måndag 2 oktober 2017

Migrationsverkets senaste statistik


Idag blir det den alltid återkommande lilla rapporten om hur det går med migrationen. Jag gör dessa sammandrag för att ni ska ha fakta mellan öronen när ni pratar med folk eller ser på TV och hör politrukerna tala.

Som alla tidigare år är migrationen lite säsongsbunden och har ökat lite under sommaren. Totalt för året ser det dock ut som att min asylprognos (som var mkt lägre än alla andra tyckare och myndigheters jag läst) verkar stå sig bra. Även om det blir ~25,000 asylsökande i år så måste vi minnas att 25,000 inte är en liten siffra. USA beräknar ex i år att ta emot 50,000, en halvering jmf med Obamas ambition men ändå en fingervisning om vad proffsintegrerarlandet USA anser bara görligt vad gäller integration.

Vi måste också komma ihåg att det är rätt fullt ute i många kommuner redan. Mkt kommunal verksamhet går på knäna och kommunernas ekonomi är i gungning. Men inte den bästa ekonomi i världen kan skaffa fram folk i form av lärare mm, som inte finns.

Gällande ensamkommande så har den Afghan/Iranska migrationen minskat enormt i takt med minskad pullfaktor. Men de styrande nu verkar ju sväva på målet så kanske kommer det en ökning igen. Att notera är att Marocko leder ligan. Av polisers Rapporter jag sett så söker många kriminella "gatubarn" asyl så skyddas av asyllagarna medans deras brottsliga bana fortsätter....
Den stora frågan som makthavarna helt verkar missa är såklart anknytningsinvandringen. Många olika siffror har florerat om vad som den kan tänkas bli. Där ligger vi alltså på 25,000 hitintills, plus 6,000 barn födda av migranter med PUT.


Ovan är alltså de fakta alla bör hålla sig till när man diskuterar migration.

Hasta la vista!


7 kommentarer:

 1. Jag har stora problem att få igenom kommentarer. Nu verkar det funka, men flera har bara försvunnit.

  Utlandssvensk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste vara jinxad. Kör du med Chrome?

   Radera
  2. "Du måste vara jinxad."

   Utan tvekan!

   Kör du med Chrome?

   Ja! Är det dumt?

   US

   Radera
  3. Chrome lirar för mig, QED.

   Radera
  4. Chrome funkar bäst som admin iaf.

   Radera
  5. US, har du lust att posta dina hedgetips igen? Tänkte gå likvid snart o tyvärr blir det ju mestadels SEK, vilket skaver enormt. Jag ser CHFSEK 12-15 range som mycket tänkbar, om vi ska döma av tidigare kriser och lägga moms på det (som sig väl bör). Är hyfsat rutinerad på aktier, men kass på derivat, vet knappt vad som är fram & bak. Tack på förhand. 6-10

   Radera