fredag 8 juli 2016

Almedalen - att slänga pengar i sjön

Jag skrev lite i min långa harang om alla pengar som kastas bort i Almedalen. Min fasta övertygelse är att väldigt få saker blir uppmärksammade mer för att de presenteras i Almedalen.

Det säger ju sig själv egentligen, vill du ropa ut ditt budskap i ett brus av 3700 andra budskap under en vecka, eller bomba ut det under stiltje?

För skojs skull kikade jag lite på Revision- och konsultbolaget Grant Thornton, som är i Almedalen med en vederhäftig styrka av gratisätare och ryggdunkare.

På ett av deras seminarier hade man hela 135 tittare på periskop. Jag vet inte riktigt hur det funkar, men ev är några av dessa tillkomna senare efter att Alice Teodoresco tweetade ut det.

I publiken satt det väl ett femtiotal pers. Hela 5 personer retweetade det hela. Det måste verkligen vara bra pang för pengarna. Nu ska vi också komma ihåg att alla dessa stora firmors Marknadsavdelningar trycker ut skit slikt detta på intranätet för att medarbetarna ska sprida det i sina egna kanaler, men ändå blir det inte bättre. Troligen var många tittare egena medarbetare.


Marknadschefen hittar dock stöd för sin social medier satsning på SVD där hela 600-700 personer omnämnt Grant Thornton på sociala medier vid oklart tillfälle. De har tusen anställda så man kanske gjorde ngn liten intern drive för en skärmdump? I vilket fall är det löjligt låga siffror.Alla dessa pengar som "satsas" är nog snarare en "satsning" i Löfvens bemärkelse, dvs en kostnad.

5 kommentarer:

 1. "Tema Jämställdhet" en varm dag i juli. Vad kan gå fel, liksom..

  SvaraRadera
 2. Samtidigt i Köln spelar Fnatic mot Gambit inför 700000 livestreamande tittare. De tjänar pengar i den organisationen.

  Om du nu är en mensanen. Gör då en beräkning av hur signifikanta personerna på ön är. Det vill säga hur mycket skrivningsmakt har de i fråga om framtida regler. Ett annat sätt att uttrycka det på - hur mycket hävstång har dessa individer jämfört med gemene man? Då är det inte så konstigt de slänger sig i ormgropen av avdragsgill representation med solbränna på underarmarna.

  Lägg sedan till att närvaro betyder större sannolikhet för befordran. Man var liksom där man var förväntad att närvara. Man skapade publik, var en i gänget, visade framfötterna och så vidare med alla sociala markörer. Man yttrade de förslag som inövats under hela året, synkroniserade agendor så att rätt utspel kom i rätt tid.

  Kort sagt, men var en högt specialiserad social manipulatör och sådana förtjänar befordran, högre lön, mer inflytande och framför allt - större kontrakt!

  SvaraRadera
 3. Inte mer än rätt att EBTs förståsigpåare ges lite upplysning om relativa frågor, för det verkar vara svårt för journalister och opinionsbildare att breppa. Valmanskåren är en spelplan med hyfsat reglerad spelarea. Om en spelare, han kan heta Jimmy, får mycket bollinnehav, så får de andra mindre,
  och det går att se som en area, istället för tid. Den andel förvirrande väljare som ska mätas, som inte sympatiserar med SD blir mindre i kraft med att SD blir större, nu ca 19 %. Detta innebär, eftersom antalet väljare är nominellt, att det blir färre över som ska kvala in som potentiella sympatisörer för övriga partier. Efter SD kommer naturligtvis ingenting i skamfaktor, men därefter har det varit KD, ingen normalt funtad människa, i sinnerhet inte kvinna, erkänner sig vara kristdemokrat, det är sas in väldigt konstig ståndpunkt i Sverige, varför detta med kamrat 4 %, att KD alltid underpresterar i opinionsundersökningar delvis förklaras med skämsfaktorn. Fast detta förklarar inte det relativa, nedan redovisas perioden kvartalsvis efter valet för IPSIDESK, Ipsos, sifo, demoskop och skop, de fyra som mäter SD lägst, (tänk relativt)

  % talen för resp borgerligt parti är alltså andelen röster i de borgerliga bllocket. PÅ motsvarande vis återges relativa värden för resp progressivt parti, i relation till totala antalet vänstersympatisörer.

  För SD som är ett eget block, går det att jämföra relativ andel i förhållande till de övriga bägge blocken.
  Q4 Q1 Q2 Q3 Q4 Q1 Q2

  M 61,8% 61,1% 61,9% 60,1% 61,8% 61,4% 61,2%
  C 15,1% 15,3% 16,2% 17,5% 15,7% 15,8% 15,8%
  L 13,5% 13,6% 12,9% 13,2% 12,1% 14,2% 14,3%
  KD 9,6% 10,1% 8,9% 9,2% 10,4% 8,7% 8,8%

  Som synes ligger C och M spikrakt, medan Liberalerna är på väg att hämta sig något, och KDs relativa andel av borgerliga röster är något under valet,
  för var ska Ebba sno sympatisörer? Från M, ja, men akb bytte position direkt efter flyktingkrisen, så det tåget gick, och då återstår:
  mp, öh, nä den gubben går inte
  s, öh, nä, de få stackars sossar som är missnöjda med s funderar på vp eller sd.
  Vp är uteslutet för EBT att nalla röster från, så då återstår alltså SD, den kamp som nu akb har inlett, och ett parti på gärdesgården som kd kan inte ta lika stora risker, utöver att de har sina falanger.

  SD 14,8% 16,0% 17,6% 21,4% 18,3% 21,1% 20,5%

  SDs siffror som relativ andel av de övriga riksdagspartierna
  har stabiliserats på runt 20 % (för de fyra som mäter SD lägst)
  medeltalet för se senaste fyra kvartalen är faktiskt närmare 21 än 20 dippen q4 till trots. Som synes gick KD upp en smula q4 när SD sjönk, med sedan kom akb och snodde bytet, då är det inte lätt att vara EBT, när man dessutom har en stark falang snällister som ligger nära FP.vilket avspeglas eftersom Fp vid tiden för q4 gick ner en smula (när SD sackade lite, eftersom sossarna kvicknade till från fyllekåman efter eden i Brygghuset.

  MP 25,8% 22,5% 25,7% 26,6% 22,4% 23,6% 17,7%

  Mp är den stora torsken, utan Lövin hade det varit ännu mera torsk. Mp lyckas alltså med att med en fram till q4-15 stadigt sjunkande opinion för vänster, dessutom minska inom sitt blick, och det är en bedrift eftersom mp samtidigt är ett marginalväljarparti dit företrädesvis kvinnor bekänner sig som vill ha både lingonsylt och blåbärsdito.

  S 67,9% 69,9% 67,3% 66,6% 70,9% 66,1% 68,3%

  S ligger tämligen rakt, med undantag för q1-15 eftersom DÖ gynnade S och sedan haveriet q3 med flyktingkaoset hand i hand med DN och sedan var det nog vår finansminister som talade om att om regeringen inte gör något med ett visst utgiftsområde, så har hon ingen karriär i näringslivet kvar att gå till, (förutom förestående statsbankrutt) och då fick Löfven agera, och so de måste att gnällt, Bommersvikarna :-)

  V 13,8% 13,7% 14,7% 15,0% 12,6% 17,5% 18,6%

  Jaha, om mp sjunker och s är stabila, liksom M och C, så måste någon annan del av ekvationen ändras, allt annat lika. Alltså går VP som en raket, fast det inte syns i opinionen.

  SvaraRadera
 4. Ekvationen är underbar för partimyglarna, blocken tävlar informellt om regeringsmakten 2018 enligt DÖ-principen, och för att klara den utmaningen måste de sno röster av Jimmy :-) eller motsatta sidan, och i takt med att de försöker sno röster av varandra, proteströstar menigheten på SD och då återstår det att ta upp kampen med SD, fram tills ny har de låtsas som att SD inte finns, ignorerat saken, sakpolitiken, och det är ändå ganska magiskt (tänkande) att det behövde sätt landet på randen till konkurs innan vdet blev en gir, väljarna i Sverige har varit väldigt fördragsamma, trots allt. Kaoset inom MP kunde ingen förutse, men det var en rekyl på indentitetspolitik, och det nya Sverige. Det är klart att KD borde kunna navigera rätt här, på sina hemmavatten, fast de bygger på att KD inser att religion och politik inte går att förena, för annars har vi åter Muhammedanerna på halsen, och ju fler Muhammedaner, desto mer inskränkningar för kvinnor från alla möjliga kulturer. S.W

  SvaraRadera
 5. För rättvisans skull redovisas YONOINSE,
  Yougov, Novus, Inizio och Sentio sammanvägda kvartalsvis,
  och eftersom dessa mäter SD högt, är det mindre skämskudde,
  och om SD är större, blir de andra mindre, och gör man relationer även av detta, så borde det synas för KD?

  Q4 Q1 Q2 Q3 Q4 Q1 Q2

  m 61,8% 61,0% 62,0% 58,9% 56,7% 60,1% 60,7%

  c 15,7% 16,2% 17,6% 19,3% 19,8% 17,9% 17,7%

  L 12,1% 11,4% 11,6% 12,2% 13,3% 12,5% 12,2%

  K 10,4% 11,4% 8,8% 9,6% 10,1% 9,5% 9,4%

  Här är det C som vajar, ordentligt medan Fp ser riktigt nyktert ut.
  Fru Fri :-) är tillbaka och därmed är C uppgång inom blockets andel tillbaka för tiden då fru fri var i gasen som mest i samband med DÖ.
  EBT och KD är 1 % relativt valresultatet, dvs har tappat ca 10 % väljare inom blocket till moderaterna, då det är tydligt att akbs relativa dipp

  q3 och q4 behövde lite ändring, och då rev hon av plåstret och övergav hövdingens linje, och akb har säkert stämt av detta med hövdingen, internt i ett parti finns inga heliga regler, bara makt. Så akbs gir gjorde att flykten till sd avstannade, eller snarare gick över mer ensidigt till s.
  I detta ljus har EBT inte mycket att göra, för uppgiften är att nalla röster, och det är som sagt var inte många hon kan nalla från.

  sd..18,3%..20,3%..23,6%..30,1%..32,1%..31,3%..27,9%

  Jojomen SD går som en raket, relaterat de övriga, och det är tack vare akbs gir som SD är tillbaka i trakten kring förra sommaren, före flyktingkaoset.

  mp..15,8%..14,6%..15,5%..16,1%..15,3%..14,5%..12,0%

  Det ser mörkt ut på bänken, avbytaren Lövin till trots.
  mp peakade internt inom vänsterblocket när det var we shall
  owercome för hela slanten i yrdans med DNs ledarsida, och sedan
  krockade Åsa och Gustav med verkligheten, det brukar sektledare göra.


  70,9% 71,1% 67,0% 66,1% 66,0% 65,4% 66,7%

  Vad säger man om s? jo, efter DÖ gick det sämre, eftersom man höll fast vid politiken, samtidigt som nya m började ömsa skinn, sedan q3-15 ligger S förankrade inom sitt block på runt 2/3. Problemet är att jämvikten mellan blocken, ingen kommer åt Jimmy :-) och det är rena rama komedin, hur våra Riksdagspartier tagit med fan i båten, och sedan låtsas som att fan inte är där. SD behöver inte göra annat än att inte spela alltför självgoda, och medkännande tala om att de har stor förståelse för att den andra partierna har det svårt med den verklighet de försatt sig i, och att SD känner för sina kollegor i Riksdagen, helt klart är det en psykosocial fråga, som vi får ha stor förståelse för, och vara överseende med :-)

  12,6% 13,6% 16,4% 16,8% 17,6% 18,9% 20,1%

  Inte kan vp klaga, de har i stort sätt fått över den gröna på sin sida,
  och vuxit på både s och mps bekostnad, så S kan bara gå åt ett håll, om de nu överhuvud taget funderar på 2018,

  SvaraRadera