fredag 6 februari 2015

Malou von SiversJag vet inte hur många som har möjlighet att se Malou efter tio. Själv har jag gjort det vid några tillfällen. Inte för att Malou någonsin bidragit med något av intresse, ibland har hon haft intressanta gäster, men dessa har hon alltid lyckats förolämpa genom sin okunskap. Frågan alla borde ställa sig är: Varför får hon hålla på? Det pågår år efter år och kvalitén höjs knappast.

En typisk Malouintervju bygger på

1. Avsaknad av röd tråd
2. En dåligt påläst Malou som frågar om felaktiga saker och kommer med felaktiga fakta eller bakgrundsuppgifter.

3. En Malou som drar felaktiga slutsatser av det hon hör, troligen för att hon inte gör annat än att följa manus (vilket hon troligen aldrig läst igenom innan sändning).

4. En Malou som inte kan uttala svåra ord eller som använder fel ord.
5. Malou bombarderar gästen med diverse påstående (bisarra sådana av anledningarna ovan) som denna ska försvara sig mot. Ofta ser man hur obekväma gästerna blir.
6. Malou avbryter alltid sin gäst mitt i en mening för att säga något ovidkommande, dra en galen slutsats ellre prata om något annat.
7. Allt packat och serverat i samma monotona röstläge i 2h.
Då det är svårt att beskriva haveriet Malou efter 10 ska jag ge ett antal  exempel
Ett axplock ur Malous produktion

1.       Intervju med en person och Malou använder uttrycket ”vegetariskt tillstånd” isf vegetativt tillstånd. Troligen har hon hört begreppet ”grönsak” och tänkte att hon skulle använda ett lite finare ord.

2.       I ett program talar hon om den store diktaren Karl Lagerfeldt….

3.       Bajscocktailen som inte var en cocktail. Här är det roliga Malous förklaring efteråt Det var chokladpudding och några karameller och sådant där.” Ehum några karameller och sådant där? Kungen av Danmark? Engelsk konfekt? Detta är ett handfast bevis på att Malou inte har en aning om vad hon sysslar med.

4.       Malou sjunger We are the world (börjar 45 sek in i klippet) inbäddat nedan

 


 

 
Dela gärna med er av fler Malou blunders i kommentarerna nedan.

Att Malou fått stora journalistpriset säger mer om priset än Malou.

1 kommentar:

  1. I fall du missat, www.dagensmedia.se/nyheter/tv/article3882505.ece

    SvaraRadera