tisdag 30 juli 2019

Migrationsverkets nya prognos

Migrationsverket släppte igår sin Juli-prognos.

Migrationsverket är en mkt bra och transparent myndighet när man vill söka info om just migration och dess volymer/kostnader.

Jag hoppas bilden nedan är läsbar, men i korthet är det beräknat 21000 asylsökande per år.

Anknytningsärenden är totalt 222000 under 4 år. Moderate riksdagsmannen Jan Ericsson "Ubbhult", invände och sa att en del (oklart hur många) anknytare är till studerande och arbetskraftsinvandrare. Och att volymen inte spelar någon roll, annat än att vi ta emot fler än grannländerna och då är det för många.

Detta är mkt märkligt. Dels så framgår det av Migrationsverkets statistik om anknytning att c:a 50% avser anhöriga till asylsökande eller barn till migranter med PUT.

Övriga 50% ingår i den oklara posten "övriga". Detta kan ex vara anhöriga till migranter som nyligen blivit svenska medborgare. Förra året beviljades ex 61312 personer svenskt medborgarskap.

Men om vi struntar i ovan "övriga" post utan ser på antalet asylsökande och 50% av anknytningsmigranterna så har vi 195000 personer på 4 år. Alla av dessa kommer inte få asyl eller PUT på anhörigskäl, men kanske runt 50-60%. Sen stannar många kvar ändå i den grå sektorn som uppstått (vilket jag förutspådde 2015 ;;))

Det är ju ganska stora volymer och viktigt att veta att det rör sig om just dessa volymer, inte att det råkar var fler än Finland.

Hur ska Sverige kunna integrera ytterligare tiotusentals, eller hundratusen, nya personer de kommande åren.
Jag förstår inte riktigt vad Ubbhultarn menar med att det släpar efter. Vad jag kan utläsa tillkommer det 54000 ansökningar 2020. 19800 vid årets början och 19800 vid årets slut och 54000 ärenden har avgjorts (där några såklart är gamla och andra är nya) då måste ju 54000 nya har kommit??...hmmm.Av migrationsverkets statistik går inte att utläsa hur många studenter som tar hit sina anhöriga, men det torde väl inte vara några enorma mängder?

Länkar till infon nedan2 kommentarer:

 1. Ubbhult är bara en gammal vanlig nymoderat som lärt sig använda twitter till att trolla till sig lite väljare. Mycket snack och liten verkstad.

  Konfronterar du honom med fakta om hur han eller moderaterna röstat eller vanvårdat landet slänger han ur sig något i stil med "stämmer inte" eller "läs på".

  Kommer inte hända något väsentligt. Men visst kul att han syns på twitter, partiledardvärgen "lille fridolf" når ju inte ens dit.

  SvaraRadera
 2. Har så smått börjat intressera mig för Spanien, prisläget är faktiskt fortfarande attraktivt på många håll. Ni som har bostad i Spanien, kan ni rekommendera några prisvärda och trevliga regioner, gärna med varmt klimat. Är beredd att åka och titta på bostäder. Har mest tittat på A place in the sun sajten så långt. Finns det någon samlande sajt typ hemnet för Spanien?

  Bör man undvika något område? Hur är synen på om man hyr ut delar av en fastighet som tex airbnb? Har sett att man tex i Katalonien (Barcelona) gått hårt efter privatuthyrare. Gäller detta övriga Spanien eller är det hyfsat avslappad inställning?

  SvaraRadera