måndag 18 februari 2019

Migrationsverkets nya prognos

Som ni kanske vet har jag under flera år återgett och kommenterat Migrationsverkets prognoser.

Migrationsverket har utmärkt statistik för den som vill ta reda på hur det verkligen ser ut på migrationsområdet. För några år sedan hade MV konstant fel och underskattade migrationsströmmarna, men på senare år har man allt mer lyckats pricka ganska rätt.

Till skillnad mot vad svenska Regeringar brukar säga så är en mkt avgörande faktor för migrationsströmmarna, hur det ser ut längre söderut i Europa. Kommer man inte in i Europa så kan man inte koma till Sverige oavsett.

En faktor som påvekar migrationen till Europa just nu är att Italien stängt gränserna, en annan mkt viktig faktor är att Spanien utlyst nyval till april. Den sittande socialistregering har under sina 9 månader lyckats med konststycket at först försöka öppna alla spanjorers hjärtan och ta emot Aquarius samt ta bort vissa taggtrådshinder i Ceuta och Melilla, för att därefter när det backlashade hos spanjorerna försöka få kontroll på migrationsfrågan igen. Men skadan var s.a.s. redan skedd och det mkt konservativa nya partiet VOX har mot "allas" bedömning gått kraftig framåt i Spanien. Som jag skrev tidigare så blev det regimskifte i Andalusien där högern tog makten för första gången sedan Francos död, med hjälp av VOX.

Efter valet tror jag att högern kommer vinna i Spanien och man kommer likt Italien införa mkt hårda restriktioner kring migrationen, detta talar för att rutten via Turkiet Grekland är den enda som återstår. MEN med de utökade möjligheterna för alternativt skyddssökande att kunna ta hit familjerna kommer många försöka få hit (till SE) ett ankare för att helt legalt sedan flyga in familjen (de senare behöver alltså inte åka gummibåt utan kan flyga in).

Siffrorna I prognosen nedan, som jag tror är ganska nära sanningen. Jag tror dock att mängden anhöriginvandrare och ankare kommer öka mer än vad verket prognostiserar.

Men om vi utgår från prognosen så kommer alltså 65,000 nya personer komma till SE. Detta till ett redan hårt ansträngt samhälle där många delar av den sk välfärden larmar om att man inte klarar av sitt uppdrag.

Notera även att utslussningen till kommunerna fortsätter i högt tempo. 26,000 personer skall ta del av kommunerna service. Troligen kommer arbetslösheten vara fortsatt hög hos dessa personer och kommunerna ta över försörjningsbördan efter två år. Framtidsutsikterna för de kommunala ekonomierna är alltså fortsatt högst tveksam, ngt som påpekats för döva öron under många år.

Det mest patetiska i cirkusen kring migrationen är att migrationsminister Morgan johansson för öppen ridå dels talar om att det måste finnas medmänsklighet, samtidigt sitter han och skickar ut meddelanden på sociala medier om att mängden asylsökande är rekordlågt. För det första är 65,000 inte rekordlågt (man ska alltid tala om totalen inte bara antalet asylsökande), och framförallt så är 65,000 till ett redan överbelastat system något helt annat än 65,000 till ett system med extra marginaler. Är glaset fullt så är det liksom det.

De kommande 4 åren kommer inget göras för att vända skutan. Jag har redan tidigare sagt att mandatperioden 18-22 kommer få det mycket svårt och så kommer det bli. Men det kommer bli ännu värre 22-26. 18-22 kommer man i möjligaste mån fortsätta lämpa över allt på kommunerna och dessa kommer ev klara sig med näsan över vattenytan till 22, men sen är det garanterat stopp. Perioden 20-22 tror jag vi kommer se fler och fler kommuner med mkt allvarliga problem och detta kombinerat med att rikspolitiker låtsas som det regnar kommer enbart gynna ni vet vem.....

Men en pågående möjlig pyspunka på bostadsmarknaden och en krona som försvagas mot € så blir det alt svårare med en exit ur SE, men jag tror att chansen finns kvar ett litet tag till (för de som är beroende på att kunna sälja bostaden och få någorlunda betalt). De som redan är rätt rika tror jag i stor utsträckning redan funderar eller har en backup plan. Som i alla ekonomiska påfrestande tider så är det de svagaste som drabbas hårdast.

Tillståndsärenden

Asyl 2019
Omkring 21 000 ärenden vänta inkomma, varav cirka 1000 är ensamkommande barn.
Omkring 37 000 ärenden beräknas bli avgjorda, varav cirka 22 000 förstagångsärenden.
Anknytning (asyl och övriga tillståndsärenden) 2019
Omkring 56 000 ärenden väntas inkomma, varav cirka 44 000 förstagångsärenden.
Omkring 60 000 ärenden beräknas bli avgjorda, varav cirka 49 000 förstagångsärenden.
Medborgarskap 2019
Omkring 104 000 ärenden väntas inkomma.
Omkring 81 000 beräknas bli avgjorda.

Mottagning och återvändande

Kommunmottagning (bosättning) 2019
Cirka 26 000 nyanlända med uppehållstillstånd beräknas bosätta sig i kommunerna i år.
Cirka 10 000 är anhöriga som sökt på anknytning.
5 000 är kvotflyktingar.16 kommentarer:

 1. Jag är en invandrare, numer bärare av det svenska språket och till icke-försumbar del av kulturen. Flyttade till Sverige för att bo i ett svenskt Sverige - inte Irak, inte Somalia, eller dylikt. Som ett resultat av att Sverige importerar religionsfaschism, könsaparteidideologi, analfabetism och annat spännande i den svenska mångfaldens namn, har jag börjar ifrågasätta om jag vill tillhöra denna suicidala nation. Kanske kan man leva ett svenskare liv i Danmark eller Spanien - med likasinnade gammelsvenskar och ev. nysvenskar, där vi inte behöver skämmas för att vilja bevara svenskheten!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är sk. "Svenskhet"? Bevara runstenar? Jag tycker denna blogg är aningen för brun för min smak. Sen förstår jag förstås konsekvenserna av den förda politiken ifrån medelklassen. Som är uppåt väggarna. Men att därifrån lyfta upp Staffanstorpsmodellen som något önskvärt visar inte på Mensa begåvning ifall du frågar mig som inte är med i denna exklusiva klubb för intern navelskådning.

   Radera
  2. Förlåt den domen var hård, men ärlig. Har man inte förstått vilka politiker man hyllar. Så kanske man ska vara lite ödmjuk, alternativt införskaffa mer kunskap. Men kör du vidare på ditt flyktbeteende, så ska vi andra fixa till detta ska du se (hoppas jag). Men visst, det ser faktiskt riktiga illa ut i Sverige. Men en naiv flockföljande medelklass är på väg att äntligen vakna ur sin töcknen. Och ansluta sig till de vettiga (forna Jugoslaver t ex).

   Radera
  3. Niklas, om Du tycker denna sida är för "brun" förstår jag inte varför Du återkommer till den. Gör oss alla en tjänst och sök dig någon annanstans.

   Radera
  4. Spännande logik, så ifall man tycker annorlunda så är man inte välkommen. Vänd på det Thomas, i motsats förhållande. Vilket är precis vad SD överutmanade människor alltid använder som offerkoftor.

   Radera
  5. Oförskämda människor brukar inte vara välkomna någonstans. Dessutom vore jag tacksam om Du inte blandar in mig med SD, vilket är ytterligare en oförskämdhet, vilket Du verkar ha en naturlig talang för.

   Radera
  6. Ok, vi lägger ned. Dock påstod jag aldrig att du röstar på SD. Tycker du jag var oförskämt, så får det vara din tolkning. Kämpa

   Radera
  7. Ja dina fyra sista punkter är verkligen unikt för svenskhet...

   Radera
  8. Ylven, så vad är svenskhet för dig förrutom ovan. Jag kan ge dig några punkter/frågor att börja med;
   - Kunna språket? Behövs det för att vara svensk?
   - Försvara Sveriges suveränitet med sitt liv?
   - Religionfrihet, för vem?
   - Sitta inne på den universella sanningen?
   - Fly från landet, och bosätta sig i gated community där alla andra tycker som en själv?

   Jag ställer bara frågorna, så ge mig lite svar är du snäll. Vill förstås förstå.

   Radera
 2. Invandraren här igen. Jag kämpar, och kan fortsätta med det om det finns tillstymmelse till hopp om att medelsvensson vaknar ur sitt suicidala godhetsdrömmande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar bäst att titta på en stark plan B lämna landet för ett mindre vansinnigt område.

   Radera
  2. Klokt. Finns många alternativ.

   Radera
  3. Ja det är bara att pysa, ifall man vill. Vi intellektuella gör något åt situationen. Så ni quitters är mest i vägen, födda med syrebrist kanske? Kärlek, ifall ni tolkade detta fel.

   Radera
  4. Går det bra tycker du?

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. OT fråga till Tartarus:

  Ser att ca 200K av de 3M venezolaner som lämnat har hamnat i Spanien. Även om det är ett stort land befolkningsmässigt så måste väl dessa 200.000 göra visst avtryck. Hur påverkar Spaniens pulleffekt på latinos landet?

  SvaraRadera