måndag 18 juli 2016

Nya affärsmöjligheter för asylsökande

Nu är det äntligen fritt fram för asylsökande att öppna konto i svensk bank.

From 15 juli kan de använda sitt LMA kort för att skaffa bankkonto. Om banken till äventyrs undrar om det är rätt identitet på kortet kan man ringa migverkets nya tfn där de säger att det visst är de uppgifter som den asylsökande angett.

Om det sedan stämmer med verkligheten vet ingen såklart.....

Nya friska möjligheter öppnas nu att tvätta pengar med påhittade identiteter och slussa stålar vidare till suspekta mottagare. För att inte tala om de möjligheter att bli målvakt som nu öppnas för asylsökande.

Kan säkert bli ett fint heltidsknäck. Sök asyl i SE med påhittad identitet, bli målvakt och dra sedan tillbaka ansökan när du tjänat tillräckligt med kosing.


4 kommentarer:

 1. Så det behövs inte arbetstillstånd för asylsökande längre? Alla regler om arbetskraftsinvandring ut genom fönstret:
  1: åk till Sverige
  2: sök asyl -dina asylskäl, oavsett hur ogrundade de är, prövas inte på minst två år, få boende, mat plus fickpengar av svenska skattebetalare.
  3: arbeta och tjäna pengar, du behöver nu inte söka arbetstillstånd.  Ytterligare ett sätt att straffa de som vill göra rätt och söka korrekt och premiera de som skiter i alla regler. Kombineras med fördel med att begära orealistiskt högt jämkning av Skatteverket och strunta i att betala skatt.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Som Lena Ackebo en gång skrev i en av sina serier:
  "Banken finns till för att ta hand om dina pengar".

  Sedan kan man ju vara lite lagom konspiratorisk och misstänka att detta är ett sätt att via skattemedels transferering genom bankerna skapa bilden av att de svenska bankerna (och vad är svenskt med dem egentligen?) är solventa och har säkerhet för sina skulder.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är ett sätt för mig-verket att undvika de skyhöga avgifter vinnaren av upphandlingen av kontokort till asylsökande tar, ICAbanken. (Tillika den enda tävlande i upphandlingen). Eventuella merkostnader för det nya upplägget vältras över på övriga bankkunder samt alla medborgare och skattebetalare.

   Radera
 3. "när hen besöker banken"

  Kallar MIG-verket sina asylsökande för hönor numera?

  Låter lite smygrasistiskt!

  SvaraRadera