fredag 7 september 2018

Att köpa muslimska röster

Uppdrag granskning har idag satt dit en Mp politiker som hade 3000 muslimska röster till salu, han var beredd att byta till M om man gav bygglov åt en moské.

Företeelsen att företräda valboskap och garantera deras röster är någon ganska nytt i Sverige. Visst har vi tidigare haft LO som försökt knuffa medlemmarna i rätt riktning, men dessa kan ju själva välja att ta del av både nyheter och göra egna val efter sin verklighet. Iofs lovade väl kommunal ett antal S röster, men det är nog mestvfagra löften.

Genom den stora avsaknaden av integration i Sverige har vi nu massvis med folk som inte kan svenska, inte är del del av samhället och får sin info bl.a. Via fredagsbönen, sin imam eller klanledare.

Ofta verkar det vara så att ledaren (imam eller klanledare) bestämmer vad det skall röstas på sen gör man det. 

Ledarsidorna har rapporterat en del om samarbetena mellan sosseriet och muslimska föreningar, naturligtvis för att säkra röster. Även andra partier som C och M och Mp har ju tagit in islamister, troligen för att fiska röster. 

Att man däremot blir lovade X antal röster som M blev är ngt som tidigare inte framkommit, även om jag är säker på att det förekommit. Vi har ju bl.a. Kunnat läsa om att man i en moské i gävle uppmanat folk att rösta Mp, men efter Kaplans sorti var det tal om Fi istället.... finns kanske liknande avtal där i bakgrunden?

Anmälningsbenägenheten och mörkertalet är troligen stort och jag är säker på att mindre nogräknade, makthungriga, politiker köpt röster på detta sätt.

Otroligt bra av UG och rakryggat av M kommunpolitiker att inte gå in i det träsket! 

Ett gammal inlägg från Ledarsidorna om sossarnas avtal 

UG kan ni se ikväll tror jag, annars kan ni läsa lite om scoopet här




1 kommentar:

  1. Denna gång var de klantiga, nästa gång vet de att sondera terrängen lite noggrannare.

    SvaraRadera