torsdag 27 juni 2019

Kd skjuter sig själva i foten

Aftonbladet redovisar idag väljarbarometer från Inzio.

Vänsterpartiet8,3(0,0)
Socialdemokraterna25,4(-0,7)
Miljöpartiet5,0(+0,6)
Kristdemokraterna7,0(-2,0)
Centerpartiet9,4(-0,7)
Liberalerna3,6(+0,6)
Moderaterna19,7(+1,5)
Sverigedemokraterna19,4(+1,0)
Övriga2,3(-0,1)

Kd rasar som ni ser ännu mer I opinionen. Inzios analyschef nämner två saker folk angett till raset. Abortotydligheten och anknytningsmigrationen. Det senare är något som tidigare inte nämnts av media när raset började, men ngt jag tror spelar in ganska mycket.

De väljare som drogs till Kd kom från Sd och M. Väljare som varit hos Sd får man anta har ett visst intressen i Migrationsfrågan och om partiet de bytt till plöätsligt visar sig vara socialliberaler gällande migration så lämnar man såklart Kd igen illa kvickt. Bra att Inzio nu lyfter fram detta.

När Ebba BT tillträdde fanns det förhoppningar om att hon skulle omforma Kd till en liberalkonservativt parti och lämna den socialliberala fåran där man brottats med L & C om utrymmet. Det visade sig dock omöjligt då partistyrelsen fortfarande var socialliberal och likaså partiprogrammet.

Men ngt hände inför Europavalet och Kd började röra på sig i opinionen. EBT talade mkt om migration och gav sken av att vara en riktig järnlady. Det stora problemet var dock att partiprogrammet var oförändrat. Man är samma parti som tidigare och kommer rösta på det sätt man gjort tidigare. Man är inget liberalkonservativa alternativ för dem som egentligen inte vill vara hos socialkonservativa Sd pga migrationsfrågan.

M å sin sida gör ju allt för att försöka tvätta bort 8 år av migrationshaveri, än så länge med tveksamma resultat, dock kommer Kds två vådaskott i foten (abortfrågan och migrationsfrågan) nu göra M:s resa lite lättare.

En lustig detalj nuförtiden är att C+L redovisas i block ihop med Mp+S. Så Annie borde börja krydda sin sko.

Adios!

2 kommentarer:

 1. Det trista med KD var att så fort tillfälle erbjöds blev det frikyrkligt-radikal-kristen-politik.

  Lars Adaktusson och hans idiotiska motstånd mot aborter, EBT artikel i expressen där hon föreslog att man skulle rulla ut "kristna värderingar" i förorterna (abortförbud?) och så vidare.

  Spiken i kistan var såklart att dom röstade för ökad invandring.

  Det här haveriet tog ju bara ett par månader, otroligt illa skött av KD att inte verkligen vara "regeringsmässiga" när dom försökt framställa sig som det. Klart att vänstermedia letade med ljus och lykta efter smuts och det gick snabbt att hitta det.

  Jag tror också att KD stod bakom Adaktusson länge bakom ridåerna för att han egentligen drev något som dom sympatiserade med.

  Dom förtjänar varenda procent i fallet.

  SvaraRadera
 2. Men snälla nån, Aduktusson har ju röstat precis som han ska, dvs i enlighet med KD-linjen att de stödjer subsidiaritetsprincipen (att EU ska syssla med de frågor som inte medlemsländerna kan hantera på ett bättre sätt). Alltså att abortfrågan inte hör hemma på EU-nivå.

  Drevet mot Adaktusson är alltså vänsterspinn och nästan alla verkar ha svalt betet. Inte minst den räddhågsna Ebba Bush-thor, som slängde Adaktusson under bussen. Vad fick hon för det? Att vara ung och vacker räcker inte långt när man inte har ryggrad eller analysförmåga.

  SvaraRadera