tisdag 5 maj 2015

Öppna era plånböcker

Expressen kör nu ett "avslöjande" där man påvisar hur mkt pengar som staten betalar till migrationsprofitörerrna. Jag har inget emot att driftiga entreprenörer utnyttjar räkmackorna som statsapparaten serverar dem. Felet ligger naturligtvis på politisk nivå som låter detta ske.

Budskapet är tydligt, migrationsöverrenskommelsen mellan vänster och mitten socialisterna skall hållas, kosta vad det kosta vill. Bara kostnaden för ensamkommande barn-ungdomar är åtta MILJARDER under 2015. Miljarder...det finns tydligen inga tomma lador när dessa pengar skall gödslas ut i fickorna på Erik Selin och Bert Karlsson.

När Reinfeldt sa "öppna era hjärtan" menade han egentligen "öppna era plånböcker och låt pengarna forsa från skattebetalarna ner i fickorna hos migrationsföretagarna.

Vi är ju många som funderat lite kring kostnaderna för migrationsöverenskommelsen och undrat var pengarna skall komma ifrån och vad man får för dessa pengar. För det handlar om stora pengar. Exakt vad det kostar verkar ingen veta men det verkar ligga i trakten av 50-80 MILJARDER per år om jag förstått rätt. Används verkligen dessa pengar på effektivaste sätt? Varje slösad skattekrona är som bekant en stöld från skattebetalarna.

Det man kan fundera på är om det hade kostat lite mindre om man handlat i rätt ordning. Dvs först bygger man upp en organisation som kan ta emot flyktingar och sen tar man emot så många som denna organisation klarar. Jag tror svårligen att man hade haft kostnader om 45 000 för en lya på 20 kvm om man börjat i rätt ände.

Fast nu gjorde man ju som bekant inte det, utan först öppnar man portarna på vid gavel, sen får man panik när de visar sig att folk faktisk kommer i stora mängder, detta försöker man lösa genom att hälla guld över kommunerna vilka i sin tur häller vidare guldet på diverse migrationsföretagare som bygger kåkstäder och hyr ut ruckel för enorma överpriser.

Allvarligt är att kulmen långtifrån är nådd och det allra allvarligaste är att politikerna är förvånande att det blir så här. Hur kan de vara det, de har ju beslutat om det hela, vad trodde de? att folk gratis skulle slänga ut sina hyresgäster och hyra ut bostäder för en billig penning till migrationsverket?

Ovanpå hela migrationsindustrin har vi även de direkta kostnaderna för allt som staten tillhandahåller i form av välfärd. För att inte tala om att denna välfärd kommer haverera när de nya brukarna knackar på dörren. Välfärden ute i de orter där Bert m.fl. nu bygger sina kåkstäder är inte dimensionerade för den anstormning som väntar. När man gör en riktig stadsplanering då tänker man på vård, skola m.m. så att det är fungerande samhällen man bygger upp. Nu är det dock inte fråga om några genomtänkta och planerade aktiviteter, utan resultatet av att våra politiker leker humanitär stormakt.

Ansvaret ligger på politisk nivå och där skall det utkrävas.

Hanif Bali (nya M) tycker tex att det är provocerande dyrt Hanif i Expressen Men kära Hanif, du har ju beslutat om detta. Hur kan du vara förvånad?

Vad kan orsaken vara att våra politiker gång efter gång överraskas av hur verkligheten fungerar, är det för att de saknar erfarenhet av verkligheten?

Hade riksdagen varit en bolagsstyrelse hade de inte beviljats ansvarsfrihet! Genom #dö har man dock lyckats fiffla till sig evig ansvarsfrihet oavsett vem som styr......4 kommentarer:

 1. Orskaken till att invandringsindustrin växer är att politiker och deras bekanta kan göra pengar, stora pengar. Tänk att som centerpartiet förespråka fri invandring och sedan inkassera kulorna från den!
  Christina Rogestam (c) har varit GD i Invandrarverket och är nu ordförande i fastighetshajen Erik Selins bolag. Hon har där tjänat 10 mnkr. Erik Selin är son till Eva Selin, fd riksdagsledamot i centern.
  Invandringsindustrin suger ut Sverige och svenskarna!

  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 2. Kan man inte även fundera på hjälp på plats. Var tre dagar i ett flyktingläger i Etiopien, ett av fem som tillsammans härbärgerade knappt 300 000 flyktingar. Etiopierna vet att dessa läger tvärt emot som tänkt brukar bli permanenta och därför uppmuntrade man små butiker, lokala odlingar och lite djur. Detta inklusive mat och tält till priset av cirka 1 dollar om dagen. Det som slog mig var aktiviteten och att de flesta såg relativt glada ut. Jämför det med ensamkommande flyktingbarn som kostar 1900 kr/dag ex skola och vård.
  Och vad har de för framtid när de kommer till Sverige som 12-15 åringar och knappt kan läsa på sitt eget språk. Behjärtansvärt men gör vi verkligen rätt?

  SvaraRadera
 3. Ser ut som SEP fältet (somebody else's problem) börjar spricka för en massa nimbies

  http://cattasbubbla.se/2015/05/05/jag-brjar-knna-en-allvarlig-oro-fr-sverige/

  http://www.ohrlund.se/blogg/?p=2327

  http://polytempik.blogspot.se/2015/05/sverige-bor-ga-under.html

  L'Oreal 'Because You're Worth it

  SvaraRadera
 4. Egentligen är där inget nytt under solen. Det fungerar på samma sätt överallt oavsett om vi pratar stat, kommun eller privata bolag. Det fungerar enligt följande:

  1. Någon är på ett eller annat sätt utsedd till att ta "ansvar" för ett område. Kan vara asylsökande, IT-system eller patientsäkerhet. Denna någon har oftast ingen aning om vad han eller hon gör men har bra lön och välsmort munläder.

  2. Ett problem uppstår inom någons ansvarområde. För många migranter, IT-system som havererar eller patienter dör eller blir vanvårdade. Ansvar skall utkrävas.

  3. Någon ansvarig måste skrida till handling men någon vet inte vad skall göras.

  4. Upp ploppar den driftige entreprenören som Bert Karlsson, Jan-Emanuel eller en svindyr datakonsult. Dessa erbjuder lösningar men eftersom det är PANIK så är priset svindyrt.

  5. Någon ansvarig vill inte förlora jobbet utan betalar den driftiga entreprenören för att lösa problemet. Fort.

  Mycket skulle kunna bli billigare och bättre med klara ramar, god kunskapsnivå och relevant plnering men det är ett utopia som aldrig kommer inträffa då alla tjänar för bra på nuvarande tillstånd. Ja, utom de som måste betala så klart men det är en annan historia ....

  SvaraRadera