tisdag 5 juli 2016

Rösta på SD för att få bort Rikspolischefen

Ni kan tro att detta är en skandalrubrik eller att jag fått en stroke och blivit socialkonservativ.

Nä, det är Dan Eliassons egna ord från scenen i Visby.

Vi vet väl alla att DE är en totalt haveri på alla plan. Vilket han återigen bekräftar från scen.

Vi har alltså en myndighetschef som tydligt ger sig tillkänna som tillhörande en viss politisk rörelse (igen). Vi visste väl redan detta, men jag chockeras varje gång tjänstemän på myndigheter uppträder såhär. Jag är ju själv fd statsanställd och det fanns inte på kartan att man i kommunikation utåt skulle blanda in politisk åskådning.

Effekten av DEs tilltag blir troligen att några fler kommer rösta på SD, då DE är otroligt impopulär i många läger. Kanske inte den effekt han trodde, fast hans analytiska förmåga är kanske aningen begränsad. 


29 kommentarer:

 1. Tror han är rätt analytisk.
  Nu kan ingen i sjuklövern avsätta honom, man vill inte springa SD´s ärenden.
  Smart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm... Det här utspelet kunde mycket väl bli en valvinnare för SD. Har sossarna verkligen råd att behålla honom på posten? Har moderaterna verkligen råd att inte föreslå honom som konsul på Svalbard?

   Om de båda är överens, så lär inte lite stöd från SD avskräcka dem. Inte efter höstens cirkus.

   Radera
  2. Nu vet vi hur varenda polis framför skrivbordet kommer rösta?

   Därmed kan vänstern även fortsätta att kalla dem fascister? Dessutom kan de avskedas med hänvisning till olämplig värdegrund? Det var någon som talade om att "man" ville byta ut en riktig, kunnig poliskår mot egna lakejer...

   Radera
 2. Hej.

  Inom skolan tillämpade vi tidigare samma princip som du nämner: ingen politisk inriktning alls gentemot elever och föräldrar.

  De senaste tio åren har det dock blivit standard att öppet bära diverse politiska symboler: regnbågsflaggor, 'Refugees welcome', 'Allt åt alla', 'Stoppa SD!'-pins, med mera. Har även mött lärare som öppet bär kommunistiska symboler, t-tröjor med slagord och liknande i klassrummen.

  Att göra sammalunda men med fel inriktning är omöjligt.

  Snart bär det väl iväg till limfabriken för oss alla.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Då vet man vad man ska rösta 2018...synnerligen otaktiskt efter den senaste veckans händelser. Jag tror att Eliasson kör efter PK-manualen och blir genuint förvånad när det ger fel effekt. Jag tror att hans uttalande efter HVB-hems mordet helt enkelt berodde på att han sa det han trodde folk förväntade sig få höra. Nu vill han bättra på sitt rykte och kör då på klassiskt manér med"hata SD, hata Jimmie". Vad gäller Rikards iakttagelse om skolan: har vi inte sett det fenomenet i många olika sammanhang? Inom alla möjliga yrkeskategorier tävlade man om vem som hatade SD mest inför valet 2014. Vårdpersonal som skulle demonstrera när SD besökte deras arbetsplats etc. Vad hände med att sätta en ära i att förhålla sig neutral som representant för det offentliga?

  SvaraRadera
 4. Och inga "charges" mot Crooked Hillary. The Clintons står över lagen.
  "FBI Rewrites Federal Law to Let Hillary Off the Hook"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem fan bryr sig?

   Radera
  2. Amerikanska valet avgör hela vår framtid. Det är så j-vla illa om Hillary vinner, om du bara visste.

   Radera
  3. Varför är det illa med Clinton? Ärligt fråga, jag har inte läst eller hört något konkret om henne gällande sakpolitiska förslag osv, bara allmän "smutskastning" om att hon är allmänt kass.

   Radera
  4. Utlandssvensk6 juli 2016 13:19

   @ Martin,

   Det finns omfattande kritik mot Hillary. Kortfattat anses hon, av sina motståndare, vara en korrumperad krigshetsare.

   Ämnet är, minst sagt, omfattande och alla får väl läsa på själv om de har tid och lust. Min uppfattning är i grunden att Sverige har alldeles tillräckligt med egna problem och det vore lämpligt att fokusera på dessa. Men om jag hade haft rösträtt i USA hade jag röstat på Trump.

   Radera
  5. Det står mellan nationalism och globalism. Globalisterna har tömt väst på produktion, tror det kan sluta riktigt illa, ren kollaps. Och såfyller vi på men migranter. Går att vända men tror inte att världen klarar Hillary i fyra/åtta år. Se till att ha mat för 12 månader om kärringen tar över.

   Radera
  6. Utlandssvensk6 juli 2016 17:51

   "Se till att ha mat för 12 månader om kärringen tar över."

   Visst, jag är också livrädd! Mycket glad att alla hus i CH har en riktig bunker! Hela landet är som en prepperkoloni.

   Radera
 5. Utlandssvensk6 juli 2016 01:11

  "Snart bär det väl iväg till limfabriken för oss alla."

  Ett synnerligen hedervärt slut för alla anständiga lutheraner! Det visar att man har jobbat hårt utan att försöka sko sig. Vidare har det stort underhållningsvärde för den nyinflyttade eliten! Svenne banan knegar på för att dottern ska kunna gå på festival och där väntar Mahmoud, som självklart också lever av Svenne.

  Delar de ut Darwin awards till nationer? Om så är fallet, borde vi ligga bra till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Jag tänkte på en scen i 'Djurfarmen' där den gamla hästen transporteras iväg, och när du nämner 'Darwin Awards' började jag fundera på hur en fortsättning skulle se ut:

   Skatorna flyttar in och skriker på grisarna, som för att slippa bråket och larmet kastar rikligt med frön åt skatorna, bara de skriker i öronen på djur som protesterar. eftersom allt färre av arbetsdjuren kan, vill eller orkar knoga på på Farmen, beslutar grisarna att importera snabba och driftiga djur: illrar...

   Slutet skriver sig självt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
  2. Utlandssvensk6 juli 2016 13:25

   "beslutar grisarna att importera snabba och driftiga djur: illrar.."

   Det blir väl det absolut mest passande slutet man kan tänka sig för den svenska mångkulturen, nämligen en grisfest!

   Radera
 6. Försvarsexperten varnar: Afghanska flyktingbarn kan vara Putins ”migrationsvapen”

  http://nyheteridag.se/forsvarsexperten-varnar-afghanska-flyktingbarn-kan-vara-putins-migrationsvapen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Angående migrationsvapnet så har jag skrivit om detta och kopplingarna mellan Iran Ryssland och Turkiet vid ett flertal tillfällen. Ska höra med Lars om han löst kin blogg nästa gång jag träffar honom ;)

   Radera
 7. Jag röstar gärna på både fan och hans mormor om det får bort Eliasson och hans gelikar från maktpositioner i samhället.

  SvaraRadera
 8. Skönt att m börjar formulera kritik, det bör kunna följas upp av fler, det är en viktig principfråga, annars har vi snart en fasciststat på riktigt, det är obehagligt att inte Rikspolischefen inser det själv, och ännu värre är det att Rikspolischefens uppdragstivare inte förstår själv, för i slutändan är det inte Elisasson som är roten till det onda, utan dem som tillsatt honom.

  Eliasasson är ett symptom på att vår statsledning helt enkelt inte förstår frågan, och därmed inte inser konskevenserna, (och det är lika bra det), som det är nu är Eliasson regerings fiende. Inte bara för att ledningen tappat greppet, utan framför allt för att en polis med en sådan ledare aldrig kan få organisationen att fungera, så hela centralprojektet kommer att haverera :-) Tack Ygeman :-O

  Man (politiken) har i sin iver centraliserat polisen till en enda chef, som därmed blir ytterligt politiserad, och sedan ska denne tillsätta sina närmaste chefer chefer. (detta är alltså en moderat idé) och handlar om något större, att staten delegerar över allt mer frågor till EU och utgår från att man behöver mer central styrning av myndigheterna (politisering), så egentligen ska vi vara glada över Danne, han sätter fingret på ett större problem, övergången mot en allt mer politiserad stat, som i öppen dager visar sitt förakt för medborgarna (för det är ju det Dan gör). Han visar sitt förakt för företrädare för medborgare som inte riktigt håller med den centrala bunkern, detta skapar så klart missnöjde och hur många öppningar som helst för främmande makter att utnyttja/intervenera.

  Ärligt talat, vi bjuder ju in öppet mål. Så inte nog med att Eliasson sätter fingret på ett litet demokratiproblem, han skapar folklig vrede, och alla tänker (underförstått) att vi är på väg mot åsiktsregistrering och övervakningssamhälle, en ordning som Gösta Bohman varnade för tidigt, som svärsonen drog rakt motsatt slutsats om. Nä, Danne symboliserar just föraktet från Zentralen till folket och genom sitt agerande blir det en principfråga, det är nog många som inte är Sverigedemokrater, och som ser hela fenomenet som ett politiskt klåperi från de traditionella partierna, och när de kommer dragande med en centralpolis, med en sådan där ful fisk Som Dan, en ren maktlakej, som dessutom får hållas, ja då är det bara att sälla sig till kören av sympatiröster för Jimmy.

  (deras egen övervakningscentral till trots) så SD är naturligtvis inte ett dugg bättre när det kommer till kritan att hantera makt, de utnyttjar mest de andras politiska inkompetens. S.W

  SvaraRadera
 9. SD är naturligtvis utmärkt som murbräcka mot ett allt mer obehagligt samhälle, där vår stat inte längre är oberoende från politiskt dilanteri, och därmed ligger fältet vidöppet för vem som helst att kontrollera våldsmonopolen, tillsätt en (1) chef och saken är biff. Jävla idioter, (moderaterna som initierade vår tidigare utmärkta decentraliserade polismynighet)

  Tips till BF, åter-regionalisera polisen, i första hand länsvis (staten inte vill sannolikt inte ha var länen), men helst en lokal poliskår i varje kommun, så att medborgarna via val kan skydda sig själva från klåparna i Stockholm, tänk Fridolin, tänk Romson, tänk Reinfeldt, tänk delar av den centraliserade politiserade socialdemokratin som stod bakom IB. Det är fullständigt livsfarligt med utnämningsmakt, att en liten skitregering har rätt att utse en myndighetschef för hela Sveriges våldsmonopol. Polisen måste vara kopplad ansvarsmässigt till medborgarna och till kommunerna och till lokalt näringsliv, annars faller hela grejen med skattelojalitet. Sedan kan man mycket väl ha en Rikspolis som vi hade fram till 2014, för centrala grejor.

  Eliasson finns bara inte på riktigt, och dessutom får han inte med sig sin personal, ingen jobbar åt en komplett.... Så Dan gör ett bra jobb, ju längre han finns kvar, dessutom bättre går det för SD :-) och det är förvisso en tröst. Om 20 % av väljarna sympatiserar med SD går det att anta att minst 10 - 20 % av vår polis gör dito, sannolikt är få numera sossar, som Ygeman bäddar, får s ligga.

  1989–1991 rättssakkunnig EFTA i Genève.
  1991–1995 kansliråd vid UD (opolitisk)
  1995–1998 politiskt sakkunnig på Ju.D hos Laila Freivalds
  1999–2001 ambassadör/internationell chefsförhandlare vid Ju.D i samband med att Sverige skulle vara ordförande för EU.
  2001–2006 statssekreterare åt Thomas Bodström.
  2006 Eliasson blir tillförordnad chef vid Säpo med ansvar
  för analys– och underrättelseverksamhet. (det kryper i kroppen, detta var i samband med FRA-debatten, och inget ont om våra myndigheter, men med fel chefer blir statsapparaten ett monster, och det händer minsann märkliga chefsbyten på fler myndigheter som pysslar med underrättelseverksamhet, den enda verksamhet politiken inte kommer åt är sannolikt MUST, och säpo har ju S försökt komma åt, bland annat med Holmér :-) så det är klart, att allt inte går att styra von oben, men nog fan är det illa, och trösten är som sagt att det är killar som Eliasson som gör jobbet åt SD, så egentligen ska man inte klaga, utan fira. Maktens arrogans.

  Mellan 2007 och 2011 var Eliasson GD för Migrationsverket. (borgarna ville inte ha honom i de finare salongerna)

  Därefter GD för Försäkringskassan 2011-10-01.
  Eliassons ledarskap utmärktes av orimlig detaljstyrning och övervakning. Ledningen slutade på löpande band Eliasson "begravde" alla känsliga kritiska rapporter. En perfekt kille tänkte S, att rensa ut inom polisen och tillsätta Dannes kompisar i ledning och styra med en korrekt värdegrund.
  Själva arbetet ute på fältet bryr de sig inte om, och därmed bäddar de sängen för valet 2018 :-)

  Han utsDen 20 november 2014 utsåg regeringen Eliasson till rikspolischef
  med ansvar för den omorganiserade nationella polismyndigheten. Yippi, helt rätt snubbe att hantera en omorganisering som var feltänkt från start. Persson lärde sig med Bodström efter Göteborgskravallerna, och nu har vi Ygeman, och det är rimligtvis inte ett beslut som fattats med eftertanke, att utse Eliasson, för det var mer eller mindre parlamentarisk villervalla när han utsågs, och frågan är om borgerligheten inser vad de ställt till med, för att utse en ny rikspolischef 2018 hjälper inte ett dugg, då har Danne infiltrerat klart med sina kamrater och en ny chef får ägna tre år att köpa ut chefer som lyder den avsatte Dan. Det kommer att drabba polisarbetet, och det kommer inte leda till att SDs sympatisörer minskar :-) Det är som sagt var den enda glädjen, skadeglädjen. S.W

  SvaraRadera
 10. De där figurna som förfäktar att EU är USAs agenda (eller kapitalisternas), eller vems agenda det nu är, har inte riktigt fattat galoppen, till bakgrunden till alla krig i Europa, mellan stater, och framför allt, krigen mellan som förs by proxy, där det icke sällan varit krig mellan centralmakten och periferin, samt mellan olika lokala "hövdingar" som sedermera övergick till hot från folket (kommunistpartierna) har nog inte tänkt igenom saken. Det är svårt med makt, och ännu svårare med balansen mellan inrikes makt och utrikes. Det är ofta missar avseende inrikes maktutövning som ger störst samhällsomvälvningar. Nu är det trassel i Berlin, i grunden är det husockupanter som tagit över några fastigheter och samalar ihop en gemensam kollekt till fastighetsägaren i gengäld, men det går i praktiken inte att göra annat än anpassa sig till den lokala hegemonin, och när fastighetsägaren till slut vill komma över (en del) av sin fastighet för andra ändamål blir det uppror. Egen dom (egendom) är svårt och naturligtvis vet ingen hur mycket de lokala småpåvarna samlar in själva, och tar i egen profit. Men skapa uppror kan de, och detta är nog bara början. Hyresgästföreningen i Sverige agerar på samma sätt. fastighetsägaren har inte egenmakt, och inte hyresgästerna heller, eftersom de flesta inte är medlemmar, det är några småpåvar som har makten, och fäller ett helt lands bostadsproduktion, bara för att de har makten att göra det.

  I grunden är demokratier sköra, om inte makthavarna klarar av uppdraget, (för annars byter folket ut dem), och när de inte klarar uppdraget borde de lära sig, men icke, de gör tvärt om, och undergräver statens förutsättningar ändå med (tänk hövdingen som vann valet 2006 på utanförskap, och gjorde det tiofalt värre, genom att hysta in ännu fler utanför, och sedan integrera med företagslotsar), fanns hövdingen på ritkigt? Att bli avsatta är inget makthavare gillar, så man hittar på hyss för att klara sig kvar, som till synes verkar rationellt, men till syvern och sist bara rekylerar.

  Detta med krock-kuddar. Tänk att somliga försvarar EUs demokratiska underskott med argumentet ”skydd mot minoriteter” det är just detta som är faran med EU, att medlemsländer och deras medborgare körs över av majoriteten, eller ännu värre, av Bryssels byråkrater.

  Det är snart inget skydd kvar alls, take it or leave it, inga mellanlägen, full fart mot federation, och då växer så klart motkrafterna till. Så det som hände i GB kommer hända i Sverige, sossarna kommer förlora mest, men även moderaterna, om det inte finns någon som bromsar lite.

  Häpp, ledigt utrymme för populistpartierna, Lega nord, Le Pen Ukip och Sannfinländarna. Nästa val kommer SD ta storslam. Har det hänt förr (när Imperierna föll samman som korthus efter 1a V.K (tex Ryssland, Österrike-Ungern, Preussen/Tyskland, Ottomanska riket, England blev av med sitt herravälde och en enorm frigörelse i Östeuropa som sedan slog bakut.
  S.W

  SvaraRadera
 11. Det är inte lite maktarrogans eftersom vår regeringsform föreskriver att staten (myndighetsutövning mot medborgarna ska vara opartisk och saklig och dessutom inte diskriminera eller särbehandla pga politisk uppfattning, så vår käre rikspolischef har brutit mot i princip alla högre ordningar (lagar) han kan, utan att ens förstå detta (dvs han ger fullständigt fan i vår regeringsform, den författning som polis och författningsskydd (Säkerhetspolis) är satta att skydda.

  Det är som GW skriver, ett för stort ego, dvs grandiositet. Hur dessa män kan få spelrum är osannolikt, och säger lite om oss människor, att vi inte lärt oss någonting av 2a världskriget och faran med bindgalna ledare, som föraktar de företrädare som satt dem på piedestal. Det kommer så klart slå på Ygeman, förr eller senare, och om inte annat i kommande val, eftersom det verkar som att S har fått panik i maktutövande. Demos will strike back, först 2018 och sedan 2019 till EU genom att rösta in så lite moderater och sossar det bara går (moderaterna lärde sig kanske läxan 2014 genom det katastrofala EU-valet :-) Eftersom det inte gick att rösta på Ukip, och tyvärr inte Junilistan, så stod valet mellan SD, vp och Fi eller blankt, och det var med den största skadeglädje Fi valdes in, Sverige berikar EU med dårfinkar och det är det bästa sättet att undergräva EUs nuvarande riktning, ju fler stollar desto galnare beslut, det är vad medborgaren kan gengälda politiken med.
  Det finns vissa likheter med vad som hände i Sverige och norden för runt 111 år sedan. S.W

  SvaraRadera
 12. Något om 1905 (som förebådade 1a och 2a Balkankriget och sedan själva urkatasrofen 1904, då hela världen, i vart fall Europa föll samman som ett korthus, och det var nära revolution (som vanligt), när massorna har det för jävligt. Då bits de, och maktordningen gör olika drag.

  22 januari 1905
  200 000 ryska arbetare marscherar till Vinterpalatset i Sankt Petersburg där de beskjuts av tsarens trupper -> inledningen till den första ryska revolutionen (Blodiga söndagen)

  Cirka 1 000 demonstranter dödas,
  en sovjet (jämför olika utanförskapsområden) ledd av mensjevikledaren Leo Trotskij griper makten i huvudstaden.

  27 januari – Masstrejker utbryter i många städer i Ryssland
  som följs av Bonderevolter i hela Ryssland.

  Den ryske tsaren accepterar bildandet en folkvald församling – Duman.
  Massorna ges demokrati i utbyte mot att inte revoltera mera. (jämför Perestrojka) och det samma kommer att hända med EU, för att få fortsätta med hovet i Bryssel, kommer de backa fördragen, men inte förrän väljara i Europa röstat fram utmanare, eller för den delen helt revolterat mot den egna maktordningen. Där är vi inte ännu, men ganska snart, när det stundar svårare ekonomiska tider, då blir det revolt och det är då som vår egen statsmakt med Eliasson i spetsen ska kommendera ut vår hårt prövade polis, och det är bara att jämföra med Potemkin :-) Lycka till Danne, polisförbundet kommer bara att garva och säga, vad var det vi sa, No Tobacco, no Halleluja.

  Ryska flottbasen Port Arthur kapitulerar i rysk-japanska kriget
  efter över sju månaders belägring. (det är vad det handlar om, blockad och handel, och att få den egna mot sig, i stormaktsspelet. Så ska man bädda sängen för Putte, ska man göra som våra politiker, höger som vänster, skapa revolutionära zoner i Sverige, och sedan tillsätta en inkompetent polisledning, det behövs inga invasionsarméer, det är vår egen ledning som fäller sig själv, och sedan lyckas de anklaga oss dissidenter, utanför ankdammen för att vara illojala, det kan inte vara svårt att bedriva omstörtande verksamhet då, regeringen och Eliasson gör jobbet, och vårt försvar har de satt på svältkur med luckor som inte kan ersättas, eftersom lönen inte attraherar hyggligt manskap.

  Restaurang Port Arthur i Stockholm kallades för Pottan (numera Pelikan), dit det var lätt att få alkohol, och ansågs vara väldigt rött, förmodligen för att Japanerna visat att de kunde få Tsaren på fall, dvs lenin och co förstod att det gick att ta makten från makten.

  17 februari – Ryske storfursten Sergej Alexandrovitj av Ryssland mördas i Sankt Petersburg.

  Besättningen på ryska pansarkryssaren Potemkin gör myteri och hissar röda fanan, då oroligheterna i ryska städer spridits till ryska örlogsflottan

  Japanska flottan (amiral Togo Heihachiro) besegrar ryska Österjöflottan under befäl av amiral Zinovij Rozjestvenskij vid Tsushima vid Koreasundet.
  S.W

  SvaraRadera
 13. Våra egna är nog bara inte tillräckligt bildade för att förstå att det var tyskarna som med viss hjälp från Sverige, undergrävde den Ryska statsmakten, för att få slut på Östfronten, eftersom Schlieffenplanen havererat, och det var fara på förde även i Tyskland (hot om revolution pga brist på förnödenheter). Utan civilförsvar och civilt försvar (två olika saker) och med en polischef som Eliasson, så kan ordningen i Sverige bara sluta på ett sätt.


  Det ryska nederlaget med flottan fjärran östern (Korea) om herraväldet över handeln i den delen av världen blir slutet på rysk-japanska kriget
  och den Ryska Östersjöflottan tog en del stryk, dvs Ryssland är nu föremål för att bli utsvultet, (vilket Ryssland blev) fast de hårda ryssarna höll u ända till 1917 och hade genomlevt nästa hela kriget innan den egna makten föll, utan krig och blockad hade Tsaren klarat oktoberrevolutionen, med samma medel som i väst, (sannolikt) dvs demokratiska reformer.

  Ryssland var vid tiden inte nämnvärt rädd för Svenska flottan, för vi hade ingen anledning att anfalla, eftersom vi inte hade anspråk på Finland eller baltstaterna. Dessutom var vi neutrala, och Ryssland allierad med England. Ryssarna hade en stark Östersjömarin för att hantera sina anspråk i Östersjön, men flotta var väl inte var riktigt dimensionerad för att fara tillKrim eller Korea, vilket blev fallet. Pansarkryssaren Sverige kom till genom 1910 års debatt om försvarsfrågan, då högerpartierna bland annat förordade byggandet av en större modern pansarbåt som ersättning för Sveaklassen som kom till under orosåren runt 1880 - 1890.

  Svenska flottan gick inte av för hackor och säger lite om hur säkerhetsläget var i norra Europa även då, (som nu)

  Svea-klassen (1885–1923)
  HMS Svea (1885–1915)
  HMS Göta (1889–1923)
  HMS Thule(1893–1923)

  Odenklassen (1896–1937)
  HMS Oden (1896–1937)
  HMS Niord(1898–1922)
  HMS Thor (1898–1937)
  HMS Dristigheten (1900–1947)

  Äran-klassen (1901–1950)
  HMS Äran (1901–1947)
  HMS Tapperheten (1901–1947)
  HMS Wasa (1901–1940)
  HMS Manligheten (1903–1950)
  HMS Oscar II (1905–1950)

  Sverige-klassen (1915–1957)
  HMS Sverige (1915–1953)
  HMS Drottning Victoria (1917–1957)
  HMS Gustav V (1918–1957)

  (och så var Gotland befäst)
  S.W

  SvaraRadera
 14. och lyckligtvis hade Sverige sedan en opolitisk regering, (Dag Hammarskjölds far Hjalmar)

  När regeringen Staaff beslutade att skjuta på byggandet av F-båten, (lite som nu, man intecknar framtiden och håller sig till magiskt tänkande.
  Efter unionsupplösningen stod Sverige naket inför blockad och krigshandlingar i nordsjön och Östersjön, varpå det uppstod vissa protester, (ur folkdjupet, eftersom det då som nu handlade om värnet) vilket tog sig uttrycket i en insamling med privata medel i den så kallade Pansarbåtsinsamlingen 1912.

  Den blev en veritabel succé, som generade ytterligare två pansarkryssare och vår Kung morskade upp sig ordentligt (Borggårdskrisen *) att jämföra med vår nuvarande kung som uttryckt sig mot ett idiotmissfoster på Blasieholmen för att förse Nobelstiftelsen (indirekt bankerna) med lite "kapital"- glöm detta med barns intresse för forskning.

  * en konstitutionell konflikt mellan kung Gustaf V och statsministern Karl Staaff (liberale/frisinnad) Krisen har setts som kulmen på kampen mellan de konservativa (nationalistiska) krafter och de som verkade för ökat inslag av parlamentarism där regeringschefen utses av Riskdagen (och inte direkt av folket, det är därför som S aldrig vill införa republik, för då får folket välja statschef, och det är sossarnas största mardröm, då är vår kung mycket bättre. (så är det, och republikanska föreningen är ett skämt, för ingen i Riksdagen vill låta folkviljan styra)
  Borggårdstalet hade sin grund i olika syn på hur stora anslag försvaret skulle ha. Statschefen Gustav V förordade högre anslag än regeringen Staaf. Uppfattningen om behov av upprustning var befogad, första världskriget utbröt sex månader efter borgårdstalet.

  Tillbaka till 1905 (och den allegorin med vår rikspolischef :-)

  19 augusti – Ryske tsaren beslutar att införa
  en rysk nationalförsamling, duman för att blidka
  de revolutionära krafterna.

  14 oktober – Rysk-japanska kriget tar formellt slut

  Leo Trotskij väljs till ordförande för Sankt Petersburgs första arbetarråd
  30 oktober – Rysslands Tsar Nikolaus II proklamerar det så kallade oktobermanifestet.

  31 oktober – Storstrejk i Finland mot den ryska överhögheten

  4 november – Ryske tsaren är uppskrämd (vettskrämd) av revolutionärer, och återställer Finlands självstyre genom Novembermanifestet, ett nytt enkammarparlament införs. Jämför våra egna politkers tal om att EU nu ska mindre makt, det kommer inte hända någonting, förrän krubban är dom, och demos bits på riktigt.

  16 december – Det första sovjet (råd)arbetarrådet i Sankt Petersburg upplöses och ledarna fängslas.

  Med Eliasso rikspolischef, så får vi flera uppror på halsen,
  Muhammedanerna
  Kriminella nätverk i förorterna
  Fascisterna/nationalsocialsterna
  De autonoma heilarna inom anarkovänstern som förgrenar sig till
  Piraterna och de frihetliga krafterna som vill att allt ska vara gratis
  och sist men inte minst, grupper ur demos, som får nog och icke att förglömma, polisen själv, har man ett generalpucko som inte begriper sig
  på vår regeringsform, och vad det innebär, och påstår att han har rätt som myndighetschef att ge sig på demokratiskt valda Riksdagsmän, ja då är det ingen bra demokrati, och öppet mål för kontingenter att intervenera, ingen vet längre vem som är vän eller fiende och vantron sprider sig. Någon bättre vän än Eliasson kan inte Fi få, hela grunden för demokratin lyckas den gode Dan undergräva, lojalitet och tillit är borta, och detta slår så klart på ytterst på statsministern, som är den som ytterst ansvarar för all utnämning. S.W

  S.W

  SvaraRadera
 15. För att behålla samhällsordningen (1917 - 1918) införde makten (eliterna) allmän rösträtt även för kvinnor), männen fick det i Sverige redan 1909 som en logisk slutsats av värnplikt.

  Demokratiseringen var ett sätt att förhindra fullskalig revolution med oroande tendenser redan 1905. På så vis fick man med sig de mer balanserade delarna av arbetar-rörelsen. Jo det hänger ihop, rösträtten, värnplikten och parlamentarismen, att förhindra uppror, så att medborgarna strider med och inte mot etablissemanget.

  Man var livrädd för revolution, först så klart den amerikanska och den franska, och sedan revolutionsåret 1848 och sedan hur lätt Ryssland föll under kriget. 1918 visste man att makten låg hos folken. Det var nära i Finland, men blev av i Ryssland. Det var en enkel sak för ledningen i Tyskland att sluta fred, annars hade det blivit revolution internt.
  1905 leder vidare till allmän rösträtt för män 1909 (eftersom de omfattades av värnplikt och ansågs vara berättigade till att få rösta om det blev krig, och mot bakgrund av att det i Riksdagen inte blev majoritet för att inte går i krig mot Norge.

  I Sverige händer det grejor 1917 när vårt försörjningsläge blir kärvare som en följd av blockader och vår neutralitet. Mat delas ut från speciella centraler, dit köerna är långa.

  Två handelsavtal mellan Sverige och ententen
  tryggar spannmålsförsörjningen i utbyte mot
  inskränkningar i järnmalmshandeln med Tyskland.

  Sverige, Finland och Tyskland sluter avtal om
  att förstöra befästningarna på Åland.

  Fortsättningsskole-stadgan införs i Sverige.
  (vår insiktsfulla ledning insåg att människor som har god utbildning kan forma sin egen framtid och inte blir lika lätt desperata, vilket är en liten fråga som både S och M helt tappat, för vår skola är i fritt fall, sett över helheten, och någon lösning finns inte, utöver att förstatliga och det kommer det inte att göra eftersom det är för dyrt, och då återstår marknadsgycklet under kommunal överhöghet, där alla låtsas, och så får vi istället små revolutioer och nya trasproletariat, vem har sagt att människa lär sig av sina misstag. Trösten nu är att Björklund hade rätt (vissa misstag till trots inom grundskolan) och att det är Fridolin som är chef för frågorna, det kommer sluta med fullständig katastrof, så klart, eftersom roten till det onda är segregationen, som är en volymfråga, och därmed får mp slicka i sig att vi får obildbara enklaver med Orcher, för att använda metaforer från Tolkiens* värld från skyttegravarna under 1a V.K
  S.W

  SvaraRadera
 16. Det är mycket som har ursprung i rädsla för oktoberrevolutionen och i första världskrigets slutskede,
  Inte minst parlamentarismen, som vi känner den idag (ähm, fram till i vart fall 1994):

  1917.
  tsar Nikolaus II abdikerar.
  Hammarsköld avgår
  Passtvånget återinförs i Sverige
  Sverige inför visumtvån för alla utlänningar.
  Tyskland proklamerar det oinskränkta ubåtskriget för att avskära Storbritannien och Frankrike från import av krigsmateriel.
  Mexiko inför en ny konstitution (ingen religion skall ha fördelar i Mexikos utbildningssystem)
  Tyskland försöker värva Mexiko som bundsförvant i händelse av krig med USA.
  Tyskland skärper det oinskränkta ubåtskriget - alla handelsfartyg till Storbritannien skall sänkas, även om de åker under neutrala staters flagg. 
  USA bryter de diplomatiska förbindelserna med Tyskland.
  S.W

  SvaraRadera
 17. Mer 1905 - åt det inrikespolitiska hållet som slår utrikes.
  Det handlar alltså förtäckt om inrikes utrikespolitik och utrikes inrikespoltik (när främmande makt intervenerar dolt)

  7 juni – Norges storting antar en proklamation där man säger upp unionen med Sverige, varför de norska statsråden nedlägger sina ämbeten. Stortinget förklarar att kungamakten Norge har upphört.

  Kung Oscar II hyllas av 10 000 personer vid Rosendals slott på Djurgården. Han är djupt kränkt av den "revolution" som inträffat i Norge.
  En urtima riksdag i Sverige debatterar upplösningen av unionen med Norge. Man framlägger en proposition om att avvisa användandet av våld som faller varpå regeringen avgår.

  Arbetarrörelsen deklarerar sin avsikt att proklamera generalstrejk i händelse av krig med Norge.

  arvprins Gustaf Adolf (senare Gustaf VI Adolf) gifter sig i Windsor Castle med Margaret av Connaught

  Irländska nationalistpartiet Sinn Féin grundas.

  13 juli – Sveriges kung Oscar II och Tysklands kejsare Wilhelm II möts i Gävle i Sverige.

  20 juli – Sveriges ubåt, Hajen, förklaras duglig för krigsbruk och införlivas med flottan det svenska ubåtsvapnet är tredje i världen (USA:s och Storbritanniens är äldre).

  13 augusti håller en folkomröstning om upplösning av svensk-norska unionen, jämför elitens kverulerande om folkomröstningen i England, vad är det för fel på folkstyre, och tänk om de inte hållit omröstning….

  (Upplösningsförslaget får 368 208 röster, och 184 röstar mot. 
  Är någon politker idag mot den folkomröstningen?

  16 oktober – Svenska riksdagen beslutar om svensk-norska unionens upphävande.

  Karl Staaff bildar Sveriges första liberala regering
  Unionen mellan Sverige och Norge upplöses formellt.

  Folkomröstning i Norge om monarki eller republik.

  259 563 röster läggs för monarki och 69 264 röster för republik. Så var det med det.

  Politiker hade det inte lätt då heller, förb-de pöbel att rösta mot republik, med en manipulerande president. En avsättlig kung behöver inte köpslå (lika mycket som en partitillsatt fiffelkung)

  Spanska sjukan har krävt 27 000 dödsoffer i Sverige 1918 och skapar irritation över ständiga begravningsringningar

  En stor polioepidemi utbryter i Skandinavien.
  Flera tusen barn insjuknar - över hundra dör.
  Vänta bara, epidemier kan få finfin fart när var enda sjukhus ligger på gränsen och ingen längre orkar med arbetet, och lönerna är på väg... eftersom våra politiker talar om mer "enkla arbeten" grattis alla sjuka.
  S.W

  SvaraRadera
 18. Brödet ransoneras Dagsransonen är 250 gram mjöl per person
  Svenska staten beslagtar all brödsäd, mjöl och bröd i ransoneringssyfte.
  världskriget omöjliggör sädimport.

  4 maj – Brevbomben "Den valentinska parfymflaskan"
  exploderar på ett postkontor på Linnégatan i Stockholm,
  innan den hunnit delas ut, tre posttjänstemän skadas svårt.

  Nederländska nakendansösen Mata Hari gör succé i Paris
  (jämför Geijer-affären)

  Myndighetskontrollerade bolag får monopol
  på spritförsäljningen i Sverige.

  Fingeravtryckssystem införs av Stockholmspolisen.

  1 Maj Över 3 000 verkstadsarbetare runtom i Sverige strejkar -> leder till Lock-out, och en lamslagen industri, mitt under brinnande krig. Konflikten inom den svenska verkstadsindustrin slutar med att arbetsgivarna erkänner föreningsrätten och att minimilöner införs.

  Oroligheter uppstår då studenter i agerar strejkbrytare under en renhållningstrejk.

  Zeth "Zäta" Höglund från socialdemokraternas ungdomsförbund döms till sex månaders fängelse för sin antimilitaristiska propaganda.

  Alla Sveriges kommuner blir skyldiga att anordna 6-årig folkskola därpå 2-årig fortsättningsskola.

  I Sverige införs en läroverksstadga, som delar in läroverken i gymnasium och realskola (som ersätte trivialskola) som låter flickor gå i läroverken. Läroverket delas in i realskola och fyraårigt gymnasium (med studentexamen). Dvs bilda massorna, och så hamnade vi här, där marknadsklåparna och kommunalklåparna har försatt Sverige tillbaka till tiden före Hedenhöös, och ingen vill dessutom arbeta i skiten.

  Till på köpet, utöver förorter i uppror, pågående islamisering som kokar grodorna runt Moskén långsamt, obefintlig närvaro av svensk myndighetskontroll, och en vänster som befinner sig i identitetskris pga identitetspolitik och övertro på globalisering (socialisering) så har vi till på köpet politiserandet av våra tjänstemän. Eliasson är ett gott symptom, och är det något som vi borde ha en författningsdomstol till, så är det att sätta dit riksrevisorer som fuskar, eller rikspolischefer som beter sig som fascister, och ställer sig ovanför lagen, likt en ny upplaga av kapten Klänning. Vi har inte mycket kvar att förlita oss på, förutom en handfull journalister och deras publicister. (och så klart visselblåsarna, såvitt det inte är fråga om utrikesnämnden, för att det makten själv som visslar, ja då är fan själv lös. Ska bli intressant om Eliasson kan sitta kvar, förlusten för s är uppenbar, så fråga är vad de anser sig vinna? det är en mycket mer kuslig fråga. S.W

  SvaraRadera