvaret börja gå över på kommunerna, kommuner som redan då fått lägga stora summor på panikbyggen och inköp av bostäder i den rådandebostadsbubblan.

Men i Vasastan hos Reinfeldt och Schyffert äter man säkert lutfisk & dansar runt granen.

21 kommentarer:

 1. Ser ut som jackpott för många Reinfeltare! Södertälje och Täby har väl ungefär lika många innevånare, men Täby får nu 7 gånger fler flyttingar! Men hade kunnat tro det när man glatt pulade in sin röst på Fredrik från 2006 och framåt? Flyttingarna skulle ju till hålor och betonggetton.

  Sen tror jag att det även finns en liknande lista för "ensamkommande" som ska addreras till denna. För 2016 var det lika många till i en del kommuner. Så Täby kan nog få 700 nästa år och Lidingö 500. Då lär det snart vara godnatt för gamla Svea. De som kan lär lämna landet och på t.ex Lidingö är det många som kan. De svenska läkarna lär nog vara bland de första, eftersom det är extremt lätt för dem att snabbt få bra jobb i andra länder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte läkare, men har nu långt framskridna planer att röra på mig och goda möjligheter att göra så. Min lugna ort har vänt från en budget i balans till ett brakunderskott, endast pga migrationen av främst "ensamkommande", och plötsligt har andelen knivrån skjutit i höjden. Dags att röra på sig, Refugees Welcome tycker ju själva att det är absurt att det ska finnas gränser och att var man är medborgare och var man bor ska avgöra vilka regler som gäller. (Men beskattning utefter bostadsort har de inget emot) Nu följer jag snart deras uppmaning och drar.

   Vänligen
   Roten

   Radera
  2. @ Roten,

   "Min lugna ort har vänt från en budget i balans till ett brakunderskott, endast pga migrationen av främst "ensamkommande", och plötsligt har andelen knivrån skjutit i höjden."

   Ja, många hålor och trista förorter har drabbats för länge sen. Då blev främst effekten white flight inom landet men även mycket, mycket misär för de ganska stora grupper som inte kunde flytta. En villa i t.ex Norberg är inte värd någonting, så att dra till Danderyd var inte det enklaste för många.

   Men nu finns det dels inga platser kvar att flytta till inom landet, dels drabbas orter med hög andel som realistiskt kan lämna landet. Det lär bli ett rent exodus!

   Radera
  3. Tänk efter ett steg längre, när ni har flyttat är det nu som är utlänningar. Era barn kommer vara rotlösa, kanske de enda ljusa. Om ni varit i utomlands kanske vi vet hur många där ser å ljusa. De kommer inte få det lätt, eller för flickorna, kanske för lätt. Jämför hur det gick för goterna i Spanien eller Italien eller vandalerna i nuvarande Tunisien.

   Stanna och börja försvåras ett istället, ni har inget annat hem.

   Radera
  4. D-a rättstavning:

   ... börja försvara er...

   Radera
  5. " Era barn kommer vara rotlösa, kanske de enda ljusa."

   Jag misstänker att Roten inte planerar att flytta till Kongo.......

   Faktum är att det är tvärtom mot vad du säger, dvs. om man stannar i Sverige kommer barnen att vara i minoritet som vita, vilket INTE gäller i de flesta andra västländer.

   Radera
  6. Problemet med att "fösrvara sig" i Sverige är att hela rättsapparaten är stackad mot dig. Det finns tom speciella åklagare redo att lagföra den som vänligt meddelar bankkontorets chef att nästa gång vill man se vem man gör affärer med på banken, inte någon som har dolt sig (dvs ett fullt rimligt kundönskemål).

   Eller tex om ett gäng "nyanlända" muckar gräl med tillmäten som "svennehora" och svar ges på tal så kommer svensken att lagföras för HMF.

   Samma gäller om du kröker ett hår på exempelvis en tillrest grupp zigenare som ockuperat din mark.

   Du bör betänka att en HMF-dom kommer att synas i ditt brottsregister, och att detta (tyvärr) kan inverka menligt på hur ett mottagande land ser på din ansökan om uppehållstillstånd, när du väl fått nog. Tyvärr släpar bilden av Sverige efter något, och det är inte en helt enkel sak att få utlänningar att förstå vidden av Sveriges förfall.

   Att agera försent kan straffa sig.

   Radera
  7. "Du bör betänka att en HMF-dom kommer att synas i ditt brottsregister, och att detta (tyvärr) kan inverka menligt på hur ett mottagande land ser på din ansökan om uppehållstillstånd, när du väl fått nog."

   Jag håller med om detta och hela resonemanget innan.

   "Tyvärr släpar bilden av Sverige efter något,"

   Det ska man vara VÄLDIGT glad för. Om andra länder fullt ut insåg hur illa det var, skulle det bli långt svårare att ens resa med ett svenskt pass.

   PS.
   Kan inte alla bara använda en signatur? Det kan vara vad som helst, t.ex "3x" eller liknande, så länge det är samma hela tiden. Nu blir det väldigt svårt att veta vilken anonym man debatterar med och om man har varit inne på liknande saker förr.
   DS.

   Radera
  8. Utlandssvensk,

   6-10 här, håller med dig att det både är kul att se bankkassören och veta vem man diskuterar med. (Har kommenterat på en del andra håll med nicket och vill begränsa det uppenbara pusselläggandet en aning ibland.. )

   Jo jag håller med dig att eftersläpningen är i huvudsak gynnsam, men just när det gäller att övertyga om att den nybakade medlemmen av FN:s säkerhetsråd avkunnar politiska domar är tiden ännu inte mogen. Det är därför FARLIGT att vistas i Sverige som svensk iom att ditt nödvärn kan landa i dylika problem. Det är trots allt alltid viktigast att överleva alla incidenter.."better judged by twelve than carried by six". Problemet är att du kommer att anklagas av en politiskt drillad specialåklagare för hatbrott och dömas av en ofta rätt inkompetent tingsrätt bestående av en ofta kvinnlig domare (kanske med i Hambergs nätverk) och en nämndemannajury huvudsakligen rekryterad ur 7K..

   Radera
  9. Rambergs ska det vara förstås..inte Hambergs..lite sent :-)

   Radera
  10. @ 6-10,

   "Har kommenterat på en del andra håll med nicket och vill begränsa det uppenbara pusselläggandet en aning ibland.. )"

   Jo, man måste vara försiktig. Jag skrev själv för många år sen under ett mer unikt nick, men det var inte så smart.... Därför valde jag medvetet ett nick som i 99% av fallen innebär att de jag debatterar med vet att det är jag, men samtidigt är helt omöjligt att hålla koll på, eftersom massor av folk skriver enstaka inlägg under samma nick.

   I övrigt håller jag helt med om det du skriver.

   Radera
  11. Jo jag är medveten om allt detta. Det handlar mycket om juridik. Det kanske funnes någon grupp duktiga jurister som kunde dra hatlagarna, vilka ju är rasistiska och förmodligen ogiltiga, inför eudomstolen för att få bort dem? Var hittar jag en sådan organisation? Över huvud taget är det många politiska beslut och tillsättningar som bör vara ogiltiga och därmed alla beslut personen fattat, om du drar i rätt juridiska trådar.

   Det är många som är oroliga men inte förstått hur hårt spindelnätet är lindat runt dem. De ligger där och väntar bokstavligen på att få livssaften utsugen.

   En viktig sak är ordvalen, varje gång någon pratat om hatsite tex fråga vad som är hatet, jämfört med brunråttor och framförallt påpeka att gammelmedia helt enkelt rackar ner på konkurrenter.

   Bakre gång en socialist talar, påminn om att den tillbedjer den religion som i särklass haft ihjäl flest människor och att den förmodligen uppfyller de eller det kriterier för att bli avlivad. Glasögon(polpot), utbildning (Lenin), bonde(Stalin), jude(Hitler), vit(rohdesia) etc. Påminn om att bruna, svarta, röda alla är just socialister och att sap har samma slutmål fast genom reformer, i början.


   Eller varje gång någon klagar på sd påpeka att det får de gärna göra men säger de något positivt om dö-partierna, som bokstavligt talat beslutat om död för svenska ungdomar, pensionärer mfl genom de hemskaste våldtäkter, rån mm, letar ni hittar ni förmodligen flera i bekantskapskretsen som råkar illa ut. Men bla eftersom de skulle kallas rasister talar de inte gärna om det.

   När någon talar om att det är enskilda problempersoner, be dem att läsa på om kulturen och dess syn på andra (dvs personen i fråga). Och återkomma när denne gjort en helgvandring utan slöja i förorten.

   Det finns massor att göra, men tyvärr är svensken behärskad genom söndring och munkavle.

   /12:02

   Radera
  12. Det viktigaste är att se till att inte politikerna kan ta för mycket av dina pengar. Är det någon här som har erfarenhet av bolag och emedborgarskap i Estland och fortsatt boende i Sverige?
   /12:02

   Radera
  13. @ 12.02

   "Det kanske funnes någon grupp duktiga jurister som kunde dra hatlagarna, vilka ju är rasistiska och förmodligen ogiltiga, inför eudomstolen för att få bort dem? "

   Svenska HD har redan öppet erkänt att HMF lagarna står i strid med Europakonventionen, vilket inte direkt kom som en överaskning om man är insatt i saken. Likväl anser man att lagen inte behöver ändras. Den uppenbara slutsatsen av detta är att man kastar handsken och säger till folk att de får driva målen till Europadomstolen om de har lust. Men samtidigt lär de bara fälla folk som inte kan få det stöd som krävs för att driva sådana mål.



   Radera
  14. Som med djurskyddet då. Olagligt. Då bör det finnas en framtid för advokater som letar upp fall och delar på skadeståndet. Om de då får vara kvar i samfundet. Läste en gång i någon artikel av medborgarrättsrörelsen är Sverige är det enda västerland som har politiskt styrda domstolar.


   Vi är snart i samma läge som Syrien - ett antal andra länder anser inte längre regimen i landet är legitim och ger sig in för att styra upp så att mänskliga rättigheter etc följs...

   /12:02

   Radera
  15. @ 12.02,

   "Då bör det finnas en framtid för advokater som letar upp fall och delar på skadeståndet."

   Nej, det finns noll framtid för något sådant. Det enda meningsfulla man vinner med en process i Europadomstolen är ersättning för rättegångskostnaderna och även där lär man inte få det fulla beloppet. Några meningsfulla skadestånd till individer är det inte tal om.

   Denna typ av rättsprocesser är i grunden politiska och bygger på att det ska finnas organisationer som är villiga att bekosta dem för enskilda. Det gjorde det i fallet Åke Green, eftersom kristna i USA reagerade väldigt starkt och utan tvekan hade betalat för en process hela vägen. Det var med all sannolikhet pga. detta som HD inte vågade döma honom, trots att det var ett solklart brott enligt svensk lag. Men Svenne banan som säger något elak om muslimer eller svarta kan man döma utan risk för att saken går vidare....

   Radera
 2. Hej.

  Om Sveriges invandringspolitik varit ännu generösare (i brist på kraftord) hade man skyfflat hit folk under vapenhot.

  Det övergripande och allt annat överskuggande målet är ju så hög invandring som möjligt så snabbt som möjligt - en märklig sak att ha som självändamål.

  Fast det gör mig gott att se även så kallade borgerliga kommuner får uppleva framtidsundret Malmö: "Haur du sitt Malmö, haur du sitt varlden" hette det ju...

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Är det inte olagligt för en kommun att använda skattepengar för att köpa fasta tillgångar?

  Fö: Utlandssvensk: nog finns det läkare i Brasilien? Dessutom bland de bästa plastikkirurgerna i världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Syns att helgen inletts.

   Varför skulle inte kommuner få köpa fasta tillgångar, skämt?

   Och..Brasilianska plastikkirurger är väl bäst på att transformera rövar (om ändå vi kunde skicka sossepacket dit).

   Skål & trevlig helg :)

   Radera
 4. " Utlandssvensk: nog finns det läkare i Brasilien? Dessutom bland de bästa plastikkirurgerna i världen."

  Det där begrep jag inte alls. Jag har väl inte pratat om Brasilien här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @utlandssvensk. Nej, inte denna gången. Men i en tidigare post framförde du att Sverige blir som Brasilien. Där håller jag med dig! Och det går faktiskt att bo i Brasilien. (Till skillnad från exvis Libyen, Sudan, Syrien.)
   Det är viktigt att man försöker vara nyanserad och realistisk. Själv anser jag att Eurabia är ett överdrivet och osannolikt scenario. Likaså att det skulle bli inbördeskrig i Sverige. Men att vi kan få ett samhälle som Brasilien inom en 20 års period - eller ännu värre Sydafrika under apartheid - tycker jag verkar ganska sannolikt/troligt. Hur den utvecklingen skulle kunna förhindras har jag extremt svårt att se. Höja kommunalskatterna till 40-45-50 kr? En gigantisk "reduktion", där staten helt enkelt går in och konfiskerar egendom som sedan delas ut åt de egendomslösa? De lösningarna ser jag som lika osannolika som Eurabia.
   Trevlig helg!

   Radera