måndag 12 november 2018

Ingen utländsk påverkan av svenska valet

Innan valet i höstas fick man nästan uppfattningen att stormakterna (läs Putin) stod i kö för att helt ändra det svenska folkets vilja.

De eftervalsanalyser som gjorts påvisar en liten eller obefintlig påverkan från utländska intressen. Sen är tonläget högt i Sverige, vilket späs på från lite olika håll. Kanske är det den vanliga svenska sjukan att vi tror att vi är bäst i världen som gör att media politiker och MSB samfällt bräkte it att nu var det fara och färde.

MSB lät tom några forskare (eller vad man ska kalla dem) i London få några miljoner för att analysera twitter och facebook samt 4chan.


Det lustiga med rapporten är att författarna på eget bevåg har kartlagt och lyft fram interna "hot". Främst är det sk SD-nära sighter. Man lyfter även fram hot på den islamistiska sidan, men det rent anti demokratiska Hizb ut tahir, vars agenda är att inte rösta då endast gud skall styra. Att jämför SD-nära och ytterkantsislamister är ngt märkligt, oavsett vad man tycker om SD.

Även facebookflugan AfS får lite uppmärksamhet.

Rapporten hittar ni nedan.


Håkan Boström har skrivit i GP om detta ngt märkliga MSB sponsrade alster.

http://www.gp.se/ledare/boström-när-staten-kartlägger-medborgarna-1.10528575

Anledningen till att författarna snöade på diverse andra saker beror kanske på den gamla konsultsjukan att man måste producera ngt, även om man inte hittat ngt inom ramen för uppdraget. Hur ska man annars kunna motivera 2 miljoner i arvode? (Där har man såklart missuppfattat sitt uppdrag som är att leta).

Eller kan det vara så att MSB genom sin nya GD (känd för sitt SD hat) har haft en informell agenda? Detta tror jag iofs inte då det skulle kräba lite väl många kokar i soppan med risk för backlash.

Det positiva är väl ändå att Sverige faktiskt verkar vara någorlunda ointressant för stormakterna i jmf med större fiskar, ex Katalonien där man bevisligen var och petade.7 kommentarer:

 1. Fascinerande hur de som hyser denna hysteriska rädslan för politisk påverkan utifrån tror att det går att släppa in en invasionsarmé motsvarande en större svensk stad år från år utan att det blir "påverkan".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är mkt intressant och det finns ju faktiskt en uttalad strategi hos Muslimska brödraskapet sedan typ 60-talet att man skall försöka påverka västsamhällen genom att få inflytande på alla nivåer i samhället, speciellt den politiska. De har ju lyckats synnerligen väl med MB anstrukna politiker i diverse läger från M till Mp. För ett antal år sedan skissade jag på en fiktionroman om just hur detta övertagande av ett parti i Sverige skulle se ut, men verkligheten överträffade faktiskt min skiss när Kaplan, Tesmani mfl började avslöjas och fortfarande är man ju fullt insyltade i många partier.

   Radera
  2. Sannerligen. Särskilt relevant en dag som denna då skämten FP/C utkämpar något slags andra världskriget i repris mot nazistspöken i SD, medan särskilt C själva förefaller vara vältryfflerat med islamister. C har heller inga problem att stödja S som har hela Tro & Solidaritet, fullt med islamism.

   De utkämpar likt gamla gaggiga generaler det förra kriget och kan inte ta in att djävulen inte bär samma kläder som sist. Förhoppningsvis tar Jan "man måste tänka på barnen" Björklund äntligen det där falskt varudeklarade partiet med penislogga söder om 4%. Ett extraval skulle sitta fint!

   Radera
 2. Det som slog mig före och efter valet var;

  Att Nazisterna utmålades som ett riktigt hot innan valet och dom fick väl 16 000 tusen röster totalt eller nåt, NMR, Afs och några till. Vi har inget nazistiskt stöveltrampande hot i Sverige men det var i alla dagstidningar veckorna innan valet.
  Det var ju också en diskussion om hur valkampanjer fördes på svenska och hemspråket där i vissa fall M och SD målades ut som rent rasistiska partier.

  Det andra var att det är väl bara S, V och Mp som beslagits med valpåverkan/valfusk, tex. han miljöpartisten som ville sälja 3000 röster och staplarna i utsatta områden där S och Vp ofta haft 90% eller nåt. När man använder skattepengar för att påverka ett helt område att rösta S under 4 år, är inte det valpåverkan?

  Sen använde sig S av diverse små-fula metoder för att fiska röster precis innan valet men det är ju inte olagligt på något sätt och där får väl alliansen helt enkelt lära sig.

  Nu är det lite samma diskussion om regeringsbildningen där allt till höger om S är rasister och nazister.

  För min del känner jag att de som aktivt driver på polariseringen i samhället är vänsterblocket genom att utmåla alla till höger om dom som rasister och nazister.
  Det är ett mycket farligt spel som om det fungerar kommer trigga igång invandrargrupper att känna sig marginaliserade och sedan blir vanliga svenskar "invandrarfientliga" när våld från dessa grupper ökar/ökat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 16 000 nazistiska röster (eller nåt)? Försök med 2106 (exakt). Precis så många röster fick NMR i riksdagsvalet hela Sverige.

   Att AFS (20 290 röster) skulle vara nazister är bara trams

   Radera
  2. Ja ännu mindre alltså :)

   nazister var väl fel ord, höger om höger tänkte jag snarare på.

   Radera
  3. Tycker att den tradionella höger/vänsterskalan är rätt passé.

   AfS är definitivt inte (national)socialister, tvärtom har de ett mycket bra ekonomiskt program med låg platt skatt, mycket mindre socialism än SD i det avseendet. Återstår att se om de har styrkan att jobba vidare. 20k röster på så kort tid är alls inte illa.

   Radera