måndag 15 april 2019

Dålig tillväxt i Sverige, förvånande?

Först vill jag bara påpeka att jag inte kan ngt om nationalekonomi, men med lite sund analysförmåga kan man komma till hyfsade insikter ändå.


IMF har kommit med ngn rapport som Cornucopia skrivit om. Otvetydigt är det så att BNP per capita tillväxten är superdålig i Sverige. Anledningen är den stora befolkningsökningen i kombination med en modest tillväxt.

Detta är såklart inget som förvånar någon som kan tänka, då massvis med migranter som man inte lyckas integrera leder till sämre BNP per capita.

Den stora frågan är dock hur detta påverkar svenne banan. BNP per capita är ju på gruppnivå och SE har tagit in en stor grupp som inte tillför BNP alltså sjunker den per Capita, men förändras den för övriga?

Medelbananen borde ha ungefär samma pengar att sätta sprätt på, förutsatta att räntan inte drar och jobben finns kvar och inflationen inte sticker mer än lönen.

MEN den stora skillnaden är såklart att medelbananens tillgång till offentliga system kommer försämras då fler skall dela på dem utan att tillväxten finns för att utöka dem i samma grad. Detta kommer drabba de sämst ställda mest och först (ville redan hänt)

Detta var ngt jag skrev skulle hända för många år sedan och det var också uppenbart att politikerna skulle blunda för detta. Den enda lösningen var att säkra sitt eget bo för att klara dessa kommande förändringar. Hur man gör/gjorde detta kan väl skilja sig åt, men de som redan för flera år sedan satte igång kommer klara sig bättre.

Om politikerna fortsätter blunda kommer polariseringen i samhället att öka och partier på ytterkanterna kommer växa. Detta alltså som en effekt av att "mittenpartierna" väljer att blunda för alltihopa.

En intressant sak är dock att Kd går så starkt framåt. Ett parti med ren byk vad jag vet, en bra partiledare men som lider lite av sitt socialliberala arv. Kan man bara städa bort det så är man kanske det parti som kan ta den borgerliga ledarpinnen och smiska in övriga partier på en vettig politik där man löser sakfrågor.
6 kommentarer:

 1. Det sätter ju onekligen press på kommunerna, som du skrivit tidigare om. Läste idag om Filipstad som har stora problem. Var det inte Värnamo som har/hade stora problem för några år sedan? Har varit tyst därifrån.

  Är själv utflyttad sedan 15 år tillbaka, med sorg jag ser hur saker och ting utvecklats. Hade tankar att flytta hem igen i 2014 men var nog tur att vi inte valde att göra det.

  SvaraRadera
 2. Ja, det var min första tanke när jag såg staplarna i diagrammet att (förutom några obetydliga outliers som Luxemburg och Malta) så var de höga staplarna till höger länder med liten utomeuropeisk invandring och de låga staplarna till vänster pk-träsk med hög utomeuropeisk invandring. Hade varit intressant med en graf som korrelerar dessa två faktorer för att se sambandet om hur invandring "lönar" sig, men jag gissar att Cornu inte kommer göra det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Givetvis kommer Cornu att se sambandet mellan arabländernas snitt-IQ (ca 85 enligt https://brainstats.com/average-iq-by-country.html) och deras prestationer i skola resp arbetsliv i Sverige såväl som på hemmaplan.

   Eller nej förresten. Han kan se effekterna men han kommer aldrig att vilja titta närmare på orsakerna. Den som gör det i kommentarsfälten kommer omedelbart att kallas Putinist.

   Radera
 3. KD:s framgång = svenne banans (omedvetna) protest mot islamiseringen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det trista är att KDs generösa syn på anhöriginvandring skulle öka på islamiseringen om de inte snabbt ändrar kurs på den punkten.

   Radera
 4. Hej vänner, jag är Antonio Laura från Heidelberg, jag är en sjuksköterska som arbetar på Capio Saint Görans sjukhus-Sverige. För några dagar sedan läste jag online-postad kommentar på en relationsrådgivningsblogg. en kvinna från München-Italiensk baserad journalist avslöjar hur hon permanent Cured Weak Erection & Quick Ejaculation inom tre veckor efter att hans fru lämnade honom på grund av sjukdomen medan hon fortfarande läste sin historia sa hon ... mannen som hjälpte henne att uppnå allt detta heter Överstepräst Oduduwa tar tillbaka sin exkvinna efter separation. Jag har tur att kopiera Dr.Oduduwa personlig kontaktadress för att kommunicera med honom personligt för hjälp (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag kommunicerar med samma präst Oduduwa på grund av mina utmaningar i äktenskapslivet behöver hjälp mirakulöst.
  För sju månader sedan såg min man Anderson rakt mot mitt ansikte och sa att det var mellan oss att vi var färdiga med vårt äktenskap, han tog bort min son Felix och reser vårt land för att bo i Spanien, sedan dess har jag försökt att ringa och skicka meddelanden till honom via telefoner, sociala medier och e-post men helt blockerade min linje från att nå honom, jag var så frustrerad och behövde hjälp att åtminstone prata med vår son Felix, jag läste att be om ursäkt även när vi båda vet att han har felit mig, han tog min son bort från mig i över 7 månader inga ord inget brev. denna situation dödade mig varje dag jag var deprimerad och jag behövde desperat akut hjälp och lösning för att lösa detta problem så jag kontaktar e-postadressen till Dr.Oduduwa som jag tror att han bara kan hoppas
  för att hjälpa mig att ta tillbaka min make hemma med min son tillbaka. DrOduduwa försäkra mig om att han kan hjälpa mig med att ta honom hem, jag lyda och följa hans instruktioner steg för steg, 2 dagar Efter att Droduduwa hade lunchat en Magic Love-stavning på min vägnar i sitt tempel ringde min man Anslund mig på mobiltelefon för att be om ursäkt, han var ledsen för allt han gjorde för att skada mina känslor och han återvänder hem till mig med son Felix, jag är så glad idag att jag har återställt min familj och min man och jag älskar varandra mer än någonsin tidigare nu. Tack vare Dr.Oduduwa kärleksspell för att få tillbaka min mans hem. Jag och min kärlekspartner är alltid tacksamma för Oduduwa-biståndet.
  Jag lovar att dela mitt goda vittnesbörd om att berätta om världen om Droduduwa förmåga att återställa äktenskapet tillbaka till livet, jag insåg att det skulle vara bra att dela ut här som jag vet att det kommer att inspirera andra också som jag finner i mig nyligen, Jag är medveten om att det fungerar för mig, min man återvänder hemma inom sju dagar älskar stavningsproceduren.
  Oduduwa har en lösning för att lösa följande kärleksproblem
  * Love Spells Win-Back Ex älskare
  * Framgång och främjande magisk stavning
  * Lycklig charm - BUSINESS STAR
  * avdelningar - SKYDD HÖG
  * förbannelseupplösning, andlig rensning från ond ande.
  * Traditionella rötter och örter för att bota sjukdom, Cure to Cancer Disease, Cure HIV
  * Fruktbarhet magi - FRUITS OF WOMEN har barn.
  * Dekretiserande magi, SPEL LOTTERI & VINSPEL SPEL
  här kan du skicka meddelande till Oduduwa för att hjälpa dig direkt lösning inom 42 timmar
  Oduduwa personlig e-postadress (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera