fredag 29 september 2017

Milstolpe för bloggen-1 miljon sidvisningar

Tack alla läsare!

Bloggen föddes sommaren/hösten 2014. Anledningen var att jag inte kände igen mig i den mediala verkligheten. De problem jag såg i samhället och det folk pratade om vid brasan under jakten var inte det som media skrev om. Jag upplevde att det fanns en censur. Ngt som har vidimerats i efterhand av bl.a. Sakines artikel och andra som talat om självcensur för att inte gynna ditten eller datten. Då klimatet hårdnade under 2015 blev jag varse att man inte som förut kunde ge uttryck för sin mening, snabbt stämplades man som rasist om man ex frågade om lämpligheten kring vissa migrationsanknutna frågor. 

Min ambition med bloggen var att ge lite mer kött på benen för den som var intresserad av lite fakta kring olika frågor, även om jag ibland bjuder på lite känslosås;) Huvudfokus har varit Migrationsfakta, jämförande kostnadsberäkningar & säkerhetspolitik (även om det var mer av det i början). Men även tips kring pilbågstillverkning, att göra upp eld och lite annat smått och gott har kommit med. Sen naturligtvis min serie om att emigrera som blev mkt uppskattad.

Populäraste inläggen kan ni se nedan. Mkt trafik har naturligtvis kommit från Cornucopia då Lars haft vänligheten att länka hit. Tidigare kom en del från Fnordspotting, men han tog bort mig av någon anledning. Nu kommer dock många direkt hit och även via sökningar på google.Läsarna är i huvudsak från Sverige, men även andra verkar hitta hit.Som mina trogna läsare vet bor jag numera utomlands (läs under fliken emigrera ovan om ni missat det).

Som utflyttad märker jag att kaoset i Sverige allt mindre gör sig påmint men jag försöker fortsätta att bevaka de områden jag kikade på tidigare.

Om det är någon läsare som vill göra ett gästinlägg är det bara att höra av sig. Framföralt vore det intressant med berättelser ur verkligheten. Maila isf på mensanbetraktelser at gmail.com 

Hasta la vista!8 kommentarer:

 1. Well, jag är en av dina trogna läsare och uppskattar din syn på saker och ting som jag delar i åsikt.
  Grattis till framgången......
  Det behövs mer människor av din kaliber i den förljugna samhällsdebatten......

  SvaraRadera
 2. Grattis från 6-10 som följt länge och flitigt kommenterat mer eller mindre anonymt :)

  Fn på en plats långt borta från dårhuset. Det känns bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tilläggas bör även ett tack för icke skitnödig moderering av kommentarsfältet.

   Utlandssvensks kommentarer har dock uteblivit på senare tid och är mycket saknade. Kanske laddar han bara om och återkommer med en ännu större hårddisk fylld med info :-)

   Radera
  2. Jo jag är för fritt åsiktsutbyte. Men raderar faktiskt ibland.

   Radera
 3. Det heter väl 'Hasta luego' i detta sammanhang? F ö har jag följt din blogg med intresse. Tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant felskrivning av mig, skrev ovan följt i s f (-har jag) följer. Apropå vista vs luego.

   Radera
  2. Jag är ju formell och i moderlandet ;)

   Radera