tisdag 17 april 2018

Regeringens sista budget. Allt till migrationshaveriet

Man läser nu lite i tidningarna om satsningar på vården med ~400 miljoner (av 275 miljarder i vårdbudget) och annat smått och gått.

När det talas om att satsa är det ganska intressant att se var extra pengar skickas jmf med tidigare, dvs var man lägger lite mer krut. Satsningen på vården ovan är som ni ser en droppe i havet. Försvaret får inte ett smack om jag fattat det rätt.

En sektor som slukar mkt av utrymmet är dock migration. Det är dock ingen egentlig effekt att vänta för pengarna är nämligen redan konsumerade av kommunerna som är mottagare. Detta är bara en reglering av en skuld man haft till kommunal sektor. Man skyfflar alltså pengar mellan konton i offentlig sektor för att reglera en skuld sinsemellan. Kommunerna har tidigare fått låna eller på annat sätt finansiera denne redan konsumerade storhet.

Nedanstående lilla stapeldiagram hittade jag på twitter där det framgår rätt tydligt var satsningarna hamnar. Alliansen kommer väl dock mata igenom denna budget i vanlig ordning.

Som jag sa efter valet 2014 så kommer vinnarna av valet 2018 förmodligen sitta i en mkt läckande båt då ingen kommer åtgärda de problem som syntes eller förutspåddes redan 2014. Istället har man levt som sanna kvartalskapitalister och bara kikat till nästa budget. Hade man redan 2014 nått viss probleminsikt hade man kunnat göra ngt, men icke.

Svenska kronan har sjunkit en del mot Euro och mer är nog att vänta på lång sikt då statens finanser bara kan gå åt ett håll. Fönstret att emigrera fortsätter att slutas för den som inte har pengar i överflöd på kontot eller i annat valuta. Har man större delen av tillgångarna i bostaden så ser det inte muntrare ut. Jag är ingen vidare expert på bostadsmarknaden, men vad jag kunnat utröna bär det av nedåt i Sverige, samtidigt går marknaden starkt i exempelvis Spanien då inflödet hit börjar märkas på allvar. 
11 kommentarer:

 1. Skiftat över ca 75% av portföljen till utländska tillgångar, dyrt tyckte jag då, men det är ju ännu dyrare nu. Och det finns nog fallhöjd kvar.

  Hur ser den aktuella Sverigebilden ut i Spanien? (i vad mån spanjorerna bryr sig om citronskallarna i Norr?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige är ngt form av nirvana för dem där de tror att allt funkar toppen. Neuding har ju haft lite alster på engelska om Sverige, men på spanska kommer nog inte mkt varvid den gemene spanjoren inte riktigt hängt med.

   Radera
  2. Misstänkte att det är viss eftersläpning. Kanske lika skönt det. Sneglar lite på Spanien, även om huvudspåret är ett annat land. (Jag ogillar bland annat de relativt höga skatterna, i övrig förefaller det ju mkt trevligt.)

   Radera
  3. Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, email: [drogunduspellcaster@gmail.com] jag blev förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: [drogunduspellcaster@gmail.com] om du står inför någon form av problem
   1. Få din älskare eller man tillbaka
   2. Pengar stava / lycka till stavning
   3. Om du vill stoppa din skilsmässa
   4. Skyddsspel
   5. Få jobbstavning
   6. Kampanjer
   7. Få pengarna tillbaka.
   8. viktminskning stavning
   9. Kärlekstavning
   10. Om du vill tillfredsställa din partner / botemedel för svag erektion
   11. Graviditetsstavning

   Radera
  4. Hej!
   Kan dr Ogundu även hjälpa till med Rättstavning?

   Radera
  5. Tänkte precis samma sak! Smått och gott heter det!

   Radera
 2. "samtidigt går marknaden starkt i exempelvis Spanien då inflödet hit börjar märkas på allvar."

  Hur märks det, fler nordeuropéer i stadsbilden, synliga flyttlass eller andra tecken?

  Är det specifikt från Sverige eller märker man white flight från andra drabbade länder också (Tyskland, UK och Österrike är väl också körda om jag har uppfattat det rätt)?

  -Radovan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligen har svenska skolan i Marbella nu en kö på minst 100 barn, från att inte ha någon kö alls (tidigare var det inga problem att sätta barn där under tex en halv termin för de fall familjen vill bo en kortare tid i solen, det går inte nu). Det indikerar många barnfamiljer som flyttar ner, istället för en majoritet pensionärer som tidigare.

   Vad gäller UK är de nog värst ute då de helt anammat det postmodernistiska fullt ut, därtill med extremt många bidragsberoende och migranter från kolonierna sedan tidigare.

   Tyskland har inte tagit emot så många migranter innan toppåret 2015 plus att de har låglönejobb och låga bidrag, så de klarar sig bättre även om det innebär ofantliga slitningar på samhället att ta emot så många på så kort tid. Tyskarna har också en grundmurad kultur och de flesta skulle bara skratta om du påstog att man blev tysk av att åka tunnelbana i Frankfurt eller att tyskar inte fanns som folk...

   Österrike har nog bra chans att klara sig, de stramar upp ofantligt hårt och snabbt just nu. Många migranter verkar antingen åka hem eller till Tyskland. Nya regeringen utvisar, ger generösa återvändandebidrag, stryper bidragen till de som stannar och har i princip stoppat alla nya asylansökningar. Därtill snabbspår med asylutredningar där säkra länder = hem direkt. Sen är det väl det västland där postmodernistisk kultur haft absolut sämst förutsättningar att växa till sig.

   Radera
  2. Enligt en vän som bor i Tyskland, har framför allt Sydtyskland berikats rejält de senaste åren. Våldsbrotten minskade fram tills migrationsvågen men ökar nu. Migranter står för 92% av ökningen, https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-01-03/germany-must-come-to-terms-with-refugee-crime. Skolor uppmanar kvinnliga elever att undvika åtsittande klädsel och korta kjolar. MSM är inget under av integritet där heller, men trots det hittade jag det här klippet från Das Erste om white flight: https://www.youtube.com/watch?v=d5Az-aq_Bjo

   I Wien finns det nu fler muslimer än katoliker i grundskolan (http://www.krone.at/470693). Har övriga städer klarat sig bättre?

   Radera
  3. Bayern har tyvärr fått ta den största stöten av migrationsvågen, men är också den delstat där politikerna inom etablerade partier är mest proaktiva. En stor anledning till Merkels mer njugga inställning till migration är det Bayerska systerpartiet CSUs tuffa inställning och krav på åtstramningar.

   Vad gäller Wien är det staden där mycket av migrationen koncentrerats. Många bosniska muslimer (välintegrerade) kom under jugoslavienkrigen, men det finns också tjetjener (problemgrupp) och turkar (som demonstrerar för Erdogan). Men det är inte som i Sverige där migranter spridits ut i alla småstäder av staten, i övriga städer ser det fortfarande ut som i gamla Europa. Därtill talar politikerna ett relativt klarspråk, att 3 av 4 socialbidrag i Wien går till utlänningar tex, och åtgärder mot detta (dvs indragningar/åtstramningar, inte mer skattefinansierade "satsningar på integration" som i Sverige)

   Radera
 3. Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA ​​KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA ​​KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
  (1) OM DU VILL DIN EX-TILLBAKA
  (2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
  (3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
  (4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
  (5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
  (6) du vill vara rik
  (7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
  (8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
  (9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
  (10) DU BEHÖVER EN JOBB
   ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera