tisdag 3 februari 2015

Sagomonopolet

I förra veckan rasade Sverige mot Regina Lund. Anledningen är att Regina har någon liten frågelåda i Hänt Extra där hon hittar bortsprungna katter och siar om framtiden samt får kontakt med avlidna. Det rasades bl.a. i SVT debatt, där Regina var på plats. Dock blev det inga tungotal vilket var lite av en besvikelse....
Mest av alla rasade Alex Schulman i Aftonpravdan. Framförallt tycker jag nedanstående citat från artikeln är lite märkligt.

Det är stark läsning, särskilt om man tänker på att det sannolikt finns människor som tar det hon säger på allvar.

Jag återkommer till det märkliga med Schulmans raseri.
Det torde inte komma som en överraskning att jag inte har mycket (ingenting faktiskt) till övers woo-woo, för att använda James Randis terminologi.
Alla former av woo-woo ska bemötas om den utger sig för att vara bevisad eller sanningsenlig. De flesta av oss ser nog på Saida, Regina, det okända och annat woo-woo med viss humor. ”Jag känner ett tryck över bröstet, jag tror att någon dog av en hjärtattack…fast det kan ha varit ont i magen eller ett benbrott och att han sedan landade på bröstet”….typ. Vissa tror på det och känner sig bättre till mods om spökena har fått åka till andra sidan….fine med det. Även fast jag tycker synd om de stackare som blir lurade på stålar av woo-woo konstnärerna. (Kvacksalveri där folk kommer till skada är en annan femma).
MEN vad är det som skiljer dessa från präster & imaner? Regnande fiskar, gå på vatten, flygande hästar, brinnande buskar som talar, kontakt med gud…kom igen. Det är ju precis samma sak.
Den stora skillnaden är att de gamla religionerna har ett sagomonopol, var är Schulmans raseri mot de religiösa fablerna som trumpetas ut från predikstolar och minaretar? Galenskaperna sida up och sida ned i de heliga skrifterna? Varför ska Regina Lund häcklas och bespottas när Präster och imaner får pladdra om sina fabler. Varför anses det inte som konstigt när en präst har kontakt med gud, medans det är sjukt skumt om Regina pratar med någon döing?
Faktum är att sagomonopolet är så starkt att man inte ens får kritisera religioner idag…vissa känsligare än andra…..Här har jag skrivit lite om religion
Nej du Alex och övriga, ska Regina förbjudas att spå i kaffesump ska bannemig inte prästerna få stå och pladdra om regnande fiskar eller imamerna om flygande hästar.
Åter till citatet. Det finns människor som tar de etablerade religionerna på allvar, vad tycker du man ska göra åt saken Alex?

Det är stark läsning, särskilt om man tänker på att det sannolikt finns människor som tar det hon säger på allvar.

 
Personligen tycker jag att alla får tycka och tro på precis vad de vill, så länge de inte med tvång pådyvlar sina irrläror på någon annan. Är man så dum så man tror på skiten får man skylla sig själv.

Schulmans raseri

2 kommentarer:

  1. Schulman tar sig själv på allvar.

    SvaraRadera
  2. Schulman är en kulturmarxist och det förklarar varför ingenting verkar hänga ihop när en anständig människa läser vad han skriver.

    SvaraRadera