fredag 28 augusti 2015

Du blir blåst av COOP

Dagens inlägg blir en rant om COOP.

I vår familj handlar vi konsekvent varor som är på extrapris, eller ngn form av rabatt. Dels sparar man såklart pengar, men det känns så dumt att köpa saker på fullpris bara för att man har dålig framförhållning. På årsbasis har våra kostnader i mataffärer gått ned med c:a 20 000 sedan vi blev konsekventa i rabattjakten. Framförallt handlar det om att köpa lagervaror som man kommer använda ngn gång. Kaffe, sanitetsprodukter, skafferivaror och frysvaror. Vi har inte köpt det på fullpris på många år. 

Till saken hör dock att man faktiskt får rabatt. Tidigare var vi inte supernoga med att kontrollera kvittot, men efter en flytt hamnade vi med en stor coop som närmsta storköp. Coop har liksom alla andra veckans blad med diverse rabatter. Ganska omgående noterade vi att rabatten väldigt ofta inte kom med. Många rabatter kom med men det var alltid ngn som inte kom med. Sedan ett tag har vi börjat föra noteringar kring detta och EN gång senste månaden blev det helt rätt. Främst är det köp 5 för x kr och liknande där rabatten inte slås in. Felet brukar ligga mellan 5-50:- per gång vi handlar. I snitt gissar jag att det blir c:a 40:- i veckan dvs 2000:- år. Nu drabbar det inte oss längre för vi kontrollerar direkt i kassan och får tillbaka pengarna. Men detta är inte ngt unikt för oss, utan för alla som handlar i den affären, eller kanske på hela COOP om det är centrala rabatter.

Det torde bli rätt avsevärda summor då jag betvivlar att alla lusläser kvittot direkt i kassan. 

Senaste exemplet är från idag där de "glömde" 40:- avs en rabatt på 5 tvätt/sköljmedel för 89:- 

Kommentera gärna m ni sett liknande företeelser.11 kommentarer:

 1. Tre gånger har jag försökt köpa boxerkalsonger på Coop, den typen där man får köpa exempelvis 3 stycken för 99 kr eller nåt sånt, lika förbannat har kassörskan tagit betalt 199 kr. Alltid med ursäkten att det är nåt i datasystemet som inte stämmer.

  Man börjar nästan undra om dom satt i system att blåsa mindre uppmärksamma kunder?

  SvaraRadera
 2. Ett bättre sätt att spara är att inte köpa varorna alls. För den som ändå vill handla kan spara genom att sluta handla i butiker som inte sköter sig.
  Då får personalen skärpa sig eller ledningen tillsätta tillräckligt många och kompetent personal så att priserna är uppdaterade 00:00:01 måndag morgon.
  I dagens samhälle är moralen extra viktig, duktiga-Fia-moralen. Kör den till dess yttersta konsekvenser om ni vågar. Samhället blir där efter. Inkvisitorio bello diavolo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo bojkotta affären är lätt om det finns alternativ. Det gör ju inte alltid det.

   Radera
 3. Svar
  1. Är det så konsekvent? Har hänt ngn gång för oss där (handlar ju mest på COOP numera), men rätt sällan.

   Radera
  2. Jag är inte så observant av mig, men det händer ju titt som tätt. Och sen hjälper det inte att säga till dem alltid, utan man får tjata på dem. Kan säkert vara olika i olika butiker också.

   Radera
  3. om du får tjata för att få priset korrigerat så beror det på att du inte läst på skylten ordentligt och tagit fel vara. MVH kassörskan

   ang coop så är det samma sak i butiken här på orten. Tror de satt i system att sätta lägre pris på skyltarna i butiken och hoppas att kunden inte ska märka något i kassan. Har en mellanstor coop där jag bor och det här helt hopplöst. Persilja 12:95! 16:95 i kassan. Ta 2 x för 40kr. Normalpris 58 kr i kassan. Eller min personliga favorit: Mejerivara m kort datum 5 kr! Kvitto: Mejerivara m kort datum! 7kr

   Helt otroligt.

   Radera
 4. en väldigt sur tant28 augusti 2015 16:29

  Händer jättesällan i min COOP affär. Kollar när de slår in priset, man ser ju det i displayen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njä, inte om det är köp x antal så får du rabatt. Det slås ju in till normalpris (datorn vet ju inte att man når x varor), med korrigering efteråt.

   Radera
  2. en väldigt sur tant28 augusti 2015 20:34

   Hos oss dyker korrigering upp sist.

   Radera
  3. Men det är väl likväl fel oavsett när man ser att rabatten saknas. På skärmen eller när man får kvittot.

   Radera