torsdag 23 april 2015

Nytt borgerligt parti-Borgerlig Framtid

Vi är nog många borgerliga väljare som känt förtvivlan och hopplösheten breda ut sig i sinnet de senaste åren. De borgerliga partierna har all gjort kraftiga vänstersvängar i kombination med ngn form av absurd liberalism, en ekvation som inte går ihop vilket tex kan skådas i det pågående migrationshaveriet.

SD har lockats många av dessa vilsna själar, men för många är SD ett mindre lämpligt alternativ. Inte främst pga deras migrationspolitik (de har ju ungefär samma som Göran Persson och gamla moderaterna hade 2009) utan för att SD inte är ett borgerligt parti i fråga om individens frihet och låga skatter. SD är lite mer som en smörgåsbord av diverse åsikter som verkar gå hem hos 15,8% av befolkningen just nu (enligt dagens novus). Nog om SD.

Av en slump fick jag idag se att ett nytt borgerligt parti har fötts. Borgerlig Framtid heter det (BF).


Huvudfokus hos partiet är miljö och säkerhet.

Man talar om fem kärnfrågor

Trygghet och säkerhet

När man talar säkerhet verkar det vara den individuella säkerheten i fokus. Dvs hårdare straff, bättre poliser. Men man ska även något diffust satsa på KRIS och liknande organisationer.

Hållbart samhälle

Man identifierar tydligt att miljöproblemen är globala och nationella. Bara det en stor insikt idag då svenska politiker jagar svenska mikroskopiska utsläpp.

En mkt bra punkt att livsmedelsförsörjningen, där man ska verka för en återgång till mer lokal produktion, dels av transportskäl men även av säkerhetsskäl, då vi idag skulle svälta ihjäl på någon vecka (typ) utan import.

Kärnkraften vill man behålla tills vidare. En feg och märklig ståndpunkt. Antingen lägger man ned eller rustar upp våra kärnkraftverk imho.

Sen vill man ha mer gympa för barnen i skolen...ok....

Jämställdhet

Lön efter prestation verkar vara huvudmantrat, samtidigt som flickor skall stödjas i skolan. Hur det hänger ihop med att pojkar hamnar efter i skolen vette fan, fast man menar kanske mer mentalt stöd om att de alla är Pippi...typ.

En mkt bra passus är: " Experter inom området – dock ej genusforskare utan psykologer, socialpsykologer och sociologer – bör ta fram en handledning som förskolelärare och lärare kan använda som stöd."

I övrigt kända liberala åsikter om hur man ska komma till rätta med jämlikhetsfrågor.

Arbete och företagande

Begränsa LAS, res lite murar mot arbetskraftinvandring och höjda grundavdrag. Även den förhatliga värnskatten ska bort. Lägre sociala avgifter står också på programmet.

Sen kommer den riktiga killern. Återinförd fastighetsskatt baserad på inköpsvärdet. Med detta förslag skrämde man just bort alla tänkbara väljare som köpt ett hus eller radhus de senast åren.... Man vill slopa reavinstskatten på försäljning av fastigheter som en kompensation eller sätt att öka rörligheten. Jag vet dock inte om detta skulle få stopp på den skenande bostadsbubblan eller elda på den. Pensionärer synes dock gynnas maximalt av detta, då de har sjukt låga inköpsvärden och nu kommer få slippa skatta vid en försäljning. Man kan nästan tro att förslaget är skrivet av en 40-talist....ni vet de som skott sig hela vägen ner i kistan. Man skall även begränsa ränteavdraget.

Sammantaget lättare att anställa och avskeda folk, men en känga åt fastighetsägarna. Främst barnfamiljer som tvingats köpa ngt radhus då barnen börjat trilla in.

Utbildning

Ordning och reda i klassrummet, mer katederundervisning och gympa. Lite oklart vilket ämne som får stryka på foten, eller om skoltiden utökas. Höjda lärarlöner och central rättning av nationella prov.

Min favoritpunkt är att särbegåvade barn särskilt lyfts fram. Dock skall skolan faktiskt redan idag enligt skollagen, stödja även de särbegåvade.


Summering

Många klassiska borgerliga frågor, men jag får känslan att man inte riktigt våga släppa skacklarna och ge sig av åt höger. Det är ngn form av socialkonservativliberal soppa. Dock kan även en sådan smaka bättre än det som står på menyn idag.

Ett stort minus är att Säkerhetspolitik och Försvarsmakten inte finns med som en kärnfråga eller nämns annagt än att försvaret skall stärkas och värnplikten återinföras. Troligen har de ingen MÖP i ledningen, någon som anmäler sig?

Man hade även en artikel i sydsvenskan idag.. artikel


Bilda gärna er egen uppfattning på deras hemsida  Borgerlig Framtid

7 kommentarer:

 1. Den verkliga dynamiten hittar man ju om man klickar på "Andra viktiga frågor" i menyn och sedan "Bistånd och migration", Läs mer!
  Jag tror att det här partiet eller något annat - t ex ett parti bildat av utbrytare och tillräckligt många tunga, förtroendeingivande namn - mycket väl kan komma över fyra procent redan i opinionsmätningarna. Det skulle förändra hela det politiska landskapet. I ett inlägg på sin blogg i februari skrev den skarpt tänkande juristen ilan Sadé att han hade bestämt sig för att bli medlem i Borgerlig Framtid.
  Själv hoppas jag verkligen att ett starkt alternativ uppstår. / Sixten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dagens politiska partier är förlorade sett ur ett medborgarperspektiv. Tyvärr skulle Borgerlig Framtid motarbetas på samma sätt som SD. DÖ, skulle bli DÖÖ.

   Radera
 2. Jag kan nästan ingenting om detta parti, men verkar vara ett bra väldigt bra parti. Jag kommer nog rösta på det!!

  SvaraRadera
 3. Det lilla jag sett av BF verkar bra, men namnet kanske borde bytas till nåt som ligger bättre på tungan så småningom?

  SvaraRadera
 4. Jag är medlem i partiet (BF). Jag blev så lycklig när jag läste om det (av en slump) så jag gick med nästan direkt. Håller med om att partinamnet inte är helt perfekt.

  SvaraRadera
 5. Jag vill att BF ska synas i väljarundersökningarna. Valet 2018 börjar närma sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar om partier runt 1% redovisas i väljarundersökningar...

   Radera