torsdag 6 september 2018

Identitetspolitiskt dravel på Sydkusten.es

Igår läste jag, som jag brukar, det svenska magasinet Sydkusten. Magasinets chefredaktör hade då en ledare (blogg) där denne gav uttryck för sina tankar inför valet.

Inlägget kallas "Fråga om ren anständighet"

Inledningen av inlägget prisar tillgången på fakta & information. Men han landar i att aldrig har vi varit så desinformerade. Naturligtvis tar han ingen fakta till hjälp utan spyr bara ur sig känslosås. Det vrkar nästan som att han helt saknar insikt i svenska förhållanden efter alltför många år här nere. Troligen är hans enda input aftonbladet och DN.

Ska man angripa den av nästan alla partier hårdare linjen (iaf jmf med tidigare) mot migranter så borde man väl anföra just fakta om man vill bemöta den stora samhällspåvetkan som bevisligen finns pga den misslyckade migrationspolitiken.

Att lösa inlägget ör som en tidsresa tilbaka till 2014 när platityderna staplades på varandra och det endast handlade om kompetensregn, Sandvikenrapporten och mitt Europa byggr inga murar. Att herr chefredaktören helt har missat den folkupplysning som skett sedan dess är smått otroligt, men visar att det tydligen 2018 finns kvar folk som bor i sin lilla oinformerade bubbla där de kan krama sin egen lilla sanning byggd på känslor.



En röst på SD är alltså ett livsfarligt spår mot en nattsvart framtid. Oavsett vad man tycker om halvsossiga SD så tycker jag nog det där är ren idioti. Faktum är ju att SD ör det enda parti som hel atiden haft på agendan att begränsa migrationen, någon som S, M & Kd nu anammat. Mp, V & C lever ju kvar i sin bubbla men att åsiktskorridoren svängde in mer mot en faktabaserad verklighet har tydligen undgått herr Björkman.

Jag vet att denne ofta föreläser om Francotiden så man kan ju tänka sig att han är en oinformerad rödgardist ;)



Man kan ju också fundera på om annonsörerna vill förknippas med detta miljöpartistiska dravel? Ska man sätta ngn form av partibeteckning på blogginlägget så är det Mp/V/Fi som ligger närmast till hands.

Av kommentarerna under inlägget kan man se att en del godhetsknarkare rycker ut med fälld lans, men att det även levereras en del mothugg. 







9 kommentarer:

  1. Ja, det är verkligen upprörande att en blogg för utflyttade pensionärer i Spanien inte är riktigt uppdaterad om den svenska politiken. Jag menar, om inte ens pensionären där, som antagligen senast bodde i Sverige under Ullsten, har ordning på sakerna, vem ska då ha det??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast det är inte ngn blogg för utflyttade pensionärer. Den läses av tiotusentals svenskar i Spanien, av alla åldrar. Har du följt min blogg så vet du att folk i medelåldern flyttar ner i stor skala nu.

      Radera
  2. Verkar ju helt lost fabrorn, föreläsare utan koll blir lätt komiska. Känns som om det finns utrymme för "alternativ media" med Spanien-fokus, den där är ju ett lätt byte om han fortsätter så..

    SvaraRadera
  3. Herr redaktören har själv bott hela sitt liv i Spanien. Hans föräldrar invandrade en gång i tiden. Den åsikt han framför är den syn som PK-media i Spanien står för. Särskilt de till vänster och redaktörn verkar vara spansk sosse. Spansk MSM kallar även Salvini i Italien för främlingsfientlig. Till skillnad mot Sverige kletar man sällan epitetet fascist/nazist på politiska motståndare. Kanske för att man faktiskt vet vad fascism faktiskt är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo han saknar kontakt med den svenska verkligheten på ett uppenbart sätt, vilket också visas tydligt när han förespråkar öppna era hjärtan i Spanien, det finns liksom ett facit nu.

      Radera
    2. Det finns ungefär samma åsiktskorridor i MSM i Spanien som i Sverige.
      Globalismen (öppna gränser, genustänk osv.)genomsyrar hela Västeuropa tyvärr och hjärntvätten har pågått i många år.
      Skillnaden mot Sverige är att man inte vågar ge sig på "mannen på gatan" som har avvikande åsikter. Det är friare i Spanien på det sättet.

      Radera
    3. Som jag uppfattar det så är det mer regionalt i Spanien, där Katalonien står ut. Här nere i Andalusien har jag ännu inte hittat ngn spanjor som inte förespråkar hårdare tag. Tror också att Spanien är mer immunt mot id politik då det är mer traditionellt här med starkare koppling till familjen, det ör helt enkelt lite snövare ramar för flummet innan farmor lackar ur.

      Var i Spanien bor du?

      Radera
  4. läs istället https://www.svenskamagasinet.nu/shortnews.13655.html som har vinklat Pedro Sanchez besök i Sverige på ett helt annat sätt.
    Skillnaden är att redaktören för svenskamagasinet.nu till skillnad från den som du citerar har levt i Sverige och vet vad som pågår. Man slipper politisk korrekthet och vänsterflum på den siten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Fortuneteller, den länken var ju mer neutral.

      Radera