måndag 23 september 2019

Anhöriginvandring genom arbetstillstånd

När jag redogör för statistik på bloggen rörande migration så använder jag mig i princip uteslutande från Migrationsverkets prognoser och statistik. Gör jag uppskattningar gör jag det mkt försiktigt för att inte hamna i någon överdriftsrace mot botten i den rätt infekterade migrationsfrågan.

När jag under åren har redovisat statistik har jag alltid sållat bort arbetskraftsinvandringen, visst vet jag att det förekommer fusk mm men jag tänkte att det nog var på marginalen i det stora hela.

Idag fick jag dock lära mig något nytt. Arbetskraftinvandrare behöver bara visa 13.000 före skatt i tänkt månadslön sedan kan de ta hit hela familjen (släkten?) utan något försörjnbingskrav. Dessa kan alltså komma rakt in i välfärdssystemen då de anhöriga har uppehållstillstånd.

Risken är naturligtvis att fejkjobb ordnas och sedan blir alla släktingar försörjda av skattebetalarna.

Här kan ni se statistik rörande uppehållstillstånd för släktingar  till arbetskraftinvadrare. Nästan hälften är alltså släkten. Jag tror inte det är de Thailändska bärplockarna som tar hit alla barn och farmor. Dessvärre hittar jag ingen statistik på vilka länder som dominerar anhärig PUT för arbetstillstånden.

Läs gärna Anna Dahlborg artikel i Expressen igår om detta.

Så fortsättningsvis när vi talar volymer måste vi inte bara prata Asyl (som är det enda politikerna nämner) utan även anhöriginvandring till asylanter (vilket jag påpekat i flera år) utan även anhöriga till arbetskraftsinvandrare. Den sista är svårt att gissa kring och det verkar inte som myndigheterna riktigt vet heller. En sak är ju säker väldigt mycket pengar som lätt går att mjölka ur systemet är en enorm pullfaktor för folk från andra länder.

Som boende i spanien numera (ni har väl läst under emigrationsfliken ovan) kan jag konstatera att Spanien är mkt mer restriktiva. Här är det omöjligt att stövla in och kräva välfärd, eller tolk för den delen. Anpassa dig till rådande system är det enda som funkar här. Jag skulle vilja se någon tjänstemans min om jag kommer in och kräver tolk på svenska.

Utsikterna för Sverige tycker jag ser risiga ut. Jag kan inte acceptera att det blir indragningar på det ena eller andra, men dessvärre blir det ju så att nya normallägen sakta med säkert accepteras och snart minns ingen att man faktiskt ofta inte låste dörren förr eller behövde vara rädd att barnen skulle bli rånade på väg till skolan.

1 kommentar:

  1. Käbblet kring massinvandringen är den illusion som bankir-maffian använder genom sina 8 bankirlojala partier och sina bankir-ägda medier när de bestjäl folken, svenskar såväl som andra folk, som belånas upp över öronen i slavsystemet som kallas för fractional-reserve banking. Ett bedrägeri. Ett falskmynteri.

    SvaraRadera