tisdag 16 april 2019

Kommunpanik Vilhelmina

Idag gör jag ett litet nedslag i en kommun igen. Denna gång Vilhelmina. Vilhelmina är en av alla glesbygdskommuner som skulle räddas av migrationsfesten. Ni mins väl? Miljonerna skulle Rulla in på ngt magiskt sätt, iaf första året när man fick bidrag av staten, vad som sen skulle komma verkar politikerna inte ha tänkt på. Eller trodde man verkligen att man på två år skulle förvandla obildade asylmigranter till goda skattebetalare?Hursomhelst, 2016 gick man 40 miljoner plus!!! Festen var ett faktum. 

Men statens bidrag varar bara två år och nu kommer baksmällan. Problemet är att festen varade ett år och baksmällan kommer vara så länge man har försörjningsansvaret för kompetensregnet som dalade över kommunen.

40 miljoner back 2018. Baksmälla!

Vilhelmina är lång ifrån ensam om denna prekära situation. En lång rad kommuner har riktigt dålig ekonomi. Tom Danderyds kommun har superdålig ekonomi och måste göra stora besparingar. Danderyd gav sig också in i migrationscirkusen och byggde baracker så det visslade om det. Sen verkar kommunledningen ha varit allmänt inkompetent och slarvat bort pengar i övrigt, och man har ju också lyckan att få försörja Vilhelmina & Malmö genom kommunkontosystemet (Robinhood skatten)


6 kommentarer:

 1. Även när statens pengar regnade över kommunerna, kom dessa pengar från samma skattebetalare som betalar kommunalskatt i vilken kommun det nu vara månde. Den enda skillnaden är var byråkraten, som omfördelar västerländska svenskars pengar till tredje världen-migranter, sitter någonstans.

  SvaraRadera
 2. Du missar Vilheminas affärsidé. Invandrare skulle bo där, lösa SFI med betalt av staten och sedan flytta till Stockholm. Nu stannar de djävlarna kvar i Vilhelmina när deras två åriga tidsfrist för att lära sig svenska löpt ut.

  Detta hade man kunnat flottes men Vilhemina kunde inte göra något åt fet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen ny "affärside" får små utflyttningskommuner, började på 80-talet med chilienare, fortsatte på 90 talet med ex-Jugoslavien och så vidare in på 00-talet med irakier.

   Skillnaden ligger som du säger att dom helt plötsligt inte flyttar till storstäder så man slipper kostnaderna därefter.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Kommuner med ansvar och självbevarelsedrift gör de inledande två åren så lite lyxbetonade (barackboende) för bankomatinvandrarna det bara går, så att de får ett kraftigt incitament att flytta till någon annan kommun.
  Mindre intelligenta kommunledningar dansar ängsligt multikultidans runt dem och köper villor och bostadsrätter.
  I slutändan betalar vi alla vansinnet.

  SvaraRadera
 5. TangoSmurfen, jag tror du är nåt på spåren. Normalt har detta funkat, lite som teckna-sälj gjorde ett tag. Baksmällan infinner sig när man inser att man kan bli sittande med nitlotterna.

  SvaraRadera