fredag 18 maj 2018

Ny flyktingrutt genom Balkan?

Idag kan man på SR läsa om en ny flyktingrutt genom Balkan. Egentligen är detta en några dagar gammal nyhet från Reuters som SR nu tuggat om lite.

Nåväl, vad är nu detta och kommer det påverka Sverige?

Egentligen är det ett flertal olika faktorer som nu lett till att det "plötsligt" börjat samlas migranter i Bosnien, med siktet inställt på passage in i EU. En del är strandade från 2015-16 som nu tröttnat på att vara i Grekland och söker sig uppåt via Albanien-montenego-Bosnien. Tidigare lyckades de inte lämna Grekland, men man kanske kan tänka sig att Grekland tröttnad på att vara EUs migrantförvaring och ser mellan fingrarna med att folk nu drar.

En del har suttit fast i Serbien sedan tiden när gränsbommarna smällde ner i Österrike, Ungern mfl länder.

Flyktingsmugglarna har också såklart jobbat vidare på att hitta nya vägar in i EU för de som kan betala.

Grekland har även börjat se en ökning av båtmigranter från Turkiet igen, såklart med Erdogans goda minne. Kanske en liten varning till EU om att man vill fortsätta få bidrag från EU för att hålla strömmen i schack.

Den mer anmärkningsvärda faktorn är att det sedan en tid tillbaka råder visumfrihet mellan Serbien och Iran. Och ni vet väl vilka som kommer från Iran....jo våra vänner de ensamresande unga barnmännen med ursprung i Afghanistan, men som bott i Iran i alla år. Nu när Annie Lööf å et all beviljat amnesti åt 9000 av dessa iran-Afghaner så kan man ju inte klaga på pullfaktorn till Sverige.

Det ska bli mkt intressant att se om det framåt sensommaren sker en ökning av Afghaner som tar sig in i Sverige (det är ngn månad eller tvås fördröjning upp till er i SE).

Som ni märkt har jag slarvat med bloggandet den senaste tiden, men galenskaperna i Sverige blir mer och mer som en töcken. På allvar funderar jag på att inte ens rösta i höst, jag menar vem är jag att ha åsikter om hur ni vill leva där uppe i era 110 decibel (japp ett inlägg om böneutrop kommer snart).

Här kan ni läsa Reuters ursprungsartikel


10 kommentarer:

 1. Busniess as usual? Torrdasset Stefan lär väl inte göra så mycket. Bara munväder och tomma ord, floskler och brutna löften. Vi kan tyvärr inte freda oss från mängden migranter med den politiska ledningen och den nästan obefintliga oppositionen som vi "begåvats" med. "Det lurade folket" är väl nästa titel på boken om Sverige och svenskarna.

  SvaraRadera
 2. Ann Heberlein skriver på Facebook:

  OM BESVIKNA MODERATER
  Jag träffar honom - eller henne - nästan varje dag. Igår var det en man, mycket välklädd, mycket trevlig, välutbildad och välbärgad, med våning på Östermalm och sommarhus i Skåne. Han hejdade mig utanför Riche för att han ville tacka för mina texter och mitt engagemang. Han berättade att han arbetat många år utomlands, i Asien och i Arabvärlden, att han driver flera framgångsrika företag och att han har klassika konservativa värderingar. Han är en moderat kärnväljare.

  Han berättar att han är arg, mycket arg och mycket besviken. Efter att ha röstat M i decennier valde han att rösta blankt 2014. 2018 blir det SD. "En ren proteströst", säger han och fortsätter, "om inget händer nu måste vi flytta". Han och hans familj har redan långt framskridna planer på att lämna Sverige. Då tar han med sig sina företag, naturligtvis - och Sverige förlorar både dugliga medborgare och skatteintäkter.

  Han tillstod att han var tveksam till om SD verkligen har kapacitet att styra ett land, men hans besvikelse över Moderaternas svek, oviljan att regera, MÖK och DÖ var starkare än hans tvekan på Sverigedemokraternas förmåga. Jag berättade om våra förslag - bidragstak, effektivare avvisningar, höjda straff, insikten i att invandring måste begränsas och så vidare. "Det låter mycket bra", svarade han, "och jag gillar dig. Men jag kan inte. Jag kan bara inte rösta på Moderaterna".

  Det är ett trevligt samtal, med en man som är politiskt kunnig, medveten och intresserad, med borgerliga värderingar. Jag möter människor som är som han nästan varje dag, i hundrastgården, i mataffären, på krogen, på gatan. De är moderater, inte tu tal om det, men de är besvikna, förbannade, oroliga. De tror inte på SD - men deras stolthet förbjuder dem att rösta på det parti de trott på, stöttat, argumenterat för, ja, älskat, och som sedan svek dem så gruvligt.

  Innan vi skildes åt, han gick åt sitt håll och jag åt mitt i den ljumma Stockholmsnatten frågade jag om det fanns något som skulle kunna få honom att återvända till Moderaterna. Han ser länge på mig. Först skakar han på huvudet. Sen säger han. "En ursäkt. Jag vill se att partiet förstått att de misslyckats. Jag vill att de ber oss om ursäkt". Vi tar varandra i hand och sen försvinner han.

  MIN KOMMENTAR: Ja, det är förstås medel- och överklassen som kommer att dra först. De som varit med på räntepyramidspelet under flera år i storstäderna sitter i en guldsits. Passa på att sälja medan ni har chans - om några år kan din fastighet har sjunkit med 50 procent om det vill sig illa ... Det skulle heller inte förvåna mig om socialisterna i riksdagen kommer att göra göra allt för att det ska bli så svårt som möjligt att emigrera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan säga att jag (som redan emigrerat) träffas drösar av dessa fd arga, men fortfarande rika, moderater här nere på solkusten. De tog sitt pick och pack och drog eller har lagt upp planerna för en exit via Malta eller vad som nu är poppis. Här nere när PK filten inte ligger på folk är det en helt annan frispråkighet kring besvikelsen på Alliansen.

   Radera
 3. Hej.

  GK Chestertons gamla uttalande om att den rike saknar all form av lojalitet med sitt fosterland besannas ånyo, om man läser ovanstående - men det är svårt att inte sympatisera med de som flyttar. Varför stanna i ett brinnande hus, bara för att bli aska tillsammans?

  Särskilt snyggt är det dock inte att de som röstat för massinvandring sedan lämnar landet, väl den mångkultur de röstat för etablerats.

  Där har vi en svekdebatt som aldrig lär komma.

  I alla fall: en sak du kan göra för Spanien är att rapportera till spanska medier dels vad som hänt och händer med Sverige, dels varför och hur det gick till. Om du dessutom påpekar att den svenska regimen nu allt hårdare försöker kontrollera media, särskilt bloggar, så kommer nog de spanjorer som levde under Franco-åren att lyssna.

  Det kan du göra, om du vill. Det lär knappast skada. Även Spanien har samma slags välmenta akademiker som vi, som vill ha feminism, socialism och islam.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här i Spanien har det den senaste tiden kommit några domar från högsta domstolen som fria folk som varit frispråkiga på gränsen till förolämpande om olika personer och saker. De fälldes i tidigare instanser men högsta domstolen slår fast att det fria ordet är viktigare än kränkthet. Alltid ngt. :)

   Radera
 4. Har vi fri press?
  Idag fick jag veta att Sverige hade 14 koncentrationsläger.
  https://www.youtube.com/watch?v=fYDY4uF0ZEE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förnekarna kommer att påtala att det hette interneringsläger och inte koncentrationsläger.
   Kommunister, desertörer och norrmän var bland dem som internerades, sedan kom balterna.
   Där har vi ett stycke historia som Löfvén borde få i ansiktet varje gång han kallar SD för rasister och nazister.
   Dessa balter tvingades lämna Sverige för att övergå i rysk fångenskap, vissa tog livet av sig och andra skadade sig för att slippa deporteras.
   Annars räcker det gott att se hur illa vi behandlat samer (brände man inte precis ner en samekåta på ren jävelskap från myndighetshåll) det sista århundradet.
   Promiskuösa, sinnessvaga, tattare och annat löst folk utsattes för tvångssterilisering ända fram till 1970-talet (könsbytare fram till 2013), inte skulle då få sätta barn till världen.
   Sossarna har mycket skit i sin garderob.

   Radera
 5. Jag hoppas du kan tänka dig att rösta en sista gång på det enda parti som skulle kunna styra skutan Svea i rätt riktning, om inte annat för dina barns skull.
  Alla borde ta del av deras valmanifest innan man börjar orera om sådant som sossarna gör mindre vetandes.
  Jag kommer själv att lägga min röst på SD, som jag ser det är valet 2018 det sista fria valet i Sverige.
  Får vi 7-klövern i 4 år till så finns det inget hopp längre, att göra något är alltid bättre än att göra ingenting.
  Jag har uppskattat dina tidigare artiklar och jag delar din syn på hur man missköter Sverige men jag har aldrig fått någon kläm på din partitillhörighet.
  Skiter det sig här så kommer jag också att emigrera med min familj.
  Har också betat av listan över alternativa länder, kvar finns Spanien och Portugal.
  Läste på innan i dag hur man flyttar över sitt företag till ett utländskt holdingbolagför att slippa skatta bort 54% av redan beskattade pengar.
  Har du förresten några kontakter med spanska Mensa?
  Skall försöka hinna med någon MLS aktivitet vid nästa Stockholmsbesök.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spanska Mensa ligger på att göra listan att etablera kontakt med, finns en avdelning i Malaga.

   Min partitillhörighet är oklar då inget parti vill det jag vill haha. Skall dock recensera MED när valet märmar sig, även om jag starkt betvivlar att de når riksdagen. Traditionellt var jag dock moderat, men övergav den skutan för många år sedan och tänker inte förlåta dem.

   Spanien är grymt, dock lite knepigt om man är mkt förmögen, men har hört av folk här nere hur man löser det med. Maila gärna om du vill ha tips kring ngt specifikt här nere.

   Radera
 6. Jag älskar min man så mycket vi var nöjda med två barn, en pojke och en tjej. 3 månader sedan började jag märka några konstiga förändringar från honom. några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon annan. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen. Ibland går min man ut och kommer inte ens tillbaka hem några dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att lösa detta problem men ingenting fungerade. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. Jag läste om Dr Goko-berättelser på en webbplats som föreslog att Dr Goko kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så kontaktade jag honom och jag sa till honom mina problem. Han fixade mitt äktenskap och han ger en lösning på mitt problem, nu är min man och jag tillbaka igen. allt fungerar bra i mitt äktenskap och jag är så glad att Dr Goko tar tillbaka min man till mig med framgång. om det finns något problem i ditt hem, hälsa, äktenskap / relation och mer skicka email till Dr.gokosspiritualcaster@gmail.com kan du ge honom en whatsapp chatt på +2348056398964

  SvaraRadera